Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Sierpniowe testowanie, czyli prezenty od odlatujących bocianów 💗
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie, czyli prezenty od odlatujących bocianów 💗

Oceń ten wątek:
  • Mango44 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :*
    Wczoraj tutaj nie zaglądałam bo miałam mega intensywny dzień. Na tyle intensywny, że dzisiaj ledwo chodzę 🙈

Sandra, gratulacje pozytywnego testu 😙 rośnijcie zdrowo 😙

U mnie dzisiaj 4dpo, a ja nawet nie mam kiedy dopatrywac się obajwow 😂 ale dzieki temu jestem spokojniejsza 😉

Miłego dnia wszystkim 😙

Lolipop lubi tę wiadomość

Syn 2018

zi13vfxmy87wsevh.png
  • Olala94 Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny.

Nie wiem w sumie dlaczego tu zagladam, ale tak jakos postanowilam wpasc z ciekawosci. Nam minął 6 miesiąc starań, owulacja była 12 dni temu. Miałam monitoring i był ladny pecherzyk i ladne endometrium. Wzielam zastrzyk ovitrelle zeby miec pewnosc, ze pecherzyk peknie. Zwykle mam okres 14 dni po owulacji, czyli niby w okolicach wtorku. Nawet nie wiecie w jakim jestem stresie. Oczywiscie wmawiam sobie objawy, ze cos czulam po kilku dniach od owulacji na jajniku, gdzie byl pecherzyk, ze mnie trochę mdliło... ale to raczej były znów wytwory mojej wyobraźni.

Delikatnie pobolewa mnie podbrzusze, poza tym nic. Jestem okropnie rozdrazniona (przy sprzataniu prawie się poryczałam) przez to oczekiwanie na okres, ktory pewnie znow nadejdzie. Obiecywalam sobie nie robic wielkich nadziei bo pozniej boli jeszcze bardziej, ale jednak podswiadomie gdzies ciągle o tym myślę...

Trzymam za Was mocno kciuki i chce widziec duzo podwojnych kresek u Was w tym miesiącu! Zyczcie mi siły i wytrwałosci, bo jestem dzisiaj okropnie nerwowa.

Sierpień to miesiąc w którym mam urodziny i marzę tylko o 1 prezencie 🙏

Joasiaxjot, BusiaT lubią tę wiadomość

• Lolipop Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madżi88 wrote:
    A mam pytanie.. Badasz sobie szyjkę? Ja jestem po owulacji która była w piatek. (w czwartek test owu pozytywny) szyjka mimo iż się zamknięta jest strasznie wysoko nie mogę jej wyczuć prawie miękka.. Czy to może oznaczać ze jednak coś zaskoczyło?

u mnie zarówno w zaciazonym cyklu jak i nie szyjka obniża się ok 4dpo i twardnieje lekko . trzeba też badać tylko raz bo w ciągu dnia się zmienia i mozna dostać świra 😂😂😂😂

Saaandra Gratulacje!!!!! ❤️❤️❤️❤️

Pozytywny test z 3 bobo 11 dpo -25 luty 2018r.
    syn 2006❤️, córeczka 2010❤️,syn 2018❤️
    6f7dde92892e2ec43e959361faadd90e.png
  • Odetta Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem jak wy to robicie z tym badaniem szyjki 😞 ja bardzo nie lubię wpychać sobie tam paluchów ale kilka razy próbowałam i ja nie wiem czego się tam doszukiwać kiedy nie wsadze nie czuję różnicy a może mam za krótkie palce i nie dosięgam do szyjki? 😁

22.04.2020 ciaza biochem
    09.03.2021 ciąża pozamaciczna usunięty prawy jajowod, lewy jajowod drożny

Niepłodność idopatyczna
  • Saaandra Debiutantka

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madżi88 wrote:
    A mam pytanie.. Badasz sobie szyjkę? Ja jestem po owulacji która była w piatek. (w czwartek test owu pozytywny) szyjka mimo iż się zamknięta jest strasznie wysoko nie mogę jej wyczuć prawie miękka.. Czy to może oznaczać ze jednak coś zaskoczyło?

No właśnie ja się na badaniu szyjki nie znam. Nie wiem jak to możliwe ale dla mnie jest zawsze otwartą...bardziej lub mniej

• unify Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zapiszcie prosze na 31.08 ,ostatni dzien oby szczęśliwy 😊
    Dzis dopiero 3dc

atdc2n0a92hantdh.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja badam szyjke, dzięki niej najczęściej wiem kiedy jest owulacja. Badam zwykle pod wieczór, bo rano po śnie jest nie miarodajna. Po owulacji lubi sobie szaleć, a do okresu obniża mi się i otwiera najczęściej w sam dzień okresu. Dlatego dla mnie to nic nie znaczy. To samo ze śluzem. Pamiętam że w ciąży jakoś różnicy nie było ani w śluzie ani w szyjce.
    Drugi dzień męczą mnie mdłości. Ale to też może być przez stres bo jesteśmy w trakcie przygotowań do ślubu który jest za miesiąc i jest lekkie szaleństwo. Chociaż chciałabym już testować...

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odetta wrote:
    Ja nie wiem jak wy to robicie z tym badaniem szyjki 😞 ja bardzo nie lubię wpychać sobie tam paluchów ale kilka razy próbowałam i ja nie wiem czego się tam doszukiwać kiedy nie wsadze nie czuję różnicy a może mam za krótkie palce i nie dosięgam do szyjki? 😁
    Moim patentem na nauczenie się tego badania było porównanie szyjki do czubka nosa. Zaczynasz zaraz po miesiączce i szyjka przypomina twardością i fakturą czubek nosa wtedy zazwyczaj jest nisko i twarda, później"szukasz" takiego maleńkiego zagłębienia i na opuszku palca wyczuwasz mniej więcej otwór jak jest okrągły to jest otwarta jak jest jajowaty to średnia a jak taki podłużny to zamknięta :) jak ją wyczujesz na twardo to później będzie ci łatwo ocenić jaka jest później ;)

Myślę że choć troszkę moja technika pomoże :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2020, 16:37

age.png
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odetta wrote:
    zacznij badać w okres. wtedy jest twarda i ogolnie łatwo dostępna 😄
    zawsze mierzyłam rano ale zacznę wieczorem .
    i bardzo łatwo określić czas owulacji właśnie dzięki badaniu szyjki. i śluzu.

• Madżi88 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:
    Moim patentem na nauczenie się tego badania było porównanie szyjki do czubka nosa. Zaczynasz zaraz po miesiączce i szyjka przypomina twardością i fakturą czubek nosa wtedy zazwyczaj jest nisko i twarda, później"szukasz" takiego maleńkiego zagłębienia i na opuszku palca wyczuwasz mniej więcej otwór jak jest okrągły to jest otwarta jak jest jajowaty to średnia a jak taki podłużny to zamknięta :) jak ją wyczujesz na twardo to później będzie ci łatwo ocenić jaka jest później ;)

No dobrze a jak po owulacji nadal jest wysoko i miękka no i zamknięta.. Takie kółko w krzyalcie owalu raczej napewno nie jest otwarta.. Czy to może znaczyć że coś zatrybilo jednak.?

• misia881 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wracam do Was. Musialam sobie zrobic reset 😎
    Od środy mam monitoring. W piatek pęcherzyk był 24, sluzu duzo.. w pon kolejne usg i da mi tabletki na progesteron.

Ale jestem teraz wyluzowana, co ma byc to bedzie

• Paulina1190 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jestem w drodze nad morze. Jadę pociągiem, pełno ludzi, wszystkie miejsca zajęte. U nas rozłąka na 1.5 tygodnia. Także mam nadzieję, ze wszystko się udało i z tego weekendu bedzie 🤰
    Jak ja wytrzymam tyle czasu bez mojej miłości, ostatnio takie rozstanie bylo z 5 lat temu 😖

* 30 lat - Starania od 01.2020

1 IUI - 18.05.2021 - 🍷 nieudane

🔹️IVF - start 28.07.2021
    🔹️06.08.2021 - punkcja - Pobrano 26 komórek, 4 dojrzałe i zapłodnione, zostały 3
    🔹️11.08.2021 - I transfer - 4.1.1
    🔹️ 3dpt - 14.08.2021 - BETA -0,0 mIU/ml , 🔹️6dpt ⏸ - 17.08.2021 - BETA -17,89 mIU/ml🔹️ 8dpt - 19.08.2021 - BETA - 37,29 mIU/ml 🔹️ 10dpt - 21.08.2021 - BETA - 62,84 mIU/ml🔹️14 dpt - 25.08.2031 - BETA - 40.54 💔

🔹️15.09.2021 - transfer - 4.1.1
    🔹️ 3dpt - 18.09.2021 - Beta <0.100 mIU/ml
    🔹️ 7dpt ⏸ - 22.09.2021 - BETA -65.79 mIU/ml
    🔹️ 9dpt - 24.09.2021 - BETA - 169 mIU/ml
    🔹️ 12dpt - 22.09.2021 - BETA -609.3 mIU/ml
    🔹️ 20dpt - 05.10.2021 - BETA -5926 mIU/ml -Widoczny pęcherzyk
    🔹️ 27dpt - 12.10.2021 - ❤
    14.05.2022 - Hania ❤

❄1x4.1.1

f2w3s65gx6odokkn.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madżi88 wrote:
    No dobrze a jak po owulacji nadal jest wysoko i miękka no i zamknięta.. Takie kółko w krzyalcie owalu raczej napewno nie jest otwarta.. Czy to może znaczyć że coś zatrybilo jednak.?
    A to tego już nie wiem bo w ciąży nie byłam i nie macałam :P ale mocno trzymam kciuki :)

age.png
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:

ja podobnie. twarda jak czubek nosa
    miękka jak usta i otwarta u mnie ma taki kształt jak usta właśnie jajowaty ;)
    ale.rodzilam więc temu pewnie

i pół twarda jak broda

a wysokość na długość srodkowego palca. jeśli ledwo sięgam to jest wysoko a jeśli do połowy wchodzi to niżej :)

i naprawdę .jak jest twarda to czuć że coś mamy w pochwie😂

• Spuromix Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolipop wrote:
    ja podobnie. twarda jak czubek nosa
    miękka jak usta i otwarta u mnie ma taki kształt jak usta właśnie jajowaty ;)
    ale.rodzilam więc temu pewnie

i pół twarda jak broda

a wysokość na długość srodkowego palca. jeśli ledwo sięgam to jest wysoko a jeśli do połowy wchodzi to niżej :)

i naprawdę .jak jest twarda to czuć że coś mamy w pochwie😂
    I tak powstają sprawdzone historie :D o brodzie i ustach nie wiedziałam mi cały czas mówili żebym szukała nosa a później codziennie na wyczucie i sama odkryję kiedy jaka jest :P no i w sumie szybko się nauczyłam :)

Szczerze to dużo większy problem miałam z określeniem śluzu tutaj opcji jest baaaardzo mało kiedyś obserwowałam ilość konsystencję kolor masakra...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2020, 18:57

age.png
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina1190 wrote:
    Właśnie jestem w drodze nad morze. Jadę pociągiem, pełno ludzi, wszystkie miejsca zajęte. U nas rozłąka na 1.5 tygodnia. Także mam nadzieję, ze wszystko się udało i z tego weekendu bedzie 🤰
    Jak ja wytrzymam tyle czasu bez mojej miłości, ostatnio takie rozstanie bylo z 5 lat temu 😖
    a to na Ile?

też płakałam za mężem ..raptem 2 miesiące ale zleciało jak się człek zajął obowiązkami które były razy dwa eh

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Zamierzacie testować 14 dpo czy któraś się wyrywa wcześniej xD?

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Karenira Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś 13dpo i choć korciło mnie okrutnie to udało mi się powstrzymać :P Głównie ze strachu przed bielą. Tempka nisko i myślę, że nic z tego, ale koniec końców wybrałam podtrzymanie tego cienia nadziei. Wg OF @ miała być dziś, wg mnie raczej jutro.

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenira wrote:
    Ja mam dziś 13dpo i choć korciło mnie okrutnie to udało mi się powstrzymać :P Głównie ze strachu przed bielą. Tempka nisko i myślę, że nic z tego, ale koniec końców wybrałam podtrzymanie tego cienia nadziei. Wg OF @ miała być dziś, wg mnie raczej jutro.
    Wytrzymała jesteś :D

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Skowronek Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, my po małej przerwie wracamy do starań :) proszę o wpisanie na 27.08 :)

05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
    28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
    xnw4lbetfygpudwk.png
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ