Sierpniowe testowanie, czyli prezenty od odlatujących bocianów 💗
-
WIADOMOŚĆ
-
Z moich obserwacji jest tak (najważniejsze to nie badać szyjki rano, bo po nocy zawsze jest wysoko, najlepiej wieczorem po całym dniu)
Po okresie jest nisko, twarda, zamknięta.
Na owulacje ledwo się ją sięga, jest bardzo miękka i wyraźnie można wyczuć opuszkiem że jest otwarta.
Po owulacji znów schodzi na dół że nie ma problemu jej dotknąć i się zamyka, robi się znów twarda. (u mnie jest na takiej średniej wysokości)
Przed samym okresem schodzi bardzo nisko, na okres się otwiera. U mnie zawsze przed okresem dochodzi takie wyraźnie pieczenie szyjki jakby pH się zmieniało czy inne cholerstwo. Podczas okresu nie badam.
Jak się nauczy jak jest twarda, czyli jak czubek nosa, to potem łatwo wyłapać rozpulchnienie szyjki, bo się wręcz zlewa z miękkością pochwy. -
guerretenshi wrote:Z moich obserwacji jest tak (najważniejsze to nie badać szyjki rano, bo po nocy zawsze jest wysoko, najlepiej wieczorem po całym dniu)
Na owulacje ledwo się ją sięga, jest bardzo miękka i wyraźnie można wyczuć opuszkiem że jest otwarta.
Po owulacji znów schodzi na dół że nie ma problemu jej dotknąć i się zamyka, robi się znów twarda. (u mnie jest na takiej średniej wysokości)
Przed samym okresem schodzi bardzo nisko, na okres się otwiera. U mnie zawsze przed okresem dochodzi takie wyraźnie pieczenie szyjki jakby pH się zmieniało czy inne cholerstwo. Podczas okresu nie badam.
Jak się nauczy jak jest twarda, czyli jak czubek nosa, to potem łatwo wyłapać rozpulchnienie szyjki, bo się wręcz zlewa z miękkością pochwy.
To u mnie w środę była wysoko i bardzo mięciutka, nie wiem czy otwarta czy zamknięta.Jak nie zaskoczy w tym cyklu to od następnego zacznę może lepiej się sprawdzać, chociaż nie lubię tam paluchów wkładać2cs - długie cykle
początek starań sierpień '20
pregna start, niepokalanek, siemię lniane, tran
'18 14tc poronienie zatrzymane
maj '19 córka -
Jako że jestem nie cierpliwa to kupiłam po pracy jeszcze test z apteki doz ( ten podwójny)
Druga kreska nadal blada ale jest widoczna bez kombinacji że światłem czy pod i pojawiła się od razu.
https://zapodaj.net/d21b043ef12db.jpg.html
Jedyne co mnie z martwiło to to że pojawił się jasno brązowy słuź. Mam nadzieję że nic to impantacja ... Eh zawsze cośEkta lubi tę wiadomość
-
kambel wrote:Jako że jestem nie cierpliwa to kupiłam po pracy jeszcze test z apteki doz ( ten podwójny)
Druga kreska nadal blada ale jest widoczna bez kombinacji że światłem czy pod i pojawiła się od razu.
Jedyne co mnie z martwiło to to że pojawił się jasno brązowy słuź. Mam nadzieję że nic to impantacja ... Eh zawsze coś36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Oliwia23 wrote:Może być bo beta 3.44 z wczoraj, ale nie ciemnieje więc I tak nic z tego
-
kambel wrote:Jako że jestem nie cierpliwa to kupiłam po pracy jeszcze test z apteki doz ( ten podwójny)
Jedyne co mnie z martwiło to to że pojawił się jasno brązowy słuź. Mam nadzieję że nic to impantacja ... Eh zawsze coś
Miałam w ciąży takie brązowe plamienia przez 2 dni, niedużo, ale było to jakoś 15 i 16dp,potem wszystko samo przeszło. Byłam 17dp u gin, wtedy na usg widoczne było tylko powiększone endometrium, ale z bety już wiedziałam, że to ciąża i gin mi powiedział, że już nie ma śladu po plamieniu więc prawdopodobnie były to pozostałości po zagnieżdżaniu. Progesteron miałam wtedy w normie więc nie musiałam brać na to duphastonu, ale plamienia zdarzają się też przy niskim progu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2020, 18:57
2cs - długie cykle
maj '19 córka -
ajwii2 wrote:Miałam w ciąży takie brązowe plamienia przez 2 dni, niedużo, ale było to było jakoś 15 i 16dp,potem wszystko samo przeszło. Byłam 17dp u gin, wtedy było na usg widać tylko powiększone endometrium, ale z bety już wiedziałam, że to ciąża i gin mi powiedział, że już nie ma śladu po plamieniu więc prawdopodobnie były to pozostałości po zagnieżdżaniu. Progesteron miałam wtedy w normie więc nie musiałam brać na to duphastonu, ale plamienia zdarzają się też przy niskim progu.
Pierwsza była w UK więc tam jakie kolwiek badania to cud.
Pierwsza ciąża poroniona - najpierw pojawiła się @ a później test pozytywny. Ciągle pla mienia i w 2 tyg poszło wszystko
W drugiej też zaczęłam plamic, na szczęście krwiak mały koło płodu i wszystko się skończyło szczęśliwie. No prawie bo córka wcześniak. Dlatego teraz każdy objaw jest "badany" pod każdym kątem i strach też jest. W poniedziałek umowie się do gina mam nadzieję że nie będzie długiego czasu oczekiwania -
Renatyslawa wrote:Spokojnie! Beta robiona jest z krwi a test z moczu, gdzie wiemy że jego stężenie jest nizsze. Jako że beta podwaja się co 2 dni to wychodziłoby na to że za 2 dni będzie około 7 a test niby wyłapuje od 10. Zatem jeśli pojawił się nikly cień na drugi po becie z krwi to znaczy że beta urosła! Powtórz test za 2 kolejne dni na spokojnie. Ja lekki cień miałam na pinku przy becie około 30, także trzymam kciuki!!!
Ale Ty mnie uspokajasz i podnisisz na duchu ❤ albo po prostu dajesz mi nadzieję jeśli @ nie przyjdzie to w poniedziałek pójdę na betę chociaż myślę, że się pojawi.Emiliaa lubi tę wiadomość
👱♀️27 lat
💔6 tc 08.2020
💔8 tc 03.2021
👶Mikołaj 22.11.2022 💙 -
nick nieaktualnyajwii2 wrote:Ja bym bardzo chciała na wiosnę rodzić. Mimo, że moja córa z końca maja i najgorsze upały miałyśmy zaraz po porodzie to jak sobie przypomnę ten komfort wychodzenia na spacer w samym bodziaki i bez ryzyka, że będziemy się 5 razy przebierać, bo kupa to mam nadzieję, że teraz też się tak uda 😁 no ale najważniejsze żeby w ogóle się udało i było wszystko ok 😁 mi teraz na koniec kwietnia wypadałby termin, a następny to początek czerwca więc może tej 2cs okaże się szczęśliwy i też w drugie urodziny się dziec wstrzeli jak się trochę pospieszy z wyjściem na świat 😆 tak sobie można porozkminiać 😁
Długo się już staracie? Jak Ci się udało przestać karmić?🙈
Od początku się nie zabezpieczamy, ale teraz będzie 9 cykl z miesiączka. Ja wiem,że kobiety zachodzą w ciążę karmiac i to zdecydowana większość,ale u mnie chyba to było przyczyną niepowodzeń. Dopiero jak odstawiłam, zauważyłam wyraźne zmiany w cyklu.
Drugie dziecko będę karmić do samoodstawienia i spróbuje nakłonić Ige,żeby czasem jeszcze liznela.
Karmienie jest dla mnie czymś cudownym i nie mogę się doczekać, jak znowu będę miała okazję.
Igusie odstawialismy 2 miesiace. Najpierw wyeliminowalam karmienia w dzień. Jak się domagala, to odwracalam uwagę. Potem dawałam pierś tylko do snu. 2 noce jak się budziła,to nie dostała,tylko tulaska i przestała się w nocy w ogóle budzić. Nawet nie było mocnej awantury. Myślałam,że bardziej będzie się domagać. Potem przestałam dawać na noc. Tylko przytulalam i tłumaczyłam,że już nie można. Chyba ja tego bardziej potrzebowałam niż ona. Jak się okaże,że problem niezaskakiwania tkwil nie w karmieniu, to będę bardzo żałować. Ale czasu nie cofne.
Ale naprawdę wyczuwam mila niespodzianke na koniec miesiaca. Wcześniej wiedziałam,że się nie uda,A teraz wierzę
-
Lolipop wrote:zgadzam się w 100% .
starając się o 3 synka . swirowalam 4 miesiące ( po tabletkach nie poznawałam swojego organizmu) ..ćwiczenia ostre zaniechałam i coraz gorzej się z tym czułam , a to nie piłam z koleżankami tej lampki wina , i wiele innych bo a nuż się zagnieżdża..🔫🥴😂
w końcu miałam dość. wróciłam do normalności i odcięłam się od forum. nieważne że owulacja wypadła w spotkanie koleżeńskie z procentami czy że akurat może się zagnieżdżac bejbiko a ja mam zajebiste zajęcia na siłowni. i pykło w 3cyklu wyluzowania 😆
teraz też muszę zluzować porty 😂
Otóż to😁 stresowaniem się, wymyślaniem sobie objawów ciazy, zbytnim uważaniem na siebie i rezygnacja z wielu przyjemności dnia codziennego nie pomożemy sobie. Szczęśliwa przyszła mama jest jak zaproszenie dla fasolki dlatego też nie możemy dać się zwariować. 🙂
Tez mam nadzieje, że wyluzowanie przyniesie pozytywne skutki♥️ 😀AniaPe89 lubi tę wiadomość
💔 Aniołek - 05.11.2018 - 7tyg
👩🏼
✅ TSH 1,170 μIU/ml,
✅ FT3 3,40 pg/ml,
✅ FT4 1,18 ng/dl,
✅ Toxoplazma gondi IgM 0.2 COI,
✅ Toxoplazma gondi IgG <0.1IU/ml,
✅ OB 4.0 mm/h,
✅ Glukoza 4,81 mmol/l,
✅ Morfologia -> leukocyty 4,90.
✅Progesteron,
✅Cytologia (grupa II),
✅Prolaktyna 10,00
✅FHS 9,63
✅LH 7,54
✅Estradiol 75,10,
✅Testosteron 30,50.
🧔🏼:
✅FSH 5,05
✅ LH 7,59
✅Testosteron 570
✅TSH 1,569
✅Prolaktyna 11,86.
❌Morfologia 1%
💊kwas foliowy
,,Ciężko jest czekać na coś, co może się nigdy nie przydarzyć. Ale jeszcze ciężej jest z tego zrezygnować, kiedy wiesz, że to jedyna rzecz, której pragniesz" -
Hej ! Podczytałam Was na szybko. Ja skupiłam się ostatnio na pracy , dzieciach i na jutrzejszych 30 stych urodzinach Dzięki temu nie odliczam do @ , w poniedziałek- wtorek powinien dotrzeć do mnie inofolic. Nie wiem czemu mam przeczucie że kolejny cykl będzie udany i będę majówkową mamą trzymam za Was kciuki Dziewczyny &&& ciekawa jestem tylko kiedy @ przyjdzie , to jest 3 cykl po tabsach. Pierwszy trwał 26 drugi 25 to teraz wypada 24 🙈
-
guerretenshi wrote:Ja tak po owulacji zawsze mam fazę ze oglądam progres testów ciążowych na YouTubie i często jest tak że następny też bywa jaśniejszy od poprzedniego. Póki nie ma okresu to glowa do gory. Ja już wgl nie wiem co się u mnie dzieje. Przed okresem zawsze szyjkę mam tak że ledwo palca wsadze to juz ja czuję. I tak było. A od 2 dni utrzymuje się tak wysoko że ledwo sięgam 🤣 oszaleć można!
-
guerretenshi wrote:Z moich obserwacji jest tak (najważniejsze to nie badać szyjki rano, bo po nocy zawsze jest wysoko, najlepiej wieczorem po całym dniu)
Jak się nauczy jak jest twarda, czyli jak czubek nosa, to potem łatwo wyłapać rozpulchnienie szyjki, bo się wręcz zlewa z miękkością pochwy. -
DZień dobry
https://zapodaj.net/e21504f3209cd.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2020, 08:18
szarlota96, ajwii2, Oliwia23, Gela093, Renatyslawa, Mama8latka, AniaPe89, Karenira, guerretenshi, Japoneczka z Porcelany, Niezapominajka 🍀, Kamaa, Nativip lubią tę wiadomość
Syn 2018
-
Mango44 wrote:DZień dobry
https://zapodaj.net/e21504f3209cd.jpg.html
Ekstra! Pomału gratuluję! Takie wieści z rana lubię który u Ciebie dp?2cs - długie cykle
maj '19 córka -
ajwii2 wrote:Ekstra! Pomału gratuluję! Takie wieści z rana lubię który u Ciebie dp?
Wogole jestem w szoku bo zrobiłam jeden test o 6 rano jak syn się przebudzil i było biało (test też z allegro tylko innej firmy, niby 10 ale teraz zaczynam wątpić) i w sumie tak proforma zrobiłam o 8 jak wstałam. 2 kreska pojawiła się odo razu.
Idę chyba jeszcze raz siknac bo ciężko mi uwierzyć 😁ajwii2 lubi tę wiadomość
Syn 2018
-
Mango44 wrote:DZień dobry
https://zapodaj.net/e21504f3209cd.jpg.html
Gratulacje 😙
U mnie dziwny cykl, czuje że przez chorobę będzie bezowulacyjny... 😔 ...Emiliaa lubi tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Mango44 wrote:Dzisiaj 10 dpo. Ale zagniezdzenie musiało być mega szybko bo czułam już coś koło 5dpo.
Wogole jestem w szoku bo zrobiłam jeden test o 6 rano jak syn się przebudzil i było biało (test też z allegro tylko innej firmy, niby 10 ale teraz zaczynam wątpić) i w sumie tak proforma zrobiłam o 8 jak wstałam. 2 kreska pojawiła się odo razu.
Idę chyba jeszcze raz siknac bo ciężko mi uwierzyć 😁
No to rzeczywiście szybciutko ale fajnie, lecisz na betę?2cs - długie cykle
maj '19 córka