X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Sierpniowe testowanie, czyli prezenty od odlatujących bocianów 💗
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie, czyli prezenty od odlatujących bocianów 💗

Oceń ten wątek:
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajwii2 wrote:
    Ćwiczycie w domu z jakimiś apkami czy na sprzętach? Też wolę w domu niż na siłowni, bo nie marnuję czasu na dojazdy 😁 kiedyś biegałam, ale po ciąży jeszcze nie wróciłam do tego, jedynie na rowerze dużo jeżdżę.
    Zależy co chcesz osiągnąć ja mam rowerek stacjonarny mam zamiar zwalić brzuch i zrobić dupe i nogi , a podobno aplikacja sixpak jest spoko

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75, Żelazo

USG połówkowe- 343 g zdrowej dziewczynki 🩷

preg.png
  • Kate28 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajwii2 wrote:
    Ćwiczycie w domu z jakimiś apkami czy na sprzętach? Też wolę w domu niż na siłowni, bo nie marnuję czasu na dojazdy 😁 kiedyś biegałam, ale po ciąży jeszcze nie wróciłam do tego, jedynie na rowerze dużo jeżdżę.

Ja zapisałam się na fitness :) Co prawda chodzę dopiero miesiąc ale jestem bardzo zadowolona. Jakoś tak sama w domu nie potrafię się zebrać aby poćwiczyć. W grupie dziewczyny motywują i jakoś raźniej i przyjemniej czas mija. Prócz tego staram się, o ile pogoda pozwala, jeździć na rowerze i co weekend wypad w góry :)

💔 Aniołek - 05.11.2018 - 7tyg

👩🏼
    ✅ TSH 1,170 μIU/ml,
    ✅ FT3 3,40 pg/ml,
    ✅ FT4 1,18 ng/dl,
    ✅ Toxoplazma gondi IgM 0.2 COI,
    ✅ Toxoplazma gondi IgG <0.1IU/ml,
    ✅ OB 4.0 mm/h,
    ✅ Glukoza 4,81 mmol/l,
    ✅ Morfologia -> leukocyty 4,90.
    ✅Progesteron,
    ✅Cytologia (grupa II),
    ✅Prolaktyna 10,00
    ✅FHS 9,63
    ✅LH 7,54
    ✅Estradiol 75,10,
    ✅Testosteron 30,50.

🧔🏼:
    ✅FSH 5,05
    ✅ LH 7,59
    ✅Testosteron 570
    ✅TSH 1,569
    ✅Prolaktyna 11,86.
    ❌Morfologia 1%

💊kwas foliowy

,,Ciężko jest czekać na coś, co może się nigdy nie przydarzyć. Ale jeszcze ciężej jest z tego zrezygnować, kiedy wiesz, że to jedyna rzecz, której pragniesz"
  • szczesciara30 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ćwiczę. W sumie w ciąży przytyłam 30 kg przed ciaza z synem ważyłam 52 kg a w dniu porodu 81,5 kg. Dzięki ćwiczeniom schudłam ponad 16-18 kg :D

Kate28 lubi tę wiadomość

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • mgielka Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajwii2 wrote:
    Ja ćwiczę z apką Lewandowskiej od 3 miesięcy, jest mega, można tak ustawić, żeby ćwiczyć po 20 min-pół godziny , tak mi jest lepiej się zorganizować.
    Jest super.
    Spadła mi pociazowa dwuletnia oponka i kondycja poszła fest do góry!
    Wchodzi ćwiczenie w krew, a zauważam, ze delikatnie cykl się zaczął skracać, co u mnie jest pozytywne, po 35 dniowych cyklach przeć ciążą.

6cd1593282061535d5df63d75588ab17.png
  • Kate28 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zauważyłam, że ćwiczenia bardzo pozytywnie wpływają nie tylko na poprawę kondycji ale głównie na samopoczucie. Jak człowiek się wyskacze, wypoci to od razu jakoś tak stres z niego spadnie :D

mgielka, Lolipop lubią tę wiadomość

💔 Aniołek - 05.11.2018 - 7tyg

👩🏼
    ✅ TSH 1,170 μIU/ml,
    ✅ FT3 3,40 pg/ml,
    ✅ FT4 1,18 ng/dl,
    ✅ Toxoplazma gondi IgM 0.2 COI,
    ✅ Toxoplazma gondi IgG <0.1IU/ml,
    ✅ OB 4.0 mm/h,
    ✅ Glukoza 4,81 mmol/l,
    ✅ Morfologia -> leukocyty 4,90.
    ✅Progesteron,
    ✅Cytologia (grupa II),
    ✅Prolaktyna 10,00
    ✅FHS 9,63
    ✅LH 7,54
    ✅Estradiol 75,10,
    ✅Testosteron 30,50.

🧔🏼:
    ✅FSH 5,05
    ✅ LH 7,59
    ✅Testosteron 570
    ✅TSH 1,569
    ✅Prolaktyna 11,86.
    ❌Morfologia 1%

💊kwas foliowy

,,Ciężko jest czekać na coś, co może się nigdy nie przydarzyć. Ale jeszcze ciężej jest z tego zrezygnować, kiedy wiesz, że to jedyna rzecz, której pragniesz"
  • Papillon Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla odmiany ćwiczę na siłowni,bo mój mąż jest zapalonym sportowcem i jak tylko zamknęli siłownie to skomponował nam sprzęt i zrobił naszą małą siłownię i fajnie, bo ja bardzo lubię z obciążeniem 😀 jak już się wkręciłam w to to jak tylko nie ćwiczę to się dziwnie czuję🤣 ale dużo kiedyś ćwiczyłam. Chodakowską i też polecam 😀

Lolipop lubi tę wiadomość

35 👩🏼‍🦰35🧔‍♂️

06.2021 synek
    27.03 😇 9 tydzień
    16.06 ⏸️ 11dpo
    23.06 beta 816,20
    Progesteron 21,70
    25.06 1635🫶
    7.07 jest ❤️
    21.07 usg 8+2
    22.08 prenatalne (12+6)

preg.png

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I u mnie ujemna beta :(:( już się nie łudze czekam na @@

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, dzisiaj dzień negatywnych testów i bet. Trzymam mocno kciuki za Was wszystkie, by już w następnym cyklu zaskoczyło. 💚💚💚
    Sama nie mogę się doczekać testowania w dniu @.

Od kilku dni mogłabym spać cały czas, jakieś bulgotania i kłucie w jajnikach, jakieś skurcze jak na @. Na dwoje babka wróżyła bo jestem w 1 cyklu po odstawieniu anty, i może być wszystko zaburzone. Miałam duże ochoty ok 14 dnia ale bez jakiegoś mega płodnego śluzu.

Chyba troche świruje, bo bardzo nam zależy na 2 dziecku i czekaliśmy na zielone światło. Miałam skracana chirurgicznie szyjkę. Musiało się wszystko wygoić, badania musiały wyjść dobre itp.

Czas zająć się mocno pracą, jakąś książką pochłaniająca myśli o ciąży, bo obiecałam sobie ze wszystko na spokojnie a tu tylko ta ciąża w glowie🙃😂🙃😂🙃😂 A tu jeszcze te kilka dobrych dni do testowania. Wrrrrr

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ćwiczeń to zaczęłam wyzwanie masakrator sylwetki z Łukaszem choinskim, ale teraz trochę zluzowalam z intensywnością tych ćwiczeń że względu na ewentualną ciąże bo on mocny wycisk robi 😂

• Oliwia23 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara30 wrote:
    I u mnie ujemna beta :(:( już się nie łudze czekam na @@

no nic, pozostaje nam wierzyć że wrzesień będzie NASZ :) <3

szczesciara30, Emiliaa lubią tę wiadomość

👱‍♀️27 lat
    💔6 tc 08.2020
    💔8 tc 03.2021

👶Mikołaj 22.11.2022 💙
  • Mama8latka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeee bo wchodzę z nadzieja że przeczytam same dobre wiesci A tu na odwrot 😔.... bety ujemne, testy niepewne.... bardzo nie lubię 👎

👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
    👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌
  • Scotch Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej ja tam miałam dzisiaj bladziocha na teście, ale jak pisałam wiem że coś jest na rzeczy więc jeszcze ze sceny nie schodzę 😉 no coś mnie ta moja intuicja męczy ..
    Póki @ w lesie- jest nadzieja 🙂i tego się trzymam.
    A tak na marginesie to jutro zrobię drugiego sikańca i jak nic nie będzie to będę czekała na kolejny cykl.

h4zpk0s35v0g4bu8.png

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiem Wam że ja się trochę nastawilam. Bo klocie w jajnikach ból cyckow senność itp a tu ujemny wynik @ dopiero ma przyjść w niedziele no nic :)

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • Niezapominajka 🍀 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musimy rozpędzić ten sierpień ⏸️🍀💚
    💃🏼🐎

Mama8latka lubi tę wiadomość

👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
    🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    Maj: rozpoczęcie starań 🌱
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    Maj: Gameta Gdynia
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
    𝟐𝟎𝟐𝟐:
    Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷

“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️
  • Scotch Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara30 wrote:
    A powiem Wam że ja się trochę nastawilam. Bo klocie w jajnikach ból cyckow senność itp a tu ujemny wynik @ dopiero ma przyjść w niedziele no nic :)

A to nie za szybko spisalas na straty cykl skoro @ ma być dopiero w niedzielę? To że bety nie ma dzisiaj ..może być jutro lub pojutrze skoczyć ..

h4zpk0s35v0g4bu8.png

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scotch wrote:
    A to nie za szybko spisalas na straty cykl skoro @ ma być dopiero w niedzielę? To że bety nie ma dzisiaj ..może być jutro lub pojutrze skoczyć ..
    No tak bo ja mam cykle 30 dniowe. No ale jak się tak źle czuje a beta nie wychodzi to na pewno nie objawy.. Chciałabym wierzyć ale..

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • Madżi88 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina. wrote:
    Kurcze, dzisiaj dzień negatywnych testów i bet. Trzymam mocno kciuki za Was wszystkie, by już w następnym cyklu zaskoczyło. 💚💚💚
    Sama nie mogę się doczekać testowania w dniu @.

Od kilku dni mogłabym spać cały czas, jakieś bulgotania i kłucie w jajnikach, jakieś skurcze jak na @. Na dwoje babka wróżyła bo jestem w 1 cyklu po odstawieniu anty, i może być wszystko zaburzone. Miałam duże ochoty ok 14 dnia ale bez jakiegoś mega płodnego śluzu.

Chyba troche świruje, bo bardzo nam zależy na 2 dziecku i czekaliśmy na zielone światło. Miałam skracana chirurgicznie szyjkę. Musiało się wszystko wygoić, badania musiały wyjść dobre itp.

Czas zająć się mocno pracą, jakąś książką pochłaniająca myśli o ciąży, bo obiecałam sobie ze wszystko na spokojnie a tu tylko ta ciąża w glowie🙃😂🙃😂🙃😂 A tu jeszcze te kilka dobrych dni do testowania. Wrrrrr
    Ja też pierwszy cykl po anty.. 😃
    Dziś mam 20dc a 6-7 dpo i dzisiaj po 🐝 miałam lekkie różowe krwawienie.. Odrazu myślę czy to nie zagniezdzanie bo bardzo byśmy chcieli, a test owu pokazał pozytyw w 13dc.. Od owulacji szyjka wysoko i miękka ale zrobiła się długa i zamknięta.. Ciągle myślę czy przypadkiem nie zaskoczyłam podczas tych przytulanek 😜

Ewelina. lubi tę wiadomość

• Majaaa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możecie mi wpisac @. Juz naprawdę nie wiem dlaczego nam nie wychodzi....ryczec mi sie chce. Ledwo łzy powstrzymałam w pracy....

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madżi88 wrote:
    Ja też pierwszy cykl po anty.. 😃
    Dziś mam 20dc a 6-7 dpo i dzisiaj po 🐝 miałam lekkie różowe krwawienie.. Odrazu myślę czy to nie zagniezdzanie bo bardzo byśmy chcieli, a test owu pokazał pozytyw w 13dc.. Od owulacji szyjka wysoko i miękka ale zrobiła się długa i zamknięta.. Ciągle myślę czy przypadkiem nie zaskoczyłam podczas tych przytulanek 😜

Możliwe możliwe. Życzę Ci tego bardzo mocno!
    Ja w 1 ciąży po odstawieniu anty zaskoczyłam, choć tylko jeden jedyny raz było 🐝, mąż był wtedy wyjazdowy 😂 w sumie fajnie wiedzieć że córka była "zrobiona" 8 marca 2015 😂😂😂 Łudze się chyba że po 5 latach też tak będzie 🙃 u mnie dzisiaj 21 dzień cyklu. Kiedy będziesz testować?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2020, 16:29

• Oliwia23 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara30 wrote:

A mnie najbardziej wkurza to, że wmawiam sobie objawy ... w tym cyklu oprócz tego że od owulacji czułam piersi a teraz bolą mnie od 3 dni tylko sutki to nic a w poprzednich masakra. Śluz wodnisty - objaw ciąży śluz kremowy - objaw ciąży, boli brzuch- objaw ciąży, -bolą jajniki objaw ciąży, bolą piersi- objaw ciąży, dziąsła krwawią ciąża ! a później plaskacz albo ujemna beta albo okres i tak co miesiąc. Jestem ciekawa jak to będzie jak już zajdę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2020, 16:58

Emiliaa lubi tę wiadomość

👱‍♀️27 lat
    💔6 tc 08.2020
    💔8 tc 03.2021

👶Mikołaj 22.11.2022 💙
‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ