X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Sierpniowe testowanie, czyli prezenty od odlatujących bocianów 💗
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie, czyli prezenty od odlatujących bocianów 💗

Oceń ten wątek:
  • Kobi96 Koleżanka

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy. Już nie wiem jak na to patrzeć. Czuję się jak w pierwszej ciąży która poroniłam w kwietniu a temperatura wygląda kiepsko. Co myślicie?

22e68b5c37032f145acd4e44393c9d67.png

• Spuromix Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolipop wrote:
    na razi tylko plamki .może to nie okres ?

miałam raz taki krótki cykl
    Ja też kiedyś miewałam ale byłam przekonana że już wyregulowalam cykle 😭

age.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaPe89 wrote:
    U mnie też w pierwszej ciąży po odstawieniu tabletek od razu zaskoczyło i to po jednym seksie😂😂 Teraz jest jakoś inaczej,sluzu nie mam w tym cyklu wogole. Trochę kremowego tylko po owu...

Ja mam tak samo, też bez śluzu owulacyjnego. Kremowo cały czas. Możliwe, że owulki po prostu nie było choć miałam ok. 14 dnia bóle jajnika dosyć mocne. Teraz mam jeszcze takie skurcze macicy jak podczas okresu. Bądź tu mądry i pisz wiersze. 😂

• misia881 Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz wyluzowałam w tym cyklu.
    Seksik byl w 12 dc, owulka na 100% po monitoringu byla w 14 dc.. potem juz nie bylo nic.
    Takze watpie w ten cykl. Od 16 dc biore duphaston.

22.08 lece na wakacje.. i tym zyje

• Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobi pięć dni po ta temperatura nic nie znaczy
    Ja chyba w przyszłym cyklu odpuszczę wykres będę się opierać tylko na monitorku albo odżaluje na monitoring cyklu bo wykresy i tak zawsze mam ujowe i nakręcam się przez to i chyba ruszam z badaniami z kopyta

Kobi96 lubi tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ czytania :)
    Dziewczyny po negatywach głowa do góry. Ja robiłam betę na moje wyliczenia w 12 dpo, ale wg tego co wyczytałam to równie dobrze mogło być 10-9 dpo, później był ból podbrzusza od wieczora do rana, szyjka była nisko ale zamknięta, więc myślalam ze juz okres będzie, dziś też dziwnie szyjka bolała. Ale ogólnie pierwszy raz cykl dziwny, bo ani nie czułam owu, ani po niej mi totalnie nic nie dolega. Poszukam zaraz tej opcji testów z krwi a jak nie to w sobotę jeszcze raz pojadę na betę i tyle. Jakoś nie umiem stracić nadziei póki nie dostałam @. I tego samego Wam życzę.

Ewelina. lubi tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Kobi96 Koleżanka

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Kobi pięć dni po ta temperatura nic nie znaczy
    Ja chyba w przyszłym cyklu odpuszczę wykres będę się opierać tylko na monitorku albo odżaluje na monitoring cyklu bo wykresy i tak zawsze mam ujowe i nakręcam się przez to i chyba ruszam z badaniami z kopyta

Ja też już mam powoli dość i zobaczymy jak będzie ale jak nic z tego to idę w przyszłym miesiącu do gina i niech mi pomoże

• ajwii2 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleee mi się dłuży teraz 😆 dopiero 3dp rzekomej owulacji, a ja mam wrażenie, że już 2 tygodnie minęły 😆

2cs - długie cykle
    początek starań sierpień '20
    pregna start, niepokalanek, siemię lniane, tran

'18 14tc poronienie zatrzymane
    maj '19 córka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    Dziewczyny po negatywach głowa do góry. Ja robiłam betę na moje wyliczenia w 12 dpo, ale wg tego co wyczytałam to równie dobrze mogło być 10-9 dpo, później był ból podbrzusza od wieczora do rana, szyjka była nisko ale zamknięta, więc myślalam ze juz okres będzie, dziś też dziwnie szyjka bolała. Ale ogólnie pierwszy raz cykl dziwny, bo ani nie czułam owu, ani po niej mi totalnie nic nie dolega. Poszukam zaraz tej opcji testów z krwi a jak nie to w sobotę jeszcze raz pojadę na betę i tyle. Jakoś nie umiem stracić nadziei póki nie dostałam @. I tego samego Wam życzę.

Do mnie już idą, będą jutro lub w poniedziałek te z krwi. Ciekawe ciekawe. 🙃

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:

Ile miałaś bety?

• Olala94 Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam Kochane za wszystkie miłe slowa dziś po mojej zalamce. Milo, ze mogę liczyc na Wasze wsparcie 😊. Nadal jestem smutna i rozczarowana, ale to przecież w niczym nie pomoże. Działamy dalej i życzę Wam spełnienia Waszych marzen!

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina. wrote:
    Ile miałaś bety?
    Ujemną, czyli minimum labolatoryjne. To było 12 dni po takim mega mega sluzie płodnym. Ale równie dobrze mogło być 8-9 dpo 🤣 więc się pospieszyłam albo dostałam prawdziwy negatyw. Dlatego w sobotę powtórzę dla czystości własnego sumienia, bo jakby się okazało że jestem w ciąży, a ostro piłam to bym sobie nigdy chyba nie wybaczyła.

szczesciara30 lubi tę wiadomość

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Kami0509 Koleżanka

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiliaa wrote:
    Dziewczyny to ten wczorajszy

https://zapodaj.net/5a6f690152c85.jpg.html

Czy on wygląda na oszukany ? Chodzi mi o to, że czy taka kreska może wskazywać na odczyn chemiczny?
    Wiem, że patrzy się na to co wychodzi od razu, ale od razu wyszedł cień tak samo jak dziś tyle, że dziś po 30 min była biel... ufać bardziej temu dzisiejszemu prawda ?

Ja też robiłam test facelle. 4 dni przed @ wyszła jasna aczkolwiek widoczna kreska. Zdjęcie tu wstawiałam. 2 dni później zrobiłam ten sam test i kreska też jakby jaśniejsza. Dzisiaj termin @. Nie przyszła. Nie mam w domu żadnego testu więc narazie nie będę testować. Zobaczymy czy coś z tego wyjdZie

• szczesciara30 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    Ujemną, czyli minimum labolatoryjne. To było 12 dni po takim mega mega sluzie płodnym. Ale równie dobrze mogło być 8-9 dpo 🤣 więc się pospieszyłam albo dostałam prawdziwy negatyw. Dlatego w sobotę powtórzę dla czystości własnego sumienia, bo jakby się okazało że jestem w ciąży, a ostro piłam to bym sobie nigdy chyba nie wybaczyła.
    A kiedy masz termin @?

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara30 wrote:
    A kiedy masz termin @?
    W wersji pierwszej dziś. A nic na nią nie zapowiada. W wersji drugiej sobota-niedziela.

PaniKaziukowa lubi tę wiadomość

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • szczesciara30 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    W wersji pierwszej dziś. A nic na nią nie zapowiada. W wersji drugiej sobota-niedziela.
    Trzymam kciuki za betę :) :*

guerretenshi lubi tę wiadomość

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • Oliwia23 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajwii2 wrote:
    Oliwia ja w cyklu przed ciążą tak bardzo chciałam zajść, że ja już miałam wszystkie objawy tej ciąży :P A jak rzeczywiście zaszłam to czułam się normalnie, poza jednym dniem kiedy czułam się jakbym była przeziębiona i to było zagnieżdżanie, a odkąd zobaczyłam dwie kreski to tak samo, normalnie, żadnych objawów na ciążę. Także różnie z tym może być.

Ja też w poniedziałek źle się czułam, ucho bolało głowa zimno było, cały dzień Lezalam jak na przeziębienie, ale od tamtego czasu już by coś wyszło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2020, 22:43

Emiliaa lubi tę wiadomość

👱‍♀️27 lat
    💔6 tc 08.2020
    💔8 tc 03.2021

👶Mikołaj 22.11.2022 💙
  • Toznowja Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam dziewczyny. Podczytuje Was od jakiegos czasu. Gratuluje pozytywnych testow bet, sciskam kciuki za owulacje, testy oraz jednocze sie w bolu z osobami ktore dostaly @ albo stracily swoja upragniona ciaze. Wiem to ze wszystkim Wam sie uda i bedziecie szczesliwymi mamami.

Ja sie staram od 3 lat ponad w tym 2 cb. Teraz chodze do lekarza od nieplodnosci. Bylam pierwszy cykl na lametcie i ovitrelle. Byly 2 pecherzyki. Niestety po 18 dniach od zastrzyku przyszedl okres. I tu zaczynaja sie schody. Okres pierwszy bez zadnych dolegliwosci czy to przed, czy w trakcie. Zawsze mialam bol piersi podbrzusza i w ogole. 2 dni pierwsze krwawienie mocne, dzis juz plamienie tylko, z reszta szyjka juz sie zamknela. Bylam u gina a tam dalej endo ma 8 mm. Lekarz mowi ze powinno juz miec w okolicach 4 bo to 3 dc. A tu nie dosc ze ma 8, to jeszcze krwawienia praktycznie nie ma. I teraz jak to endo ma sie zluscic bez krwawienia? Przeciez jak sie nie bedzie zluszczac do konca to i zarodek sie nie zagniezdzi. Dobrze mowie? Lekarz niby wyslal mnie na bete bo mowi ze rozne przypadki widzial ze na usg bylo krwawienie a obok ciaza szczegolnie ze u mnie krwawienie prawie ustalo. A jak nie ciaza w co watpie to co mam robic? Przeciez nie zaczne cyklu z endo 8 od razu. Pomozcie

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toznowuja a te betę zrobiłaś? Cuda się zdarzają.

Takie pierdoly mi się śnią ze juz mam dość. Chyba już wolę leżeć niż wyrywać się co chwilę ze snu.
    Zamówiłam ten test na krew. Ciekawa jestem.

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • marti7 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 02:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, może Wy mi doradzicie... 😊 Zapisałam się na 18.08 na testowanie. To będzie 33 dc. Moje ostatnie cykle miały 34, 30 i 32 dni, a owulacja była w okolicach 18-22dc. Dzisiaj jest mój 22dc, a testy owulacyjne wychodzą od kilku dni negatywne i to tak, że druga kreska jest praktycznie biała. Nigdy tak nie miałam 🙈 Temperaturę mierze codziennie i cały czas jest podobna, ani drgnie do góry.

Co byście zrobiły na moim miejscu? Boję się trochę, że to jest cykl bezowulacyjny. Do tej pory cykle raczej były owulacyjne. Czy powinnam iść domginekologa na monitoring owulacji, żeby ocenił czy są jakiekolwiek szanse na owulację w tym cyklu? Czy odpuścić może i dalej mierzyć tylko temperaturę?
    Kiedy pojawia się okres w cyklu bezowulacyjnym?

‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ