Sierpniowe testowanie, czyli prezenty od odlatujących bocianów 💗
-
WIADOMOŚĆ
-
marti7 wrote:Dziewczyny, może Wy mi doradzicie... 😊 Zapisałam się na 18.08 na testowanie. To będzie 33 dc. Moje ostatnie cykle miały 34, 30 i 32 dni, a owulacja była w okolicach 18-22dc. Dzisiaj jest mój 22dc, a testy owulacyjne wychodzą od kilku dni negatywne i to tak, że druga kreska jest praktycznie biała. Nigdy tak nie miałam 🙈 Temperaturę mierze codziennie i cały czas jest podobna, ani drgnie do góry.
Co byście zrobiły na moim miejscu? Boję się trochę, że to jest cykl bezowulacyjny. Do tej pory cykle raczej były owulacyjne. Czy powinnam iść domginekologa na monitoring owulacji, żeby ocenił czy są jakiekolwiek szanse na owulację w tym cyklu? Czy odpuścić może i dalej mierzyć tylko temperaturę?
Kiedy pojawia się okres w cyklu bezowulacyjnym?Karenira, marti7 lubią tę wiadomość
-
Marti, pewnie podeszłabym do gina, żeby podejrzeć owulke. Ale możesz spróbować przeczekać i w następnym cyklu zdecydować się na monitoring.
Naturalny Cud - 2015 rok ❤
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.
Decyzja o AZ💚
Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
Wierzę, że będzie dobrze...
Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia. -
Marti7 ja poprzedni mialam bezowulacyjny. Okres przyszedl na czas.
Tez zwykle mam owulacje normalnie bez obsowy a wtedy nic I na USG okazalo sie ze powstala torbiel ktora zeszla z okresem.
Cykl po bezowulacyjnym czyli obecny byl taki ze owulacje mialam pozniej niz zwykle, nie w 14 a w 20 dc2017 - syn 💙
2019 - poronienie
2020 - 2x cb
2021 - cb
2021-
08.07 - II 🍀
9.07 - Beta 40 mlU 🍀
12.07 - Beta 310 mlU 🍀
15.07 - Beta 590 mlU
19.07 - Beta 1200 mlU
23.07 - 5t3d pęcherzyk 7mm 🍀
30.07 - 6t3d 0,5 cm Cudu 😍
06.08 - 7t3d 1,1 cm Maleństwa ❤
18.08 -9t1d 2,3 cm Dzieciątka ❤
09.09 - 12t2d 5,47cm Szczęścia 💗
02.11 - 20t0d 380g Radości 💗
16.12 - 26t2d 1000g Miłości 🍓
14.01 - 30+3 1600g Dzidziusia 👶
16.02 - 35+1 2500g Córeczki 🍓
15.03 - córcia 💗
2023-
16.06 - 10mm Cudu z ❤
[/url] -
Dziewczyny możecie zerknąć.
Poprzedni cykl 38 dni. Torbiel prawdopodobnie z nie pęknięte go ciałka żółtego.
Prędzej cykle nie kontrolowane. W sumie do marca brałam tabletki anty.
4 dni temu robiłam test i wyszla kreska bardzo blada ale po ok pół H czyli nie powinno się jej brać pod uwagę. Dziś rano test facelle paskowy - 32 DC
https://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/SR2Jo8J2kd5_WpDOQl~vVQYEBZWdgo
Chciałabym się cieszyć ale mam obawy że wszystko się może wydarzyć.
Co myślicie o tym -
nick nieaktualnyDzień dobry dziewczyny💚
Już mi się śniło, że testuje. Wynik wskazał "być może" 😂 i już robiłam jego zdjęcia, żeby tu wstawić.
To już zakrawa na schiza ciążowego 😂
Swoją drogą wstałam i zrobiłam sikanego (a dopiero 7 dni do okresu) 😂 i oczywiście bielactwo.Scotch lubi tę wiadomość
-
kambel wrote:Dziewczyny możecie zerknąć.
4 dni temu robiłam test i wyszla kreska bardzo blada ale po ok pół H czyli nie powinno się jej brać pod uwagę. Dziś rano test facelle paskowy - 32 DC
Co myślicie o tym36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
marti7 wrote:Dziewczyny, może Wy mi doradzicie... 😊 Zapisałam się na 18.08 na testowanie. To będzie 33 dc. Moje ostatnie cykle miały 34, 30 i 32 dni, a owulacja była w okolicach 18-22dc. Dzisiaj jest mój 22dc, a testy owulacyjne wychodzą od kilku dni negatywne i to tak, że druga kreska jest praktycznie biała. Nigdy tak nie miałam 🙈 Temperaturę mierze codziennie i cały czas jest podobna, ani drgnie do góry.
Co byście zrobiły na moim miejscu? Boję się trochę, że to jest cykl bezowulacyjny. Do tej pory cykle raczej były owulacyjne. Czy powinnam iść domginekologa na monitoring owulacji, żeby ocenił czy są jakiekolwiek szanse na owulację w tym cyklu? Czy odpuścić może i dalej mierzyć tylko temperaturę?
Kiedy pojawia się okres w cyklu bezowulacyjnym?
Głowa do góry. Ja bym już teraz nie szła do lekarza, bo nic Ci to nie da, a tylko będziesz się niepotrzebnie denerwować. Prędzej umówiłabym się na przyszły cykl, żeby podejrzeć. U mnie @ pojawiła się normalnie o czasie.36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
kambel wrote:Dziewczyny możecie zerknąć.
Co myślicie o tym -
Emiliaa wrote:Czyli ja też niepotrzebnie się doszukiwalam
Myślę że bladziochow można się można na innych testach a nie na Facelle
Ja niestety też przerabialam w wielu cyklach takie bladziochy (i wierzcie mi ze też zdarzały się mocniejsze), a ciąży oczywiście nie było. Teraz już nawet nie tracę kasy na nie. Jak dla mnie to "ładny test na pamiątkę przy już potwierdzonej ciąży"
Nikt nie chce Wam zabierać nadziei bo oczywiście było mnóstwo sytuacji w ktorych takie bladziochy to była ciąża, ale polecam kupić np. Bobotest o 2 zł droższy dla jutrzejszej powtórki
I trzymam kciuki żeby to było jednak to!Syn 2018
-
guerretenshi wrote:Kambel ja nic nie widzę. To facelle. Tam nie można się doszukiwać bo na nich prawie zawsze wychodzi bladzioch
A jaki test polecacie skoro z facelle różnie bywa? -
Spuromix wrote:Witam się w 2 DC już się nie zalapie na sierpniowe testowanie ale jeżeli pozwolicie to z wami zostanę
Z testowaniem byłam wpisana na 15.08 więc zgłaszam 🐵
Ja to się na sierpień cieszyłam jak dziecko, bo wiedziałam, że jak nie pyknie na samym początku to jeszcze mnie druga runda w końcówce czeka Odpukać w niemalowne, ale kolejne miesiące będą już zwykłymi miesiącami jednej szansy....36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Spuromix wrote:Witam się w 2 DC już się nie zalapie na sierpniowe testowanie ale jeżeli pozwolicie to z wami zostanę
Z testowaniem byłam wpisana na 15.08 więc zgłaszam 🐵
Kochana idź koniecznie do gina na USG i jakieś badania, bo tak krótki cykl to niepokojąca sprawa. I trzymam kciuki żeby wrzesień okazał się Twoim szczęśliwym miesiącem ✊🏻🍀😊👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
Maj: rozpoczęcie starań 🌱
𝟐𝟎𝟐𝟎:
Maj: Gameta Gdynia
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷
“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️ -
Paulinaaa wrote:ja mam ze 3 testy, póki co 9 dpo, okres mam miec za tydzień, ale póki co nie ciągnie mnie do testowania niccccc, wiec nie ma co swirowac ;p36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm