Sierpniowe testowanie, czyli prezenty od odlatujących bocianów 💗
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny. Nie było mnie kilka dni, bo byliśmy na wyjeździe. Trochę zaczęłam się zastanawiać teraz czy to dobry czas na drugie dziecko, bo człowiek ma ochotę trochę pokorzystać z życia, z jednym jakoś to idzie ogarnąć, a z dwójką już wyższa szkoła jazdy będzie 🙈 ale już sprowadzam się na ziemię, bo przecież jak jedno ogarnęliśmy to i drugie damy radę, a przecież póki nie zajdę w ciążę to nie będziemy nic pod nią ustawiać i możemy jeszcze korzystać z życia na ile się da 😁Mężowi nie zdążyłam jeszcze posmęcić nawet 😆
U mnie dziś 16dc, owulacja za 6dni według apki, zaczynam dzisiaj od testu owu, od 4 dni dużo śluzu. W czwratek miałam gorączkę, bo jakiś zastój w piersi się zrobił, ale na szczęście wszystko samo przeszło i obyło się bez lekarza. Nie wiem skąd i jak się to przyplątało. Trochę musiałam młodą przez to więcej do piersi przystawiać i nie wiem czy to wpłynie jakoś na owu.2cs - długie cykle
początek starań sierpień '20
pregna start, niepokalanek, siemię lniane, tran
'18 14tc poronienie zatrzymane
maj '19 córka -
a ja nie wiem jak liczyć nowy cykl.
w środę powinnam mieć @ ..przyszły plamienia aby smuga na cały dzień a dziś dopiero ok łyżka krwi się pokazała .. liczyć od dzisiaj? co to za okres w ogole🤦♀️no jakieś jaja . widocznie endometrium było.dod.upy no jak to tłumaczyć eh
kurde jak miałam dwa dni plamien to liczyłam od pojawienia się krwi a teraz to tyle dni że już zgłupiałam
brzuch boli na miesiączkę ( wrócił po prae dni wstecz nic nie bolało) i leżę z moim 22 miesieczniakiem któremu się spać jak nigdy nie chce 🥴 a zawsze do 20 już śpi!
też sobie myślę ..napewno tego chcesz😂😂😂
muszę odstawić kawe bo ostatnimi czasy.przeginam i nie wiem.czy tym sobie też nie psujeWiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2020, 21:25
-
Lolipop wrote:a ja nie wiem jak liczyć nowy cykl.
w środę powinnam mieć @ ..przyszły plamienia aby smuga na cały dzień a dziś dopiero ok łyżka krwi się pokazała .. liczyć od dzisiaj? co to za okres w ogole🤦♀️no jakieś jaja . widocznie endometrium było.dod.upy no jak to tłumaczyć eh
kurde jak miałam dwa dni plamien to liczyłam od pojawienia się krwi a teraz to tyle dni że już zgłupiałam
brzuch boli na miesiączkę ( wrócił po prae dni wstecz nic nie bolało) i leżę z moim 22 miesieczniakiem któremu się spać jak nigdy nie chce 🥴 a zawsze do 20 już śpi!
też sobie myślę ..napewno tego chcesz😂😂😂
muszę odstawić kawe bo ostatnimi czasy.przeginam i nie wiem.czy tym sobie też nie psuje -
ajwii2 wrote:
jakby to był moj test to owu tuż za rogiem czyli wcześniej jak za 6 dni
ja np taki test miałam rano a wieczorem już totalny pozytyw ..następnego dnia rano jeszcze też dosc.ciemny a po poludniu jaśniejszy czyli negatyw i dalej coraz jaśniej
no ale wiadomo . od osoby zależne -
guerretenshi wrote:Powiem Ci ze nie wiem. Ja wg plamien krwią powinnam dziś być w 23 dc, ale to było trochę krwi rano i cisza, a konkretna miesiączka przyszła pozniej i od tego liczę 19 dc. Owu +- 9dc wg mocnej krwi.
-
To sikne jutro rano też, mam ich sporo 😆 wczoraj podziałaliśmy, a co jest najśmieszniejsze. Obudziłam się w nocy, że już teraz chcę kochać się z mężem 😆 oczywiście on nie protestował, bo jak zasypialiśmy to jakoś ja nie miałam ochoty i byłam zmęczona 😆 a teraz po tym teście zastanawiam się czy organizm jakiegoś sygnału nie wysłał, żebym nie marnowała okazji 😆2cs - długie cykle
maj '19 córka -
ajwii2 wrote:To sikne jutro rano też, mam ich sporo 😆 wczoraj podziałaliśmy, a co jest najśmieszniejsze. Obudziłam się w nocy, że już teraz chcę kochać się z mężem 😆 oczywiście on nie protestował, bo jak zasypialiśmy to jakoś ja nie miałam ochoty i byłam zmęczona 😆 a teraz po tym teście zastanawiam się czy organizm jakiegoś sygnału nie wysłał, żebym nie marnowała okazji 😆
Lolipop, Odetta lubią tę wiadomość
-
Spuromix wrote:Ogólnie w czasie owulacji kobieta robi się bardziej napalona nie wiem czy u wszystkich tak jest ale u mnie się to spradza i w ogóle cera robi mi się ładniejsza i mam taką wewnętrzna potrzebę upiększenia się
U mnie teraz to różnie wygląda, przez karmienie ogólnie mam słabsze libido i chyba pierwszy raz odkąd wrócił mi okres po ciąży, miałam taką sytuację, że tak potrzebowałam na już 😆 oo dzisiaj od rana myślę, że od jutra wracam na zdrowy tryb w jedzeniu, bo przez wyjazd pofolgowałam sobie bardzo, i mam ochotę właśnie na jakieś upiększanie, typu masowanie suchą szczotką ciała itp. 😁2cs - długie cykle
maj '19 córka -
Karenira wrote:Ja mam dziś 13dpo i choć korciło mnie okrutnie to udało mi się powstrzymać Głównie ze strachu przed bielą. Tempka nisko i myślę, że nic z tego, ale koniec końców wybrałam podtrzymanie tego cienia nadziei. Wg OF @ miała być dziś, wg mnie raczej jutro.👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Mama8latka wrote:I jak tam dzisiaj hmm testujesz ?? 🙂
Także dla mnie będzie sierpniowa runda druga Może 29.08 będzie dla mnie łaskawszy.36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Zaczynam przygodę z monitorem Clearblue. Wprowadziłam dziś pierwszy dzień cyklu i zamówiłam testy. Powinny dotrzeć zanim monitorek każe mi je robić. Zobaczymy
Powiem Wam, że nie tracę humoru pomimo @ Teraz przynajmniej nie będzie nade mną wisieć wizja bezowulacyjnego cyklu. W poprzednim cały czas zastanawiałam się czy lekarz miał rację (pewnie miał).
Poza tym statystycznie rzecz biorąc każdy kolejny cykl przybliża mnie do upragnionego finałubelldandy lubi tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Wczoraj jak się położyłam spać to miałam bóle podbrzusza, trochę kłucie, niedobrze mi było i strasznie śpiąca, padłam szybko. Nigdy takich objawów na owulację nie miałam, albo nie wiązałam tego nawet z nią. Dzisiaj rano zrobiłam test owu i ta druga kreska już bledsza.
1) owulacja dopiero będzie i testy wychodzą dopiero wieczorem jak stężenie lh jest wyższe?
2) owulacja mogła być wczoraj lub przedwczoraj i dlatego testy już robią się bledsze?2cs - długie cykle
maj '19 córka -
ajwii2 wrote:Wczoraj jak się położyłam spać to miałam bóle podbrzusza, trochę kłucie, niedobrze mi było i strasznie śpiąca, padłam szybko. Nigdy takich objawów na owulację nie miałam, albo nie wiązałam tego nawet z nią. Dzisiaj rano zrobiłam test owu i ta druga kreska już bledsza.
1) owulacja dopiero będzie i testy wychodzą dopiero wieczorem jak stężenie lh jest wyższe?
2) owulacja mogła być wczoraj lub przedwczoraj i dlatego testy już robią się bledsze?
jeśli dziś wieczorem wyjdzie ci negatyw to liczyłabym że ovu wystąpi w ciągu 24-36h do tego ostatniego najciemniejszegoajwii2 lubi tę wiadomość