X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)

Oceń ten wątek:
  • ma.rysia Autorytet
    Postów: 515 404

    Wysłany: 18 sierpnia 2019, 09:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena986 wrote:
    Nie chce cie tak dobijac ale ja juz tyle pokrzepiajacych postów czytalam... No nie wierze w takie pocieszanie na sile. Wątpię zeby prolaktyna byla powodem, chyba ze taka ponad 60, jaki jest twój wynik?? Ona musi blokowac ovu zeby przeszkadzać, jesli ovu jest to nie jest to problemem, tym bardziej ze wzrata w stresie wiec na widok igły możesz miec juz wyzszy wynik

    Ja miałam wynik prawie 50 i wygląda na to, że prolaktyna powodowała problemy z owulacją. Raz, że nawet ovufriend wskazywał mi cykle bezowulacyjne a dwa na usg zrobionym zaraz po owulacji jajnik wyglądał jakby tej owulacji nie było albo coś poszło nie tak. Prolaktyna u mnie też powodowała strasznie bolesne piersi przed okresem. W tym cyklu wykres wyglądał wydaje mi się prawidłowo i piersi też totalnie nie bolały więc na pewno coś lek działa. Pytanie czy to jedyna nasza przeszkoda. Tego się dowiemy w kolejnych cyklach i pozostaje mieć nadzieję, że się uda. Nakręcanie się w niczym nam teraz na pewno nie pomoże.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 sierpnia 2019, 09:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma.rysia wrote:
    Ja miałam wynik prawie 50 i wygląda na to, że prolaktyna powodowała problemy z owulacją. Raz, że nawet ovufriend wskazywał mi cykle bezowulacyjne a dwa na usg zrobionym zaraz po owulacji jajnik wyglądał jakby tej owulacji nie było albo coś poszło nie tak. Prolaktyna u mnie też powodowała strasznie bolesne piersi przed okresem. W tym cyklu wykres wyglądał wydaje mi się prawidłowo i piersi też totalnie nie bolały więc na pewno coś lek działa. Pytanie czy to jedyna nasza przeszkoda. Tego się dowiemy w kolejnych cyklach i pozostaje mieć nadzieję, że się uda. Nakręcanie się w niczym nam teraz na pewno nie pomoże.
    Dla mnie bromergon to ciezki lek i musialam go odstawic bo po prostu niw dawalam rady rano zawroty glowy mdlosci niskiw bardzo cisnienie zlikwidowal bolesne piersi ale cos za cos. Jednak uwazam ze warto sprobowac bo to ze komus sie nie udalo nie oznacza ze innej osobie sie na tym leku nie uda. Marysia powodzenia.

    ma.rysia lubi tę wiadomość

  • Nieznajoma_n Autorytet
    Postów: 416 180

    Wysłany: 18 sierpnia 2019, 09:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twinsowa wrote:
    No tutaj widać ☺️
    Też widzę 😍 pięknie 😍

    Malediwy2020 lubi tę wiadomość

    Czekam na fasolkę od lipca 2018
    Leki: kwas foliowy, inofem, magnez
    Morfologia partnera 4% edit 0%
    Ilość plemników w ejakulancie ml 40.32(poniżej 39) 2018r
    Ilość plemników w ml 11,2 (poniżej 15)2018r
    Test HBA 82% edit 88,5%(poniżej 80)
    Partner oporny dieta i suplementacje
    Asthenoteratozoospermiarogesteron
    Mar pozytywny podejrzenie niepłodności immunologicznej
    IgG 80-81%
    IgA 36-37%

    7dpo 27.00 (norma fazy lutealnej 1,84-23,9)
    AMH 3,33 (normy 5-95)
    Lat 29 l
    Wrzesień 2019 hsg jajowody drożne
    Październik 2019 hsp wycięty polip endometrialny szyjki macicy
    24.01 - IUI 🍷(cykl stymulowany od 3 DC pół tabletki clo do 8 DC) teraz duphaston 2x1
  • justyna1719 Autorytet
    Postów: 8670 4025

    Wysłany: 18 sierpnia 2019, 10:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malediwy2020 wrote:
    975a47e0b882.jpg
    O tu widzę 😍😍😍😍😍

    63644240ef.png

    👱‍♀️33 lat, 🤵38 lat
    Starania od czerwca 2018
    ❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
    📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
    📌2 IUI - październik nieudane ☹️

    🧫 04.11 IN VITRO
    🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
    🧫31.11 - mamy 5 zarodków
    ❄️ Jeden zarodek C.C.C.
    🤢Grudzień - Stop Covid ☹️
    ⛄07.02 Transfer-Blastka 3CC 🙏
    👶3dpt - prog 41
    👶7dpt beta 38,2, prog 46,82
    👶9dpt 120,7
    👶11dpt - 409,5, prog 47,82
    👶15dpt - 1592, prog 40,82
    👶21dpt - 8735 - prog39,15
    ❤️04.03 (25dpt) mamy serduszko ❤️

    *AMH 2,35
    *TSH 2,97 - (Euthyrox) 1,56 (13.12)
    *FSH 6,36
    *Homocysteina 11,66 (28.10), 4,86 (13.12)
    *Insulinooporość - Glucophage 500
    Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10
  • justyna1719 Autorytet
    Postów: 8670 4025

    Wysłany: 18 sierpnia 2019, 10:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malediwy2020 wrote:
    Jutro jak nie przyjdzie @ smignę na betę z ranca
    Trzymam kciuki ✊✊😊

    63644240ef.png

    👱‍♀️33 lat, 🤵38 lat
    Starania od czerwca 2018
    ❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
    📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
    📌2 IUI - październik nieudane ☹️

    🧫 04.11 IN VITRO
    🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
    🧫31.11 - mamy 5 zarodków
    ❄️ Jeden zarodek C.C.C.
    🤢Grudzień - Stop Covid ☹️
    ⛄07.02 Transfer-Blastka 3CC 🙏
    👶3dpt - prog 41
    👶7dpt beta 38,2, prog 46,82
    👶9dpt 120,7
    👶11dpt - 409,5, prog 47,82
    👶15dpt - 1592, prog 40,82
    👶21dpt - 8735 - prog39,15
    ❤️04.03 (25dpt) mamy serduszko ❤️

    *AMH 2,35
    *TSH 2,97 - (Euthyrox) 1,56 (13.12)
    *FSH 6,36
    *Homocysteina 11,66 (28.10), 4,86 (13.12)
    *Insulinooporość - Glucophage 500
    Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10
  • justyna1719 Autorytet
    Postów: 8670 4025

    Wysłany: 18 sierpnia 2019, 10:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_ho wrote:
    Justyna 1719 w którym dpo testujesz?
    11 dpo będzie 21 sierpnia 😘😘😘😊

    Ignissa lubi tę wiadomość

    63644240ef.png

    👱‍♀️33 lat, 🤵38 lat
    Starania od czerwca 2018
    ❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
    📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
    📌2 IUI - październik nieudane ☹️

    🧫 04.11 IN VITRO
    🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
    🧫31.11 - mamy 5 zarodków
    ❄️ Jeden zarodek C.C.C.
    🤢Grudzień - Stop Covid ☹️
    ⛄07.02 Transfer-Blastka 3CC 🙏
    👶3dpt - prog 41
    👶7dpt beta 38,2, prog 46,82
    👶9dpt 120,7
    👶11dpt - 409,5, prog 47,82
    👶15dpt - 1592, prog 40,82
    👶21dpt - 8735 - prog39,15
    ❤️04.03 (25dpt) mamy serduszko ❤️

    *AMH 2,35
    *TSH 2,97 - (Euthyrox) 1,56 (13.12)
    *FSH 6,36
    *Homocysteina 11,66 (28.10), 4,86 (13.12)
    *Insulinooporość - Glucophage 500
    Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10
  • justyna1719 Autorytet
    Postów: 8670 4025

    Wysłany: 18 sierpnia 2019, 10:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja zaraz wyjeżdżam na grilla do rodziców 😊 proszę za dużo nie pisać 😜😜😜😜 bo nie nadrobię 😀🤣🤣🤣🤣😘

    Malediwy2020, Pani Ciasio lubią tę wiadomość

    63644240ef.png

    👱‍♀️33 lat, 🤵38 lat
    Starania od czerwca 2018
    ❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
    📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
    📌2 IUI - październik nieudane ☹️

    🧫 04.11 IN VITRO
    🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
    🧫31.11 - mamy 5 zarodków
    ❄️ Jeden zarodek C.C.C.
    🤢Grudzień - Stop Covid ☹️
    ⛄07.02 Transfer-Blastka 3CC 🙏
    👶3dpt - prog 41
    👶7dpt beta 38,2, prog 46,82
    👶9dpt 120,7
    👶11dpt - 409,5, prog 47,82
    👶15dpt - 1592, prog 40,82
    👶21dpt - 8735 - prog39,15
    ❤️04.03 (25dpt) mamy serduszko ❤️

    *AMH 2,35
    *TSH 2,97 - (Euthyrox) 1,56 (13.12)
    *FSH 6,36
    *Homocysteina 11,66 (28.10), 4,86 (13.12)
    *Insulinooporość - Glucophage 500
    Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10
  • Tysia150 Autorytet
    Postów: 678 436

    Wysłany: 18 sierpnia 2019, 10:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malediwy2020 wrote:
    975a47e0b882.jpg

    Powtórz test, kochana :*
    Miałam identycznie w biochemie, kreska w ogóle nie ciemniala

    Mutacja genu m1ap u męża
    ICIS zaplanowane na pazdziernik
  • Niecierpliwa Ekspertka
    Postów: 245 249

    Wysłany: 18 sierpnia 2019, 10:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieznajoma_n wrote:
    Tak tak pamiętam. Jakiś progres w tej sprawie ? (Niechcący polubiłam ;))


    Tak. Zrobila to 🙉🙉🙉🙉 i wyladowala w szpitalu z silnym bolem brzucha w piatek i dwu dniowym krwawieniem jutro ma isc do lab zrobic bete bo prog jak jej robili miala 22ng/ml bete miala 17 IU/L lekarz powiedzial ze jest podwyzszona i ma sprawdzic w poniedzialek jak bd przyrost to znaczy ze jej sie udalo 🙉🙉🙉🙉

    Nona lubi tę wiadomość

    w4sqgzu3r3rkzllr.png
  • Ma_ho Ekspertka
    Postów: 155 120

    Wysłany: 18 sierpnia 2019, 10:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    11 dpo będzie 21 sierpnia 😘😘😘😊
    To chyba tak jak u mnie Rozumiem że 21 to wielki dzień Ja juz dziś zaliczyłam falstart 😂😂😂 Durna ze mnie baba

  • Niecierpliwa Ekspertka
    Postów: 245 249

    Wysłany: 18 sierpnia 2019, 10:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malediwy2020 wrote:
    975a47e0b882.jpg

    Widac :)

    w4sqgzu3r3rkzllr.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 sierpnia 2019, 10:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malediwy ja też widzę :) ale lepiej zrób betę.

    Niecierpliwa, ale historia... Ale krwawienie to skąd u niej w takim razie? Zagnieżdżenie? A co na to małżonek?

  • [email protected] Koleżanka
    Postów: 31 15

    Wysłany: 18 sierpnia 2019, 10:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa wrote:
    Tak. Zrobila to 🙉🙉🙉🙉 i wyladowala w szpitalu z silnym bolem brzucha w piatek i dwu dniowym krwawieniem jutro ma isc do lab zrobic bete bo prog jak jej robili miala 22ng/ml bete miala 17 IU/L lekarz powiedzial ze jest podwyzszona i ma sprawdzic w poniedzialek jak bd przyrost to znaczy ze jej sie udalo 🙉🙉🙉🙉


    Ale serio strzykawka?

    Starania od czerwiec 2019
    Ciaza blizniacza w 2016
    Porod w 28 tygodniu
    Mama jednego aniolka
  • Nieznajoma_n Autorytet
    Postów: 416 180

    Wysłany: 18 sierpnia 2019, 10:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa wrote:
    Tak. Zrobila to 🙉🙉🙉🙉 i wyladowala w szpitalu z silnym bolem brzucha w piatek i dwu dniowym krwawieniem jutro ma isc do lab zrobic bete bo prog jak jej robili miala 22ng/ml bete miala 17 IU/L lekarz powiedzial ze jest podwyzszona i ma sprawdzic w poniedzialek jak bd przyrost to znaczy ze jej sie udalo 🙉🙉🙉🙉
    O kurde to nieźle, że jej się udało takim sposobem;) pewnie szczęśliwa ;). Gratulacje dla koleżanki ;) ciekawe jak mąż zareaguje

    Czekam na fasolkę od lipca 2018
    Leki: kwas foliowy, inofem, magnez
    Morfologia partnera 4% edit 0%
    Ilość plemników w ejakulancie ml 40.32(poniżej 39) 2018r
    Ilość plemników w ml 11,2 (poniżej 15)2018r
    Test HBA 82% edit 88,5%(poniżej 80)
    Partner oporny dieta i suplementacje
    Asthenoteratozoospermiarogesteron
    Mar pozytywny podejrzenie niepłodności immunologicznej
    IgG 80-81%
    IgA 36-37%

    7dpo 27.00 (norma fazy lutealnej 1,84-23,9)
    AMH 3,33 (normy 5-95)
    Lat 29 l
    Wrzesień 2019 hsg jajowody drożne
    Październik 2019 hsp wycięty polip endometrialny szyjki macicy
    24.01 - IUI 🍷(cykl stymulowany od 3 DC pół tabletki clo do 8 DC) teraz duphaston 2x1
  • Lena986 Autorytet
    Postów: 431 157

    Wysłany: 18 sierpnia 2019, 10:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma.rysia wrote:
    Ja miałam wynik prawie 50 i wygląda na to, że prolaktyna powodowała problemy z owulacją. Raz, że nawet ovufriend wskazywał mi cykle bezowulacyjne a dwa na usg zrobionym zaraz po owulacji jajnik wyglądał jakby tej owulacji nie było albo coś poszło nie tak. Prolaktyna u mnie też powodowała strasznie bolesne piersi przed okresem. W tym cyklu wykres wyglądał wydaje mi się prawidłowo i piersi też totalnie nie bolały więc na pewno coś lek działa. Pytanie czy to jedyna nasza przeszkoda. Tego się dowiemy w kolejnych cyklach i pozostaje mieć nadzieję, że się uda. Nakręcanie się w niczym nam teraz na pewno nie pomoże.
    W takim przypadku zbicie prolaktyny może cos dac bo pojawi sie owulacja. Jeśli nie ma innych przeszkod to sie uda. Ja mialam naprawde lekko podwyzszona wiec biore sobie już z przyzwyczajenia tego bromka a czasem nawet nie wezme bo wiem ze i tak teraz mam niską

    ma.rysia lubi tę wiadomość

  • Twinsowa Autorytet
    Postów: 655 592

    Wysłany: 18 sierpnia 2019, 10:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_ho wrote:
    To chyba tak jak u mnie Rozumiem że 21 to wielki dzień Ja juz dziś zaliczyłam falstart 😂😂😂 Durna ze mnie baba

    Spoko ja dzisiaj też zatestowalam. Nie wiem po co 🙄 brzuch mnie pobolewal co jakiś czas i przelewa mi się ciągle..

    01.2012 - 37tc bliźniaki ❤️
    17.12.2017-6tc* Aniołek 30.12.19 - cp, zabieg
    25.01.21 - beta 457

    8599s65gngbw4qe1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 sierpnia 2019, 10:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj zatestowałam był jakiś cień cienia a dzisiaj rano biel więc pewnie sobie coś wmowiłam i czekam chyba już tylko na 🐵

    Tysia150, Twinsowa lubią tę wiadomość

  • Niecierpliwa Ekspertka
    Postów: 245 249

    Wysłany: 18 sierpnia 2019, 10:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale serio strzykawka?


    Tak strzykawka kupila syrop dla dzieci nurofen i ta stykawke uzyla. 🙉🙉🙉🙉

    Malwcia89 tak lekarz podejrzewa zagniezdzenie dlatego tak miala a te krwawienie bylo takie lekkie.

    Nieznajoma_n on jak zobaczyl wyniki to powiedzial jej no widzisz Mysza a mowilem ze gumy nie sa 100% pewne :) i sie poplakal w poniedzilek lecisz do laboratorium a na kazde USG ide z Toba a i fajnie by było jak byśmy mieli blizniaki 🙉🙉🙉🙊😁😁 a ona do niego Warita 😜


    Tylko ze teraz jak podejrzewaja ciaze on sie przyznal dlaczego z gumka sie kochal

    Bał sie bo ma głupia matke co mu nagadala ze jak był maly ulegl wypadkowi i ze on bezplodny jest a bal sie zrobic badanie... 😭😭😭😭
    A tak sie meda zapierala

    w4sqgzu3r3rkzllr.png
  • Tysia150 Autorytet
    Postów: 678 436

    Wysłany: 18 sierpnia 2019, 10:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa wrote:
    Tak strzykawka kupila syrop dla dzieci nurofen i ta stykawke uzyla. 🙉🙉🙉🙉

    Malwcia89 tak lekarz podejrzewa zagniezdzenie dlatego tak miala a te krwawienie bylo takie lekkie.

    Nieznajoma_n on jak zobaczyl wyniki to powiedzial jej no widzisz Mysza a mowilem ze gumy nie sa 100% pewne :) i sie poplakal w poniedzilek lecisz do laboratorium a na kazde USG ide z Toba a i fajnie by było jak byśmy mieli blizniaki 🙉🙉🙉🙊😁😁 a ona do niego Warita 😜


    Tylko ze teraz jak podejrzewaja ciaze on sie przyznal dlaczego z gumka sie kochal

    Bał sie bo ma głupia matke co mu nagadala ze jak był maly ulegl wypadkowi i ze on bezplodny jest a bal sie zrobic badanie... 😭😭😭😭
    A tak sie meda zapierala
    Haha szok :D
    Oby było Wszystko Oki :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2019, 10:59

    Mutacja genu m1ap u męża
    ICIS zaplanowane na pazdziernik
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 sierpnia 2019, 10:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to trochę dziwne bo skoro myślał że jest bezpłodny To po co w takim razie upierał się na te gumki?

    Ignissa lubi tę wiadomość

‹‹ 151 152 153 154 155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ