Forum Starając się - ogólne Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)

Oceń ten wątek:
  • Twinsowa Autorytet
    Postów: 445 422

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 22:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    Ale jest dzień po świecie!! A w święta można!! :)

    🤣🤣 No tak..można się tak wytłumaczyć, zawsze lżej na duchu ☺️

    Ignissa lubi tę wiadomość

    30 lat
    01.2012 - 37tc bliźniaki, synusie ❤️

    17.12.2017-6tc* Aniołek

    17.12.19 - beta hcg 16.99
    27.12 - beta 144.60 💔
    28.12 - beta 55 🍷
    30.12 ciąża pozamaciczna nieznanego położenia, łyżeczkowanie 🥺
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 22:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twinsowa wrote:
    Boli mnie raz lewy, raz prawy jajnik, do tego łupie w krzyżu. Oglądam opowieść podręcznej i opieprzylam czekoladę z orzechami. Miesiąc bez słodyczy, na lekkiej diecie poszedł w łeb 😡😡
    Też bym opieprzyla ale boję się, ze moje biochemy byly przez wyrzuty insuliny i przed bielą vizira w sensownym terminie boję się tknąć slodycze. Niemniej zazdroszczę i chyba zaraz pójdę poczytać wiedzmina, bo M telewizor zajął.

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 22:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Przez zamartwianie się raczej nie, gdyby od tego się ronilo, to ludzkość by wyginęła ;)
    Ale rozumiem o czym mówisz, ja w marcu po zobaczeniu 2 kresek, strasznie się spielam jak to będzie, czy dobrze zrobiłam decydując się na drugie, czy dam sobie radę a może lepiej byloby z jednym itp. A pozniej beta zaczela spadać i długo mialam do siebie zal, że to przez te glupie mysli.
    No ja do dziś nie mogę sobie darować że testu wtedy nie zrobiłam... Więc nawet nie wie czy to była ciąża czy stres opóźni mi okres o ponad 2 tygodnie.

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 22:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twinsowa wrote:
    Boli mnie raz lewy, raz prawy jajnik, do tego łupie w krzyżu. Oglądam opowieść podręcznej i opieprzylam czekoladę z orzechami. Miesiąc bez słodyczy, na lekkiej diecie poszedł w łeb 😡😡
    Ja też na slodkie mam ochotę.. Ale przed @ u mnie to normalka..

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 22:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    No ale ciąża pozamaciczna to ciąża zagnieżdżona poza macica. To normalne, że wtedy beta rośnie. Dlatego ważne jest, żeby jednak iść do gina i skontrolować, czy pęcherzyk jest tam, gdzie powinien być.

    Twinsowa mam to samo. Albo chociaż pęcherzyk ma USG. Ja jestem przekonana, że jak przetrwam krytyczny okres 6tc to już będzie dobrze.

    Ignissa biochemy czesto są rowniez spowodowane problemami immunologicznymi- dlatego jak się powtarzają to warto zbadac :) Ja jestem już tak obstawiona lekami, że nie wiem co jeszcze mogłabym dostać, chyba kopa w dupę :p
    Jak się powtarzają, to oczywiście, trzeba się przemaglować!

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • ElenaM Autorytet
    Postów: 481 246

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 22:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    julkaess wrote:
    Hej Dziewczyny! Byłam na ovu jakiś rok temu.
    Przypomniałam sobie o tej stronie wczoraj 😝
    Właśnie z moim przyszłym mężem zdecydowaliśmy że zadzialamy i nie będziemy 'uważać' 😂 gumek nie używalismy już od ponad roku, unikalismy po prostu dni płodnych aż do tego miesiąca 😝
    Tak więc ostatnia miesiączkę mialam 23 lipca cykle mam 27/28 dniowe czasem 29.
    Owulacja byla 4 lub 5 sierpnia a dzialalismy 1, 4 i 6. Dzisiaj jest 25 dc, 12dpo. Testu nie robiłam, boje się 😂 Dziwnie się czuję, mam duże zawroty głowy od jakiś 2 dni, w dole brzucha czuje takie kucie, rwanie lekkie. Pewnie jajniki coś wariuja. A wydzielone mam taką pierwszy raz w życiu, jest biaława, moze lekko żółtawa, bo widać ja na wkladce i wyplywa sobie sama kiedy chce jak ta z owulacji, tyls że jest wodnista i zostaje po niej tylko ślad.
    Czy to mozliwe że w pierwszym cs jestem w ciąży? 😂
    Mialam iść dzisiaj na betę ale po prostu spanikowalam i nasluchuje organizmu 😝
    Miałam podobnie jeśli chodzi o wydzielinę. Natomiast objawy ciążowe niewiele się różniły od okresowych. Betę robiłam w 13dpo. Dziś mam 17dpo i dopiero od dwóch dni ciążowe objawy mi się nasiliły - odrzuca mnie od słodyczy, węch psa gończego, pobudki na śniadanie o 4 rano (w dzień wolny), drzemki w ciągu dnia, wahania nastroju i niestety ale silny ból brzucha ://. Taki mega okresowy. Plus skurcze biegunkowe bez biegunki. Więc każdy organizm jest inny i ciężko wywróżyć w tak wczesnej ciąży te objawy :)

    Justyna1719, Ignissa lubią tę wiadomość

    8.07 1 IUI- :(
    29.07- 2 IUI ♥️
    21.04.2020- Ur. Alicji 😍

    ex2bdf9h43oxp09j.png
  • Ma_ho Ekspertka
    Postów: 155 120

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 22:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron 29ng/ml w 23 dc (+/- 6dpo)
    O czym to świadczy?

    Właśnie wróciłam z koncertu ,,Queen akustycznie'' Ależ zdarlam sobie gardło Jeśli zaciazylam w tym cyklu to urodzi się rockman-alkoholik

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2019, 22:42

    Malwcia89, Justyna1719, Pani Ciasio lubią tę wiadomość

  • Twinsowa Autorytet
    Postów: 445 422

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 22:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_ho wrote:
    Progesteron 29ng/ml w 23 dc (+/- 6dpo)
    O czym to świadczy?

    Właśnie wróciłam z koncertu ,,Queen akustycznie'' Ależ zdarlam sobie gardło Jeśli zaciazylam w tym cyklu to urodzi się rockman-alkoholik

    Bardzo ładny progesteron, szykuj się na testowanie ❤️

    30 lat
    01.2012 - 37tc bliźniaki, synusie ❤️

    17.12.2017-6tc* Aniołek

    17.12.19 - beta hcg 16.99
    27.12 - beta 144.60 💔
    28.12 - beta 55 🍷
    30.12 ciąża pozamaciczna nieznanego położenia, łyżeczkowanie 🥺
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1454 1695

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 22:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Ojej cudownie 😀😀😀😀😀😀 zdarzyłas jednak 😊piękne imię wybraliscie 😀 gratulacje :) :) :) 💐


    Tak, ale na farcie 😂
    Mala machala do tatusia. Jestem pewna, że do niego, bo pierwszy raz był na usg i Ona pierwszy raz pomachała 😁

    A jak Twoje Odczucia z żelem? Pytam o przyjemność 😊

    8kf50tsdbdtg5c1w.png

    l22njw4zjr9wbahe.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1454 1695

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 22:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafiga wrote:
    Cudowna wiadomośc 😍 dbajcie o siebie dziewczyny 😍

    Przeczuwalas kogo nosisz pod sercem? 😊


    Szczerze to bardziej przeczuwalam chłopaka. Ale w poprzedniej ciąży też przeczuwalam chłopaka a była dziewczynka 😂 także wróżka to ja nie będę

    Ania:)) lubi tę wiadomość

    8kf50tsdbdtg5c1w.png

    l22njw4zjr9wbahe.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1454 1695

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 22:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Powiem wam że czuję małpę tuż za rogiem boli mnie brzuch bolą piersi i nawer humory mam jak na @:(

    Ja w ciążowym cyklu też miałam silne PMS i też bolało podbrzusze, także to żaden wyznacznik Kochana :D

    Ignissa, Ania:)) lubią tę wiadomość

    8kf50tsdbdtg5c1w.png

    l22njw4zjr9wbahe.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Twinsowa Autorytet
    Postów: 445 422

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 22:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak mi smutno 😭 boli mnie brzuch jakbym miała dostać okresu, aż się boję.. Ale to chyba za wcześnie, nigdy tak nie miałam..to dopiero 21 dc 😭

    30 lat
    01.2012 - 37tc bliźniaki, synusie ❤️

    17.12.2017-6tc* Aniołek

    17.12.19 - beta hcg 16.99
    27.12 - beta 144.60 💔
    28.12 - beta 55 🍷
    30.12 ciąża pozamaciczna nieznanego położenia, łyżeczkowanie 🥺
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1454 1695

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 22:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Wiecie co dziewczyny mnie ogromnie zastanawia???? Kiedyś kilka lat do tyłu byka taka sytuacja... Byłam bardzo młodziutka, dopiero co zaczęliśmy się z moim obecnym mężem spotykać na poważnie... Może nawet 20 lat wtedy nie miałam... @ spóźniła mi sie ponad 2 tygodnie, mdlilo mnie wtedy jak nie wiem i pamiętam to były święta.... Zapach kotletow czułam i mnie mdlilo.... Wtedy bałam się strasznie zrobić test... Żeby ciąży nie było.... Jak ja wtedy to przeżywałam... I potem przyszła @... Mogłam być w ciąży i poronic przez te zamartwianie się??? Do dziś żałuję że testu wtedy nie zrobiłam... Ale ja młoda gowniara byłam.... No i że, strachu go nie zrobiłam.... 😪

    Mogłaś być w ciąży, ale mogła to być ciąża biochemiczna prędzej, bo przez takie zamartwianie się nie roni...
    Ja jak zaszlam w biochemiczna, to był dla nas duży szok, to był pierwszy miesiąc, kiedy postanowiliśmy tak luźno, że możemy być rodzicami.. I tak od razu wyszło.. Płakałam, że nie chce tego dziecka. I później też sobie wyrzucalam, że to moja wina, że mam za swoje.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2019, 22:56

    Ignissa, Ania:)) lubią tę wiadomość

    8kf50tsdbdtg5c1w.png

    l22njw4zjr9wbahe.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1454 1695

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 22:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twinsowa wrote:
    Dziewczyny, tak mi smutno 😭 boli mnie brzuch jakbym miała dostać okresu, aż się boję.. Ale to chyba za wcześnie, nigdy tak nie miałam..to dopiero 21 dc 😭


    Ja tak miałam w szczęśliwym cyklu 😁 aż ciężko mi było wstać z krzesła

    8kf50tsdbdtg5c1w.png

    l22njw4zjr9wbahe.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Twinsowa Autorytet
    Postów: 445 422

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 23:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Ja tak miałam w szczęśliwym cyklu 😁 aż ciężko mi było wstać z krzesła


    Oby..bo naprawdę czuje całe podbrzusze i nie jest to pobolewanie tylko konkretny ból miesiączkowy.

    30 lat
    01.2012 - 37tc bliźniaki, synusie ❤️

    17.12.2017-6tc* Aniołek

    17.12.19 - beta hcg 16.99
    27.12 - beta 144.60 💔
    28.12 - beta 55 🍷
    30.12 ciąża pozamaciczna nieznanego położenia, łyżeczkowanie 🥺
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1454 1695

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 23:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twinsowa wrote:
    Oby..bo naprawdę czuje całe podbrzusze i nie jest to pobolewanie tylko konkretny ból miesiączkowy.

    Ja tak miałam jakoś 7 dni po. Pamiętam, bo robiłam wtedy proga. Dwa dni później test pozytywny. W pierwszej ciąży miałam dokładnie to samo, ale wtedy mnie to po prostu zdziwiło, bo staraliśmy się dopiero pierwszy miesiąc i nie zdążyłam jeszcze zglupiec tak jak my wszystkie już tutaj 😂

    Twinsowa, Marylove, Ania:)) lubią tę wiadomość

    8kf50tsdbdtg5c1w.png

    l22njw4zjr9wbahe.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 23:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie az z wrazenia tez zaczelo boleć okresowo

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Nieznajoma_n Autorytet
    Postów: 415 180

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 23:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Dziewczyny, spieszę z wiadomością, ze będę mamą Gabrysi 😍
    Super gratulacje ! Piękne imię 😍

    LaBellePerle lubi tę wiadomość

    Czekam na fasolkę od lipca 2018
    Leki: kwas foliowy, inofem, magnez
    Morfologia partnera 4% edit 0%
    Ilość plemników w ejakulancie ml 40.32(poniżej 39) 2018r
    Ilość plemników w ml 11,2 (poniżej 15)2018r
    Test HBA 82% edit 88,5%(poniżej 80)
    Partner oporny dieta i suplementacje
    Asthenoteratozoospermiarogesteron
    Mar pozytywny podejrzenie niepłodności immunologicznej
    IgG 80-81%
    IgA 36-37%

    7dpo 27.00 (norma fazy lutealnej 1,84-23,9)
    AMH 3,33 (normy 5-95)
    Lat 29 l
    Wrzesień 2019 hsg jajowody drożne
    Październik 2019 hsp wycięty polip endometrialny szyjki macicy
    24.01 - IUI 🍷(cykl stymulowany od 3 DC pół tabletki clo do 8 DC) teraz duphaston 2x1
  • Nieznajoma_n Autorytet
    Postów: 415 180

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 23:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Ja też na slodkie mam ochotę.. Ale przed @ u mnie to normalka..
    Ja jeszcze normalnie u mnie zresztą objawy [email protected] są dzień przed no chyba że humorek to mam wczoraj 😂

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

    Czekam na fasolkę od lipca 2018
    Leki: kwas foliowy, inofem, magnez
    Morfologia partnera 4% edit 0%
    Ilość plemników w ejakulancie ml 40.32(poniżej 39) 2018r
    Ilość plemników w ml 11,2 (poniżej 15)2018r
    Test HBA 82% edit 88,5%(poniżej 80)
    Partner oporny dieta i suplementacje
    Asthenoteratozoospermiarogesteron
    Mar pozytywny podejrzenie niepłodności immunologicznej
    IgG 80-81%
    IgA 36-37%

    7dpo 27.00 (norma fazy lutealnej 1,84-23,9)
    AMH 3,33 (normy 5-95)
    Lat 29 l
    Wrzesień 2019 hsg jajowody drożne
    Październik 2019 hsp wycięty polip endometrialny szyjki macicy
    24.01 - IUI 🍷(cykl stymulowany od 3 DC pół tabletki clo do 8 DC) teraz duphaston 2x1
  • Karolka9 Autorytet
    Postów: 539 400

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 23:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej !
    Wpiszcie mnie proszę na 24.08.
    Miałam przerwę od forum. W ogóle od początku miesiąca wyluzowalam :) spontanicznie pojechałam do męża na 5 dni i o dziwo pierwszy raz 4 dni pod rząd pracowaliśmy nad dzidziusiem. W 14dc był jeden pęcherzyk 23mm, przytulalismy się 17,18,19,20. W 18dc miałam zastrzyk, ale oczywiście codziennie czułam owulacje:) w poprzednich cyklach wypadala między 18, a 20dc.
    Dzis boli mnie brzuch, ale to dlatego, że myślę:)
    Jutro jadę na badania Tsh, ft3 i ft4. Mam niskie ft3, ale każdy lekarz twierdzi, że jest okej (Na minusie %). Zastanawiam się czy nie zrobić proga, jutro będzie 6 albo 7dpo i w ogóle nigdy nie robiłam to nie wiem czy jest sens. Jak sądzicie?
    Trzymam kciuki I gratulacje dla dziewczyn:)

    3jgxsek2mhrtcu08.png
‹‹ 139 140 141 142 143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego