Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Sierpniowe testowanie, czyli prezenty od odlatujących bocianów 💗
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie, czyli prezenty od odlatujących bocianów 💗

Oceń ten wątek:
  • ajwii2 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Nie było mnie kilka dni, bo byliśmy na wyjeździe. Trochę zaczęłam się zastanawiać teraz czy to dobry czas na drugie dziecko, bo człowiek ma ochotę trochę pokorzystać z życia, z jednym jakoś to idzie ogarnąć, a z dwójką już wyższa szkoła jazdy będzie 🙈 ale już sprowadzam się na ziemię, bo przecież jak jedno ogarnęliśmy to i drugie damy radę, a przecież póki nie zajdę w ciążę to nie będziemy nic pod nią ustawiać i możemy jeszcze korzystać z życia na ile się da 😁Mężowi nie zdążyłam jeszcze posmęcić nawet 😆

U mnie dziś 16dc, owulacja za 6dni według apki, zaczynam dzisiaj od testu owu, od 4 dni dużo śluzu. W czwratek miałam gorączkę, bo jakiś zastój w piersi się zrobił, ale na szczęście wszystko samo przeszło i obyło się bez lekarza. Nie wiem skąd i jak się to przyplątało. Trochę musiałam młodą przez to więcej do piersi przystawiać i nie wiem czy to wpłynie jakoś na owu.

2cs - długie cykle
    początek starań sierpień '20
    pregna start, niepokalanek, siemię lniane, tran

'18 14tc poronienie zatrzymane
    maj '19 córka <3
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie wiem jak liczyć nowy cykl.

w środę powinnam mieć @ ..przyszły plamienia aby smuga na cały dzień a dziś dopiero ok łyżka krwi się pokazała .. liczyć od dzisiaj? co to za okres w ogole🤦‍♀️no jakieś jaja . widocznie endometrium było.dod.upy no jak to tłumaczyć eh

kurde jak miałam dwa dni plamien to liczyłam od pojawienia się krwi a teraz to tyle dni że już zgłupiałam
    brzuch boli na miesiączkę ( wrócił po prae dni wstecz nic nie bolało) i leżę z moim 22 miesieczniakiem któremu się spać jak nigdy nie chce 🥴 a zawsze do 20 już śpi!

też sobie myślę ..napewno tego chcesz😂😂😂

muszę odstawić kawe bo ostatnimi czasy.przeginam i nie wiem.czy tym sobie też nie psuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2020, 21:25

Pozytywny test z 3 bobo 11 dpo -25 luty 2018r.
    syn 2006❤️, córeczka 2010❤️,syn 2018❤️
    6f7dde92892e2ec43e959361faadd90e.png
  • Saaandra Debiutantka

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    Dziewczyny. Zamierzacie testować 14 dpo czy któraś się wyrywa wcześniej xD?

Tym razem wcześniej. Zawsze czekałam do terminu miesiaczki 😉

• Lolipop Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zasnął a mi by się nospa przydała

• ajwii2 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    c88aad319f12.jpg

Powiedzcie mi czy ten test oznacza, że owu się zbliża? Myślicie, że będzie wcześniej niż za 6dni? Nie znam się kompletnie.

2cs - długie cykle

maj '19 córka <3
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajwii2 wrote:
    c88aad319f12.jpg

Powiedzcie mi czy ten test oznacza, że owu się zbliża? Myślicie, że będzie wcześniej niż za 6dni? Nie znam się kompletnie.
    Moim zdaniem tak i działała bym już dzisiaj :) ja nie mam takich wyraźnych krech na testach

age.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolipop wrote:
    a ja nie wiem jak liczyć nowy cykl.

w środę powinnam mieć @ ..przyszły plamienia aby smuga na cały dzień a dziś dopiero ok łyżka krwi się pokazała .. liczyć od dzisiaj? co to za okres w ogole🤦‍♀️no jakieś jaja . widocznie endometrium było.dod.upy no jak to tłumaczyć eh

kurde jak miałam dwa dni plamien to liczyłam od pojawienia się krwi a teraz to tyle dni że już zgłupiałam
    brzuch boli na miesiączkę ( wrócił po prae dni wstecz nic nie bolało) i leżę z moim 22 miesieczniakiem któremu się spać jak nigdy nie chce 🥴 a zawsze do 20 już śpi!

też sobie myślę ..napewno tego chcesz😂😂😂

muszę odstawić kawe bo ostatnimi czasy.przeginam i nie wiem.czy tym sobie też nie psuje
    Powiem Ci ze nie wiem. Ja wg plamien krwią powinnam dziś być w 23 dc, ale to było trochę krwi rano i cisza, a konkretna miesiączka przyszła pozniej i od tego liczę 19 dc. Owu +- 9dc wg mocnej krwi.

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajwii2 wrote:
    c88aad319f12.jpg

jakby to był moj test to owu tuż za rogiem czyli wcześniej jak za 6 dni

ja np taki test miałam rano a wieczorem już totalny pozytyw ..następnego dnia rano jeszcze też dosc.ciemny a po poludniu jaśniejszy czyli negatyw i dalej coraz jaśniej

no ale wiadomo . od osoby zależne

• Lolipop Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    Powiem Ci ze nie wiem. Ja wg plamien krwią powinnam dziś być w 23 dc, ale to było trochę krwi rano i cisza, a konkretna miesiączka przyszła pozniej i od tego liczę 19 dc. Owu +- 9dc wg mocnej krwi.
    dzieki. okaże siena dniach jak to Eddie wyglądać dalej

• ajwii2 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To sikne jutro rano też, mam ich sporo 😆 wczoraj podziałaliśmy, a co jest najśmieszniejsze. Obudziłam się w nocy, że już teraz chcę kochać się z mężem 😆 oczywiście on nie protestował, bo jak zasypialiśmy to jakoś ja nie miałam ochoty i byłam zmęczona 😆 a teraz po tym teście zastanawiam się czy organizm jakiegoś sygnału nie wysłał, żebym nie marnowała okazji 😆

2cs - długie cykle

maj '19 córka <3
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajwii2 wrote:
    To sikne jutro rano też, mam ich sporo 😆 wczoraj podziałaliśmy, a co jest najśmieszniejsze. Obudziłam się w nocy, że już teraz chcę kochać się z mężem 😆 oczywiście on nie protestował, bo jak zasypialiśmy to jakoś ja nie miałam ochoty i byłam zmęczona 😆 a teraz po tym teście zastanawiam się czy organizm jakiegoś sygnału nie wysłał, żebym nie marnowała okazji 😆
    Ogólnie w czasie owulacji kobieta robi się bardziej napalona :) nie wiem czy u wszystkich tak jest ale u mnie się to spradza i w ogóle cera robi mi się ładniejsza i mam taką wewnętrzna potrzebę upiększenia się :P

Lolipop, Odetta lubią tę wiadomość

age.png
  • ajwii2 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:
    Ogólnie w czasie owulacji kobieta robi się bardziej napalona :) nie wiem czy u wszystkich tak jest ale u mnie się to spradza i w ogóle cera robi mi się ładniejsza i mam taką wewnętrzna potrzebę upiększenia się :P

U mnie teraz to różnie wygląda, przez karmienie ogólnie mam słabsze libido i chyba pierwszy raz odkąd wrócił mi okres po ciąży, miałam taką sytuację, że tak potrzebowałam na już 😆 oo dzisiaj od rana myślę, że od jutra wracam na zdrowy tryb w jedzeniu, bo przez wyjazd pofolgowałam sobie bardzo, i mam ochotę właśnie na jakieś upiększanie, typu masowanie suchą szczotką ciała itp. 😁

2cs - długie cykle

maj '19 córka <3
  • Rosana Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 05:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Ja będę testować dopiero na koniec miesiąca, ale już do was dołączam ;)
    W 1 cs się niestety nie udało i mimo 2 kresek przed terminem @, to dzisiaj @ przyszła 😥

ckai9jcgjglpl7nq.png
    ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
    🧑🏻❤️18.01.2020r
    5tc 💔

• Mama8latka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenira wrote:
    Ja mam dziś 13dpo i choć korciło mnie okrutnie to udało mi się powstrzymać :P Głównie ze strachu przed bielą. Tempka nisko i myślę, że nic z tego, ale koniec końców wybrałam podtrzymanie tego cienia nadziei. Wg OF @ miała być dziś, wg mnie raczej jutro.
    I jak tam dzisiaj hmm testujesz ?? 🙂

👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
    👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌
  • Olala94 Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja,

Ja dziś 13 dpo, jutro teoretycznie 🐒. Obawiam się, ze przyjdzie, bo zaczynam mieć napięte podbrzusze i krosty na buzi wyskakują. Przez to wszystko rozdrażnienie na poziomie kosmicznym, a trzeba jechać do pracy 🙄.

• Karenira Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka wrote:
    I jak tam dzisiaj hmm testujesz ?? 🙂
    Nie muszę. Z rana jak w zegarku powitał mnie znaczny spadek temperatury i @.

Także dla mnie będzie sierpniowa runda druga :P Może 29.08 będzie dla mnie łaskawszy.

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • Karenira Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam przygodę z monitorem Clearblue. Wprowadziłam dziś pierwszy dzień cyklu i zamówiłam testy. Powinny dotrzeć zanim monitorek każe mi je robić. Zobaczymy :)
    Powiem Wam, że nie tracę humoru pomimo @ Teraz przynajmniej nie będzie nade mną wisieć wizja bezowulacyjnego cyklu. W poprzednim cały czas zastanawiałam się czy lekarz miał rację (pewnie miał).
    Poza tym statystycznie rzecz biorąc każdy kolejny cykl przybliża mnie do upragnionego finału :)

belldandy lubi tę wiadomość

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • szczesciara30 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dobry :) :) ja dzisiaj do pracy bo pracuje w kinie więc mamy zmiany? :) a Wy czym dziewczyny się zajmujecie? Które dziewczyny mają testować dzisiaj? :) mnie coś czasem brzuch pobolewa wiec pewnie malpa przyjdzie..

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • ajwii2 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj jak się położyłam spać to miałam bóle podbrzusza, trochę kłucie, niedobrze mi było i strasznie śpiąca, padłam szybko. Nigdy takich objawów na owulację nie miałam, albo nie wiązałam tego nawet z nią. Dzisiaj rano zrobiłam test owu i ta druga kreska już bledsza.
    1) owulacja dopiero będzie i testy wychodzą dopiero wieczorem jak stężenie lh jest wyższe?
    2) owulacja mogła być wczoraj lub przedwczoraj i dlatego testy już robią się bledsze?

2cs - długie cykle

maj '19 córka <3
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajwii2 wrote:
    Wczoraj jak się położyłam spać to miałam bóle podbrzusza, trochę kłucie, niedobrze mi było i strasznie śpiąca, padłam szybko. Nigdy takich objawów na owulację nie miałam, albo nie wiązałam tego nawet z nią. Dzisiaj rano zrobiłam test owu i ta druga kreska już bledsza.
    1) owulacja dopiero będzie i testy wychodzą dopiero wieczorem jak stężenie lh jest wyższe?
    2) owulacja mogła być wczoraj lub przedwczoraj i dlatego testy już robią się bledsze?
    podobno lh wieczorem najwyższe temu też robiłam 2rszy dziennie . nie raz pik wylapalam rano . w zaciazonym cyklu też.

jeśli dziś wieczorem wyjdzie ci negatyw to liczyłabym że ovu wystąpi w ciągu 24-36h do tego ostatniego najciemniejszego

ajwii2 lubi tę wiadomość

‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ