Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Sierpniowe testowanie, czyli prezenty od odlatujących bocianów 💗
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie, czyli prezenty od odlatujących bocianów 💗

Oceń ten wątek:
  • Achna Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich . Przywedrowalam tu z lipcowego wątku. W tym miesiącu pełen chill zero mierzenia temperatury zero testów 😁 po 9 miesiącach trzeba trochę odetchnąć. Bzyki na spontanie co ma byc to będzie... Ale kazdy weekend mamy jakieś imprezki wiec chcemy wyluzować. Moj maz zaproponował jakies badania pod kątem jego osoby takze w piątek jesteśmy umówieni w klinice na badanie nasienia. Ja przy początku starań zrobilam sobie pakiecik badań i niby wszytko bylo ok. Jeżeli wyjdzie jego badnie ok to będziemy po malutku szukać dalej w końcu jedno kochane 🧒 juz mamy więc moze nie bedzie tak źle.
    Trzymam kciuki za wszytskie sierpniowe ⏸️🍀😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2020, 13:50

Odetta, Joasiaxjot lubią tę wiadomość

04.11.2021 ⏸️🍀
    28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰

👼11.2020r. 11tc💔

👱‍♀️ 29 lat
    3dc:
    AMH- 5,53
    Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
    Lh-7.78-->6,84✔️
    Fsh-7.48-->8,57✔️
    Estradiol-59.54--> <20 ❌
    Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
    Testosteron-0.27✔️
    👱‍♂️29 lat
    morfologia 4 %--->5%✔️
    Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️

“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie”
  • Emiliaa Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możecie mi wyjasnic co oznacza ciągła a co przerywana linia osi na wykresie? Przeglądając cykle natknęłam się, że u niektórych dziewczyn linia jest przerywana u mnie ciągła.

• Skowronek Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego co ja się orientuję to ciągła oznacza wystąpienie owulacji, a przerywana że nie ma 100% pewności, że owulacja była

Emiliaa, Niezapominajka 🍀, Joasiaxjot lubią tę wiadomość

05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
    28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
    xnw4lbetfygpudwk.png
  • Odetta Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madżi88 wrote:
    15 sierpnia powinnam testować..
    Ja właśnie jestem pierwszy cykl po odstawieniu tabletek i nie wiem w ogóle jak ma się zachować moje ciało..

Kochana to będziemy testować razem i liczę, że to będzie nasz szczęśliwy dzień ❤️ ja jestem 4 cykl po stracie i kompletnie rozregulował mi się organizm liczę, że już wszystko wróci do normy

22.04.2020 ciaza biochem
    09.03.2021 ciąża pozamaciczna usunięty prawy jajowod, lewy jajowod drożny

Niepłodność idopatyczna
  • Niki1 Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do was może mi się uda testować ostatniego sierpnia chociaż już w nic nie wierzę kolejna ciaza biochemiczna beta spadła z 24 do 28 to już chyba 4 od grudnia nie licząc wcześniejszych mam dość naprawdę dość

• misskity Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:) Proszę mnie wykreślić z 26 sierpnia. Zrobilam przed chwila test i wyszły II kreski. Całkowicie się tego nie spodziewałam Zaszłam w ciąże w cyklu w którym miałam robione hsg. Okres miałam dostać 31 lipca ale pojechałam na wczasy I tak to się odwleklo moje testowanie. Musiałam jechać do innej miejscowości żeby aptekę znaleźć. W tym cyklu co miałam mieć byłam już umówiona na przyszły poniedziałek na kolejna stymulację, a okazało się ze zaszłam bez niej wystarczyło samo hsg. Jeszcze nie mogę w to uwierzyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2020, 15:03

Karenira, ajwii2, Gela093, Andzia, guerretenshi, szczesciara30, Papillon, Mango44, Olala94, Niezapominajka 🍀, Odetta, Joasiaxjot, Skowronek, Paulina1190, Paulinaaa, Mggg, Japoneczka z Porcelany lubią tę wiadomość

3i49e6ydsc3mf9zm.png
  • misskity Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki bardzo mi przykro ☹️

3i49e6ydsc3mf9zm.png
  • Karenira Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki1, a robiłaś dzisiaj jeszcze betę? Masz wyniki?

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • Karenira Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misskity wrote:
    Cześć dziewczyny:) Proszę mnie wykreślić z 26 sierpnia. Zrobilam przed chwila test i wyszły II kreski. Całkowicie się tego nie spodziewałam Zaszłam w ciąże w cyklu w którym miałam robione hsg. Okres miałam dostać 31 lipca ale pojechałam na wczasy I tak to się odwleklo moje testowanie. Musiałam jechać do innej miejscowości żeby aptekę znaleźć. W tym cyklu co miałam mieć byłam już umówiona na przyszły poniedziałek na kolejna stymulację, a okazało się ze zaszłam bez niej wystarczyło damo hsg. Jeszcze nie mogę w to uwierzyć.
    Ogromne gratulacje :)

misskity lubi tę wiadomość

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • Niki1 Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenira wrote:
    Niki1, a robiłaś dzisiaj jeszcze betę? Masz wyniki?
    Tak dzisiaj spadla na 12 ciągle mam ciążę biochemiczne nie wiem co jest trombofilie można wykluczyć inne badania wszystkie w normie o co może chodzić

• ajwii2 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misskity wrote:
    Cześć dziewczyny:) Proszę mnie wykreślić z 26 sierpnia. Zrobilam przed chwila test i wyszły II kreski. Całkowicie się tego nie spodziewałam Zaszłam w ciąże w cyklu w którym miałam robione hsg. Okres miałam dostać 31 lipca ale pojechałam na wczasy I tak to się odwleklo moje testowanie. Musiałam jechać do innej miejscowości żeby aptekę znaleźć. W tym cyklu co miałam mieć byłam już umówiona na przyszły poniedziałek na kolejna stymulację, a okazało się ze zaszłam bez niej wystarczyło damo hsg. Jeszcze nie mogę w to uwierzyć.

Gratulację :)

2cs - długie cykle
    początek starań sierpień '20
    pregna start, niepokalanek, siemię lniane, tran

'18 14tc poronienie zatrzymane
    maj '19 córka <3
  • Mama8latka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka 🍀 wrote:
    Ja teoretycznie w środę powinnam mieć owulację (15 dc), ale dzisiaj nadal temperatura nie spadła, jest cały czas w granicach tej z początku cyklu. W środę na HSG lekarka widziała już pęcherzyk na prawym jajniku, mam nadzieję, że ładnie dojrzeje i pęknie 😏
    Kochana widzialas mój wykres?? 🙈🙈🙈🙈🙈 po tej goraczce chorobowej i po goraczce sobotniej nocy 😂 wykres wygląda tak że mmmmm 🙄🙈🙉 hehe ale dzisiaj moj Męż wyjeżdża to myślę że przez te parę dni jakoś wykres już cokolwiek powie, i będę mogla jakkolwiek sluz zaobserwować bo nie wiem jak Wy ale jak są ❤ to ja nie jestem w stanie swojego śluzu odróżnić...
    Póki co jest dobrze bo jeszcze nie czuje bolu owulacyjnego ,owulaki też w ogóle nie pozytywne takze licze że to będzie gdzieś w okolicach piatku.
    Aplikacja Ovuwiew pokazuje mi że dzisiaj... Nie wiem na jakiej podstawie...czy tylko dlatego że 12dc... pojęcia nie mam ale to napewno nie dzisiaj

👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
    👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌
  • Karenira Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki1 wrote:
    Tak dzisiaj spadla na 12 ciągle mam ciążę biochemiczne nie wiem co jest trombofilie można wykluczyć inne badania wszystkie w normie o co może chodzić
    Bardzo mi przykro :( Teraz to już tylko dobry lekarz może stwierdzić dlaczego tak się dzieje. Skoro wiesz, że już kilka razy Ci się przytrafiło takie nieszczęście, to może nie testuj przed terminem miesiączki? Przynajmniej nie będziesz tego w kółko przeżywać :/ W końcu na pewno uda Ci się szczęśliwie utrzymać ciążę :) Z samym zajściem jak widać nie masz żadnych problemów. To już coś pozytywnego.

Lolipop lubi tę wiadomość

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • szczesciara30 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki1 wrote:
    Dołączam do was może mi się uda testować ostatniego sierpnia chociaż już w nic nie wierzę kolejna ciaza biochemiczna beta spadła z 24 do 28 to już chyba 4 od grudnia nie licząc wcześniejszych mam dość naprawdę dość
    a robilas jakies badania> byla s z tym problemem u lekarza?

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • szczesciara30 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktora testuje wczesniej niz w dniu spodziewanej @?

guerretenshi lubi tę wiadomość

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • Olala94 Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka 🍀 wrote:
    Ja teoretycznie w środę powinnam mieć owulację (15 dc), ale dzisiaj nadal temperatura nie spadła, jest cały czas w granicach tej z początku cyklu. W środę na HSG lekarka widziała już pęcherzyk na prawym jajniku, mam nadzieję, że ładnie dojrzeje i pęknie 😏
    Niezapominajka, czy moglabym wyslac do Ciebie wiadomość na priv? Mam pytanie o HSG :)

• Niezapominajka 🍀 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala94 wrote:
    Niezapominajka, czy moglabym wyslac do Ciebie wiadomość na priv? Mam pytanie o HSG :)
    Jasne, zapraszam 🙂

Olala94 lubi tę wiadomość

👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
    🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    Maj: rozpoczęcie starań 🌱
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    Maj: Gameta Gdynia
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
    𝟐𝟎𝟐𝟐:
    Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷

“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️
  • Olala94 Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misskity wrote:
    Cześć dziewczyny:) Proszę mnie wykreślić z 26 sierpnia. Zrobilam przed chwila test i wyszły II kreski. Całkowicie się tego nie spodziewałam Zaszłam w ciąże w cyklu w którym miałam robione hsg. Okres miałam dostać 31 lipca ale pojechałam na wczasy I tak to się odwleklo moje testowanie. Musiałam jechać do innej miejscowości żeby aptekę znaleźć. W tym cyklu co miałam mieć byłam już umówiona na przyszły poniedziałek na kolejna stymulację, a okazało się ze zaszłam bez niej wystarczyło samo hsg. Jeszcze nie mogę w to uwierzyć.
    Kochana gratuluje z calego serca!!!

Czy moglabys napisac mi na priv troche wiecej o HSG? Mam je miec we wrzesniu i sie boje jak nie wiem... :((

misskity lubi tę wiadomość

• Niezapominajka 🍀 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka wrote:
    Kochana widzialas mój wykres?? 🙈🙈🙈🙈🙈 po tej goraczce chorobowej i po goraczce sobotniej nocy 😂 wykres wygląda tak że mmmmm 🙄🙈🙉 hehe ale dzisiaj moj Męż wyjeżdża to myślę że przez te parę dni jakoś wykres już cokolwiek powie, i będę mogla jakkolwiek sluz zaobserwować bo nie wiem jak Wy ale jak są ❤ to ja nie jestem w stanie swojego śluzu odróżnić...
    Póki co jest dobrze bo jeszcze nie czuje bolu owulacyjnego ,owulaki też w ogóle nie pozytywne takze licze że to będzie gdzieś w okolicach piatku.
    Aplikacja Ovuwiew pokazuje mi że dzisiaj... Nie wiem na jakiej podstawie...czy tylko dlatego że 12dc... pojęcia nie mam ale to napewno nie dzisiaj
    Widzę, że taki bigos u Ciebie jak i u mnie 😂🙈 Ty chora, ja po zabiegu i też mnie brał stan podgorączkowy także szaleją te nasze cykle, oby coś z tego wyszło. Po coś ten NAC łykałyśmy 😅 Ja jak serduszkuję to też nie zaznaczam śluzu, bo jest niemiarodajny i nie umiem powiedzieć jednoznacznie, ale dzisiaj wyjątkowo czuję cały dzień uczucie 'mokrości', na papierze zostaje mi rozciagliwi i przeźroczysty śluz, wiec to raczej nie resztki po serduszkowanii, chyba się rozkręca. Oby ładnie jajeczka nasze pękały i czekały grzecznie na przyjęcie 🙈🍀

Mama8latka lubi tę wiadomość

👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
    🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    Maj: rozpoczęcie starań 🌱
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    Maj: Gameta Gdynia
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
    𝟐𝟎𝟐𝟐:
    Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷

“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️
  • Majaaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara, ja nigdy nie czekam na termin @, wole wiedziec wcześniej i bie robic sobie złudnych nadziei. W ciąży córka jak i w drugiej ciazy (puste jajo) pozytywne testy ciążowe wyszły mi 9dpo, a w każdym razie na kilka dni przed terminem @.

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ