Forum Starając się - ogólne Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)

Oceń ten wątek:
  • Ma_ho Ekspertka
    Postów: 155 120

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 09:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma.rysia wrote:
    Dziewczyny odzywam się ale ze smutną wiadomością. Rano temp spadla i dostałam @. Niestety to jest nasz szczęśliwy miesiąc.... Dobrze że testu nie robiłam, mniej boli...
    Przytulam ☹️

    ma.rysia lubi tę wiadomość

  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 09:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    A jakie masz podane normy?
    Podaj jeszcze jednostkę oprócz norm, bo czasem są inne i trzeba sobie zamienić :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2019, 09:25

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 09:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma.rysia wrote:
    Dziewczyny odzywam się ale ze smutną wiadomością. Rano temp spadla i dostałam @. Niestety to jest nasz szczęśliwy miesiąc.... Dobrze że testu nie robiłam, mniej boli...
    Przepraszam za polubienie. Marysiu sciskam Cie u mnie tez zawsze jak temperatura spada to i @ sie pojawia. Mam nadziwje ze wrzesnien okaze sie szczesliwy. Ja ciagle czekam na okres ten cykl wykatkowo dziala mi na nerwy pozno owulacja teraz tez i okres. Nie poddawaj siw inwalcz wiem jak to boli dlatego testy potrafia dodatkowo zdolowac

    ma.rysia lubi tę wiadomość

  • Marika92 Autorytet
    Postów: 468 344

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 09:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 😉

    Marysia przykro mi bardzo ☹️
    Też miałam dziś głupi sen, śnił mi się pożar przed naszym domem 😕
    Zrobiłam dziś badanie proga i bety, wyniki będą koło 13. Ależ się boję. W nocy nie mogłam spac i o 3 poszłam zrobić sikańca, kreska była jaśniejsza niż ostatnim razem jak na moje 😕

    Ignissa, ma.rysia lubią tę wiadomość

    mhsvi09k9f9yh4tj.png

    14.07.2020 Michaś ❤️

    08.01.2019 [*] 9tc 💔
    08.2019 ciąża biochemiczna
    ~ Trombofilia wrodzona
    ~ MTHFR 677 CT homo
  • Ma_ho Ekspertka
    Postów: 155 120

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 09:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    A jakie masz podane normy?
    No właśnie nie mam norm Na stronie lab. nic nie ma Bez norm to jak wróżenie z fusów tak?

  • BB__Anna Ekspertka
    Postów: 242 203

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 09:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 09:32

    37 l.
    Synek 24.01.2014 <3
    Ciąża pozamaciczna w 2017 (metotreksat)
    Starania od 9.2018...
    Uregulowana niedoczynność tarczycy
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 09:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_ho wrote:
    No właśnie nie mam norm Na stronie lab. nic nie ma Bez norm to jak wróżenie z fusów tak?
    A nie możesz ściągnąć pdfa z wynikiem? Tam powinny być. Bez norm i jednostek, ciężko cos powiedzieć, bo moj lab ma norme dla fazy lutealnej do 23,9 ale przed chwila widzialam wyniki z normami do 59 lub 89.

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 09:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marika92 wrote:
    Cześć dziewczyny 😉

    Marysia przykro mi bardzo ☹️
    Też miałam dziś głupi sen, śnił mi się pożar przed naszym domem 😕
    Zrobiłam dziś badanie proga i bety, wyniki będą koło 13. Ależ się boję. W nocy nie mogłam spac i o 3 poszłam zrobić sikańca, kreska była jaśniejsza niż ostatnim razem jak na moje 😕
    Kochana nie mysl tyle sciskam Cie wiem ze jest stres ale stresem mozesz sobie zaszkodzic dlatego trzymam kciuki za Ciebie i daj znac jakie wyniki

    Marika92 lubi tę wiadomość

  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 09:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marika92 wrote:
    Cześć dziewczyny 😉

    Marysia przykro mi bardzo ☹️
    Też miałam dziś głupi sen, śnił mi się pożar przed naszym domem 😕
    Zrobiłam dziś badanie proga i bety, wyniki będą koło 13. Ależ się boję. W nocy nie mogłam spac i o 3 poszłam zrobić sikańca, kreska była jaśniejsza niż ostatnim razem jak na moje 😕
    Może mocz byl rozwodniony. Nie martw się, czekaj spokojnie na wyniki :*

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2019, 09:34

    Marika92 lubi tę wiadomość

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Ma_ho Ekspertka
    Postów: 155 120

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 09:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marika92 wrote:
    Cześć dziewczyny 😉

    Marysia przykro mi bardzo ☹️
    Też miałam dziś głupi sen, śnił mi się pożar przed naszym domem 😕
    Zrobiłam dziś badanie proga i bety, wyniki będą koło 13. Ależ się boję. W nocy nie mogłam spac i o 3 poszłam zrobić sikańca, kreska była jaśniejsza niż ostatnim razem jak na moje 😕
    Kurcze gratulacje Gdzieś w amoku imprez przeoczyłam Twój wpis Ależ radość 😀😀😀 Nie smuć się i nie denerwuj Wszystko będzie dobrze

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2019, 09:33

    Marika92 lubi tę wiadomość

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 09:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    UlaFalka wrote:
    Nie miałam żadnego zabiegu. Byłam pod koniec lipca u ginekologa, zlecił mi masę badań i wszystko w normie.
    No to sama nie wiem... Tak krótkie cykle to niestety nie jest normalne... Umów się do lekarza i powtórz badania może, a może zleci jakieś inne?

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Ma_ho Ekspertka
    Postów: 155 120

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 09:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    A nie możesz ściągnąć pdfa z wynikiem? Tam powinny być. Bez norm i jednostek, ciężko cos powiedzieć, bo moj lab ma norme dla fazy lutealnej do 23,9 ale przed chwila widzialam wyniki z normami do 59 lub 89.
    Są normy do wszystkiego ale nie do progesteronu
    db110f80673b.png

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 09:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma.rysia wrote:
    Dziewczyny odzywam się ale ze smutną wiadomością. Rano temp spadla i dostałam @. Niestety to jest nasz szczęśliwy miesiąc.... Dobrze że testu nie robiłam, mniej boli...
    O nie 😐.... Powodzenia w nowym cyklu 😘 a jak długo się staracie?

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 09:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marika92 wrote:
    Cześć dziewczyny 😉

    Marysia przykro mi bardzo ☹️
    Też miałam dziś głupi sen, śnił mi się pożar przed naszym domem 😕
    Zrobiłam dziś badanie proga i bety, wyniki będą koło 13. Ależ się boję. W nocy nie mogłam spac i o 3 poszłam zrobić sikańca, kreska była jaśniejsza niż ostatnim razem jak na moje 😕
    Trzymam kciuki 😘 daj znać 😘 ✊✊

    Marika92 lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Ma_ho Ekspertka
    Postów: 155 120

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 09:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę dziś w pracy i oczywiście od rana myślę o objawach I jak na zawołanie boli mnie podbrzusze Do wieczora pewnie będę miała mdłości i może coś jeszcze wymyślę Oficjalnie ogłaszam czas wkręcania sobie ciąży za rozpoczęty 😝

    Justyna1719, Ignissa, Marylove, Pani Ciasio, Nieznajoma_n, Malwcia89 lubią tę wiadomość

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 09:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_ho wrote:
    Siedzę dziś w pracy i oczywiście od rana myślę o objawach I jak na zawołanie boli mnie podbrzusze Do wieczora pewnie będę miała mdłości i może coś jeszcze wymyślę Oficjalnie ogłaszam czas wkręcania sobie ciąży za rozpoczęty 😝
    Mnie dziś rano mdlilo 😄😄😄😄 ale my głupie jesteśmy 😄😄😄😄🤣🤣🤣🤣😜

    Ma_ho, Marylove lubią tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Angela Autorytet
    Postów: 619 248

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 09:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marika92 wrote:
    Cześć dziewczyny 😉

    Marysia przykro mi bardzo ☹️
    Też miałam dziś głupi sen, śnił mi się pożar przed naszym domem 😕
    Zrobiłam dziś badanie proga i bety, wyniki będą koło 13. Ależ się boję. W nocy nie mogłam spac i o 3 poszłam zrobić sikańca, kreska była jaśniejsza niż ostatnim razem jak na moje 😕
    Marika będzie dobrze ;* może Ci się wydawało że test jest jaśniejszy albo był bardziej rozcieńczony mocz, beta na pewno będzie wysoka 🙂

    Marika92 lubi tę wiadomość

    27l
    02.2019 Sono Hsg - jajowody drożne
    O2.2019 IUI nieudana
    07.2019 Histeroskopia-usuniecie polipa endometrialnego
    06.08.19 2IUI
    09.2019 3IUI
    Macica dwurożna lub lukowata?
    AMH -0.92

    Mała ilość plemnikow i morfologia 1%
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 09:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_ho wrote:
    Są normy do wszystkiego ale nie do progesteronu
    db110f80673b.png
    Dziwne. U mnie niby jednostka ta sama ale nam adonotację o zmianie zakresów referencyjnych, w związku z użyciem odczynnika, więc nie wiem czy one będą właściwe w twoim przypadku.

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Ma_ho Ekspertka
    Postów: 155 120

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 09:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Dziwne. U mnie niby jednostka ta sama ale nam adonotację o zmianie zakresów referencyjnych, w związku z użyciem odczynnika, więc nie wiem czy one będą właściwe w twoim przypadku.
    Dzięki za zainteresowanie Bez norm bez sensu jest dłubać w temacie

  • ElenaM Autorytet
    Postów: 481 246

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 09:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marika92 wrote:
    Cześć dziewczyny 😉

    Marysia przykro mi bardzo ☹️
    Też miałam dziś głupi sen, śnił mi się pożar przed naszym domem 😕
    Zrobiłam dziś badanie proga i bety, wyniki będą koło 13. Ależ się boję. W nocy nie mogłam spac i o 3 poszłam zrobić sikańca, kreska była jaśniejsza niż ostatnim razem jak na moje 😕
    Marika u mnie faktycznie następnego dnia też z porannego moczu (ale inna firma) test byl dużo dużo jaśniejszy... A następnego dnia po drugim teście beta już była powyżej 80. Uspokój się, zrelaksuj i poczekaj na wyniki na spokojnie :)

    Marika92 lubi tę wiadomość

    8.07 1 IUI- :(
    29.07- 2 IUI ♥️
    21.04.2020- Ur. Alicji 😍

    ex2bdf9h43oxp09j.png
‹‹ 142 143 144 145 146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego