Forum Starając się - ogólne Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)

Oceń ten wątek:
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4087 1739

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 16:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieznajoma_n wrote:
    Boże dziewczyny, się jestem dziś zakręcona i nieprzytomna jakaś, czy to coś z ciśnieniem czy mam uczulenie na pracę 😂 Wy też dziś jesteście nieprzytomne czy tylko ja ?
    No ja dziś jakoś o dziwo mam powera 😄 co u mnie się niezbyt czesto zdarza 😀

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4087 1739

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 16:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marika92 wrote:
    Beta 38,38 mIU/ml
    Progesteron 32,38 ng/ml
    Dziewczyny, czy to nie jest za mało jak na 13 dpo?
    W pon powtarzam.

    TSH 1,247 ulU/ml
    Glukoza 96 mg/dl zakresy ref: 70-105
    Homocysteina 9,92 umol/l zakresy ref: 4,44-13,56
    No i gratulacje 😄 i widzisz a tak się martwiłas 😊😘😘😘💐

    Marika92 lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4087 1739

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 16:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Pobijam właśnie oficjalny szczyt głupoty. Idę dziś z kolzeżankami na miasto od pół godziny siedzę i oglądam wczorajszy test zeby wiedzieć czy mogę się z nimi napić drinka czy nie no normalnie aż sama się swojej głupocie dziwię
    Sorki za polubienie... Też często tak mam że kilka razy oglądam test... Nawet z kosza ostatnio wygrzebalam bo może jednak się coś mogło tam pojawić...😜

    Ignissa, Tysia150 lubią tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4087 1739

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 16:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia150 wrote:
    Mam nadzieję. w lipcu identyczny spadek, niestety biochem. Niech kropek tym razem zechce ze mną zostać... 🤗🤗🤗
    Trzymam kciuki ✊✊✊✊✊✊✊😘

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4087 1739

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 16:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No narobilam już wpisy 😄😄😄 Jakiś dobry humor dziś mam, nie wiedząc czemu... Jak nigdy przed zbliżającą się @ 😊

    ma.rysia lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 16:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Sorki za polubienie... Też często tak mam że kilka razy oglądam test... Nawet z kosza ostatnio wygrzebalam bo może jednak się coś mogło tam pojawić...😜
    Tez mi się zdarza a te z Facelle to nawet robieram na czynniki pierwsze, bo te szybki mi imitują bladziochy 😂

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Tysia150 Autorytet
    Postów: 657 395

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 16:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No narobilam już wpisy 😄😄😄 Jakiś dobry humor dziś mam, nie wiedząc czemu... Jak nigdy przed zbliżającą się @ 😊
    Ja tez :D a siedzę sama w domu do 22 i nie mam z kim pogadać nawet :D...

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4087 1739

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 16:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia150 wrote:
    Ja tez :D a siedzę sama w domu do 22 i nie mam z kim pogadać nawet :D...
    😄

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • Twinsowa Autorytet
    Postów: 445 422

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 16:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    A cóż to była za radą dla Twinsowej 😊??

    Kochana chodziło o kąpiel żeby usmierzyc ból brzucha. Pomogło ale na trochę.. Dziś powtórka 😡 do tego okropne wzdęcia mam 🐷

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

    30 lat
    01.2012 - 37tc bliźniaki, synusie ❤️

    17.12.2017-6tc* Aniołek

    17.12.19 - beta hcg 16.99
    27.12 - beta 144.60 💔
    28.12 - beta 55 🍷
    30.12 ciąża pozamaciczna nieznanego położenia, łyżeczkowanie 🥺
  • Nieznajoma_n Autorytet
    Postów: 415 180

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 16:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia150 wrote:
    Ja tez :D a siedzę sama w domu do 22 i nie mam z kim pogadać nawet :D...
    A ja mam tak że mi się czasami płakać chcę, chyba okresowo powoli albo za dużo o tym wszystkim myślę 😂

    Czekam na fasolkę od lipca 2018
    Leki: kwas foliowy, inofem, magnez
    Morfologia partnera 4% edit 0%
    Ilość plemników w ejakulancie ml 40.32(poniżej 39) 2018r
    Ilość plemników w ml 11,2 (poniżej 15)2018r
    Test HBA 82% edit 88,5%(poniżej 80)
    Partner oporny dieta i suplementacje
    Asthenoteratozoospermiarogesteron
    Mar pozytywny podejrzenie niepłodności immunologicznej
    IgG 80-81%
    IgA 36-37%

    7dpo 27.00 (norma fazy lutealnej 1,84-23,9)
    AMH 3,33 (normy 5-95)
    Lat 29 l
    Wrzesień 2019 hsg jajowody drożne
    Październik 2019 hsp wycięty polip endometrialny szyjki macicy
    24.01 - IUI 🍷(cykl stymulowany od 3 DC pół tabletki clo do 8 DC) teraz duphaston 2x1
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 16:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle powiem Wam, że jestem załamana, jak bardzo ceny wakacji za granicą poszły w górę :( trzeba dać teraz z tysiaka więcej :(

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4087 1739

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 16:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twinsowa wrote:
    Kochana chodziło o kąpiel żeby usmierzyc ból brzucha. Pomogło ale na trochę.. Dziś powtórka 😡 do tego okropne wzdęcia mam 🐷
    Aaa 😘😘😘 wzdęcia też mam ale to chyba przez śliwki i gruszki 😄

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • Niecierpliwa Ekspertka
    Postów: 245 249

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 16:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    A cóż to była za radą dla Twinsowej 😊??
    Ciepla kompiel na rozliznienie miesni brzuszka przechodzi bol :)

    w4sqgzu3r3rkzllr.png
  • Niecierpliwa Ekspertka
    Postów: 245 249

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 16:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki trzymam kciukasy i przesylam wiruski od siebie samych ❤️❤️ moj maz zakupil mi sukienki wiec ide sie odchamic na soczek pomaranczowy :)

    Malwcia89, Justyna1719, ma.rysia, Nieznajoma_n, ElenaM lubią tę wiadomość

    w4sqgzu3r3rkzllr.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4087 1739

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 17:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa wrote:
    Dziewuszki trzymam kciukasy i przesylam wiruski od siebie samych ❤️❤️ moj maz zakupil mi sukienki wiec ide sie odchamic na soczek pomaranczowy :)
    Łapie wiruski 😄😄😄, udanego wieczorku 😊😘😘

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • ma.rysia Autorytet
    Postów: 514 404

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 17:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No ja w nowym cyklu wybieram się do ginekologa żeby coś poradził... Bo zwariować idzie.. Ale po cichu mam nadzieję ze pójdę ale po zobaczenia dwóch kresek... Ale łudzę się tak co miesiac więc wiesz 😊😊

    Widzę że Wy staracie się od 14 cykli. Nie robiłaś jeszcze żadnych badań?

  • Nieznajoma_n Autorytet
    Postów: 415 180

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 18:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa wrote:
    Dziewuszki trzymam kciukasy i przesylam wiruski od siebie samych ❤️❤️ moj maz zakupil mi sukienki wiec ide sie odchamic na soczek pomaranczowy :)
    Smacznego ;) łapiemy wirusy łapiemy obyśmy się pozarazaly 😁😍

    Czekam na fasolkę od lipca 2018
    Leki: kwas foliowy, inofem, magnez
    Morfologia partnera 4% edit 0%
    Ilość plemników w ejakulancie ml 40.32(poniżej 39) 2018r
    Ilość plemników w ml 11,2 (poniżej 15)2018r
    Test HBA 82% edit 88,5%(poniżej 80)
    Partner oporny dieta i suplementacje
    Asthenoteratozoospermiarogesteron
    Mar pozytywny podejrzenie niepłodności immunologicznej
    IgG 80-81%
    IgA 36-37%

    7dpo 27.00 (norma fazy lutealnej 1,84-23,9)
    AMH 3,33 (normy 5-95)
    Lat 29 l
    Wrzesień 2019 hsg jajowody drożne
    Październik 2019 hsp wycięty polip endometrialny szyjki macicy
    24.01 - IUI 🍷(cykl stymulowany od 3 DC pół tabletki clo do 8 DC) teraz duphaston 2x1
  • Tysia150 Autorytet
    Postów: 657 395

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 18:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, polecam film pt szescioraczki na netflix, właśnie oglądam :) coś na sobotni wieczór!

    Wyświetlil się pierwszy na liście, zbieg okoliczności moich 4 pecherzykow? 😂😂

    Malwcia89, Samosiowa88, Nieznajoma_n, Pani Ciasio, Justyna1719, Ignissa lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 19:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia150 wrote:
    Kochane, polecam film pt szescioraczki na netflix, właśnie oglądam :) coś na sobotni wieczór!

    Wyświetlil się pierwszy na liście, zbieg okoliczności moich 4 pecherzykow? 😂😂
    Jak ja dzisiaj sie nudze niby mam robote ale mi sie nie chce moze wlasnie ktos poleci jakis film netflixa nie mam

  • Tysia150 Autorytet
    Postów: 657 395

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 19:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa88 wrote:
    Jak ja dzisiaj sie nudze niby mam robote ale mi sie nie chce moze wlasnie ktos poleci jakis film netflixa nie mam
    Ostatnio oglądałam mamusie synusiow czy odwrotnie, przyjemny

‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego