Forum Starając się - ogólne Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)

Oceń ten wątek:
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 07:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    UlaFalka wrote:
    Hej dziewczyny, nie wiem co myśleć, ale dziś 13dc i dostałam lekkiego krwawienia. Ból okresowy taki, że musiałam wziąć tabletki przeciwbólowe.

    Nigdy nie miałam tak krótkiego cyklu. Ostatnie badania wyszły dobrze. Idę do gina pod koniec sierpnia, ale zastanawiam się co mam myśleć. To już drugi tak krótki cykl ostatnio, ostatni miał co prawda 18 dni. Potem był normalny 24-dniowy i teraz 13 dniowy. 😭
    Może to plamienie owulacyjne?

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4087 1739

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 07:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa wrote:
    Tez tak mialam tylko ze ja ta duza milke wpiepszylam przez caly film haha i wiesz ze nawet nie podejrzewalam ciazy. Nie martw sie dieta niech czekolada bd na zdrowie :)
    Podobno na slodkie chęć jest na dziewczynkę 😊

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4087 1739

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 07:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    UlaFalka wrote:
    Hej dziewczyny, nie wiem co myśleć, ale dziś 13dc i dostałam lekkiego krwawienia. Ból okresowy taki, że musiałam wziąć tabletki przeciwbólowe.

    Nigdy nie miałam tak krótkiego cyklu. Ostatnie badania wyszły dobrze. Idę do gina pod koniec sierpnia, ale zastanawiam się co mam myśleć. To już drugi tak krótki cykl ostatnio, ostatni miał co prawda 18 dni. Potem był normalny 24-dniowy i teraz 13 dniowy. 😭
    A nie miałaś ostatnio jakiegoś zabiegu ginekologicznego?? Ja bym poszła jak najszybciej no ginekologa w tym przypadku

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 07:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Mnie już kilka dni pobolewa brzuch i cycki... No ale LaBellePerle też miała normalnie pms 😊
    Brzuch i cycki bolaly m6nue i w ciąży i przy biochemach, tak samo jak przed @. Dla mnie te pierwsze objawy są nie do odróżnienia. Dziwme tylko, że jeszcze piersi mnie nie bolą.

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4087 1739

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 07:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Brzuch i cycki bolaly m6nue i w ciąży i przy biochemach, tak samo jak przed @. Dla mnie te pierwsze objawy są nie do odróżnienia. Dziwme tylko, że jeszcze piersi mnie nie bolą.
    A może to jakiś objaw 😊??

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 07:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny jakie ja mam sny 🥺🥺🥺
    To już druga czy trzecia noc, jak mi się śnią ciągle te same głupoty, wciąż jednak historia w różnych odsłonach... Ja się chyba nadaje na kozetke 😵

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4087 1739

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 07:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    Jeju dziewczyny jakie ja mam sny 🥺🥺🥺
    To już druga czy trzecia noc, jak mi się śnią ciągle te same głupoty, wciąż jednak historia w różnych odsłonach... Ja się chyba nadaje na kozetke 😵
    Hehe 😊 to tylko sny... 😊 Mi też nie tak dawno się cmentarz śnił... Ogromny pająk.. 😊 Jakąś masakra 😊

    Pani Ciasio lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4087 1739

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 07:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny... Dziś mi się śniło że kupowałam talerze... Jakieś nam filiżanki... A potem jeden talerz był stłuczony... Czasami dla zabawy sobie wpisuje w Google znaczenie snu... Przeczytajcie

    https://www.sennik.biz/znaczenie983,naczynie-naczynia-serwis.html

    Pani Ciasio lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 07:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    A może to jakiś objaw 😊??
    Na dwoje babka wrózyła. Poczekam, to się dowiem :)

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4087 1739

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 07:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Na dwoje babka wrózyła. Poczekam, to się dowiem :)
    To poczekamy wspolnie😄 jeszcze 4 dni 😄

    Ignissa lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 08:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    Jeju dziewczyny jakie ja mam sny 🥺🥺🥺
    To już druga czy trzecia noc, jak mi się śnią ciągle te same głupoty, wciąż jednak historia w różnych odsłonach... Ja się chyba nadaje na kozetke 😵
    Ja swoich snow wolw nie komwntowac bo az wstyd moj maz w roli zboka ehh

    Pani Ciasio lubi tę wiadomość

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4087 1739

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 08:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa88 wrote:
    Ja swoich snow wolw nie komwntowac bo az wstyd moj maz w roli zboka ehh
    Haha pamiętam jak pisałaś o tym śnie 😄

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 08:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazda z nas ma czasemdziwme sny, to normalne i nie ma sie czym przejmowac :*

    Pani Ciasio lubi tę wiadomość

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 08:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Kazda z nas ma czasemdziwme sny, to normalne i nie ma sie czym przejmowac :*
    Ja do dzisiejszego dnia po tym snie nie moge sobie z tym poradzic jak patrze na meza

  • UlaFalka Autorytet
    Postów: 762 608

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 08:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    A nie miałaś ostatnio jakiegoś zabiegu ginekologicznego?? Ja bym poszła jak najszybciej no ginekologa w tym przypadku

    Nie miałam żadnego zabiegu. Byłam pod koniec lipca u ginekologa, zlecił mi masę badań i wszystko w normie.

    Endometrioza
    Torbiel czekoladowa na lewym jajniku
    Niska rezerwa jajnikowa (AMH 0,7)

    Luty 2020 - 1 IUI nieudane
    Czerwiec 2020 - 2 IUI nieudane
    Lipiec 2020 - 3 IUI nieudane

    Wrzesień 2020 - start IVF (ICSI)
    16 września - transfer 2-dniowca
  • UlaFalka Autorytet
    Postów: 762 608

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 08:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Może to plamienie owulacyjne?

    Nigdy nie miałam plamienia owulacyjnego, a poza tym to nie wygląda na plamienie tylko regularny okres.

    Endometrioza
    Torbiel czekoladowa na lewym jajniku
    Niska rezerwa jajnikowa (AMH 0,7)

    Luty 2020 - 1 IUI nieudane
    Czerwiec 2020 - 2 IUI nieudane
    Lipiec 2020 - 3 IUI nieudane

    Wrzesień 2020 - start IVF (ICSI)
    16 września - transfer 2-dniowca
  • Ma_ho Ekspertka
    Postów: 155 120

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 08:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    To poczekamy wspolnie😄 jeszcze 4 dni 😄
    Czekam z Wami ale boje się ze nie wytrwam Pewnie od poniedziałku zacznę testing

    Dziewczyny pytałam wcześniej - co oznacza progesteron 29 ng/ml +/- 6dpo ??? Wujek google twierdzi że to za wysoko

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2019, 08:43

  • ma.rysia Autorytet
    Postów: 514 404

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 08:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odzywam się ale ze smutną wiadomością. Rano temp spadla i dostałam @. Niestety to jest nasz szczęśliwy miesiąc.... Dobrze że testu nie robiłam, mniej boli...

    Samosiowa88 lubi tę wiadomość

  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 09:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_ho wrote:
    Czekam z Wami ale boje się ze nie wytrwam Pewnie od poniedziałku zacznę testing

    Dziewczyny pytałam wcześniej - co oznacza progesteron 29 ng/ml +/- 6dpo ??? Wujek google twierdzi że to za wysoko
    A jakie masz podane normy?

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 09:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma.rysia wrote:
    Dziewczyny odzywam się ale ze smutną wiadomością. Rano temp spadla i dostałam @. Niestety to jest nasz szczęśliwy miesiąc.... Dobrze że testu nie robiłam, mniej boli...
    Mam nadzieję, że wrzesień będzie Twój!

    ma.rysia lubi tę wiadomość

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

„Nie mogę zajść w ciążę!” – najczęstsze problemy z płodnością u kobiet

Czy zastanawiałaś się kiedy powinnaś zacząć martwić się, jeśli pomimo waszych starań nie możesz zajść w ciążę? Czy lepiej cierpliwie czekać, czy może gdy nadejdą pierwsze obawy, od razu skonsultować się z lekarzem? Przeczytaj jakie są niepokojące objawy, których nie powinnaś ignorować i jakie są potencjalne rozwiązania zwiększające szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego