Forum Starając się - ogólne Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)

Oceń ten wątek:
  • Nieznajoma_n Autorytet
    Postów: 416 180

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 21:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twinsowa wrote:
    Jeśli któraś z Was jest z okolic Warszawy to mogę polecić dobra p. Doktor. Wysyła do szpitala na badania kompleksowe. Nie traci się kasy i czasu
    Wiesz co ja ciągle szukam. Byłam na Karowej u Milewczyka to stwierdził, że wszystko to wina partnera i kazał od niego zacząć, więc nic konkretnego mi nie zlecił, a ma dobre opinie w necie. Teraz idę do dr Hubisza w Przasnyszu, pomógł wielu dziewczynom, podobno konstruktywny, zobaczę we wtorek. Znajoma mi też polecała dr Maja w Warszawie

    Czekam na fasolkę od lipca 2018
    Leki: kwas foliowy, inofem, magnez
    Morfologia partnera 4% edit 0%
    Ilość plemników w ejakulancie ml 40.32(poniżej 39) 2018r
    Ilość plemników w ml 11,2 (poniżej 15)2018r
    Test HBA 82% edit 88,5%(poniżej 80)
    Partner oporny dieta i suplementacje
    Asthenoteratozoospermiarogesteron
    Mar pozytywny podejrzenie niepłodności immunologicznej
    IgG 80-81%
    IgA 36-37%

    7dpo 27.00 (norma fazy lutealnej 1,84-23,9)
    AMH 3,33 (normy 5-95)
    Lat 29 l
    Wrzesień 2019 hsg jajowody drożne
    Październik 2019 hsp wycięty polip endometrialny szyjki macicy
    24.01 - IUI 🍷(cykl stymulowany od 3 DC pół tabletki clo do 8 DC) teraz duphaston 2x1
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4417 1849

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 21:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziś gościa mialam:

    bb060e377cf8.jpg

    304393d90c8b.jpg

    Ignissa, Tysia150, Agafiga, Nieznajoma_n, Twinsowa, Samosiowa88, Malwcia89, Marika92, Pani Ciasio, Ma_ho, Nera lubią tę wiadomość

    👱‍♀️32 lat, 🤵37 lat
    Starania od czerwca 2018
    Cel - 👶
    Problem męski azoospermia, Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻02.03.2021 wizyta startowa w klinice
    🔻16.03 - cytologia ok, grupa 2;
    🔻31.03 Kolposkopia, bez zmian nowotworowych
    🔻29.04 usunięcie nadzerki
    🔻15.05 - wizyta kontrolna
  • Nieznajoma_n Autorytet
    Postów: 416 180

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 21:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Co do Netflixa, mialam calą górę prasowania przed wyjazdem i strzeliłam 2 odcinki podręcznej. Dobry serial ale bardzo mnie przeraża i trochę doluje.

    Btw. Ja prywatnie chodziłam po lekarzach i tez kazali mi czekać z badaniami do roku. W pierwszej ciąży było to samo.
    Mnie też dołował przestałam narazie staram się oglądać tskys bardziej wesołe ;) na HBO jest super serial gracze właśnie takie lajtowy cos w stylu Californication jeśli ktoś lubi ;)

    Czekam na fasolkę od lipca 2018
    Leki: kwas foliowy, inofem, magnez
    Morfologia partnera 4% edit 0%
    Ilość plemników w ejakulancie ml 40.32(poniżej 39) 2018r
    Ilość plemników w ml 11,2 (poniżej 15)2018r
    Test HBA 82% edit 88,5%(poniżej 80)
    Partner oporny dieta i suplementacje
    Asthenoteratozoospermiarogesteron
    Mar pozytywny podejrzenie niepłodności immunologicznej
    IgG 80-81%
    IgA 36-37%

    7dpo 27.00 (norma fazy lutealnej 1,84-23,9)
    AMH 3,33 (normy 5-95)
    Lat 29 l
    Wrzesień 2019 hsg jajowody drożne
    Październik 2019 hsp wycięty polip endometrialny szyjki macicy
    24.01 - IUI 🍷(cykl stymulowany od 3 DC pół tabletki clo do 8 DC) teraz duphaston 2x1
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 21:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Haha Ignissa nie poczekalas 😜😜😜
    Nie dalam rady ale przecież nie mozliwe zeby coś wyszlo ;) Teraz juz bede grzeczna i czekam do środy 😇

    Justyna1719, Twinsowa lubią tę wiadomość

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4417 1849

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 21:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena986 wrote:
    To zapisujcie sie na badanie raz dwa bo to bardzo duzo zmienia w oczach lekarza jak maz jest przebadany! W niektorych punktach czas oczekiwania jest długi plus trzeba wyliczyć sobie czas na wstrzemięźliwość najlepiej zeby nie marnowac plodnych wiec dzialaj! ;) lekarz i tak teraz ci kaze to zrobic a zanim pojdziesz, doczekasz sie to minie czas, lepiej miec to za sobą. Na mnie gin całkiem inaczej patrzy odkiedy pokazalam mu wyniki meza widzi ze problem musi byc we mnie bo maz wzorowy
    Ciekawe czy u nas w mieście robią w ogóle takie badania 😐 ale to wszystko skomplikowane 😪

    👱‍♀️32 lat, 🤵37 lat
    Starania od czerwca 2018
    Cel - 👶
    Problem męski azoospermia, Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻02.03.2021 wizyta startowa w klinice
    🔻16.03 - cytologia ok, grupa 2;
    🔻31.03 Kolposkopia, bez zmian nowotworowych
    🔻29.04 usunięcie nadzerki
    🔻15.05 - wizyta kontrolna
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4417 1849

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 21:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Nie dalam rady ale przecież nie mozliwe zeby coś wyszlo ;) Teraz juz bede grzeczna i czekam do środy 😇
    Pożyjemy zobaczymy 😄 czy dotrwasz 🤣🤣🤣

    👱‍♀️32 lat, 🤵37 lat
    Starania od czerwca 2018
    Cel - 👶
    Problem męski azoospermia, Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻02.03.2021 wizyta startowa w klinice
    🔻16.03 - cytologia ok, grupa 2;
    🔻31.03 Kolposkopia, bez zmian nowotworowych
    🔻29.04 usunięcie nadzerki
    🔻15.05 - wizyta kontrolna
  • Lena986 Autorytet
    Postów: 431 157

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 21:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Ciekawe czy u nas w mieście robią w ogóle takie badania 😐 ale to wszystko skomplikowane 😪
    Co to za miasto jesli mozesz zdradzić?
    Ja zmienialam ciagle lekarzy, ze 2 razy u nowych sklamalam ze minal rok gdy lecial 7,8 msc i kazdy pytal o badania meza. Oni maja jakieś od gorne zasady ze hormony, monitoring, maz i dopiero potem cokolwiek. Mi lekarz wprost powiedzial ze nastepna wizyta z wynikami a bez to nie mam po co przychodzić

  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 21:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieznajoma_n wrote:
    Mnie też dołował przestałam narazie staram się oglądać tskys bardziej wesołe ;) na HBO jest super serial gracze właśnie takie lajtowy cos w stylu Californication jeśli ktoś lubi ;)
    Mi się Californication akurat nie podobal ;)

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 21:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Pożyjemy zobaczymy 😄 czy dotrwasz 🤣🤣🤣
    Wyjezdzam na urlop i mam malo testów, więc moze dam radę 😂

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Nieznajoma_n Autorytet
    Postów: 416 180

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 21:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena986 wrote:
    Dla mnie to trochę zycie marzeniami, tez wiele razy slyszlaam ze powinnam szybko zajsc i co? 15 miesiąc leci. Takie pierdolenie zeby zbyc pacjentke. Co im szkodzi zlecic chocby prywatnie badania, powiedzieć, ma pani wolne 500 zl to zrobic to to to i to a może wczesnie sie dowiem. A nie po jednym badaniu i ciągnie sie to dlugimi miesiącami.
    Bromergon tez mial u mnie rozwiazac sytuację a juz 10 msc go biore, wiec trzeba dalej szukac przyczyny a nie gadac ze sie uda i tracić czas
    Ja nawet przez rozpoczeciem staran bylam żeby mogl mi zlecic zanim zaczniemy zeby nie bylo przykrych niespodzianek to sie dowiedzialam ze jak mam regularne cykle to szybko zajde. Z perpektywu czasu az mi sie smiac chce jaka bylam naiwna ze w to wierzylam. A im wiecej czytam forum to wiedzej chorob poznaje dzieki ktorym moze sie nie udawac, nawet wczesniej nie wiedzialam ze jest cos takiego jak insulinoodpornosc a to nie trudno zdiagnozowac, wystarczy zlecić badanie, co szkodzi
    Mam tak samo cykle reguralne praktycznie, owulacja jest bo ja czuję, hormony w normie, nasienie no tu jest trochę do popracowania co prawda, ale mój ma 4% tragedii nie ma ale rewolacji też. Wszystko zrobione na własną rękę przy podpowiedzi przyjaciółki nie lekarza bo każdy odbijał piłeczkę. Jak ruszyłam machinę na NFZ to to wizycie w czerwcu termin do poradni ginekologiczno endokrynologicznej dostałam na luty, a w lutym rodzi moja siostra co wpadła. Trochę się załamałam, że ona będzie rodziła a ja dopiero coś robiła w tym kierunku. Dlatego idę prywatnie do lekarza który kieruje na badania na NFZ drożność itp. co prywatnie trochę kosztuje ;). Zobaczymy co to będzie z tego wszystkiego. Może się doczekam na wizytę na NFZ tam gdzie się zapisałam, przesunęli mnie z lutego na grudzień 😂. Tam w razie czego będę się starać o inseminacje. Plan już w głowie ułożony, ale to nie dzięki lekarzom. Wkład będzie miał ten co mnie skieruję na drożność i może histo. Dużo trzeba niestety samemu działać

    Czekam na fasolkę od lipca 2018
    Leki: kwas foliowy, inofem, magnez
    Morfologia partnera 4% edit 0%
    Ilość plemników w ejakulancie ml 40.32(poniżej 39) 2018r
    Ilość plemników w ml 11,2 (poniżej 15)2018r
    Test HBA 82% edit 88,5%(poniżej 80)
    Partner oporny dieta i suplementacje
    Asthenoteratozoospermiarogesteron
    Mar pozytywny podejrzenie niepłodności immunologicznej
    IgG 80-81%
    IgA 36-37%

    7dpo 27.00 (norma fazy lutealnej 1,84-23,9)
    AMH 3,33 (normy 5-95)
    Lat 29 l
    Wrzesień 2019 hsg jajowody drożne
    Październik 2019 hsp wycięty polip endometrialny szyjki macicy
    24.01 - IUI 🍷(cykl stymulowany od 3 DC pół tabletki clo do 8 DC) teraz duphaston 2x1
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 21:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 17:06

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 21:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 17:07

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4417 1849

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 21:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena986 wrote:
    Co to za miasto jesli mozesz zdradzić?
    Ja zmienialam ciagle lekarzy, ze 2 razy u nowych sklamalam ze minal rok gdy lecial 7,8 msc i kazdy pytal o badania meza. Oni maja jakieś od gorne zasady ze hormony, monitoring, maz i dopiero potem cokolwiek. Mi lekarz wprost powiedzial ze nastepna wizyta z wynikami a bez to nie mam po co przychodzić
    Żuromin...

    Twinsowa lubi tę wiadomość

    👱‍♀️32 lat, 🤵37 lat
    Starania od czerwca 2018
    Cel - 👶
    Problem męski azoospermia, Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻02.03.2021 wizyta startowa w klinice
    🔻16.03 - cytologia ok, grupa 2;
    🔻31.03 Kolposkopia, bez zmian nowotworowych
    🔻29.04 usunięcie nadzerki
    🔻15.05 - wizyta kontrolna
  • Twinsowa Autorytet
    Postów: 648 586

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 21:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieznajoma_n wrote:
    Wiesz co ja ciągle szukam. Byłam na Karowej u Milewczyka to stwierdził, że wszystko to wina partnera i kazał od niego zacząć, więc nic konkretnego mi nie zlecił, a ma dobre opinie w necie. Teraz idę do dr Hubisza w Przasnyszu, pomógł wielu dziewczynom, podobno konstruktywny, zobaczę we wtorek. Znajoma mi też polecała dr Maja w Warszawie

    Do polecenia jest dr Marcin Wrona z Karowej i Zaboklicka też Karowa.
    Moja koleżanka w poniedziałek wysłała mi pozytywny test ciążowy (rok starań, po roku poszła do wrony i złapała w 2cs z lekami). Do tego Wrona jest mega sympatyczny. Ja chodzę do Żaboklickiej i ja też polecam.

    01.2012 - 37tc bliźniaki ❤️
    17.12.2017-6tc* Aniołek 30.12.19 - cp, zabieg
    25.01.21 - beta 457

    8599s65gngbw4qe1.png
  • Nieznajoma_n Autorytet
    Postów: 416 180

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 21:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twinsowa wrote:
    Do polecenia jest dr Marcin Wrona z Karowej i Zaboklicka też Karowa.
    Moja koleżanka w poniedziałek wysłała mi pozytywny test ciążowy (rok starań, po roku poszła do wrony i złapała w 2cs z lekami). Do tego Wrona jest mega sympatyczny. Ja chodzę do Żaboklickiej i ja też polecam.
    Wrona też przyjmuje na Karowej? Słyszałam o nim ale nie wiedziałam że tak przyjmuje ;) Właśnie słyszałam że jest dobry i miałam w planach mojego do niego wysłać żeby mu trochę nagadał ;) dzięki za info ;)

    Twinsowa lubi tę wiadomość

    Czekam na fasolkę od lipca 2018
    Leki: kwas foliowy, inofem, magnez
    Morfologia partnera 4% edit 0%
    Ilość plemników w ejakulancie ml 40.32(poniżej 39) 2018r
    Ilość plemników w ml 11,2 (poniżej 15)2018r
    Test HBA 82% edit 88,5%(poniżej 80)
    Partner oporny dieta i suplementacje
    Asthenoteratozoospermiarogesteron
    Mar pozytywny podejrzenie niepłodności immunologicznej
    IgG 80-81%
    IgA 36-37%

    7dpo 27.00 (norma fazy lutealnej 1,84-23,9)
    AMH 3,33 (normy 5-95)
    Lat 29 l
    Wrzesień 2019 hsg jajowody drożne
    Październik 2019 hsp wycięty polip endometrialny szyjki macicy
    24.01 - IUI 🍷(cykl stymulowany od 3 DC pół tabletki clo do 8 DC) teraz duphaston 2x1
  • Lena986 Autorytet
    Postów: 431 157

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 21:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Żuromin...
    Sprawdziłam na mapie ze to godzine do Plocka, tam zapewne da sie takie badania zrobić. No lokalizacja trudna do ogarnięcia jeśli chodzi o wieksze miasta :(

  • Lena986 Autorytet
    Postów: 431 157

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 21:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieznajoma_n wrote:
    Mam tak samo cykle reguralne praktycznie, owulacja jest bo ja czuję, hormony w normie, nasienie no tu jest trochę do popracowania co prawda, ale mój ma 4% tragedii nie ma ale rewolacji też. Wszystko zrobione na własną rękę przy podpowiedzi przyjaciółki nie lekarza bo każdy odbijał piłeczkę. Jak ruszyłam machinę na NFZ to to wizycie w czerwcu termin do poradni ginekologiczno endokrynologicznej dostałam na luty, a w lutym rodzi moja siostra co wpadła. Trochę się załamałam, że ona będzie rodziła a ja dopiero coś robiła w tym kierunku. Dlatego idę prywatnie do lekarza który kieruje na badania na NFZ drożność itp. co prywatnie trochę kosztuje ;). Zobaczymy co to będzie z tego wszystkiego. Może się doczekam na wizytę na NFZ tam gdzie się zapisałam, przesunęli mnie z lutego na grudzień 😂. Tam w razie czego będę się starać o inseminacje. Plan już w głowie ułożony, ale to nie dzięki lekarzom. Wkład będzie miał ten co mnie skieruję na drożność i może histo. Dużo trzeba niestety samemu działać
    Ja tez wszystko z Internetu robie po kolei, nawet prolaktyne sama u siebie znalazlam. Czy do inseminacji trzeba miec drozne jajowody? Czeka mnie droznosc ale nie wiem na kiedy uda mi sie dostac termin. Nie wiem czy inseminacja cos by pomogla w moim przypadku jest partner ma 9% morfologie

  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 21:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena986 wrote:
    Ja tez wszystko z Internetu robie po kolei, nawet prolaktyne sama u siebie znalazlam. Czy do inseminacji trzeba miec drozne jajowody? Czeka mnie droznosc ale nie wiem na kiedy uda mi sie dostac termin. Nie wiem czy inseminacja cos by pomogla w moim przypadku jest partner ma 9% morfologie
    Morfologia 9% to bardzo dobra, norma jest od 4. Trzrba mieć drozne, bo do zaplodnienia dochodzi tak jak normalnie, w jajowodzie.

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Twinsowa Autorytet
    Postów: 648 586

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 21:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieznajoma_n wrote:
    Wrona też przyjmuje na Karowej? Słyszałam o nim ale nie wiedziałam że tak przyjmuje ;) Właśnie słyszałam że jest dobry i miałam w planach mojego do niego wysłać żeby mu trochę nagadał ;) dzięki za info ;)

    Tak, nawet robił mi biopsje. Super facet 👌

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2019, 21:57

    01.2012 - 37tc bliźniaki ❤️
    17.12.2017-6tc* Aniołek 30.12.19 - cp, zabieg
    25.01.21 - beta 457

    8599s65gngbw4qe1.png
  • Lena986 Autorytet
    Postów: 431 157

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 21:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Morfologia 9% to bardzo dobra, norma jest od 4. Trzrba mieć drozne, bo do zaplodnienia dochodzi tak jak normalnie, w jajowodzie.
    To narazie nie inwestuje w to, pokolei. Jedynie to ze mam jakis plan mnie ratuje przed sfiksowaniem

‹‹ 148 149 150 151 152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego