Forum Starając się - ogólne Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)

Oceń ten wątek:
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 12 sierpnia 2019, 19:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No narobilam wszystkie wpisy 😊😊😊 tyle napisałyscie przez 3 godziny że czytałam i czytałam... Macie rację... Trochę chyba za bardzo zaczęłam się spinać.. I muszę wrzucic na luz.. Apap w sumie moja siostra też w ciąży brała ale jak się długo stara to różne głupoty do głowy przychodzą....

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • [email protected] Koleżanka
    Postów: 31 14

    Wysłany: 12 sierpnia 2019, 19:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Wiesz co szczerze powiem , ze nie bardzo ... wcale w sumie !


    W sumie to innej odpowiedzi sie nie spodziewalam ehh

    Moja kolezanka stracila ciaze w 17tygodniu, miala slabe lozysko, to jej powiedzieli ze przy kolejnej od 12tygodnia musi brac paracetamol bo to dziala dobrze na lozysko

    Starania od czerwiec 2019
    Ciaza blizniacza w 2016
    Porod w 28 tygodniu
    Mama jednego aniolka
  • Malediwy2020 Przyjaciółka
    Postów: 108 98

    Wysłany: 12 sierpnia 2019, 19:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi_87 wrote:
    Dziewczyny co sądzicie, odebrałam podstawowe wyniki z krwi i jestem na granicy anemii wynik to 12,5 gdzie norma to 12-16. Dodatkowo żelazo też ledo w granicach się mieści 😕 wyczytałam, że przy niedoborze żelaza są problemy z owulacją i ewentualnym zagnieżdżeniu. Czy któraś z Was miała niedobór żelaza i dodatkowo oprócz kwasu foliowego czy innych suplementów zażywała same żelazo? Ja biore 2 op femibionu1 bo podobno lepszy skład od feminion0 nawet w czasie starań.

    Mała skład się różni tylko tym ze w jedynce jest biotyna niacyna witamina c (w małej ilosci) i kwas pantotenowy także przy staraniach te składniki nie maja znaczenia ani wpływu

    28 lat
    • starania od stycznia 2019
    • ciąża biochemiczna marzec 2019
    • inofolic
    • femibion zero planowanie ciąży
    • Vigantoletten 2000mj x 2kaps.
  • Nieznajoma_n Autorytet
    Postów: 415 180

    Wysłany: 12 sierpnia 2019, 19:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ol.ag wrote:
    Fajnie pogadac z kims kto ma podobne problemy:) od razu czuje sie lepiej ze nie tylko ja robie testy jak nienormalna a potem nad nimi placze 😬
    Ja nie robię testów i płacze 😂 więc wiesz każda przeżywa na swój sposób. Podczas ostatniego okresu pollakalam na serialu"Orange is the new Black"😂

    Czekam na fasolkę od lipca 2018
    Leki: kwas foliowy, inofem, magnez
    Morfologia partnera 4% edit 0%
    Ilość plemników w ejakulancie ml 40.32(poniżej 39) 2018r
    Ilość plemników w ml 11,2 (poniżej 15)2018r
    Test HBA 82% edit 88,5%(poniżej 80)
    Partner oporny dieta i suplementacje
    Asthenoteratozoospermiarogesteron
    Mar pozytywny podejrzenie niepłodności immunologicznej
    IgG 80-81%
    IgA 36-37%

    7dpo 27.00 (norma fazy lutealnej 1,84-23,9)
    AMH 3,33 (normy 5-95)
    Lat 29 l
    Wrzesień 2019 hsg jajowody drożne
    Październik 2019 hsp wycięty polip endometrialny szyjki macicy
    24.01 - IUI 🍷(cykl stymulowany od 3 DC pół tabletki clo do 8 DC) teraz duphaston 2x1
  • ZakręconaOna Autorytet
    Postów: 15142 6962

    Wysłany: 12 sierpnia 2019, 19:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pojebani sa ... zawsze to powtarzalam . :/


    de7e166350.png

    b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet
    Postów: 15142 6962

    Wysłany: 12 sierpnia 2019, 19:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz krotko, dopiero od lipca, w lipcu zlapalam zapalenie pecherza, a teraz to cos mi sie chyba przestawilo. Tak sie zastanawiam czy to nie od siemienia lnianego, bo pije, wczesniej mialam wszystko terminowo, po owulacji zawsze w lewej piersi mialam powiekszony wezel, teraz tego nie ma, a do tego sluz typu plodnego z przerwami na taki mleczny gesty. Okres mialam 19 lipca a cykle mam 30/32
    Nieeee . Napewno nie od siemia lnianego .


    de7e166350.png

    b2727090e5.png
  • Szpilkka Autorytet
    Postów: 920 292

    Wysłany: 12 sierpnia 2019, 19:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ze wszystkich testowan uwazam ze Facelle mają najlepsze i najszybsze wykrywanie ciąży. Robilam np pink strumieniowy to mimo ze tez 10, pokazal cieniutka niteczke.

    Ignissa, Biedronka89, Twinsowa, Beti82, ElenaM, Pani Ciasio, LaBellePerle lubią tę wiadomość

    82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • Ol.ag Znajoma
    Postów: 23 16

    Wysłany: 12 sierpnia 2019, 19:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi_87 wrote:
    Dziewczyny co sądzicie, odebrałam podstawowe wyniki z krwi i jestem na granicy anemii wynik to 12,5 gdzie norma to 12-16. Dodatkowo żelazo też ledo w granicach się mieści 😕 wyczytałam, że przy niedoborze żelaza są problemy z owulacją i ewentualnym zagnieżdżeniu. Czy któraś z Was miała niedobór żelaza i dodatkowo oprócz kwasu foliowego czy innych suplementów zażywała same żelazo? Ja biore 2 op femibionu1 bo podobno lepszy skład od feminion0 nawet w czasie starań.
    Sprawdz poziom ferrytyny koniecznie .

    26 lat
    Amh-1,39
    Morfologia nasienia
    2018-2%
    2019-4%
    2,5 roku staran
  • Malediwy2020 Przyjaciółka
    Postów: 108 98

    Wysłany: 12 sierpnia 2019, 19:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilkka wrote:
    Ja ze wszystkich testowan uwazam ze Facelle mają najlepsze i najszybsze wykrywanie ciąży. Robilam np pink strumieniowy to mimo ze tez 10, pokazal cieniutka niteczke.

    W którym dc robiłaś ? :)

    28 lat
    • starania od stycznia 2019
    • ciąża biochemiczna marzec 2019
    • inofolic
    • femibion zero planowanie ciąży
    • Vigantoletten 2000mj x 2kaps.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 sierpnia 2019, 20:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilkka wrote:
    Ja ze wszystkich testowan uwazam ze Facelle mają najlepsze i najszybsze wykrywanie ciąży. Robilam np pink strumieniowy to mimo ze tez 10, pokazal cieniutka niteczke.

    Pink są tragiczne lecą w kulki. Mi poprzednio pink nie pokazały nic przy becie powyżej 50

    ElenaM lubi tę wiadomość

  • MałaMi_87 Koleżanka
    Postów: 33 9

    Wysłany: 12 sierpnia 2019, 20:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ol.ag wrote:
    Sprawdz poziom ferrytyny koniecznie .

    Właśnie czytam co to. Na pewno sprawdzę. Dziękuję 😙

    Starania od 12/2018r.

    6cs ciąża biochemiczna (5t4d)

    Przerwa od 12.2019 do 03.2020
    Skierowanie na laparoskopie podejrzenie -niepłodność pierwotna, niedrożne jajowody

    Marzec 2020-Laparoskopia
    · uwolnienie zwrotów
    · jajowody poskręcane (naprawione)
    · udrożnienie jajowodów (oba jajowody udrożnione pod dużym ciśnieniem ale udało się)

    Nasze wyniki: dobre
    Walczymy dalej 💪😍
  • Evelle28 Autorytet
    Postów: 2527 2754

    Wysłany: 12 sierpnia 2019, 20:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malediwy2020 wrote:
    Tule mocno, bardzo mi przykro...
    Może jeszcze nie wszystko stracone?
    Niestety. Takie krwawienie i ból że wyleciało że mnie wszystko... Lekarz zajrzał i powiedział że po wszystkim... Oczyszczanie.


    „Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie.” ❤️

    Mthfr 1298a-c Homo
    Pai 1 4G Homo
    Morfologia ✔️
    LH-14,4⬆️
    FSH-10,4 ⬆️
    Tsh : 0,97 ✔️
    Ft 3 : 3,00 ✔️
    Ft 4 : 1,01 ✔️
    Kwas foliowy : 15,2 ng/ml ✔️
    Wit b 12 : 397pg/ml⬇️
    Homocysteina : 6.67umol/L✔️
    Białko C : 78% ✔️
    Bialko S: 85%✔️
    Ferrytyna : 38,3 ng/ml ✔️
    Anty Tg : 2,57 IU /ml ✔️
    Anty Tpo : 0,29 IU/ml ✔️
    DHEA-s : 210,2 ug/dl ✔️
    Prolaktyna : 17,44 ng/ml ⬆️
    Wit D3 : 48,8 ng/ml ✔️
    Antykoagulant tocznia : ujemny ✔️
    ANA 3 ➕

    24 CYKL STARAŃ

    Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
  • Malediwy2020 Przyjaciółka
    Postów: 108 98

    Wysłany: 12 sierpnia 2019, 20:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle28 wrote:
    Niestety. Takie krwawienie i ból że wyleciało że mnie wszystko... Lekarz zajrzał i powiedział że po wszystkim... Oczyszczanie.

    Boze tak mi przykro... trzymaj się kochana

    28 lat
    • starania od stycznia 2019
    • ciąża biochemiczna marzec 2019
    • inofolic
    • femibion zero planowanie ciąży
    • Vigantoletten 2000mj x 2kaps.
  • Ol.ag Znajoma
    Postów: 23 16

    Wysłany: 12 sierpnia 2019, 20:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle28 wrote:
    Niestety. Takie krwawienie i ból że wyleciało że mnie wszystko... Lekarz zajrzał i powiedział że po wszystkim... Oczyszczanie.
    Bardzo mi przykro i mocno przytulam. Nie znam bolu straty,moge sobie tylko wyobrazić ;(

    26 lat
    Amh-1,39
    Morfologia nasienia
    2018-2%
    2019-4%
    2,5 roku staran
  • Ol.ag Znajoma
    Postów: 23 16

    Wysłany: 12 sierpnia 2019, 20:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Wow dajesz nadzieję!!!
    Kochana i coz nam z tego jak dalej nic. Wczesniej myśleliśmy ze to tylko nasienie , reszta ok. Bylismy w czerwcu w bocianie z decyzja o ivf lekarz powiedzial ze zrobimy krotki protokul jesli sie zdecydujemy ale najpierw powtorka nasienia zeby zobaczyc na czym stoimy . A tu zonk ! Odesłał nas i widzimy sie we wrzesniu. Fasola sie nie zjawiła;(

    26 lat
    Amh-1,39
    Morfologia nasienia
    2018-2%
    2019-4%
    2,5 roku staran
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 12 sierpnia 2019, 20:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Co miesiąc 😂 Dzis napadłam na Rossmana. Wiem, że w nastepnym cyklu bedzie gorzej, bo mam miec hsg i dostać zastrzyk z Pregnylu
    1bfd22e99c05.jpg
    No niezły zestaw 😀 tez może skocze do Rossmana 😀i niech czekają do 21 😀😀😀

    Ignissa lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 12 sierpnia 2019, 20:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle28 wrote:
    Niestety. Takie krwawienie i ból że wyleciało że mnie wszystko... Lekarz zajrzał i powiedział że po wszystkim... Oczyszczanie.
    Kochana jesteśmy z Tobą 😪 kurcze nawet nie wiem co napisać 😪

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 sierpnia 2019, 20:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle tak bardzo mi przykro. Trzymajcie się :* dobrze, że w środę na ten urlop jedziecie, zmiana środowiska, powinno Wam pomóc.

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

  • Anka13 Ekspertka
    Postów: 161 219

    Wysłany: 12 sierpnia 2019, 20:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle28 wrote:
    Niestety. Takie krwawienie i ból że wyleciało że mnie wszystko... Lekarz zajrzał i powiedział że po wszystkim... Oczyszczanie.

    Współczuję kochana 😞😞tule mocno😢😢

    wiek- 32 lata
    Niedoczynność tarczycy - euthyrox 75

    2.01.2019 - poronienie samoistne ( 7tc)
    14.10.2019 - pozytywny test
    14.10.2019 - beta 17.9
    16.10.2019 - beta 64.6
    04.11.2019 jest <3
    starania od 2016
    https://www.suwaczki.com/tickers/c55ftv7360ga37sc.png

    https://www.suwaczki.com/tickers/c55f3e3kv2bipar4.png
  • [email protected] Koleżanka
    Postów: 31 14

    Wysłany: 12 sierpnia 2019, 20:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle bardzo mi przykro:-( sciskam mocno:-*

    Starania od czerwiec 2019
    Ciaza blizniacza w 2016
    Porod w 28 tygodniu
    Mama jednego aniolka
‹‹ 108 109 110 111 112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego