Sierpniowe testowanie, czyli prezenty od odlatujących bocianów 💗
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny :*
Wczoraj tutaj nie zaglądałam bo miałam mega intensywny dzień. Na tyle intensywny, że dzisiaj ledwo chodzę 🙈
Sandra, gratulacje pozytywnego testu 😙 rośnijcie zdrowo 😙
U mnie dzisiaj 4dpo, a ja nawet nie mam kiedy dopatrywac się obajwow 😂 ale dzieki temu jestem spokojniejsza 😉
Miłego dnia wszystkim 😙Lolipop lubi tę wiadomość
Syn 2018
-
Hej Dziewczyny.
Nie wiem w sumie dlaczego tu zagladam, ale tak jakos postanowilam wpasc z ciekawosci. Nam minął 6 miesiąc starań, owulacja była 12 dni temu. Miałam monitoring i był ladny pecherzyk i ladne endometrium. Wzielam zastrzyk ovitrelle zeby miec pewnosc, ze pecherzyk peknie. Zwykle mam okres 14 dni po owulacji, czyli niby w okolicach wtorku. Nawet nie wiecie w jakim jestem stresie. Oczywiscie wmawiam sobie objawy, ze cos czulam po kilku dniach od owulacji na jajniku, gdzie byl pecherzyk, ze mnie trochę mdliło... ale to raczej były znów wytwory mojej wyobraźni.
Delikatnie pobolewa mnie podbrzusze, poza tym nic. Jestem okropnie rozdrazniona (przy sprzataniu prawie się poryczałam) przez to oczekiwanie na okres, ktory pewnie znow nadejdzie. Obiecywalam sobie nie robic wielkich nadziei bo pozniej boli jeszcze bardziej, ale jednak podswiadomie gdzies ciągle o tym myślę...
Trzymam za Was mocno kciuki i chce widziec duzo podwojnych kresek u Was w tym miesiącu! Zyczcie mi siły i wytrwałosci, bo jestem dzisiaj okropnie nerwowa.
Sierpień to miesiąc w którym mam urodziny i marzę tylko o 1 prezencie 🙏Joasiaxjot, BusiaT lubią tę wiadomość
-
Madżi88 wrote:A mam pytanie.. Badasz sobie szyjkę? Ja jestem po owulacji która była w piatek. (w czwartek test owu pozytywny) szyjka mimo iż się zamknięta jest strasznie wysoko nie mogę jej wyczuć prawie miękka.. Czy to może oznaczać ze jednak coś zaskoczyło?
u mnie zarówno w zaciazonym cyklu jak i nie szyjka obniża się ok 4dpo i twardnieje lekko . trzeba też badać tylko raz bo w ciągu dnia się zmienia i mozna dostać świra 😂😂😂😂
Saaandra Gratulacje!!!!! ❤️❤️❤️❤️ -
Ja nie wiem jak wy to robicie z tym badaniem szyjki 😞 ja bardzo nie lubię wpychać sobie tam paluchów ale kilka razy próbowałam i ja nie wiem czego się tam doszukiwać kiedy nie wsadze nie czuję różnicy a może mam za krótkie palce i nie dosięgam do szyjki? 😁22.04.2020 ciaza biochem
09.03.2021 ciąża pozamaciczna usunięty prawy jajowod, lewy jajowod drożny
Niepłodność idopatyczna -
Madżi88 wrote:A mam pytanie.. Badasz sobie szyjkę? Ja jestem po owulacji która była w piatek. (w czwartek test owu pozytywny) szyjka mimo iż się zamknięta jest strasznie wysoko nie mogę jej wyczuć prawie miękka.. Czy to może oznaczać ze jednak coś zaskoczyło?
No właśnie ja się na badaniu szyjki nie znam. Nie wiem jak to możliwe ale dla mnie jest zawsze otwartą...bardziej lub mniej -
Ja badam szyjke, dzięki niej najczęściej wiem kiedy jest owulacja. Badam zwykle pod wieczór, bo rano po śnie jest nie miarodajna. Po owulacji lubi sobie szaleć, a do okresu obniża mi się i otwiera najczęściej w sam dzień okresu. Dlatego dla mnie to nic nie znaczy. To samo ze śluzem. Pamiętam że w ciąży jakoś różnicy nie było ani w śluzie ani w szyjce.
Drugi dzień męczą mnie mdłości. Ale to też może być przez stres bo jesteśmy w trakcie przygotowań do ślubu który jest za miesiąc i jest lekkie szaleństwo. Chociaż chciałabym już testować... -
Odetta wrote:Ja nie wiem jak wy to robicie z tym badaniem szyjki 😞 ja bardzo nie lubię wpychać sobie tam paluchów ale kilka razy próbowałam i ja nie wiem czego się tam doszukiwać kiedy nie wsadze nie czuję różnicy a może mam za krótkie palce i nie dosięgam do szyjki? 😁
Myślę że choć troszkę moja technika pomożeWiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2020, 16:37
-
Odetta wrote:Ja nie wiem jak wy to robicie z tym badaniem szyjki 😞 ja bardzo nie lubię wpychać sobie tam paluchów ale kilka razy próbowałam i ja nie wiem czego się tam doszukiwać kiedy nie wsadze nie czuję różnicy a może mam za krótkie palce i nie dosięgam do szyjki? 😁
zawsze mierzyłam rano ale zacznę wieczorem .
i bardzo łatwo określić czas owulacji właśnie dzięki badaniu szyjki. i śluzu. -
Spuromix wrote:Moim patentem na nauczenie się tego badania było porównanie szyjki do czubka nosa. Zaczynasz zaraz po miesiączce i szyjka przypomina twardością i fakturą czubek nosa wtedy zazwyczaj jest nisko i twarda, później"szukasz" takiego maleńkiego zagłębienia i na opuszku palca wyczuwasz mniej więcej otwór jak jest okrągły to jest otwarta jak jest jajowaty to średnia a jak taki podłużny to zamknięta jak ją wyczujesz na twardo to później będzie ci łatwo ocenić jaka jest później
Myślę że choć troszkę moja technika pomoże -
Właśnie jestem w drodze nad morze. Jadę pociągiem, pełno ludzi, wszystkie miejsca zajęte. U nas rozłąka na 1.5 tygodnia. Także mam nadzieję, ze wszystko się udało i z tego weekendu bedzie 🤰
Jak ja wytrzymam tyle czasu bez mojej miłości, ostatnio takie rozstanie bylo z 5 lat temu 😖* 30 lat - Starania od 01.2020
1 IUI - 18.05.2021 - 🍷 nieudane
🔹️IVF - start 28.07.2021
🔹️06.08.2021 - punkcja - Pobrano 26 komórek, 4 dojrzałe i zapłodnione, zostały 3
🔹️11.08.2021 - I transfer - 4.1.1
🔹️ 3dpt - 14.08.2021 - BETA -0,0 mIU/ml , 🔹️6dpt ⏸ - 17.08.2021 - BETA -17,89 mIU/ml🔹️ 8dpt - 19.08.2021 - BETA - 37,29 mIU/ml 🔹️ 10dpt - 21.08.2021 - BETA - 62,84 mIU/ml🔹️14 dpt - 25.08.2031 - BETA - 40.54 💔
🔹️15.09.2021 - transfer - 4.1.1
🔹️ 3dpt - 18.09.2021 - Beta <0.100 mIU/ml
🔹️ 7dpt ⏸ - 22.09.2021 - BETA -65.79 mIU/ml
🔹️ 9dpt - 24.09.2021 - BETA - 169 mIU/ml
🔹️ 12dpt - 22.09.2021 - BETA -609.3 mIU/ml
🔹️ 20dpt - 05.10.2021 - BETA -5926 mIU/ml -Widoczny pęcherzyk
🔹️ 27dpt - 12.10.2021 - ❤
14.05.2022 - Hania ❤
❄1x4.1.1
-
Madżi88 wrote:No dobrze a jak po owulacji nadal jest wysoko i miękka no i zamknięta.. Takie kółko w krzyalcie owalu raczej napewno nie jest otwarta.. Czy to może znaczyć że coś zatrybilo jednak.?
-
Spuromix wrote:Moim patentem na nauczenie się tego badania było porównanie szyjki do czubka nosa. Zaczynasz zaraz po miesiączce i szyjka przypomina twardością i fakturą czubek nosa wtedy zazwyczaj jest nisko i twarda, później"szukasz" takiego maleńkiego zagłębienia i na opuszku palca wyczuwasz mniej więcej otwór jak jest okrągły to jest otwarta jak jest jajowaty to średnia a jak taki podłużny to zamknięta jak ją wyczujesz na twardo to później będzie ci łatwo ocenić jaka jest później
Myślę że choć troszkę moja technika pomoże
miękka jak usta i otwarta u mnie ma taki kształt jak usta właśnie jajowaty
ale.rodzilam więc temu pewnie
i pół twarda jak broda
a wysokość na długość srodkowego palca. jeśli ledwo sięgam to jest wysoko a jeśli do połowy wchodzi to niżej
i naprawdę .jak jest twarda to czuć że coś mamy w pochwie😂 -
Lolipop wrote:ja podobnie. twarda jak czubek nosa
miękka jak usta i otwarta u mnie ma taki kształt jak usta właśnie jajowaty
ale.rodzilam więc temu pewnie
i pół twarda jak broda
a wysokość na długość srodkowego palca. jeśli ledwo sięgam to jest wysoko a jeśli do połowy wchodzi to niżej
i naprawdę .jak jest twarda to czuć że coś mamy w pochwie😂
Szczerze to dużo większy problem miałam z określeniem śluzu tutaj opcji jest baaaardzo mało kiedyś obserwowałam ilość konsystencję kolor masakra...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2020, 18:57
-
Paulina1190 wrote:Właśnie jestem w drodze nad morze. Jadę pociągiem, pełno ludzi, wszystkie miejsca zajęte. U nas rozłąka na 1.5 tygodnia. Także mam nadzieję, ze wszystko się udało i z tego weekendu bedzie 🤰
Jak ja wytrzymam tyle czasu bez mojej miłości, ostatnio takie rozstanie bylo z 5 lat temu 😖
też płakałam za mężem ..raptem 2 miesiące ale zleciało jak się człek zajął obowiązkami które były razy dwa eh
-
Ja mam dziś 13dpo i choć korciło mnie okrutnie to udało mi się powstrzymać Głównie ze strachu przed bielą. Tempka nisko i myślę, że nic z tego, ale koniec końców wybrałam podtrzymanie tego cienia nadziei. Wg OF @ miała być dziś, wg mnie raczej jutro.36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Karenira wrote:Ja mam dziś 13dpo i choć korciło mnie okrutnie to udało mi się powstrzymać Głównie ze strachu przed bielą. Tempka nisko i myślę, że nic z tego, ale koniec końców wybrałam podtrzymanie tego cienia nadziei. Wg OF @ miała być dziś, wg mnie raczej jutro.