Forum Starając się - ogólne Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 11:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa wrote:
    Kolezanka tez tak zrobila byl pozytywny gdzie powinna miec okres ha i zrobila ciazowy i byly II
    A to nie tak jest ze jak te owulaki wychodza to jakies hormony nie ten teges? Teraz rozkminiam czy mi w owulacje wyjda

  • Ma_ho Ekspertka
    Postów: 155 120

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 11:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa88 wrote:
    Te rosmanowskie facelle juz nic z tego nie rozumiem
    Może podrzuć tu foto wszystkich testów a my ,,ekspertki'' ocenimy 😝

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 12:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_ho wrote:
    Może podrzuć tu foto wszystkich testów a my ,,ekspertki'' ocenimy 😝
    Dam fote tego dzisiejszego bo jest wyrazniejszy.

  • Nieznajoma_n Autorytet
    Postów: 415 180

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 12:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_ho wrote:
    Tak sobie myślę że to lepiej niż jakiś bardzo niski Przynajmniej jest szansa że owu była Kiedy testujesz? My chyba jakoś podobnie
    No na pewno, ale w sumie to też zastanawiające ;), teraz dopiero forum mi dało do myślenia ;). Testuje równo za tydzień 24.08 będzie mój 27 dzień cyklu i 11-12 dpo zobaczymy, aż się boję. Ten cykl był jakiś inny niż pozostały, w [email protected] mam przyjść albo 25 albo później bo owulacja też była później, ale chce tym razem zrobić ten test. A Ty kiedy ?;)

    Czekam na fasolkę od lipca 2018
    Leki: kwas foliowy, inofem, magnez
    Morfologia partnera 4% edit 0%
    Ilość plemników w ejakulancie ml 40.32(poniżej 39) 2018r
    Ilość plemników w ml 11,2 (poniżej 15)2018r
    Test HBA 82% edit 88,5%(poniżej 80)
    Partner oporny dieta i suplementacje
    Asthenoteratozoospermiarogesteron
    Mar pozytywny podejrzenie niepłodności immunologicznej
    IgG 80-81%
    IgA 36-37%

    7dpo 27.00 (norma fazy lutealnej 1,84-23,9)
    AMH 3,33 (normy 5-95)
    Lat 29 l
    Wrzesień 2019 hsg jajowody drożne
    Październik 2019 hsp wycięty polip endometrialny szyjki macicy
    24.01 - IUI 🍷(cykl stymulowany od 3 DC pół tabletki clo do 8 DC) teraz duphaston 2x1
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 12:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    2515eb6327dd.jpg
    Na zywo sa dwie rozowe krechy moj aparat szwankuje

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2019, 12:05

  • Ma_ho Ekspertka
    Postów: 155 120

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 12:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieznajoma_n wrote:
    No na pewno, ale w sumie to też zastanawiające ;), teraz dopiero forum mi dało do myślenia ;). Testuje równo za tydzień 24.08 będzie mój 27 dzień cyklu i 11-12 dpo zobaczymy, aż się boję. Ten cykl był jakiś inny niż pozostały, w [email protected] mam przyjść albo 25 albo później bo owulacja też była później, ale chce tym razem zrobić ten test. A Ty kiedy ?;)
    Termin @ tak jak u Ciebie Testować pewnie zacznę już w poniedziałek bo ja niecerpliwa Nakupilam testów na necie to będę szaleć

  • Karolailila Ekspertka
    Postów: 129 114

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 12:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Chyba jeszcze Tysia i Twinsowa, dobrze mi sie wydaje? Kogoś pominęłam?
    Mi się przesunela owolacja i również test będzie 21 :)

    Pani Ciasio, Justyna1719, Ignissa lubią tę wiadomość

    Mój mały cud :* Liliana listopad 2017
  • Ma_ho Ekspertka
    Postów: 155 120

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 12:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa88 wrote:
    2515eb6327dd.jpg
    Na zywo sa dwie rozowe krechy moj aparat szwankuje
    Ten test jest ewidentnie negatywny Kreska jest dużo jaśniejsza Chybaze aparat mocno zniekształcił

    Ignissa lubi tę wiadomość

  • Nieznajoma_n Autorytet
    Postów: 415 180

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 12:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_ho wrote:
    Termin @ tak jak u Ciebie Testować pewnie zacznę już w poniedziałek bo ja niecerpliwa Nakupilam testów na necie to będę szaleć
    Ja jeszcze nie mam 😂 są jakieś z domowe laboratorium ale im nie wierzę po tych akcjach z owulakami. Jestem trochę nowicjuszem jeśli chodzi o testowanie ciążowe, raczej tego robię ;). To trzymam kciuki za nas wszystkie ✊✊ we wtorek mam wizytę u ginekologa może mi powie Ci okupacja się udała

    Czekam na fasolkę od lipca 2018
    Leki: kwas foliowy, inofem, magnez
    Morfologia partnera 4% edit 0%
    Ilość plemników w ejakulancie ml 40.32(poniżej 39) 2018r
    Ilość plemników w ml 11,2 (poniżej 15)2018r
    Test HBA 82% edit 88,5%(poniżej 80)
    Partner oporny dieta i suplementacje
    Asthenoteratozoospermiarogesteron
    Mar pozytywny podejrzenie niepłodności immunologicznej
    IgG 80-81%
    IgA 36-37%

    7dpo 27.00 (norma fazy lutealnej 1,84-23,9)
    AMH 3,33 (normy 5-95)
    Lat 29 l
    Wrzesień 2019 hsg jajowody drożne
    Październik 2019 hsp wycięty polip endometrialny szyjki macicy
    24.01 - IUI 🍷(cykl stymulowany od 3 DC pół tabletki clo do 8 DC) teraz duphaston 2x1
  • ma.rysia Autorytet
    Postów: 447 365

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 12:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    O nie 😐.... Powodzenia w nowym cyklu 😘 a jak długo się staracie?

    Dzięki dziewczyny za dobre słowo. Trzeba to jakoś przeżyć i starać się dalej. Okres też dziś petarda, dawno tak nie bolał mnie brzuch...

    Justyna staramy się o stycznia 2019, czyli 8 cykl w zasadzie. Tyle mnie pociesza, że dopiero w tym cyklu okazało się, że mam wysoką prolaktynę i zaczęłam brać bromergon. Brałam go od 2 dni przed owulacją więc mógł jeszcze wtedy nie zadziałać jak trzeba. Potem już na pewno prolaktynę miałam niższą bo wcale mnie piersi nie bolały przed @ a wcześniej była tragedia czasami. Także tyle mam nadzieję że kolejny cykl już będzie od początku z bromergonem. Lekarz niby mówił że powinnam szybko zajść przy tym leku. Ale co oznacza szybko? Zobaczymy. Trzymam kciuki za pozostałe dziewczyny. Liczę że zobaczymy tutaj jeszcze jakieś II kreski 😊

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 12:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_ho wrote:
    Ten test jest ewidentnie negatywny Kreska jest dużo jaśniejsza Chybaze aparat mocno zniekształcił
    Znieksztalcil ciezko mi uchwycic ale ewidentnie widze dwie krechy

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2019, 12:24

  • Nieznajoma_n Autorytet
    Postów: 415 180

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 12:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma.rysia wrote:
    Dzięki dziewczyny za dobre słowo. Trzeba to jakoś przeżyć i starać się dalej. Okres też dziś petarda, dawno tak nie bolał mnie brzuch...

    Justyna staramy się o stycznia 2019, czyli 8 cykl w zasadzie. Tyle mnie pociesza, że dopiero w tym cyklu okazało się, że mam wysoką prolaktynę i zaczęłam brać bromergon. Brałam go od 2 dni przed owulacją więc mógł jeszcze wtedy nie zadziałać jak trzeba. Potem już na pewno prolaktynę miałam niższą bo wcale mnie piersi nie bolały przed @ a wcześniej była tragedia czasami. Także tyle mam nadzieję że kolejny cykl już będzie od początku z bromergonem. Lekarz niby mówił że powinnam szybko zajść przy tym leku. Ale co oznacza szybko? Zobaczymy. Trzymam kciuki za pozostałe dziewczyny. Liczę że zobaczymy tutaj jeszcze jakieś II kreski 😊
    Przykro mi że przyszła wredna @. Trzymam kciuki za następny cykl, na pewno się uda ;)

    ma.rysia lubi tę wiadomość

    Czekam na fasolkę od lipca 2018
    Leki: kwas foliowy, inofem, magnez
    Morfologia partnera 4% edit 0%
    Ilość plemników w ejakulancie ml 40.32(poniżej 39) 2018r
    Ilość plemników w ml 11,2 (poniżej 15)2018r
    Test HBA 82% edit 88,5%(poniżej 80)
    Partner oporny dieta i suplementacje
    Asthenoteratozoospermiarogesteron
    Mar pozytywny podejrzenie niepłodności immunologicznej
    IgG 80-81%
    IgA 36-37%

    7dpo 27.00 (norma fazy lutealnej 1,84-23,9)
    AMH 3,33 (normy 5-95)
    Lat 29 l
    Wrzesień 2019 hsg jajowody drożne
    Październik 2019 hsp wycięty polip endometrialny szyjki macicy
    24.01 - IUI 🍷(cykl stymulowany od 3 DC pół tabletki clo do 8 DC) teraz duphaston 2x1
  • Nieznajoma_n Autorytet
    Postów: 415 180

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 12:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże dziewczyny, się jestem dziś zakręcona i nieprzytomna jakaś, czy to coś z ciśnieniem czy mam uczulenie na pracę 😂 Wy też dziś jesteście nieprzytomne czy tylko ja ?

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

    Czekam na fasolkę od lipca 2018
    Leki: kwas foliowy, inofem, magnez
    Morfologia partnera 4% edit 0%
    Ilość plemników w ejakulancie ml 40.32(poniżej 39) 2018r
    Ilość plemników w ml 11,2 (poniżej 15)2018r
    Test HBA 82% edit 88,5%(poniżej 80)
    Partner oporny dieta i suplementacje
    Asthenoteratozoospermiarogesteron
    Mar pozytywny podejrzenie niepłodności immunologicznej
    IgG 80-81%
    IgA 36-37%

    7dpo 27.00 (norma fazy lutealnej 1,84-23,9)
    AMH 3,33 (normy 5-95)
    Lat 29 l
    Wrzesień 2019 hsg jajowody drożne
    Październik 2019 hsp wycięty polip endometrialny szyjki macicy
    24.01 - IUI 🍷(cykl stymulowany od 3 DC pół tabletki clo do 8 DC) teraz duphaston 2x1
  • Marika92 Autorytet
    Postów: 468 344

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 12:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 38,38 mIU/ml
    Progesteron 32,38 ng/ml
    Dziewczyny, czy to nie jest za mało jak na 13 dpo?
    W pon powtarzam.

    TSH 1,247 ulU/ml
    Glukoza 96 mg/dl zakresy ref: 70-105
    Homocysteina 9,92 umol/l zakresy ref: 4,44-13,56

    Samosiowa88, ElenaM, Ma_ho, Malwcia89, Ola👄, Twinsowa, Pani Ciasio, Justyna1719, Ignissa lubią tę wiadomość

    mhsvi09k9f9yh4tj.png

    14.07.2020 Michaś ❤️

    08.01.2019 [*] 9tc 💔
    08.2019 ciąża biochemiczna
    ~ Trombofilia wrodzona
    ~ MTHFR 677 CT homo
  • ElenaM Autorytet
    Postów: 481 246

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 12:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa wrote:
    Nie no to juz jakas przesada kochane moje ja na wakacjach a sie w spodenki smiescic nie moge🙉🙉🙉 oszaleje chyba nie moge sie dopiac moglam posluchac mamy i co teraz w gatkach mam chodzic o moj boze🙉🙉🙉😂😂😂😂... Chyba starego po jakas sukienke wysle 😁😁
    To ja jestem dopiero w 5 tyg a chodzę od wczoraj w rozpiętych spodenkach. Wzdyma mnie strasznie :P. Niby początek, prawie nic nie jem a brzuch jak na 3-4 msc. No ale to te moje bóle jajnikowo-jelitowe też myślę że się przyczyniają. Dziś kupiłam większe majtki z luźna gumka :P

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

    8.07 1 IUI- :(
    29.07- 2 IUI ♥️
    21.04.2020- Ur. Alicji 😍

    ex2bdf9h43oxp09j.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 12:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marika92 wrote:
    Beta 38,38 mIU/ml
    Progesteron 32,38 ng/ml
    Dziewczyny, czy to nie jest za mało jak na 13 dpo?
    W pon powtarzam.

    TSH 1,247 ulU/ml
    Glukoza 96 mg/dl zakresy ref: 70-105
    Homocysteina 9,92 umol/l zakresy ref: 4,44-13,56
    Kochana zrobisz przyrost nie loczy sie wartosc a przyrost :**

    Marika92 lubi tę wiadomość

  • Ma_ho Ekspertka
    Postów: 155 120

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 12:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa88 wrote:
    Znieksztalcil ciezko mi uchwycic ale ewidentnie widze dwie krechy
    Widać dwie kreski ale kreska testowa jest dużo jaśniejsza O zbliżającej się owulacji świadczy kreska testowa ciemna co najmniej jak ta druga, albo i ciemniejsza Kreski są tak samo ciemne? Bo na foto wygląda jakby nie byly

    Ignissa lubi tę wiadomość

  • Karolka9 Autorytet
    Postów: 539 400

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 12:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marika92 wrote:
    Beta 38,38 mIU/ml
    Progesteron 32,38 ng/ml
    Dziewczyny, czy to nie jest za mało jak na 13 dpo?
    W pon powtarzam.

    TSH 1,247 ulU/ml
    Glukoza 96 mg/dl zakresy ref: 70-105
    Homocysteina 9,92 umol/l zakresy ref: 4,44-13,56
    Gratulacje !!
    Wszystko okej, nie wiem jak z progiem :)

    Marika92 lubi tę wiadomość

    3jgxsek2mhrtcu08.png
  • ElenaM Autorytet
    Postów: 481 246

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 12:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marika92 wrote:
    Beta 38,38 mIU/ml
    Progesteron 32,38 ng/ml
    Dziewczyny, czy to nie jest za mało jak na 13 dpo?
    W pon powtarzam.

    TSH 1,247 ulU/ml
    Glukoza 96 mg/dl zakresy ref: 70-105
    Homocysteina 9,92 umol/l zakresy ref: 4,44-13,56
    Marika gratuluję :) a jeśli chodzi o betę najważniejsze są przyrosty. Więc w pon powtórz i zobaczysz czy rośnie. Każda kobieta ma inaczej. Ja miałam w 12dpo betę 83 (i to był mój 3+2) a 14dpo (3+4) już 202. Za to koleżanka w 4+1 miała 194 i to była jej pierwsza beta. Więc jak widać najważniejszy jest przyrost :).
    Jeszcze raz gratki :)))

    Samosiowa88, Marika92 lubią tę wiadomość

    8.07 1 IUI- :(
    29.07- 2 IUI ♥️
    21.04.2020- Ur. Alicji 😍

    ex2bdf9h43oxp09j.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 12:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_ho wrote:
    Widać dwie kreski ale kreska testowa jest dużo jaśniejsza O zbliżającej się owulacji świadczy kreska testowa ciemna co najmniej jak ta druga, albo i ciemniejsza Kreski są tak samo ciemne? Bo na foto wygląda jakby nie byly
    Ja juz jestem po owulacji dawno a kij z tym pewnie jutro @ przyjdzie w najgorszym przypadku w pon

    Marika kciuki za przyrost.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2019, 12:40

    Marika92 lubi tę wiadomość

‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego