X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Sierpniowe testowanie, czyli prezenty od odlatujących bocianów 💗
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie, czyli prezenty od odlatujących bocianów 💗

Oceń ten wątek:
  • Polcia1989 Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam pink test 10 16dpo i wyszedł dopiero. Wcześniej zrobiłam go w 12dpo i był bladzioch. A ja dalej w oczekiwaniu na owu ....

Ona-1989 r.
    💔 7.2020
    Długie cykle, pozna owulacja. Starania o pierwsze dziecko od marca 2020
    Kwas foliowy, olej z wiesiołka, wit.D, siemię lniane

IgG <0,18
    IgM 0,173
    Morfologia, płytki - w normie

On - 1989 r.
    Siemię lniane, chia
    e19c908f58d40c3240c65613330f5421.png
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenira wrote:
    Bardzo dobrze :) Wytrzymaj jak najdłużej. 9dpo to jeszcze wcześnie i tylko byś się mogła niepotrzebnie zadręczać.

taaak poki co trzymam, ale juz etap czytania forum codziennie jest haha, jak to zawsze po owu

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Polcia1989 Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj owulak znowu negatywny. Liczyłam, ze to powinno być dziś! Został mi już tylko jeden owulak z Clearblue na jutro. Może jednak w tym cyklu nie będzie owu 🥺

Ona-1989 r.
    💔 7.2020
    Długie cykle, pozna owulacja. Starania o pierwsze dziecko od marca 2020
    Kwas foliowy, olej z wiesiołka, wit.D, siemię lniane

IgG <0,18
    IgM 0,173
    Morfologia, płytki - w normie

On - 1989 r.
    Siemię lniane, chia
    e19c908f58d40c3240c65613330f5421.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę mam na 8 października 😱 po przedzwonieniu 15 klinik i to w dodatku prywatnie 😱

Czy któraś z was ma pojęcie o badaniach i może mi jak laikowi napisać jakie mogę teraz zrobić do czasu wizyty w jakim dniu i wg? Zielona jestem w tym temacie 😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2020, 11:01

age.png
  • Oliwia23 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Z tej mojej bety 3,44 jednak nic się nie urodzj
    https://zapodaj.net/8c36b00dc21dc.jpg.html

👱‍♀️27 lat
    💔6 tc 08.2020
    💔8 tc 03.2021

👶Mikołaj 22.11.2022 💙
  • marti7 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenira wrote:
    Cykle bezowulacyjne się zdarzają i jest to całkowicie normalne. Rozumiem, że robi Ci się przykro na myśl o straconym czasie. Sama poprzedni miałam najprawdopodobniej bezowulacyjny. U mnie było odwrotnie, lekarz nie widział żadnych pęcherzyków, a potem tempka skoczyła do góry i testy owu wyszły pozytywne. Jako, że ciąży nie ma, to myślę że to on miał rację.
    Głowa do góry. Ja bym już teraz nie szła do lekarza, bo nic Ci to nie da, a tylko będziesz się niepotrzebnie denerwować. Prędzej umówiłabym się na przyszły cykl, żeby podejrzeć. U mnie @ pojawiła się normalnie o czasie.

Właśnie się trochę obawiam, że ten cykl będzie trwał teraz długo. Po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych miałam różne cykle. Pierwszy 29 dni, drugi już 55, przy którym okres był już wywoływany luteiną. Więc tak trochę się łudzę jeszcze, że to może jakiś dłuższy cykl, że ta owulacja jeszcze będzie. Chociaż przypuszczam, że niestety to jest cykl bezowulacyjny.
    Dzięki za radę 😊

• Niezapominajka 🍀 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:
    Wizytę mam na 8 października 😱 po przedzwonieniu 15 klinik i to w dodatku prywatnie 😱

Czy któraś z was ma pojęcie o badaniach i może mi jak laikowi napisać jakie mogę teraz zrobić do czasu wizyty w jakim dniu i wg? Zielona jestem w tym temacie 😔
    Na pierwszej stronie są wypisane badania, które warto zrobić😊 prolaktyna, LH, FSH warto zrobić w 2-3 dniu cyklu, TSH, FT3, FT4 dzień cyklu obojętny, więc może się uda skoro właśnie zaczęłaś @.

👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
    🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    Maj: rozpoczęcie starań 🌱
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    Maj: Gameta Gdynia
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
    𝟐𝟎𝟐𝟐:
    Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷

“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️
  • Achna Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciliśmy z kliniki. Badanie nasienia za nami teraz cierpliwie czekac na wyniki... To bedzie wieczność...

04.11.2021 ⏸️🍀
    28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰

👼11.2020r. 11tc💔

👱‍♀️ 29 lat
    3dc:
    AMH- 5,53
    Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
    Lh-7.78-->6,84✔️
    Fsh-7.48-->8,57✔️
    Estradiol-59.54--> <20 ❌
    Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
    Testosteron-0.27✔️
    👱‍♂️29 lat
    morfologia 4 %--->5%✔️
    Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️

“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie”
  • Scotch Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwia23 wrote:
    Cześć!
    Kurczę. Może już wrześniowy wątek założyć?

h4zpk0s35v0g4bu8.png
  • szczesciara30 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwia23 wrote:
    Cześć!
    ja tez juz stracilam nadzieje czeekam na kolejny cykl <3 kiedys musi sie nam udac <3

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • Oliwia23 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara30 wrote:
    ja tez juz stracilam nadzieje czeekam na kolejny cykl <3 kiedys musi sie nam udac <3

Kiedyś to dobre określenie. Ja już lekka załamka. Spodziewałam się że tak bedzie I to nie wynikiem jestem zawiedziona tylko kolejnym straconym cyklem...

👱‍♀️27 lat
    💔6 tc 08.2020
    💔8 tc 03.2021

👶Mikołaj 22.11.2022 💙
  • ajwii2 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dziś jakiś dziwny dzień, z jednej strony nastawiam się, że się udało w tym cyklu i już sobie rozmyślam jak to będzie, a zaraz sprowadzam się na ziemię i zaczynam wątpić, że szybko się uda. Karmię piersią i czuję, że to będzie przeszkodą, ale z drugiej strony nie umiem jeszcze córki odstawić i trochę nie chcę :( Jakby się sama odstawiła to by było najlepiej :P

2cs - długie cykle
    początek starań sierpień '20
    pregna start, niepokalanek, siemię lniane, tran

'18 14tc poronienie zatrzymane
    maj '19 córka <3
  • Emiliaa Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o wpisanie @. Jakby mi ktoś w pysk strzelił

• ajwii2 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwia23 wrote:
    Kiedyś to dobre określenie. Ja już lekka załamka. Spodziewałam się że tak bedzie I to nie wynikiem jestem zawiedziona tylko kolejnym straconym cyklem...

Przykro mi :( Jakiś pomysł na ten cykl? Kiedy masz termin @?

2cs - długie cykle
    początek starań sierpień '20
    pregna start, niepokalanek, siemię lniane, tran

'18 14tc poronienie zatrzymane
    maj '19 córka <3
  • Oliwia23 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajwii2 wrote:
    Przykro mi :( Jakiś pomysł na ten cykl? Kiedy masz termin @?

Jutro albo pojutrze. Narazie nic nie czuje żeby się zbliżało... na pewno zrobię sobie wszystkie badania, które są zapisane na 3 cykl + mam już w koszyku zapisane witaminy, które zacznę brać. Co do częstotliwości starań nic nie zmienię. Po owulacji coś muszę pomyśleć bo szczerze nawet nie wiem skąd się wzięła beta 3.44

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2020, 12:19

szczesciara30, Emiliaa lubią tę wiadomość

👱‍♀️27 lat
    💔6 tc 08.2020
    💔8 tc 03.2021

👶Mikołaj 22.11.2022 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey! Miałam odpuścić forum i wszystko, Ale nie umiem, uzależniona chyba jestem:D
    Co miesiąc pisałam,że nic z tego nie będzie, a teraz czuje II na koniec miesiaca:D
    Nie wiem, czy karmienie u mnie coś blokowało, ale dopiero miesiąc po całkowitym odstawieniu mialam normalna miesiaczke, wcześniej 3 dni plamienia, że przelecialabym na jednej podpasce.
    Badalam prolaktyne w 4 dc i wyszła poniżej normy. Ale w ta stronę chyba nie wpływa na płodność?
    W przyszłym tygodniu owulacja i wiem,że się uda :)

Karenira lubi tę wiadomość

• AniaPe89 Debiutantka

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, czy któraś z Was miała cykl całkowicie bez śluzu? Ani plodnego ani kremowego?

Emiliaa lubi tę wiadomość

• Emiliaa Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango44 wrote:
    Myślę że bladziochow można się można na innych testach a nie na Facelle ;)
    Ja niestety też przerabialam w wielu cyklach takie bladziochy (i wierzcie mi ze też zdarzały się mocniejsze), a ciąży oczywiście nie było. Teraz już nawet nie tracę kasy na nie. Jak dla mnie to "ładny test na pamiątkę przy już potwierdzonej ciąży" ;)

Nikt nie chce Wam zabierać nadziei bo oczywiście było mnóstwo sytuacji w ktorych takie bladziochy to była ciąża, ale polecam kupić np. Bobotest o 2 zł droższy dla jutrzejszej powtórki ;)
    I trzymam kciuki żeby to było jednak to! <3

Nie chodzi o kasę, po prostu w lipcowym wątku dziewczynom wykrył właśnie facelle bardzo wczesna ciążę.

A jeśli chodzi o testowanie to wczoraj beta ujemna więc nie ma co testować. Dziś plamienia

• Karenira Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wchodzę, czytam i widzę, że dużo tutaj zawiedzionych nadziei. Nie podłamujcie się ani nie poddawajcie. Przede wszystkim też nie doszukujcie się od razu problemów u siebie. Forum to trochę przekleństwo, bo można się sporo naczytać, że ktoś się starał np.rok na luzie, a potem poszedł badania robić i się okazało, że ...cośtam i dopiero po badaniach, suplach, witaminkach czy lekach zaskoczyło od razu. Wtedy człowiek siada i myśli, że trzeba było od razu na te wszystkie badania iść. Myślę, że to nie do końca o to chodzi.

Wiadomo, fajnie wdrożyć zdrowy tryb życia, witaminy, obserwować swój cykl i może nawet testy owu robić, ale w tym wszystkim nie można od razu wpadać w paranoję. Po każdym nieudanym cyklu doszukiwać się nieprawidłowości. Nie piszę o nikim konkretnie. Tylko tak ogólnie, bo od wczoraj widzę, że fala rozpaczy nas troszkę zalewa. A my utonąć nie możemy :D

Może to kwestia tego, że leci mi dopiero 3sc. Może po roku będę patrzeć inaczej. Na razie jednak nie chcę nawet z suplami za bardzo świrować. Biorę ten zwykły kwas foliowy, do owsianki codziennie sypię siemię lniane, ale akurat to robiłam i przed staraniami. Trochę mnie korciło, żeby wiesiołka kupić czy tę Miovellę NAC, ale od razu dałam sobie po głowie. Obiecałam sobie, że wcześniejniż po pół roku starań (w końcu mam te 36 lat) niczego więcej brać nie będę.

P.S Właśnie mi przyjechały testy owu do monitorka clearblue. Pierwszy cykl z nim i jestem strasznie ciekawa :P Zaczynać testowanie faktycznie od 6dc skoro owulacje miewam najprawdopodobniej 12-14dc?

Polcia1989, Niezapominajka 🍀, Glendolinaa, ajwii2, Mggg, Skowronek lubią tę wiadomość

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • Renatyslawa Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwia23 wrote:
    Cześć!
    Ja tam widzę jakis cień... Miałam bardzo podobny, swą dni później już mocniejszy i beta około 30

guerretenshi, Emiliaa lubią tę wiadomość

gann9n73ctx2srbn.png
‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ