X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Sierpniowe testowanie, czyli prezenty od odlatujących bocianów 💗
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie, czyli prezenty od odlatujących bocianów 💗

Oceń ten wątek:
  • szczesciara30 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwia23 wrote:
    A mnie najbardziej wkurza to, że wmawiam sobie objawy... w tym cyklu oprócz tego że od owulacji czułam piersi a teraz bolą mnie od 3 dni tylko sutki to nic a w poprzednich masakra. Śluz wodnisty - objaw ciąży śluz kremowy - objaw ciąży, boli brzuch- objaw ciąży, -bolą jajniki objaw ciąży, bolą piersi- objaw ciąży, dziąsła krwawią ciąża ! a później plaskacz albo ujemna beta albo okres i tak co miesiąc. Jestem ciekawa jak to będzie jak już zajdę
    no a ja wlasnie jestem taka ze sobie nie wmawiam tylko po prostu obserwuje ;) cykle mam spoo bo w okolicach owulki zawsze mnie jajniki naparzaja. teraz tez jajaniki bola cycki bola itp. :) @ bedzie w niedziele ;) no trudno pozyjemy zobaczymy :)

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • Oliwia23 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaa wrote:
    Możecie mi wpisac @. Juz naprawdę nie wiem dlaczego nam nie wychodzi....ryczec mi sie chce. Ledwo łzy powstrzymałam w pracy....

:( wrzesień! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2020, 16:41

Majaaa, Emiliaa lubią tę wiadomość

👱‍♀️27 lat
    💔6 tc 08.2020
    💔8 tc 03.2021

👶Mikołaj 22.11.2022 💙
  • Oliwia23 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara30 wrote:
    no a ja wlasnie jestem taka ze sobie nie wmawiam tylko po prostu obserwuje ;) cykle mam spoo bo w okolicach owulki zawsze mnie jajniki naparzaja. teraz tez jajaniki bola cycki bola itp. :) @ bedzie w niedziele ;) no trudno pozyjemy zobaczymy :)

czyli to normlane, że bolą piersi i jajniki no chyba, że wcześniej nigdy nie bolały. Ja w tym cyklu nawet nie mam co obserwować i sobie wmawiać.

Ale czekajmy na @ może rzeczywiście jest za wcześnie <3

Emiliaa lubi tę wiadomość

👱‍♀️27 lat
    💔6 tc 08.2020
    💔8 tc 03.2021

👶Mikołaj 22.11.2022 💙
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, zaglądam do Was czasami, jestem z innego wątku na staraczkach 😉

Co do objawów, to mnie w każdym cyklu po owulacji bolały mega cycki, czasami dotknąć się nie mogłam.. Natomiast w ciążowych cyklach miałam zupełnie odwrotnie, czyli cycki flaczki i tylko lekko wrażliwe.

A w tym cyklu (dzisiaj 10dpo) boli mnie brzuch okresowo od 4dpo.. Sama jestem ciekawa co z tego wyjdzie 🤔
    Bo jak nie wyjdzie naturalnie teraz, to 12 sierpnia jesteśmy już umówieni w klinice niepłodności

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Emiliaa Koleżanka

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwia23 wrote:
    A mnie najbardziej wkurza to, że wmawiam sobie objawy ... w tym cyklu oprócz tego że od owulacji czułam piersi a teraz bolą mnie od 3 dni tylko sutki to nic a w poprzednich masakra. Śluz wodnisty - objaw ciąży śluz kremowy - objaw ciąży, boli brzuch- objaw ciąży, -bolą jajniki objaw ciąży, bolą piersi- objaw ciąży, dziąsła krwawią ciąża ! a później plaskacz albo ujemna beta albo okres i tak co miesiąc. Jestem ciekawa jak to będzie jak już zajdę

Bo tak jest, to nie są objawy ciąży tylko zwykły pms. ile razy można mieć objawy takie i kończyć na okresie... i co cykl to samo.
    ja odpuszczam i uciekam stąd
    powodzenia dziewczyny

• Olala94 Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaa wrote:
    Możecie mi wpisac @. Juz naprawdę nie wiem dlaczego nam nie wychodzi....ryczec mi sie chce. Ledwo łzy powstrzymałam w pracy....
    Doskonale Cię rozumiem. Tez dzis po wielkiej nadziei przyszedl okres i rano ryk, a w pracy siedzę i mam wszystko w nosie, najchetniej bym sie schowala przed swiatem.

Tule mocno i zycze duzo sily!❤

• Oliwia23 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiliaa wrote:
    Bo tak jest, to nie są objawy ciąży tylko zwykły pms. ile razy można mieć objawy takie i kończyć na okresie... i co cykl to samo.
    ja odpuszczam i uciekam stąd
    powodzenia dziewczyny

no nie chodziło mi o to, że na siłę sobie wmawiam jakiś ból ale jeżeli już mnie coś boli to przypisuje to ciąży... życie, jestem ciekawa jak bedzie wyglądał cykl, w którym mi się uda o ile taki bedzie

👱‍♀️27 lat
    💔6 tc 08.2020
    💔8 tc 03.2021

👶Mikołaj 22.11.2022 💙
  • Kate28 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaa wrote:
    Kochanie nie poddajemy się, walczymy do końca!😘
    Może potrzebujesz przerwy i odcięcia się od tego wszystkiego? Wiem, że podczas starań czas jest na bazę złota ale może warto dać sobie chociaż dwa cykle bez obserwacji, mierzenia temperatury, sprawdzania śluzu, przypisywania sobie objawów ciazy? Też byłam na skraju zalamania, byłam wykończona tym wszystkim ale teraz kiedy wyluzowalam, dałam sobie czas i skupiłam się na innych przyjemnościach tj. sport, spędzanie czasu z mężem, częstsze wyjścia, nie tylko na myśleniu o ciąży to jest mi o wiele lepiej.

Olala94 lubi tę wiadomość

💔 Aniołek - 05.11.2018 - 7tyg

👩🏼
    ✅ TSH 1,170 μIU/ml,
    ✅ FT3 3,40 pg/ml,
    ✅ FT4 1,18 ng/dl,
    ✅ Toxoplazma gondi IgM 0.2 COI,
    ✅ Toxoplazma gondi IgG <0.1IU/ml,
    ✅ OB 4.0 mm/h,
    ✅ Glukoza 4,81 mmol/l,
    ✅ Morfologia -> leukocyty 4,90.
    ✅Progesteron,
    ✅Cytologia (grupa II),
    ✅Prolaktyna 10,00
    ✅FHS 9,63
    ✅LH 7,54
    ✅Estradiol 75,10,
    ✅Testosteron 30,50.

🧔🏼:
    ✅FSH 5,05
    ✅ LH 7,59
    ✅Testosteron 570
    ✅TSH 1,569
    ✅Prolaktyna 11,86.
    ❌Morfologia 1%

💊kwas foliowy

,,Ciężko jest czekać na coś, co może się nigdy nie przydarzyć. Ale jeszcze ciężej jest z tego zrezygnować, kiedy wiesz, że to jedyna rzecz, której pragniesz"
  • Madżi88 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina. wrote:
    Możliwe możliwe. Życzę Ci tego bardzo mocno!
    Ja w 1 ciąży po odstawieniu anty zaskoczyłam, choć tylko jeden jedyny raz było 🐝, mąż był wtedy wyjazdowy 😂 w sumie fajnie wiedzieć że córka była "zrobiona" 8 marca 2015 😂😂😂 Łudze się chyba że po 5 latach też tak będzie 🙃 u mnie dzisiaj 21 dzień cyklu. Kiedy będziesz testować?
    Powinnam 15sierpnia..
    Korci mnie abym poszła na bete w sobotę ale zobaczymy może facet mnie uwiaze do krzesełka żebym nie polazła.. Ogólnie dziś mam lekkie skurcze w podbrzuszu śluz rzadki wodnisty no i to krwawienie różowe.. Szyjka bardzo wysoko bardzo nie mogę jej dotknąć a i zamknięta..

• AniaPe89 Debiutantka

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina. wrote:
    Możliwe możliwe. Życzę Ci tego bardzo mocno!
    Ja w 1 ciąży po odstawieniu anty zaskoczyłam, choć tylko jeden jedyny raz było 🐝, mąż był wtedy wyjazdowy 😂 w sumie fajnie wiedzieć że córka była "zrobiona" 8 marca 2015 😂😂😂 Łudze się chyba że po 5 latach też tak będzie 🙃 u mnie dzisiaj 21 dzień cyklu. Kiedy będziesz testować?

U mnie też w pierwszej ciąży po odstawieniu tabletek od razu zaskoczyło i to po jednym seksie😂😂 Teraz jest jakoś inaczej,sluzu nie mam w tym cyklu wogole. Trochę kremowego tylko po owu...

• Spuromix Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    😱😱😱😤😨😭
    Jestem w 19dc i zaczęłam krwawić! Nosz ku&$__#- jak nie czekam miesiąc na @ to znowu przylazi za wcześnie! 😭 Nie mam siły na to... Co jest we mnie nie tak?

age.png
  • Olala94 Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:
    😱😱😱😤😨😭
    Jestem w 19dc i zaczęłam krwawić! Nosz ku&$__#- jak nie czekam miesiąc na @ to znowu przylazi za wcześnie! 😭 Nie mam siły na to... Co jest we mnie nie tak?
    Nic nie jest nie tak, niestety los lubi nam platac takie figle jak nam bardzo na czyms zależy i wystawia nasza cierpliwosc na próbę. A mocno krwawisz? Może to plamienie implantacyjne a nie początek okresu? Bo u mnie dzis rano to wodospad niestety, wiec juz zalamka..

• Spuromix Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala94 wrote:
    Nic nie jest nie tak, niestety los lubi nam platac takie figle jak nam bardzo na czyms zależy i wystawia nasza cierpliwosc na próbę. A mocno krwawisz? Może to plamienie implantacyjne a nie początek okresu? Bo u mnie dzis rano to wodospad niestety, wiec juz zalamka..
    Przyjechałam z pracy i widziałam 2 plamki malutkie na bieliźnie no czekam aż się rozkręci... Masakra jakaś a już było wszystko unormowane okres co 28,29 dni jak w zegareczku i tu nagle jak postanowiłam obserwować cykle to takie numery że mam rozbieżność w cyklach między 19 a 60 dni 😭

age.png
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwia23 wrote:
    A mnie najbardziej wkurza to, że wmawiam sobie objawy ... w tym cyklu oprócz tego że od owulacji czułam piersi a teraz bolą mnie od 3 dni tylko sutki to nic a w poprzednich masakra. Śluz wodnisty - objaw ciąży śluz kremowy - objaw ciąży, boli brzuch- objaw ciąży, -bolą jajniki objaw ciąży, bolą piersi- objaw ciąży, dziąsła krwawią ciąża ! a później plaskacz albo ujemna beta albo okres i tak co miesiąc. Jestem ciekawa jak to będzie jak już zajdę

bedzie bez objawów 😂😂😂😂

Scotch lubi tę wiadomość

Pozytywny test z 3 bobo 11 dpo -25 luty 2018r.
    syn 2006❤️, córeczka 2010❤️,syn 2018❤️
    6f7dde92892e2ec43e959361faadd90e.png
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate28 wrote:
    Kochanie nie poddajemy się, walczymy do końca!😘
    Może potrzebujesz przerwy i odcięcia się od tego wszystkiego? Wiem, że podczas starań czas jest na bazę złota ale może warto dać sobie chociaż dwa cykle bez obserwacji, mierzenia temperatury, sprawdzania śluzu, przypisywania sobie objawów ciazy? Też byłam na skraju zalamania, byłam wykończona tym wszystkim ale teraz kiedy wyluzowalam, dałam sobie czas i skupiłam się na innych przyjemnościach tj. sport, spędzanie czasu z mężem, częstsze wyjścia, nie tylko na myśleniu o ciąży to jest mi o wiele lepiej.
    zgadzam się w 100% .

starając się o 3 synka . swirowalam 4 miesiące ( po tabletkach nie poznawałam swojego organizmu) ..ćwiczenia ostre zaniechałam i coraz gorzej się z tym czułam , a to nie piłam z koleżankami tej lampki wina , i wiele innych bo a nuż się zagnieżdża..🔫🥴😂

w końcu miałam dość. wróciłam do normalności i odcięłam się od forum. nieważne że owulacja wypadła w spotkanie koleżeńskie z procentami czy że akurat może się zagnieżdżac bejbiko a ja mam zajebiste zajęcia na siłowni. i pykło w 3cyklu wyluzowania 😆

teraz też muszę zluzować porty 😂

Kate28 lubi tę wiadomość

• Lolipop Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwia23 wrote:
    Nie mam pojęcia albo w sobotę albo w niedzieleę.. nie wiem dokładnie kiedy była owu bo nie miałam ani śluzu ani bóli jajnika. Tak czy siak, 10 albo 11 dpo i beta 3,44 to chyba nic z tego...
    jesli nie wiesz kiedy była ovu to ta beta daje nadzieję że coś się jednak dzieje ;) nic straconego

• Lolipop Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate28 wrote:
    Ja zapisałam się na fitness :) Co prawda chodzę dopiero miesiąc ale jestem bardzo zadowolona. Jakoś tak sama w domu nie potrafię się zebrać aby poćwiczyć. W grupie dziewczyny motywują i jakoś raźniej i przyjemniej czas mija. Prócz tego staram się, o ile pogoda pozwala, jeździć na rowerze i co weekend wypad w góry :)

bardzo lubiłam zajęcia na siłowni ..nie dość że ostro się pocwiczylo bo nie było lekko to jeszcze towarzysko na plusie 😆 i zawsze wychodziłam piek a i pachnąca bo sobie na miejscu włosy układałam itd😂 i
    z ludźmi z siłowni na wspólne imprezki z koleżanką chodzilysmy ..bardzo miło wspominam ❤️

a teraz ten wolny czas oprócz pracy obowiązków nadgodzin męża wypełnienia mi najmłodszy synek także kombinuje w domu ..ćwiczyłam z Chodakowska ale też lubie inne osoby na YouTube i ćwiczenia z obciazeniem więc nie raz i z młodym na ramionach się ćwiczy 🙈

zdecydowanie teraz muszę kupić ten orbitrek

Kate28 lubi tę wiadomość

• ajwii2 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwia ja w cyklu przed ciążą tak bardzo chciałam zajść, że ja już miałam wszystkie objawy tej ciąży :P A jak rzeczywiście zaszłam to czułam się normalnie, poza jednym dniem kiedy czułam się jakbym była przeziębiona i to było zagnieżdżanie, a odkąd zobaczyłam dwie kreski to tak samo, normalnie, żadnych objawów na ciążę. Także różnie z tym może być.

Lolipop lubi tę wiadomość

2cs - długie cykle
    początek starań sierpień '20
    pregna start, niepokalanek, siemię lniane, tran

'18 14tc poronienie zatrzymane
    maj '19 córka <3
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:
    😱😱😱😤😨😭
    na razi tylko plamki .może to nie okres ?

miałam raz taki krótki cykl

• ajwii2 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papillon wrote:
    Ja dla odmiany ćwiczę na siłowni,bo mój mąż jest zapalonym sportowcem i jak tylko zamknęli siłownie to skomponował nam sprzęt i zrobił naszą małą siłownię i fajnie, bo ja bardzo lubię z obciążeniem 😀 jak już się wkręciłam w to to jak tylko nie ćwiczę to się dziwnie czuję🤣 ale dużo kiedyś ćwiczyłam. Chodakowską i też polecam 😀

Też kiedyś siłowo ćwiczyłam, bieganie, rower. Trochę żelastwa mam w domu, ale odkąd zaszłam w ciążę to do tej pory do dużych obciążeń nie wróciłam, bardziej ćwiczę z ciężarem własnego ciała. W listopadzie na czarnym piątku wykupiłam całoroczny dostęp do beactive Chodakowskiej i podoba mi się, jest dużo urozmaicenia :D A nawet zauważyłam, że bardziej mi to służy jeśli chodzi o jazdę na rowerze niż siłownia. Bo ja hobbystycznie od lat sporo jeżdżę, choć teraz przy dziecku mam mniej czasu. Za ciężarami mi trochę tęskno i na jesieni planuję wrócić jeśli bobo nie będzie w brzuchu :D

Papillon lubi tę wiadomość

2cs - długie cykle
    początek starań sierpień '20
    pregna start, niepokalanek, siemię lniane, tran

'18 14tc poronienie zatrzymane
    maj '19 córka <3
‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ