Sierpniowe testowanie, czyli prezenty od odlatujących bocianów 💗
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny. Nie było mnie kilka dni, bo byliśmy na wyjeździe. Trochę zaczęłam się zastanawiać teraz czy to dobry czas na drugie dziecko, bo człowiek ma ochotę trochę pokorzystać z życia, z jednym jakoś to idzie ogarnąć, a z dwójką już wyższa szkoła jazdy będzie 🙈 ale już sprowadzam się na ziemię, bo przecież jak jedno ogarnęliśmy to i drugie damy radę, a przecież póki nie zajdę w ciążę to nie będziemy nic pod nią ustawiać i możemy jeszcze korzystać z życia na ile się da 😁Mężowi nie zdążyłam jeszcze posmęcić nawet 😆
U mnie dziś 16dc, owulacja za 6dni według apki, zaczynam dzisiaj od testu owu, od 4 dni dużo śluzu. W czwratek miałam gorączkę, bo jakiś zastój w piersi się zrobił, ale na szczęście wszystko samo przeszło i obyło się bez lekarza. Nie wiem skąd i jak się to przyplątało. Trochę musiałam młodą przez to więcej do piersi przystawiać i nie wiem czy to wpłynie jakoś na owu.2cs - długie cykle
początek starań sierpień '20
pregna start, niepokalanek, siemię lniane, tran
'18 14tc poronienie zatrzymane
maj '19 córka
-
a ja nie wiem jak liczyć nowy cykl.
w środę powinnam mieć @ ..przyszły plamienia aby smuga na cały dzień a dziś dopiero ok łyżka krwi się pokazała .. liczyć od dzisiaj? co to za okres w ogole🤦♀️no jakieś jaja . widocznie endometrium było.dod.upy no jak to tłumaczyć eh
kurde jak miałam dwa dni plamien to liczyłam od pojawienia się krwi a teraz to tyle dni że już zgłupiałam
brzuch boli na miesiączkę ( wrócił po prae dni wstecz nic nie bolało) i leżę z moim 22 miesieczniakiem któremu się spać jak nigdy nie chce 🥴 a zawsze do 20 już śpi!
też sobie myślę ..napewno tego chcesz😂😂😂
muszę odstawić kawe bo ostatnimi czasy.przeginam i nie wiem.czy tym sobie też nie psujeWiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2020, 21:25
-
Powiem Ci ze nie wiem. Ja wg plamien krwią powinnam dziś być w 23 dc, ale to było trochę krwi rano i cisza, a konkretna miesiączka przyszła pozniej i od tego liczę 19 dc. Owu +- 9dc wg mocnej krwi.Lolipop wrote:a ja nie wiem jak liczyć nowy cykl.
w środę powinnam mieć @ ..przyszły plamienia aby smuga na cały dzień a dziś dopiero ok łyżka krwi się pokazała .. liczyć od dzisiaj? co to za okres w ogole🤦♀️no jakieś jaja . widocznie endometrium było.dod.upy no jak to tłumaczyć eh
kurde jak miałam dwa dni plamien to liczyłam od pojawienia się krwi a teraz to tyle dni że już zgłupiałam
brzuch boli na miesiączkę ( wrócił po prae dni wstecz nic nie bolało) i leżę z moim 22 miesieczniakiem któremu się spać jak nigdy nie chce 🥴 a zawsze do 20 już śpi!
też sobie myślę ..napewno tego chcesz😂😂😂
muszę odstawić kawe bo ostatnimi czasy.przeginam i nie wiem.czy tym sobie też nie psuje -
ajwii2 wrote:
jakby to był moj test to owu tuż za rogiem czyli wcześniej jak za 6 dni
ja np taki test miałam rano a wieczorem już totalny pozytyw ..następnego dnia rano jeszcze też dosc.ciemny a po poludniu jaśniejszy czyli negatyw i dalej coraz jaśniej
no ale wiadomo . od osoby zależne -
dzieki. okaże siena dniach jak to Eddie wyglądać dalejguerretenshi wrote:Powiem Ci ze nie wiem. Ja wg plamien krwią powinnam dziś być w 23 dc, ale to było trochę krwi rano i cisza, a konkretna miesiączka przyszła pozniej i od tego liczę 19 dc. Owu +- 9dc wg mocnej krwi.
-
To sikne jutro rano też, mam ich sporo 😆 wczoraj podziałaliśmy, a co jest najśmieszniejsze. Obudziłam się w nocy, że już teraz chcę kochać się z mężem 😆 oczywiście on nie protestował, bo jak zasypialiśmy to jakoś ja nie miałam ochoty i byłam zmęczona 😆 a teraz po tym teście zastanawiam się czy organizm jakiegoś sygnału nie wysłał, żebym nie marnowała okazji 😆2cs - długie cykle
maj '19 córka
-
Ogólnie w czasie owulacji kobieta robi się bardziej napalonaajwii2 wrote:To sikne jutro rano też, mam ich sporo 😆 wczoraj podziałaliśmy, a co jest najśmieszniejsze. Obudziłam się w nocy, że już teraz chcę kochać się z mężem 😆 oczywiście on nie protestował, bo jak zasypialiśmy to jakoś ja nie miałam ochoty i byłam zmęczona 😆 a teraz po tym teście zastanawiam się czy organizm jakiegoś sygnału nie wysłał, żebym nie marnowała okazji 😆
nie wiem czy u wszystkich tak jest ale u mnie się to spradza i w ogóle cera robi mi się ładniejsza i mam taką wewnętrzna potrzebę upiększenia się
Lolipop, Odetta lubią tę wiadomość
-
Spuromix wrote:Ogólnie w czasie owulacji kobieta robi się bardziej napalona
nie wiem czy u wszystkich tak jest ale u mnie się to spradza i w ogóle cera robi mi się ładniejsza i mam taką wewnętrzna potrzebę upiększenia się 
U mnie teraz to różnie wygląda, przez karmienie ogólnie mam słabsze libido i chyba pierwszy raz odkąd wrócił mi okres po ciąży, miałam taką sytuację, że tak potrzebowałam na już 😆 oo dzisiaj od rana myślę, że od jutra wracam na zdrowy tryb w jedzeniu, bo przez wyjazd pofolgowałam sobie bardzo, i mam ochotę właśnie na jakieś upiększanie, typu masowanie suchą szczotką ciała itp. 😁2cs - długie cykle
maj '19 córka
-
I jak tam dzisiaj hmm testujesz ?? 🙂Karenira wrote:Ja mam dziś 13dpo i choć korciło mnie okrutnie to udało mi się powstrzymać
Głównie ze strachu przed bielą. Tempka nisko i myślę, że nic z tego, ale koniec końców wybrałam podtrzymanie tego cienia nadziei. Wg OF @ miała być dziś, wg mnie raczej jutro.👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Nie muszę. Z rana jak w zegarku powitał mnie znaczny spadek temperatury i @.Mama8latka wrote:I jak tam dzisiaj hmm testujesz ?? 🙂
Także dla mnie będzie sierpniowa runda druga
Może 29.08 będzie dla mnie łaskawszy.
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Zaczynam przygodę z monitorem Clearblue. Wprowadziłam dziś pierwszy dzień cyklu i zamówiłam testy. Powinny dotrzeć zanim monitorek każe mi je robić. Zobaczymy

Powiem Wam, że nie tracę humoru pomimo @ Teraz przynajmniej nie będzie nade mną wisieć wizja bezowulacyjnego cyklu. W poprzednim cały czas zastanawiałam się czy lekarz miał rację (pewnie miał).
Poza tym statystycznie rzecz biorąc każdy kolejny cykl przybliża mnie do upragnionego finału
belldandy lubi tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Wczoraj jak się położyłam spać to miałam bóle podbrzusza, trochę kłucie, niedobrze mi było i strasznie śpiąca, padłam szybko. Nigdy takich objawów na owulację nie miałam, albo nie wiązałam tego nawet z nią. Dzisiaj rano zrobiłam test owu i ta druga kreska już bledsza.
1) owulacja dopiero będzie i testy wychodzą dopiero wieczorem jak stężenie lh jest wyższe?
2) owulacja mogła być wczoraj lub przedwczoraj i dlatego testy już robią się bledsze?2cs - długie cykle
maj '19 córka
-
podobno lh wieczorem najwyższe temu też robiłam 2rszy dziennie . nie raz pik wylapalam rano . w zaciazonym cyklu też.ajwii2 wrote:Wczoraj jak się położyłam spać to miałam bóle podbrzusza, trochę kłucie, niedobrze mi było i strasznie śpiąca, padłam szybko. Nigdy takich objawów na owulację nie miałam, albo nie wiązałam tego nawet z nią. Dzisiaj rano zrobiłam test owu i ta druga kreska już bledsza.
1) owulacja dopiero będzie i testy wychodzą dopiero wieczorem jak stężenie lh jest wyższe?
2) owulacja mogła być wczoraj lub przedwczoraj i dlatego testy już robią się bledsze?
jeśli dziś wieczorem wyjdzie ci negatyw to liczyłabym że ovu wystąpi w ciągu 24-36h do tego ostatniego najciemniejszego
ajwii2 lubi tę wiadomość