Forum Starając się - ogólne Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)

Oceń ten wątek:
  • Lena986 Autorytet
    Postów: 431 157

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 21:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Morfologia 9% to bardzo dobra, norma jest od 4. Trzrba mieć drozne, bo do zaplodnienia dochodzi tak jak normalnie, w jajowodzie.
    To narazie nie inwestuje w to, pokolei. Jedynie to ze mam jakis plan mnie ratuje przed sfiksowaniem

  • ma.rysia Autorytet
    Postów: 360 272

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 21:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena986 wrote:
    Dla mnie to trochę zycie marzeniami, tez wiele razy slyszlaam ze powinnam szybko zajsc i co? 15 miesiąc leci. Takie pierdolenie zeby zbyc pacjentke. Co im szkodzi zlecic chocby prywatnie badania, powiedzieć, ma pani wolne 500 zl to zrobic to to to i to a może wczesnie sie dowiem. A nie po jednym badaniu i ciągnie sie to dlugimi miesiącami.
    Bromergon tez mial u mnie rozwiazac sytuację a juz 10 msc go biore, wiec trzeba dalej szukac przyczyny a nie gadac ze sie uda i tracić czas
    Ja nawet przez rozpoczeciem staran bylam żeby mogl mi zlecic zanim zaczniemy zeby nie bylo przykrych niespodzianek to sie dowiedzialam ze jak mam regularne cykle to szybko zajde. Z perpektywu czasu az mi sie smiac chce jaka bylam naiwna ze w to wierzylam. A im wiecej czytam forum to wiedzej chorob poznaje dzieki ktorym moze sie nie udawac, nawet wczesniej nie wiedzialam ze jest cos takiego jak insulinoodpornosc a to nie trudno zdiagnozowac, wystarczy zlecić badanie, co szkodzi

    Niestety podejście lekarzy jest jakie jest...A powiedz mi jak to było u Ciebie? W pierwszej kolejności wyszła Ci podwyższona prolaktyna i nic więcej?

  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 22:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena986 wrote:
    To narazie nie inwestuje w to, pokolei. Jedynie to ze mam jakis plan mnie ratuje przed sfiksowaniem
    Może sama drożność pomoże i iui nke będzie potrzebne? Ja mam miec hsg we wrześniu...

    ug378ribriq3l8bh.png

    Starania o drugie dziecko - 27cs/12cs po cb
  • Lena986 Autorytet
    Postów: 431 157

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 22:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Może sama drożność pomoże i iui nke będzie potrzebne? Ja mam miec hsg we wrześniu...
    Wlasnie nawet nie planuje iui, bardziej myslalam zrobic cala resztę badań polecanych na forum ale jak podłączyłam to z 2 tys wiec chce to troche podzielic. Nie wiem jakie kroki by jeszcze podjac zeby isc do przodu

  • Lena986 Autorytet
    Postów: 431 157

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 22:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma.rysia wrote:
    Niestety podejście lekarzy jest jakie jest...A powiedz mi jak to było u Ciebie? W pierwszej kolejności wyszła Ci podwyższona prolaktyna i nic więcej?
    Tak, tylko i wylacznie prolaktyna. Dostałam bromergon i mialam przejść na potwierdzenie ciąży. Ciazy do tej pory brak to ciekawe czy ten lekarz nadal na mnie czeka

  • Marika92 Autorytet
    Postów: 468 344

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 22:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    A dziś gościa mialam:

    bb060e377cf8.jpg

    304393d90c8b.jpg
    Justyna u mnie jak był taki gość, to się sprawdziło 😀😀 obsrał mi cały dach, ale co tam haha ważne że zadziałało 😂

    Justyna1719, Nera, Marylove lubią tę wiadomość

    mhsvi09k9f9yh4tj.png

    14.07.2020 Michaś ❤️

    08.01.2019 [*] 9tc 💔
    08.2019 ciąża biochemiczna
    ~ Trombofilia wrodzona
    ~ MTHFR 677 CT homo
  • Marika92 Autorytet
    Postów: 468 344

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 22:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa to na pewno ten sam co u mnie był 😀 A i jeszcze 3 dni przed zrobieniem testu nasrakał na mnie ptak przed domem i po 3 dniach pozytyw wyszedł. Przypadek? Nie sądzę 😂

    Twinsowa, Ignissa, Agafiga, Malwcia89, Nera lubią tę wiadomość

    mhsvi09k9f9yh4tj.png

    14.07.2020 Michaś ❤️

    08.01.2019 [*] 9tc 💔
    08.2019 ciąża biochemiczna
    ~ Trombofilia wrodzona
    ~ MTHFR 677 CT homo
  • ma.rysia Autorytet
    Postów: 360 272

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 22:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena986 wrote:
    Tak, tylko i wylacznie prolaktyna. Dostałam bromergon i mialam przejść na potwierdzenie ciąży. Ciazy do tej pory brak to ciekawe czy ten lekarz nadal na mnie czeka

    Ehh... Nie pocieszylas mnie. A potem robiłaś jeszcze jakieś inne badania? Masz jakieś podejrzenia co jeszcze może być nie tak?

  • Lena986 Autorytet
    Postów: 431 157

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 22:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma.rysia wrote:
    Ehh... Nie pocieszylas mnie. A potem robiłaś jeszcze jakieś inne badania? Masz jakieś podejrzenia co jeszcze może być nie tak?
    Ja wtedy też duzo czytalam ze to pomaga i od razu sie zachodzi, ale mam 4 zywe dowody wsrod znajomych/rodziny na to ze obniżenie prolaktyny nie pomogło. Więc Internet swoje a życie swoje :(
    Mialam polipa usunięto, tez sie naczytalam ze od razu po tym kazda w ciazy, no nie w moim przypadku. Teraz już sobie nie robie nadziei, mysle ze najwczesniej po nowym roku sie uda. Jest tyle aspektów ktore musza naraz zaskoczyc zeby sie udalo ze nie ma szans zeby u mnie to wszystko dobrze funkcjonowało. Od zaplodnienia do drogi do macicy poprzez te zagniezdzenia takie skomplikowane.... Moze ten acard bym sobie lykala, moze to to... Juz tylu rzeczy probowlaalm polecanych po których laski zachodzą

  • Lena986 Autorytet
    Postów: 431 157

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 22:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma.rysia wrote:
    Ehh... Nie pocieszylas mnie. A potem robiłaś jeszcze jakieś inne badania? Masz jakieś podejrzenia co jeszcze może być nie tak?
    Nie chce cie tak dobijac ale ja juz tyle pokrzepiajacych postów czytalam... No nie wierze w takie pocieszanie na sile. Wątpię zeby prolaktyna byla powodem, chyba ze taka ponad 60, jaki jest twój wynik?? Ona musi blokowac ovu zeby przeszkadzać, jesli ovu jest to nie jest to problemem, tym bardziej ze wzrata w stresie wiec na widok igły możesz miec juz wyzszy wynik

  • Nieznajoma_n Autorytet
    Postów: 415 180

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 23:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena986 wrote:
    Ja wtedy też duzo czytalam ze to pomaga i od razu sie zachodzi, ale mam 4 zywe dowody wsrod znajomych/rodziny na to ze obniżenie prolaktyny nie pomogło. Więc Internet swoje a życie swoje :(
    Mialam polipa usunięto, tez sie naczytalam ze od razu po tym kazda w ciazy, no nie w moim przypadku. Teraz już sobie nie robie nadziei, mysle ze najwczesniej po nowym roku sie uda. Jest tyle aspektów ktore musza naraz zaskoczyc zeby sie udalo ze nie ma szans zeby u mnie to wszystko dobrze funkcjonowało. Od zaplodnienia do drogi do macicy poprzez te zagniezdzenia takie skomplikowane.... Moze ten acard bym sobie lykala, moze to to... Juz tylu rzeczy probowlaalm polecanych po których laski zachodzą
    No ja powiem Ci że już nie jestem w stanie po tych 14 miesiącu starań wyobrazić II kresek na teście, bo to takie nierealne się wydaje i odległe. Trochę trzyma mnie przy życiu ta wizyta u lekarza we wtorek ale też jakoś się nie nastawiaj że po drożności to pyknie, jakoś mam z tyłu głowy, że w końcu dojdzie do tej inseminacji. No ale ide po kolei bo będę żałowała jak od razu pójdzie na inseminacje a okaże się że miałam np polipa albo coś

    Czekam na fasolkę od lipca 2018
    Leki: kwas foliowy, inofem, magnez
    Morfologia partnera 4% edit 0%
    Ilość plemników w ejakulancie ml 40.32(poniżej 39) 2018r
    Ilość plemników w ml 11,2 (poniżej 15)2018r
    Test HBA 82% edit 88,5%(poniżej 80)
    Partner oporny dieta i suplementacje
    Asthenoteratozoospermiarogesteron
    Mar pozytywny podejrzenie niepłodności immunologicznej
    IgG 80-81%
    IgA 36-37%

    7dpo 27.00 (norma fazy lutealnej 1,84-23,9)
    AMH 3,33 (normy 5-95)
    Lat 29 l
    Wrzesień 2019 hsg jajowody drożne
    Październik 2019 hsp wycięty polip endometrialny szyjki macicy
    24.01 - IUI 🍷(cykl stymulowany od 3 DC pół tabletki clo do 8 DC) teraz duphaston 2x1
  • Anuśla Autorytet
    Postów: 3753 1982

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 23:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena986 wrote:
    Tak, tylko i wylacznie prolaktyna. Dostałam bromergon i mialam przejść na potwierdzenie ciąży. Ciazy do tej pory brak to ciekawe czy ten lekarz nadal na mnie czeka
    Kochana tak to ja czekam już 2 lata. Też miałam przyjść po bromergonie w ciąży, no cóż , prolaktyna w normie a ciazy nie ma. Nie warto skupiać sie na prolaktynie jeśli nasz normalnie owulacje.

    Starania od sierpnia 2016. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zanizone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    "Nie bój się, tylko wierz."
    c55f43r81cba3es9.png
  • Niecierpliwa Ekspertka
    Postów: 245 249

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 23:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane pamietacie jak wam pisalam na poczatku sierpnia jak znajoma swierdzila ze zaplodni sie strzykawka? I czy to wgl jest skuteczne? Bo jej facet caly czas w lateksie a jej sie wlaczyl instynkt maciezynski?

    Nieznajoma_n, Nona lubią tę wiadomość

    w4sqgzu3r3rkzllr.png
  • Nieznajoma_n Autorytet
    Postów: 415 180

    Wysłany: 18 sierpnia 2019, 00:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa wrote:
    Kochane pamietacie jak wam pisalam na poczatku sierpnia jak znajoma swierdzila ze zaplodni sie strzykawka? I czy to wgl jest skuteczne? Bo jej facet caly czas w lateksie a jej sie wlaczyl instynkt maciezynski?
    Tak tak pamiętam. Jakiś progres w tej sprawie ? (Niechcący polubiłam ;))

    Czekam na fasolkę od lipca 2018
    Leki: kwas foliowy, inofem, magnez
    Morfologia partnera 4% edit 0%
    Ilość plemników w ejakulancie ml 40.32(poniżej 39) 2018r
    Ilość plemników w ml 11,2 (poniżej 15)2018r
    Test HBA 82% edit 88,5%(poniżej 80)
    Partner oporny dieta i suplementacje
    Asthenoteratozoospermiarogesteron
    Mar pozytywny podejrzenie niepłodności immunologicznej
    IgG 80-81%
    IgA 36-37%

    7dpo 27.00 (norma fazy lutealnej 1,84-23,9)
    AMH 3,33 (normy 5-95)
    Lat 29 l
    Wrzesień 2019 hsg jajowody drożne
    Październik 2019 hsp wycięty polip endometrialny szyjki macicy
    24.01 - IUI 🍷(cykl stymulowany od 3 DC pół tabletki clo do 8 DC) teraz duphaston 2x1
  • ElenaM Autorytet
    Postów: 481 246

    Wysłany: 18 sierpnia 2019, 04:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena986 wrote:
    Ja wtedy też duzo czytalam ze to pomaga i od razu sie zachodzi, ale mam 4 zywe dowody wsrod znajomych/rodziny na to ze obniżenie prolaktyny nie pomogło. Więc Internet swoje a życie swoje :(
    Mialam polipa usunięto, tez sie naczytalam ze od razu po tym kazda w ciazy, no nie w moim przypadku. Teraz już sobie nie robie nadziei, mysle ze najwczesniej po nowym roku sie uda. Jest tyle aspektów ktore musza naraz zaskoczyc zeby sie udalo ze nie ma szans zeby u mnie to wszystko dobrze funkcjonowało. Od zaplodnienia do drogi do macicy poprzez te zagniezdzenia takie skomplikowane.... Moze ten acard bym sobie lykala, moze to to... Juz tylu rzeczy probowlaalm polecanych po których laski zachodzą
    Ja miałam dokładnie tak samo. Staram się o dzidzię od czerwca zeszłego roku. Miałam pewna przerwę bo też starałam się ok dwóch lat w latach 2013-2014. Tylko wtedy to tak mało świadomie. Bez gumki i do przodu. Po przerwie od czerwca w zeszłym roku obserwacja cyklu itd, mierzenie temp. Przejrzałam wyniki-za wysoka prolaktyna. Lekarz dał bromergon ale tylko na msc (WTF??!). Nie wiedziałam nawet że powinien na dłużej. Oczywiście nie pomogło a się naczytałam że jak prolaktyna spadnie to na pewno zajde. Też się odbijalam od kolejnych lekarzy. W międzyczasie zła cytologia. Potwierdzony HPV dwa rodzaje srednioonkogenny i niskoonkogenny. Gdy dostałam zielone światło na urodzenie dziecka zgłosiłam się do kliniki niepłodności. I na dzień dobry laparo. Bałam się ale i ucieszyłam bo miało zadziałać. Oczywiście wszyscy wokół pozachodzili a ja nie. Fakt że teraz jestem po inseminacji, nonitoringach cyklu ale myślę że dużo mi pomoglyscie właśnie Wy- bo gdybym się nie sugerowała waszymi wykresami (że mój za bardzo skacze) to bym nie wlaczyla duphastonu. A o niego poprosiłam lekarza argumentując właśnie skacząca faza lutealna. Naprawdę bardzo dużo się od Was dowiedziałam dziewczyny :)

    Ignissa lubi tę wiadomość

    8.07 1 IUI- :(
    29.07- 2 IUI ♥️
    21.04.2020- Ur. Alicji 😍

    ex2bdf9h43oxp09j.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 sierpnia 2019, 06:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElenaM wrote:
    Ja miałam dokładnie tak samo. Staram się o dzidzię od czerwca zeszłego roku. Miałam pewna przerwę bo też starałam się ok dwóch lat w latach 2013-2014. Tylko wtedy to tak mało świadomie. Bez gumki i do przodu. Po przerwie od czerwca w zeszłym roku obserwacja cyklu itd, mierzenie temp. Przejrzałam wyniki-za wysoka prolaktyna. Lekarz dał bromergon ale tylko na msc (WTF??!). Nie wiedziałam nawet że powinien na dłużej. Oczywiście nie pomogło a się naczytałam że jak prolaktyna spadnie to na pewno zajde. Też się odbijalam od kolejnych lekarzy. W międzyczasie zła cytologia. Potwierdzony HPV dwa rodzaje srednioonkogenny i niskoonkogenny. Gdy dostałam zielone światło na urodzenie dziecka zgłosiłam się do kliniki niepłodności. I na dzień dobry laparo. Bałam się ale i ucieszyłam bo miało zadziałać. Oczywiście wszyscy wokół pozachodzili a ja nie. Fakt że teraz jestem po inseminacji, nonitoringach cyklu ale myślę że dużo mi pomoglyscie właśnie Wy- bo gdybym się nie sugerowała waszymi wykresami (że mój za bardzo skacze) to bym nie wlaczyla duphastonu. A o niego poprosiłam lekarza argumentując właśnie skacząca faza lutealna. Naprawdę bardzo dużo się od Was dowiedziałam dziewczyny :)
    U mnie tez takie skoki ... a ten moj byly lekarz nie chcial mi dupka przepisac dal jakis lek czeski ktory psinco pomogl jeszcze triche na wizyte musze odczekac:/
    Niestety u mnie @ temepratura spadla szkoda ze dzisiaj ale leoeij dzisiaj niz jutro.

  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 18 sierpnia 2019, 06:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa88 wrote:
    U mnie tez takie skoki ... a ten moj byly lekarz nie chcial mi dupka przepisac dal jakis lek czeski ktory psinco pomogl jeszcze triche na wizyte musze odczekac:/
    Niestety u mnie @ temepratura spadla szkoda ze dzisiaj ale leoeij dzisiaj niz jutro.
    O nie! :(

    ug378ribriq3l8bh.png

    Starania o drugie dziecko - 27cs/12cs po cb
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 18 sierpnia 2019, 07:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak wszystko w tym cyklu dziwnie, temoka w gorę a piersi nic a nic mnie nie bolą...

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

    ug378ribriq3l8bh.png

    Starania o drugie dziecko - 27cs/12cs po cb
  • Ma_ho Ekspertka
    Postów: 155 120

    Wysłany: 18 sierpnia 2019, 07:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i pękłam Z rana jak wariatka poleciałam robić test Dziś dopiero +/- 8dpo Idiotka do potęgi

  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 18 sierpnia 2019, 07:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 17:07

    Ignissa lubi tę wiadomość

    11.2018 - 8tc [*] zasniad groniasty czesciowy
    02.2019 - cb

    30l.
‹‹ 149 150 151 152 153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego