X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Sierpniowe testowanie, czyli prezenty od odlatujących bocianów 💗
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie, czyli prezenty od odlatujących bocianów 💗

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenira, fajne zdrowe podejście. Mnie forum bardzo nakręca niestety. Ale muszę znaleźć złoty środek, bo bez forum mi ciezko:D
    Tu jestem zrozumiana. Męża juz dawno nie zadreczam, a przyjaciele i rodzina zaczynają na mnie patrzeć z politowaniem, bo to już 8 miesięcy, więc tematu nie poruszam.
    A tu mogę napisać jak mam kryzys i boję się, że się nigdy nie uda, czy jak mam doła, bo wredota przyszła,czy jak teraz, kiedy coś w środku mówi mi, że to ten cykl:D

• ajwii2 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenira wrote:
    Wchodzę, czytam i widzę, że dużo tutaj zawiedzionych nadziei. Nie podłamujcie się ani nie poddawajcie. Przede wszystkim też nie doszukujcie się od razu problemów u siebie. Forum to trochę przekleństwo, bo można się sporo naczytać, że ktoś się starał np.rok na luzie, a potem poszedł badania robić i się okazało, że ...cośtam i dopiero po badaniach, suplach, witaminkach czy lekach zaskoczyło od razu. Wtedy człowiek siada i myśli, że trzeba było od razu na te wszystkie badania iść. Myślę, że to nie do końca o to chodzi.

Wiadomo, fajnie wdrożyć zdrowy tryb życia, witaminy, obserwować swój cykl i może nawet testy owu robić, ale w tym wszystkim nie można od razu wpadać w paranoję. Po każdym nieudanym cyklu doszukiwać się nieprawidłowości. Nie piszę o nikim konkretnie. Tylko tak ogólnie, bo od wczoraj widzę, że fala rozpaczy nas troszkę zalewa. A my utonąć nie możemy :D

Może to kwestia tego, że leci mi dopiero 3sc. Może po roku będę patrzeć inaczej. Na razie jednak nie chcę nawet z suplami za bardzo świrować. Biorę ten zwykły kwas foliowy, do owsianki codziennie sypię siemię lniane, ale akurat to robiłam i przed staraniami. Trochę mnie korciło, żeby wiesiołka kupić czy tę Miovellę NAC, ale od razu dałam sobie po głowie. Obiecałam sobie, że wcześniejniż po pół roku starań (w końcu mam te 36 lat) niczego więcej brać nie będę.

P.S Właśnie mi przyjechały testy owu do monitorka clearblue. Pierwszy cykl z nim i jestem strasznie ciekawa :P Zaczynać testowanie faktycznie od 6dc skoro owulacje miewam najprawdopodobniej 12-14dc?

Bardzo rozsądny komentarz :) Myślę, że to takie typowe dla Nas kobiet, może nie wszystkich, ale dla mnie na pewno tu się trochę podłamię, zaraz nabiorę energii do działania i tak jakoś się to kręci. A to dopiero 1cs, także u mnie to bardzo na miejscu podłamywanie się :P mnie chyba to oczekiwanie na testowanie dobija, bo tak jak tu któraś kiedyś napisała, do owu to jakiś plan działania jest, a po owu to co można więcej oprócz czekania :P

2cs - długie cykle
    początek starań sierpień '20
    pregna start, niepokalanek, siemię lniane, tran

'18 14tc poronienie zatrzymane
    maj '19 córka <3
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renatyslawa wrote:
    Ja tam widzę jakis cień... Miałam bardzo podobny, swą dni później już mocniejszy i beta około 30
    O dziwo też bez doszukiwania się jakiś cień widzę.

U mnie wciąż bez okresu. Więc wciąż nadzieja :D dziś trochę ból mnie zgiął. Już nawet tampony kupiłam w razie co. I przeszło 🤣 ten cykl sobie ze mnie jaja robi.

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • ajwii2 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glendolina hej, byłyśmy razem na wątku majowych mam 19. Mam nowe konto, ze względu na kalendarzyk żeby sobie tu prowadzić i drugi powód to możesz się domyślić jaki :D mój stary nick to iwwk, o ile mnie pamiętasz :)

2cs - długie cykle

maj '19 córka <3
  • Karenira Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się strasznie podoba, że możemy tutaj o wszystkim napisać. O chwilach załamki czy radości. Byleby tylko kryzysy nie trwały długo :) Dobrze się wygadać, zjeść ciastko/lody czy co tam kto lubi, napić się piwka/winka/drinka. Poleżeć, poczytać, pobimbać, a potem podnieść się gotowym na następne dni :)

A teraz mam nadzieję, że każda z Was za mną powtórzy: "Wszystko jest ze mną w porządku". Bo najsmutniej mi się czyta wcale nie o negatywnych testach czy ujemnych betach, ale właśnie o tym doszukiwaniu się wad u samych siebie.

Oliwia23 lubi tę wiadomość

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • Oliwia23 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenira wrote:
    Wchodzę, czytam i widzę, że dużo tutaj zawiedzionych nadziei. Nie podłamujcie się ani nie poddawajcie. Przede wszystkim też nie doszukujcie się od razu problemów u siebie. Forum to trochę przekleństwo, bo można się sporo naczytać, że ktoś się starał np.rok na luzie, a potem poszedł badania robić i się okazało, że ...cośtam i dopiero po badaniach, suplach, witaminkach czy lekach zaskoczyło od razu. Wtedy człowiek siada i myśli, że trzeba było od razu na te wszystkie badania iść. Myślę, że to nie do końca o to chodzi.

Wiadomo, fajnie wdrożyć zdrowy tryb życia, witaminy, obserwować swój cykl i może nawet testy owu robić, ale w tym wszystkim nie można od razu wpadać w paranoję. Po każdym nieudanym cyklu doszukiwać się nieprawidłowości. Nie piszę o nikim konkretnie. Tylko tak ogólnie, bo od wczoraj widzę, że fala rozpaczy nas troszkę zalewa. A my utonąć nie możemy :D

Może to kwestia tego, że leci mi dopiero 3sc. Może po roku będę patrzeć inaczej. Na razie jednak nie chcę nawet z suplami za bardzo świrować. Biorę ten zwykły kwas foliowy, do owsianki codziennie sypię siemię lniane, ale akurat to robiłam i przed staraniami. Trochę mnie korciło, żeby wiesiołka kupić czy tę Miovellę NAC, ale od razu dałam sobie po głowie. Obiecałam sobie, że wcześniejniż po pół roku starań (w końcu mam te 36 lat) niczego więcej brać nie będę.

P.S Właśnie mi przyjechały testy owu do monitorka clearblue. Pierwszy cykl z nim i jestem strasznie ciekawa :P Zaczynać testowanie faktycznie od 6dc skoro owulacje miewam najprawdopodobniej 12-14dc?

Tak, masz rację ale też uważam, że skoro niektóre z nas starają się ponad pół roku rok czy dłużej to dobrze, że robią badania może akurat tam tkwi jakiś problem. Ja np. Mam pcos, Hashimoto I też gdybym była zdrowa to miałabym gdzieś leki, suplementy, ale w moim przypadku tylko na +sobie robię biorąc d3, jod, selen, cynk itd. Każdy ma inną historię.
    A tak poza tym to tak, teraz trzeba tylko czekać na pozytywy I nie zalewać już tu nikogo swoimi rozpaczami.

Emiliaa lubi tę wiadomość

👱‍♀️27 lat
    💔6 tc 08.2020
    💔8 tc 03.2021

👶Mikołaj 22.11.2022 💙
  • szczesciara30 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenira wrote:

super podejscie <3 ja dopiero 1 cykl staran a przezywam jakbym rok sie starala :D u mnie wszystko prawidlowo jak w zegarku :) ale trzeba wylaczyc mysleniee bo tak jak mowisz to nie sprzyja ;)

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • Oliwia23 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    O dziwo też bez doszukiwania się jakiś cień widzę.

U mnie wciąż bez okresu. Więc wciąż nadzieja :D dziś trochę ból mnie zgiął. Już nawet tampony kupiłam w razie co. I przeszło 🤣 ten cykl sobie ze mnie jaja robi.

Może być bo beta 3.44 z wczoraj, ale nie ciemnieje więc I tak nic z tego

👱‍♀️27 lat
    💔6 tc 08.2020
    💔8 tc 03.2021

👶Mikołaj 22.11.2022 💙
  • Achna Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły wyniki....

Morfologia 4%
    TZI (teratozoospermia indeks) 1.09 NORMA 1.17-2.20

Co na początek? Jakies witaminy dla niego czy od razu lekarz?
    Zdrowy tryb zycia jest. Co 2 dzień siłownia i żadnych nałogów... Nie wiem skad to sie bierze... Jestemy jeszcze w miare młodzi... Z 1 dzieckiem zaskoczylo od razu a teraz juz tracę jakiekolwiek nadzieję...

04.11.2021 ⏸️🍀
    28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰

👼11.2020r. 11tc💔

👱‍♀️ 29 lat
    3dc:
    AMH- 5,53
    Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
    Lh-7.78-->6,84✔️
    Fsh-7.48-->8,57✔️
    Estradiol-59.54--> <20 ❌
    Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
    Testosteron-0.27✔️
    👱‍♂️29 lat
    morfologia 4 %--->5%✔️
    Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️

“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie”
  • Olala94 Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiliaa wrote:
    Proszę o wpisanie @. Jakby mi ktoś w pysk strzelił
    Doskonale to rozumiem.

• Kasia_Tre Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenira wrote:

A mi sie wydaje, ze suplementy mozna nawet od razu wlaczyc w staranie 😉 Dobre witaminy prenatalne z aktywnym kwasem foliowym na pewno nie zaszkodza. Obecnie jest tyle g*wna w sprzedazy, ze na serio ciezko jest samym jedzeniem dostarczyc wszystkich niezbednych skladnikow odzywczych :( Dodatkowo wiele osob zmaga sie ze stanami zapalnymi czy ma problemy z tarczyca, nawet o tym nie wiedzac, majac TSH "w normie". Nie mowie, zeby od razu wcinac gore supli, ale jakies podstawowe.

W moim przypadku od razu wprowadzilam "wspomagacze". Zaszlam w ciaze 2 lata temu w 3 cyklu starania (chociaz moj maz twierdzi, ze w pierwszym, w ktorym wzielismy sie na serio do roboty) niestety stracona. Zmagam sie z choroba Lesniowskiego -Crohna, obecnie prawie 5 miesiecy po operacji i wedlug gastroenterologa to dobry czas na w ciaze. Wiec, dwa dni po wizycie wskoczyla owulka i sprobowalismy.

Jutro zrobie test. Gleboko czuje, ze moze byc pozytyw, ale takze ogarnia mnie lek, ze znowu bedzie to samo 😟 Beta nie bedzie przyrastala prawidlowo i znowu klops.

Trzymam kciuki za Wasze owulki i pozytywne testy!
    Jednak dziewczyny jedna uwaga! Prosze, niech Wasze zycie nie kreci sie tylko i wylacznie wokol ciazy i staran. Jesli nie jest nam dane miec potomstwo, to nie jest to koniec swiata. Zycie jest piekne! Bezdzietne pary, nie maja gorszego zycia, jest ono po prostu inne i tez moze byc spelnione. To tylko zalezy od nas ♥️

Karenira, Niezapominajka 🍀, ajwii2 lubią tę wiadomość

Starania o pierwsza dzidzie

5 cs po przerwie (8 ogolem, w tym jedna ciaza stracona) - udalo sie 🥰
    7.12.2020 ⏸️
    16dpo beta 1105
    18dpo beta 2926, przyrost 164.8%
    20dpo beta 6393, przyrost 118.5%
    30.12.2020 👣💓
    01.02.2021 💓 5.44cm🥰

👼🏼 06.06.2018 -10tc (8tc) :(

👩🏼34 lata
    🧔🏼37 lat
    🏠🇨🇦

nzjdflw1of0frln6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajwii2 wrote:
    Glendolina hej, byłyśmy razem na wątku majowych mam 19. Mam nowe konto, ze względu na kalendarzyk żeby sobie tu prowadzić i drugi powód to możesz się domyślić jaki :D mój stary nick to iwwk, o ile mnie pamiętasz :)
    No pewnie, że pamietam:) powód rozumiem w 100%, też pamietam :D może znowu się spotkamy po fioletowej stronie na majowym wątku.
    Jakbym teraz zaskoczyła to bym miała termin na dzień urodzin córki, tak śmiesznie I myślę, że tak będzie:)

ajwii2 lubi tę wiadomość

• Karenira Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia_Tre wrote:
    Jednak dziewczyny jedna uwaga! Prosze, niech Wasze zycie nie kreci sie tylko i wylacznie wokol ciazy i staran. Jesli nie jest nam dane miec potomstwo, to nie jest to koniec swiata. Zycie jest piekne! Bezdzietne pary, nie maja gorszego zycia, jest ono po prostu inne i tez moze byc spelnione. To tylko zalezy od nas ♥️
    Trafione w punkt :)
    Co do badań i suplementów to każda ma indywidualną sytuację. Odnoszę jednak wrażenie po lekturze postów, że bywają powodem dodatkowego stresu. Dla mnie całe te starania są nowe i ciężko mi o tym nie myśleć. Często zaglądam na własny wykres itp. Ale daleka jestem od tego, żeby się zadręczać niepowodzeniem i tego samego życzyłabym wszystkim dziewczynom. Na moją niecierpliwość pomaga mi oddawanie się marzeniom. Wyobrażam sobie różne scenki związane z ciążą i obecnością dziecka w moim życiu.

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwia23 wrote:
    Może być bo beta 3.44 z wczoraj, ale nie ciemnieje więc I tak nic z tego
    Ja tak po owulacji zawsze mam fazę ze oglądam progres testów ciążowych na YouTubie i często jest tak że następny też bywa jaśniejszy od poprzedniego. Póki nie ma okresu to glowa do gory. Ja już wgl nie wiem co się u mnie dzieje. Przed okresem zawsze szyjkę mam tak że ledwo palca wsadze to juz ja czuję. I tak było. A od 2 dni utrzymuje się tak wysoko że ledwo sięgam 🤣 oszaleć można!

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Oliwia23 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    Ja tak po owulacji zawsze mam fazę ze oglądam progres testów ciążowych na YouTubie i często jest tak że następny też bywa jaśniejszy od poprzedniego. Póki nie ma okresu to glowa do gory. Ja już wgl nie wiem co się u mnie dzieje. Przed okresem zawsze szyjkę mam tak że ledwo palca wsadze to juz ja czuję. I tak było. A od 2 dni utrzymuje się tak wysoko że ledwo sięgam 🤣 oszaleć można!

😂 ja nie badam szyjki bo nie wiem o co chodzi ale u Ciebie nawet się nie zapowiada na okres? Może będzie tak jak mi mówisz u Ciebie ✊🍀

👱‍♀️27 lat
    💔6 tc 08.2020
    💔8 tc 03.2021

👶Mikołaj 22.11.2022 💙
  • ajwii2 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glendolinaa wrote:
    No pewnie, że pamietam:) powód rozumiem w 100%, też pamietam :D może znowu się spotkamy po fioletowej stronie na majowym wątku.
    Jakbym teraz zaskoczyła to bym miała termin na dzień urodzin córki, tak śmiesznie I myślę, że tak będzie:)

Ja bym bardzo chciała na wiosnę rodzić. Mimo, że moja córa z końca maja i najgorsze upały miałyśmy zaraz po porodzie to jak sobie przypomnę ten komfort wychodzenia na spacer w samym bodziaki i bez ryzyka, że będziemy się 5 razy przebierać, bo kupa to mam nadzieję, że teraz też się tak uda 😁 no ale najważniejsze żeby w ogóle się udało i było wszystko ok 😁 mi teraz na koniec kwietnia wypadałby termin, a następny to początek czerwca więc może tej 2cs okaże się szczęśliwy i też w drugie urodziny się dziec wstrzeli jak się trochę pospieszy z wyjściem na świat 😆 tak sobie można porozkminiać 😁
    Długo się już staracie? Jak Ci się udało przestać karmić?🙈

2cs - długie cykle

maj '19 córka <3
  • ajwii2 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwia23 wrote:
    😂 ja nie badam szyjki bo nie wiem o co chodzi ale u Ciebie nawet się nie zapowiada na okres? Może będzie tak jak mi mówisz u Ciebie ✊🍀

Ja też nie wiem o co chodzi z badaniem szyjki, ostatnio ją sprawdzałam i coś tam mi się wydawało, ale kompletnie nie kumam tego i w sumie to nawet nie wiem czy to szyjka była 😆😆😆

2cs - długie cykle

maj '19 córka <3
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwia, Ajwii szyjkę badam już wiele lat. W tej sposób łatwo mi rozpoznać w którym momencie w cyklu jestem. I przed okresem zawsze schodzi mi ładnie na dół i jest otwarta. A tu mi uciekła do góry jak na owulacje, ale szczelnie zamknięta jest. Co jest totalnie sprzeczne z tym momentem cyklu 🤣🤣 kupiłam test i jutro ostateczna prawda. I więcej nie testuje 😂

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Polcia1989 Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie przeczytałam jak badać samemu szyjkę... brzmiało to jak science fiction 😃 jak się w ogóle za to zabrać ??

Ona-1989 r.
    💔 7.2020
    Długie cykle, pozna owulacja. Starania o pierwsze dziecko od marca 2020
    Kwas foliowy, olej z wiesiołka, wit.D, siemię lniane

IgG <0,18
    IgM 0,173
    Morfologia, płytki - w normie

On - 1989 r.
    Siemię lniane, chia
    e19c908f58d40c3240c65613330f5421.png
  • Oliwia23 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi, Ajwii wczoraj wsadzilam palca było pulchnie szybko wyjęłam 🤮😂

Polcia1989, Emiliaa lubią tę wiadomość

👱‍♀️27 lat
    💔6 tc 08.2020
    💔8 tc 03.2021

👶Mikołaj 22.11.2022 💙
‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ