Sierpniowe testowanie, czyli prezenty od odlatujących bocianów 💗
-
WIADOMOŚĆ
-
ajwii2 wrote:Ćwiczycie w domu z jakimiś apkami czy na sprzętach? Też wolę w domu niż na siłowni, bo nie marnuję czasu na dojazdy 😁 kiedyś biegałam, ale po ciąży jeszcze nie wróciłam do tego, jedynie na rowerze dużo jeżdżę.Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
ajwii2 wrote:Ćwiczycie w domu z jakimiś apkami czy na sprzętach? Też wolę w domu niż na siłowni, bo nie marnuję czasu na dojazdy 😁 kiedyś biegałam, ale po ciąży jeszcze nie wróciłam do tego, jedynie na rowerze dużo jeżdżę.
Ja zapisałam się na fitness Co prawda chodzę dopiero miesiąc ale jestem bardzo zadowolona. Jakoś tak sama w domu nie potrafię się zebrać aby poćwiczyć. W grupie dziewczyny motywują i jakoś raźniej i przyjemniej czas mija. Prócz tego staram się, o ile pogoda pozwala, jeździć na rowerze i co weekend wypad w góry
💔 Aniołek - 05.11.2018 - 7tyg
👩🏼
✅ TSH 1,170 μIU/ml,
✅ FT3 3,40 pg/ml,
✅ FT4 1,18 ng/dl,
✅ Toxoplazma gondi IgM 0.2 COI,
✅ Toxoplazma gondi IgG <0.1IU/ml,
✅ OB 4.0 mm/h,
✅ Glukoza 4,81 mmol/l,
✅ Morfologia -> leukocyty 4,90.
✅Progesteron,
✅Cytologia (grupa II),
✅Prolaktyna 10,00
✅FHS 9,63
✅LH 7,54
✅Estradiol 75,10,
✅Testosteron 30,50.
🧔🏼:
✅FSH 5,05
✅ LH 7,59
✅Testosteron 570
✅TSH 1,569
✅Prolaktyna 11,86.
❌Morfologia 1%
💊kwas foliowy
,,Ciężko jest czekać na coś, co może się nigdy nie przydarzyć. Ale jeszcze ciężej jest z tego zrezygnować, kiedy wiesz, że to jedyna rzecz, której pragniesz" -
ajwii2 wrote:Ćwiczycie w domu z jakimiś apkami czy na sprzętach? Też wolę w domu niż na siłowni, bo nie marnuję czasu na dojazdy 😁 kiedyś biegałam, ale po ciąży jeszcze nie wróciłam do tego, jedynie na rowerze dużo jeżdżę.
Jest super.
Spadła mi pociazowa dwuletnia oponka i kondycja poszła fest do góry!
Wchodzi ćwiczenie w krew, a zauważam, ze delikatnie cykl się zaczął skracać, co u mnie jest pozytywne, po 35 dniowych cyklach przeć ciążą. -
Też zauważyłam, że ćwiczenia bardzo pozytywnie wpływają nie tylko na poprawę kondycji ale głównie na samopoczucie. Jak człowiek się wyskacze, wypoci to od razu jakoś tak stres z niego spadnie
mgielka, Lolipop lubią tę wiadomość
💔 Aniołek - 05.11.2018 - 7tyg
👩🏼
✅ TSH 1,170 μIU/ml,
✅ FT3 3,40 pg/ml,
✅ FT4 1,18 ng/dl,
✅ Toxoplazma gondi IgM 0.2 COI,
✅ Toxoplazma gondi IgG <0.1IU/ml,
✅ OB 4.0 mm/h,
✅ Glukoza 4,81 mmol/l,
✅ Morfologia -> leukocyty 4,90.
✅Progesteron,
✅Cytologia (grupa II),
✅Prolaktyna 10,00
✅FHS 9,63
✅LH 7,54
✅Estradiol 75,10,
✅Testosteron 30,50.
🧔🏼:
✅FSH 5,05
✅ LH 7,59
✅Testosteron 570
✅TSH 1,569
✅Prolaktyna 11,86.
❌Morfologia 1%
💊kwas foliowy
,,Ciężko jest czekać na coś, co może się nigdy nie przydarzyć. Ale jeszcze ciężej jest z tego zrezygnować, kiedy wiesz, że to jedyna rzecz, której pragniesz" -
Ja dla odmiany ćwiczę na siłowni,bo mój mąż jest zapalonym sportowcem i jak tylko zamknęli siłownie to skomponował nam sprzęt i zrobił naszą małą siłownię i fajnie, bo ja bardzo lubię z obciążeniem 😀 jak już się wkręciłam w to to jak tylko nie ćwiczę to się dziwnie czuję🤣 ale dużo kiedyś ćwiczyłam. Chodakowską i też polecam 😀
Lolipop lubi tę wiadomość
Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
-
nick nieaktualnyKurcze, dzisiaj dzień negatywnych testów i bet. Trzymam mocno kciuki za Was wszystkie, by już w następnym cyklu zaskoczyło. 💚💚💚
Sama nie mogę się doczekać testowania w dniu @.
Od kilku dni mogłabym spać cały czas, jakieś bulgotania i kłucie w jajnikach, jakieś skurcze jak na @. Na dwoje babka wróżyła bo jestem w 1 cyklu po odstawieniu anty, i może być wszystko zaburzone. Miałam duże ochoty ok 14 dnia ale bez jakiegoś mega płodnego śluzu.
Chyba troche świruje, bo bardzo nam zależy na 2 dziecku i czekaliśmy na zielone światło. Miałam skracana chirurgicznie szyjkę. Musiało się wszystko wygoić, badania musiały wyjść dobre itp.
Czas zająć się mocno pracą, jakąś książką pochłaniająca myśli o ciąży, bo obiecałam sobie ze wszystko na spokojnie a tu tylko ta ciąża w glowie🙃😂🙃😂🙃😂 A tu jeszcze te kilka dobrych dni do testowania. Wrrrrr -
nick nieaktualny
-
Leeee bo wchodzę z nadzieja że przeczytam same dobre wiesci A tu na odwrot 😔.... bety ujemne, testy niepewne.... bardzo nie lubię 👎👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Hej hej ja tam miałam dzisiaj bladziocha na teście, ale jak pisałam wiem że coś jest na rzeczy więc jeszcze ze sceny nie schodzę 😉 no coś mnie ta moja intuicja męczy ..
Póki @ w lesie- jest nadzieja 🙂i tego się trzymam.
A tak na marginesie to jutro zrobię drugiego sikańca i jak nic nie będzie to będę czekała na kolejny cykl. -
Musimy rozpędzić ten sierpień ⏸️🍀💚
💃🏼🐎Mama8latka lubi tę wiadomość
👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
Maj: rozpoczęcie starań 🌱
𝟐𝟎𝟐𝟎:
Maj: Gameta Gdynia
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷
“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️ -
szczesciara30 wrote:A powiem Wam że ja się trochę nastawilam. Bo klocie w jajnikach ból cyckow senność itp a tu ujemny wynik @ dopiero ma przyjść w niedziele no nic
A to nie za szybko spisalas na straty cykl skoro @ ma być dopiero w niedzielę? To że bety nie ma dzisiaj ..może być jutro lub pojutrze skoczyć .. -
Scotch wrote:A to nie za szybko spisalas na straty cykl skoro @ ma być dopiero w niedzielę? To że bety nie ma dzisiaj ..może być jutro lub pojutrze skoczyć ..
-
Ewelina. wrote:Kurcze, dzisiaj dzień negatywnych testów i bet. Trzymam mocno kciuki za Was wszystkie, by już w następnym cyklu zaskoczyło. 💚💚💚
Sama nie mogę się doczekać testowania w dniu @.
Od kilku dni mogłabym spać cały czas, jakieś bulgotania i kłucie w jajnikach, jakieś skurcze jak na @. Na dwoje babka wróżyła bo jestem w 1 cyklu po odstawieniu anty, i może być wszystko zaburzone. Miałam duże ochoty ok 14 dnia ale bez jakiegoś mega płodnego śluzu.
Chyba troche świruje, bo bardzo nam zależy na 2 dziecku i czekaliśmy na zielone światło. Miałam skracana chirurgicznie szyjkę. Musiało się wszystko wygoić, badania musiały wyjść dobre itp.
Czas zająć się mocno pracą, jakąś książką pochłaniająca myśli o ciąży, bo obiecałam sobie ze wszystko na spokojnie a tu tylko ta ciąża w glowie🙃😂🙃😂🙃😂 A tu jeszcze te kilka dobrych dni do testowania. Wrrrrr
Dziś mam 20dc a 6-7 dpo i dzisiaj po 🐝 miałam lekkie różowe krwawienie.. Odrazu myślę czy to nie zagniezdzanie bo bardzo byśmy chcieli, a test owu pokazał pozytyw w 13dc.. Od owulacji szyjka wysoko i miękka ale zrobiła się długa i zamknięta.. Ciągle myślę czy przypadkiem nie zaskoczyłam podczas tych przytulanek 😜Ewelina. lubi tę wiadomość
-
Możecie mi wpisac @. Juz naprawdę nie wiem dlaczego nam nie wychodzi....ryczec mi sie chce. Ledwo łzy powstrzymałam w pracy....
Naturalny Cud - 2015 rok ❤
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.
Decyzja o AZ💚
Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
Wierzę, że będzie dobrze...
Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia. -
nick nieaktualnyMadżi88 wrote:Ja też pierwszy cykl po anty.. 😃
Dziś mam 20dc a 6-7 dpo i dzisiaj po 🐝 miałam lekkie różowe krwawienie.. Odrazu myślę czy to nie zagniezdzanie bo bardzo byśmy chcieli, a test owu pokazał pozytyw w 13dc.. Od owulacji szyjka wysoko i miękka ale zrobiła się długa i zamknięta.. Ciągle myślę czy przypadkiem nie zaskoczyłam podczas tych przytulanek 😜
Możliwe możliwe. Życzę Ci tego bardzo mocno!
Ja w 1 ciąży po odstawieniu anty zaskoczyłam, choć tylko jeden jedyny raz było 🐝, mąż był wtedy wyjazdowy 😂 w sumie fajnie wiedzieć że córka była "zrobiona" 8 marca 2015 😂😂😂 Łudze się chyba że po 5 latach też tak będzie 🙃 u mnie dzisiaj 21 dzień cyklu. Kiedy będziesz testować?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2020, 16:29
-
szczesciara30 wrote:A powiem Wam że ja się trochę nastawilam. Bo klocie w jajnikach ból cyckow senność itp a tu ujemny wynik @ dopiero ma przyjść w niedziele no nic
A mnie najbardziej wkurza to, że wmawiam sobie objawy ... w tym cyklu oprócz tego że od owulacji czułam piersi a teraz bolą mnie od 3 dni tylko sutki to nic a w poprzednich masakra. Śluz wodnisty - objaw ciąży śluz kremowy - objaw ciąży, boli brzuch- objaw ciąży, -bolą jajniki objaw ciąży, bolą piersi- objaw ciąży, dziąsła krwawią ciąża ! a później plaskacz albo ujemna beta albo okres i tak co miesiąc. Jestem ciekawa jak to będzie jak już zajdęWiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2020, 16:58
Emiliaa lubi tę wiadomość
👱♀️27 lat
💔6 tc 08.2020
💔8 tc 03.2021
👶Mikołaj 22.11.2022 💙