X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Sierpniowe testowanie, czyli prezenty od odlatujących bocianów 💗
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie, czyli prezenty od odlatujących bocianów 💗

Oceń ten wątek:
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajwii2 wrote:
    Ćwiczycie w domu z jakimiś apkami czy na sprzętach? Też wolę w domu niż na siłowni, bo nie marnuję czasu na dojazdy 😁 kiedyś biegałam, ale po ciąży jeszcze nie wróciłam do tego, jedynie na rowerze dużo jeżdżę.
    Zależy co chcesz osiągnąć ja mam rowerek stacjonarny mam zamiar zwalić brzuch i zrobić dupe i nogi , a podobno aplikacja sixpak jest spoko

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Kate28 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajwii2 wrote:
    Ćwiczycie w domu z jakimiś apkami czy na sprzętach? Też wolę w domu niż na siłowni, bo nie marnuję czasu na dojazdy 😁 kiedyś biegałam, ale po ciąży jeszcze nie wróciłam do tego, jedynie na rowerze dużo jeżdżę.

Ja zapisałam się na fitness :) Co prawda chodzę dopiero miesiąc ale jestem bardzo zadowolona. Jakoś tak sama w domu nie potrafię się zebrać aby poćwiczyć. W grupie dziewczyny motywują i jakoś raźniej i przyjemniej czas mija. Prócz tego staram się, o ile pogoda pozwala, jeździć na rowerze i co weekend wypad w góry :)

💔 Aniołek - 05.11.2018 - 7tyg

👩🏼
    ✅ TSH 1,170 μIU/ml,
    ✅ FT3 3,40 pg/ml,
    ✅ FT4 1,18 ng/dl,
    ✅ Toxoplazma gondi IgM 0.2 COI,
    ✅ Toxoplazma gondi IgG <0.1IU/ml,
    ✅ OB 4.0 mm/h,
    ✅ Glukoza 4,81 mmol/l,
    ✅ Morfologia -> leukocyty 4,90.
    ✅Progesteron,
    ✅Cytologia (grupa II),
    ✅Prolaktyna 10,00
    ✅FHS 9,63
    ✅LH 7,54
    ✅Estradiol 75,10,
    ✅Testosteron 30,50.

🧔🏼:
    ✅FSH 5,05
    ✅ LH 7,59
    ✅Testosteron 570
    ✅TSH 1,569
    ✅Prolaktyna 11,86.
    ❌Morfologia 1%

💊kwas foliowy

,,Ciężko jest czekać na coś, co może się nigdy nie przydarzyć. Ale jeszcze ciężej jest z tego zrezygnować, kiedy wiesz, że to jedyna rzecz, której pragniesz"
  • szczesciara30 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ćwiczę. W sumie w ciąży przytyłam 30 kg przed ciaza z synem ważyłam 52 kg a w dniu porodu 81,5 kg. Dzięki ćwiczeniom schudłam ponad 16-18 kg :D

Kate28 lubi tę wiadomość

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • mgielka Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajwii2 wrote:
    Ja ćwiczę z apką Lewandowskiej od 3 miesięcy, jest mega, można tak ustawić, żeby ćwiczyć po 20 min-pół godziny , tak mi jest lepiej się zorganizować.
    Jest super.
    Spadła mi pociazowa dwuletnia oponka i kondycja poszła fest do góry!
    Wchodzi ćwiczenie w krew, a zauważam, ze delikatnie cykl się zaczął skracać, co u mnie jest pozytywne, po 35 dniowych cyklach przeć ciążą.

6cd1593282061535d5df63d75588ab17.png
  • Kate28 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zauważyłam, że ćwiczenia bardzo pozytywnie wpływają nie tylko na poprawę kondycji ale głównie na samopoczucie. Jak człowiek się wyskacze, wypoci to od razu jakoś tak stres z niego spadnie :D

mgielka, Lolipop lubią tę wiadomość

💔 Aniołek - 05.11.2018 - 7tyg

👩🏼
    ✅ TSH 1,170 μIU/ml,
    ✅ FT3 3,40 pg/ml,
    ✅ FT4 1,18 ng/dl,
    ✅ Toxoplazma gondi IgM 0.2 COI,
    ✅ Toxoplazma gondi IgG <0.1IU/ml,
    ✅ OB 4.0 mm/h,
    ✅ Glukoza 4,81 mmol/l,
    ✅ Morfologia -> leukocyty 4,90.
    ✅Progesteron,
    ✅Cytologia (grupa II),
    ✅Prolaktyna 10,00
    ✅FHS 9,63
    ✅LH 7,54
    ✅Estradiol 75,10,
    ✅Testosteron 30,50.

🧔🏼:
    ✅FSH 5,05
    ✅ LH 7,59
    ✅Testosteron 570
    ✅TSH 1,569
    ✅Prolaktyna 11,86.
    ❌Morfologia 1%

💊kwas foliowy

,,Ciężko jest czekać na coś, co może się nigdy nie przydarzyć. Ale jeszcze ciężej jest z tego zrezygnować, kiedy wiesz, że to jedyna rzecz, której pragniesz"
  • Papillon Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla odmiany ćwiczę na siłowni,bo mój mąż jest zapalonym sportowcem i jak tylko zamknęli siłownie to skomponował nam sprzęt i zrobił naszą małą siłownię i fajnie, bo ja bardzo lubię z obciążeniem 😀 jak już się wkręciłam w to to jak tylko nie ćwiczę to się dziwnie czuję🤣 ale dużo kiedyś ćwiczyłam. Chodakowską i też polecam 😀

Lolipop lubi tę wiadomość

Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
    30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
    ckaiikgnsmllond0.png

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I u mnie ujemna beta :(:( już się nie łudze czekam na @@

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, dzisiaj dzień negatywnych testów i bet. Trzymam mocno kciuki za Was wszystkie, by już w następnym cyklu zaskoczyło. 💚💚💚
    Sama nie mogę się doczekać testowania w dniu @.

Od kilku dni mogłabym spać cały czas, jakieś bulgotania i kłucie w jajnikach, jakieś skurcze jak na @. Na dwoje babka wróżyła bo jestem w 1 cyklu po odstawieniu anty, i może być wszystko zaburzone. Miałam duże ochoty ok 14 dnia ale bez jakiegoś mega płodnego śluzu.

Chyba troche świruje, bo bardzo nam zależy na 2 dziecku i czekaliśmy na zielone światło. Miałam skracana chirurgicznie szyjkę. Musiało się wszystko wygoić, badania musiały wyjść dobre itp.

Czas zająć się mocno pracą, jakąś książką pochłaniająca myśli o ciąży, bo obiecałam sobie ze wszystko na spokojnie a tu tylko ta ciąża w glowie🙃😂🙃😂🙃😂 A tu jeszcze te kilka dobrych dni do testowania. Wrrrrr

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ćwiczeń to zaczęłam wyzwanie masakrator sylwetki z Łukaszem choinskim, ale teraz trochę zluzowalam z intensywnością tych ćwiczeń że względu na ewentualną ciąże bo on mocny wycisk robi 😂

• Oliwia23 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara30 wrote:
    I u mnie ujemna beta :(:( już się nie łudze czekam na @@

no nic, pozostaje nam wierzyć że wrzesień będzie NASZ :) <3

szczesciara30, Emiliaa lubią tę wiadomość

👱‍♀️27 lat
    💔6 tc 08.2020
    💔8 tc 03.2021

👶Mikołaj 22.11.2022 💙
  • Mama8latka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeee bo wchodzę z nadzieja że przeczytam same dobre wiesci A tu na odwrot 😔.... bety ujemne, testy niepewne.... bardzo nie lubię 👎

👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
    👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌
  • Scotch Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej ja tam miałam dzisiaj bladziocha na teście, ale jak pisałam wiem że coś jest na rzeczy więc jeszcze ze sceny nie schodzę 😉 no coś mnie ta moja intuicja męczy ..
    Póki @ w lesie- jest nadzieja 🙂i tego się trzymam.
    A tak na marginesie to jutro zrobię drugiego sikańca i jak nic nie będzie to będę czekała na kolejny cykl.

h4zpk0s35v0g4bu8.png

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiem Wam że ja się trochę nastawilam. Bo klocie w jajnikach ból cyckow senność itp a tu ujemny wynik @ dopiero ma przyjść w niedziele no nic :)

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • Niezapominajka 🍀 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musimy rozpędzić ten sierpień ⏸️🍀💚
    💃🏼🐎

Mama8latka lubi tę wiadomość

👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
    🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    Maj: rozpoczęcie starań 🌱
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    Maj: Gameta Gdynia
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
    𝟐𝟎𝟐𝟐:
    Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷

“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️
  • Scotch Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara30 wrote:
    A powiem Wam że ja się trochę nastawilam. Bo klocie w jajnikach ból cyckow senność itp a tu ujemny wynik @ dopiero ma przyjść w niedziele no nic :)

A to nie za szybko spisalas na straty cykl skoro @ ma być dopiero w niedzielę? To że bety nie ma dzisiaj ..może być jutro lub pojutrze skoczyć ..

h4zpk0s35v0g4bu8.png

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scotch wrote:
    A to nie za szybko spisalas na straty cykl skoro @ ma być dopiero w niedzielę? To że bety nie ma dzisiaj ..może być jutro lub pojutrze skoczyć ..
    No tak bo ja mam cykle 30 dniowe. No ale jak się tak źle czuje a beta nie wychodzi to na pewno nie objawy.. Chciałabym wierzyć ale..

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • Madżi88 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina. wrote:
    Kurcze, dzisiaj dzień negatywnych testów i bet. Trzymam mocno kciuki za Was wszystkie, by już w następnym cyklu zaskoczyło. 💚💚💚
    Sama nie mogę się doczekać testowania w dniu @.

Od kilku dni mogłabym spać cały czas, jakieś bulgotania i kłucie w jajnikach, jakieś skurcze jak na @. Na dwoje babka wróżyła bo jestem w 1 cyklu po odstawieniu anty, i może być wszystko zaburzone. Miałam duże ochoty ok 14 dnia ale bez jakiegoś mega płodnego śluzu.

Chyba troche świruje, bo bardzo nam zależy na 2 dziecku i czekaliśmy na zielone światło. Miałam skracana chirurgicznie szyjkę. Musiało się wszystko wygoić, badania musiały wyjść dobre itp.

Czas zająć się mocno pracą, jakąś książką pochłaniająca myśli o ciąży, bo obiecałam sobie ze wszystko na spokojnie a tu tylko ta ciąża w glowie🙃😂🙃😂🙃😂 A tu jeszcze te kilka dobrych dni do testowania. Wrrrrr
    Ja też pierwszy cykl po anty.. 😃
    Dziś mam 20dc a 6-7 dpo i dzisiaj po 🐝 miałam lekkie różowe krwawienie.. Odrazu myślę czy to nie zagniezdzanie bo bardzo byśmy chcieli, a test owu pokazał pozytyw w 13dc.. Od owulacji szyjka wysoko i miękka ale zrobiła się długa i zamknięta.. Ciągle myślę czy przypadkiem nie zaskoczyłam podczas tych przytulanek 😜

Ewelina. lubi tę wiadomość

• Majaaa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możecie mi wpisac @. Juz naprawdę nie wiem dlaczego nam nie wychodzi....ryczec mi sie chce. Ledwo łzy powstrzymałam w pracy....

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madżi88 wrote:
    Ja też pierwszy cykl po anty.. 😃
    Dziś mam 20dc a 6-7 dpo i dzisiaj po 🐝 miałam lekkie różowe krwawienie.. Odrazu myślę czy to nie zagniezdzanie bo bardzo byśmy chcieli, a test owu pokazał pozytyw w 13dc.. Od owulacji szyjka wysoko i miękka ale zrobiła się długa i zamknięta.. Ciągle myślę czy przypadkiem nie zaskoczyłam podczas tych przytulanek 😜

Możliwe możliwe. Życzę Ci tego bardzo mocno!
    Ja w 1 ciąży po odstawieniu anty zaskoczyłam, choć tylko jeden jedyny raz było 🐝, mąż był wtedy wyjazdowy 😂 w sumie fajnie wiedzieć że córka była "zrobiona" 8 marca 2015 😂😂😂 Łudze się chyba że po 5 latach też tak będzie 🙃 u mnie dzisiaj 21 dzień cyklu. Kiedy będziesz testować?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2020, 16:29

• Oliwia23 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara30 wrote:

A mnie najbardziej wkurza to, że wmawiam sobie objawy ... w tym cyklu oprócz tego że od owulacji czułam piersi a teraz bolą mnie od 3 dni tylko sutki to nic a w poprzednich masakra. Śluz wodnisty - objaw ciąży śluz kremowy - objaw ciąży, boli brzuch- objaw ciąży, -bolą jajniki objaw ciąży, bolą piersi- objaw ciąży, dziąsła krwawią ciąża ! a później plaskacz albo ujemna beta albo okres i tak co miesiąc. Jestem ciekawa jak to będzie jak już zajdę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2020, 16:58

Emiliaa lubi tę wiadomość

👱‍♀️27 lat
    💔6 tc 08.2020
    💔8 tc 03.2021

👶Mikołaj 22.11.2022 💙
‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ