Forum Starając się - ogólne Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)

Oceń ten wątek:
  • Nieznajoma_n Autorytet
    Postów: 416 180

    Wysłany: 3 sierpnia 2019, 21:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć można nieśmiało się przyłączyć ?:)

    Marylove, Twinsowa, Justyna1719, Ma_ho lubią tę wiadomość

    Czekam na fasolkę od lipca 2018
    Leki: kwas foliowy, inofem, magnez
    Morfologia partnera 4% edit 0%
    Ilość plemników w ejakulancie ml 40.32(poniżej 39) 2018r
    Ilość plemników w ml 11,2 (poniżej 15)2018r
    Test HBA 82% edit 88,5%(poniżej 80)
    Partner oporny dieta i suplementacje
    Asthenoteratozoospermiarogesteron
    Mar pozytywny podejrzenie niepłodności immunologicznej
    IgG 80-81%
    IgA 36-37%

    7dpo 27.00 (norma fazy lutealnej 1,84-23,9)
    AMH 3,33 (normy 5-95)
    Lat 29 l
    Wrzesień 2019 hsg jajowody drożne
    Październik 2019 hsp wycięty polip endometrialny szyjki macicy
    24.01 - IUI 🍷(cykl stymulowany od 3 DC pół tabletki clo do 8 DC) teraz duphaston 2x1
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 sierpnia 2019, 21:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_ho wrote:
    No właśnie gdybym miała go pod ręką to nie byłoby problemu A tak siedzę i dumam Moje wyliczenia szlag trafił


    Wyliczenia wyliczeniami a jednak organizm swoje:)

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4154 1751

    Wysłany: 3 sierpnia 2019, 21:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twinsowa wrote:
    Dziewczyny chce zacząć mierzyć temp.
    Jaki termometr polecacie?
    I przede wszystkim w której części ciała mierzycie?? Poradzcie mi ☺️
    Ja mierze zwykłym bezrteciowym w pochwie, wydaje mi się najbardziej wiarygodne 😊

    Twinsowa, Agaalexa90 lubią tę wiadomość

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4154 1751

    Wysłany: 3 sierpnia 2019, 21:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka wrote:
    Faktycznie Nona nawet nie zspisala sie na testowanie😕
    No w lipcowym jak zniknęła tak cisza 😐

    Nona lubi tę wiadomość

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4154 1751

    Wysłany: 3 sierpnia 2019, 21:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marylove wrote:
    Cześć Dziewczyny! Proszę o poradę... mój cykl zapowiadał się dość obiecująco (jak możecie sprawdźcie), dziś temperatura spadła do 36.15. o 17-stej strasznie rozbolał mnie brzuch, typowo jak na @ (głową boli mnie cały dzień, brzuch tak ćmil). Gdy poszłam do łazienki okazało się, że mam lekko brązowy śluz ((wielkości zielonego groszku) i od tego czasu zero @,zero plamienia. Brzuch boli jedynie okresowo. Czy myślicie, że jeśli jutro zrobię test może wyjść ciąża? Nie chcę sobie wkrecac, ale czy to może być implantacja w 12dpo?
    Będę wdzięczna za odpowiedzi :)
    Jesli implantacja to dopiero po dwóch dniach może coś wykazać 😊

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4154 1751

    Wysłany: 3 sierpnia 2019, 21:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieznajoma_n wrote:
    Cześć można nieśmiało się przyłączyć ?:)
    No hej 😊 opowiedz coś o sobie 😊 jak długo się staracie 😊 czy o pierwsze dziecko czy masz już jakieś 😊?

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Nieznajoma_n Autorytet
    Postów: 416 180

    Wysłany: 3 sierpnia 2019, 22:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No hej 😊 opowiedz coś o sobie 😊 jak długo się staracie 😊 czy o pierwsze dziecko czy masz już jakieś 😊?
    Staramy się o pierwsze dziecko, od roku i prawie miesiąca. Zdrobialam monitoring cyklu u mnie wszystko co miesiąc jak w zegarku 26 dni trwa cykl mniej więcej w połowie owulacja. Hormony bardzo dobre, morfologia partnera 4 (norma od 4) test HBA 82( norma od 80) ilość plemników w ml 11,2 ( norma od 15), ilość plemników w ejakulancie 40,42 ( norma od 39), plemniki ruchliwe 33. Byłam już na kilku konstrukcjach, słysząc wszystko jest w porządku proszę próbować. No jeden lekarz mówi, że partner musi popracować nad nasieniem na innej że nasienie jest spoko ale nie spotykamy się w odpowiednim momencie. Teraz idę do lekarza z polecenia 20.08 podobno rzeczowo podchodzi do sprawy i nie mówi "proszę próbować" tylko zleca np drożność. W grudniu jestem też zapisana na NFZ tutaj pod kątem inseminacji. No i tak to u mnie. Poza tym wszystkie koleżanki są albo w ciąży albo mają dzieci i ciężko od tego tematu odpocząć psychicznie bo kiedy się słyszy "ojej wpadłam" albo "udało się za pierwszym razem" to jest ciężko ;). To tyle o mnie ;)

    Czekam na fasolkę od lipca 2018
    Leki: kwas foliowy, inofem, magnez
    Morfologia partnera 4% edit 0%
    Ilość plemników w ejakulancie ml 40.32(poniżej 39) 2018r
    Ilość plemników w ml 11,2 (poniżej 15)2018r
    Test HBA 82% edit 88,5%(poniżej 80)
    Partner oporny dieta i suplementacje
    Asthenoteratozoospermiarogesteron
    Mar pozytywny podejrzenie niepłodności immunologicznej
    IgG 80-81%
    IgA 36-37%

    7dpo 27.00 (norma fazy lutealnej 1,84-23,9)
    AMH 3,33 (normy 5-95)
    Lat 29 l
    Wrzesień 2019 hsg jajowody drożne
    Październik 2019 hsp wycięty polip endometrialny szyjki macicy
    24.01 - IUI 🍷(cykl stymulowany od 3 DC pół tabletki clo do 8 DC) teraz duphaston 2x1
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1573 2218

    Wysłany: 4 sierpnia 2019, 00:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_ho wrote:
    Pomóżcie
    Dziś 10dc Śluzu jeszcze brak, skoku temp nie było a tu taki test Co mam myśleć?
    w97m08.jpg


    A czy to nie są testy z domowego laboratorium?

    ckai3e3knaa1amlz.png


    3i49g7rfm0hi97rc.png
    3i49px9ilsmjp198.png


    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • ElenaM Autorytet
    Postów: 481 246

    Wysłany: 4 sierpnia 2019, 07:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_ho wrote:
    No właśnie gdybym miała go pod ręką to nie byłoby problemu A tak siedzę i dumam Moje wyliczenia szlag trafił
    Znam ten ból. ... Mój ma teraz w większości okres wyjazdów na dwa-trzy tyg. I to na drugi koniec Polski. Też próbujemy zgrać inseminacje z jego obecnością ale to jak układanie Jengi- jedna kiepska decyzja i leci cały plan.... :/

    8.07 1 IUI- :(
    29.07- 2 IUI ♥️
    21.04.2020- Ur. Alicji 😍

    ex2bdf9h43oxp09j.png
  • Ma_ho Ekspertka
    Postów: 155 120

    Wysłany: 4 sierpnia 2019, 08:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    A czy to nie są testy z domowego laboratorium?

    Zgadza się To domowe laboratorium Dziś rano już gruba krecha, aż w oczy kłuło Dobre te testy? Bo ja pierwszy raz z nimi i nie mam
    porównania

    ElenaM - Mój na szczęście wczoraj wrócił więc zagoniłam do roboty Ale to mijanie się to kiepska sprawa

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2019, 08:14

  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1573 2218

    Wysłany: 4 sierpnia 2019, 09:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_ho wrote:
    Zgadza się To domowe laboratorium Dziś rano już gruba krecha, aż w oczy kłuło Dobre te testy? Bo ja pierwszy raz z nimi i nie mam
    porównania

    ElenaM - Mój na szczęście wczoraj wrócił więc zagoniłam do roboty Ale to mijanie się to kiepska sprawa


    One są porąbane. Większości dziewczyn wychodzą pozytywne przez 3/4 cyklu 😂 😂 😂

    Marika92, Ignissa, Ania:)) lubią tę wiadomość

    ckai3e3knaa1amlz.png


    3i49g7rfm0hi97rc.png
    3i49px9ilsmjp198.png


    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 4 sierpnia 2019, 10:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadza sie, mnie też zrobily w konia. Wychodziły pozytywne w 11 dc, później w 17, 18 i 19 a później pod sam koniec, jakiś 26, 27 dc. Chyba nie muszę mówić jakiej nadziei na ciążę mi narobiły...

    Niecierpliwa lubi tę wiadomość

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Lena986 Autorytet
    Postów: 431 157

    Wysłany: 4 sierpnia 2019, 10:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Zgadza sie, mnie też zrobily w konia. Wychodziły pozytywne w 11 dc, później w 17, 18 i 19 a później pod sam koniec, jakiś 26, 27 dc. Chyba nie muszę mówić jakiej nadziei na ciążę mi narobiły...
    Tez je miałam, moze też mnie oszukaly ze wczesną ovu. Teraz sie zastanawiam czy nie wziąść tych z allegro 50szt i robic 2 razy dziennie caly cykl. Co myslicie, kazda tylko poleca facelle?

  • boo123 Autorytet
    Postów: 1282 1369

    Wysłany: 4 sierpnia 2019, 10:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla pierwszej zafasolkowanej w sierpniu 😁 dziewczyny, jestem 5 dpo i jestem mega wyczulona na zapachy 😆 już sobie wkręcam że może to wczesny objaw ciazy🤪, ale chyba za wcześnie co? Gotuję rosół i nie mogę znieść tego zapachu, gdzie zawsze go lubiłam.

    2 lata starań o 👦
    08.2016 synek ♥️

    Starania o rodzeństwo od 05.2018

    05.2020 9tc 💔
  • Szpilkka Autorytet
    Postów: 921 293

    Wysłany: 4 sierpnia 2019, 10:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze co do testów owulacyjnych to mogą byc po prostu słabe. W tym cyklu mialam zielone paski z allegro, rossmanowskie i takie strumieniowe też z rossmanna. Te allegro byly bardzo kiepskie i tak naprawde na zadnym druga kreska nie byla mocna:/ za to na tych z rossmanna bylo widac wyraznie az bordowa kreske wiec ....

    82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • Szpilkka Autorytet
    Postów: 921 293

    Wysłany: 4 sierpnia 2019, 10:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    boo123 wrote:
    Gratulacje dla pierwszej zafasolkowanej w sierpniu 😁 dziewczyny, jestem 5 dpo i jestem mega wyczulona na zapachy 😆 już sobie wkręcam że może to wczesny objaw ciazy🤪, ale chyba za wcześnie co? Gotuję rosół i nie mogę znieść tego zapachu, gdzie zawsze go lubiłam.
    Ja też jestem 5dpo 😊 akurat ten cykl trafiliśmy w plodne więc też czekam ... poki co ból miesiaczkowy. W dzień owulacji mialam mega bol brzucha i jajnika..

    boo123 lubi tę wiadomość

    82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 sierpnia 2019, 11:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 18:24

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 sierpnia 2019, 11:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywam testow horienmedical po 30 pakowane.

  • Lena986 Autorytet
    Postów: 431 157

    Wysłany: 4 sierpnia 2019, 11:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka wrote:
    Ja uzywam testow horienmedical po 30 pakowane.
    I dobrze ci pokazuja? To zamowie na probe, te z allegro może faktycznie blednie wskazuja

  • Lena986 Autorytet
    Postów: 431 157

    Wysłany: 4 sierpnia 2019, 11:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Angela, co Twój mąż bierze na morfologie 1%?

    Ja ucichlam bo mój odebrał wyniki nasienia.
    Słaba ruchliwośc, morfologia 0% prawidłowych.
    Asthenoteratozoospermia....
    O kurczę... Stasznie przykre, da sie cos na to poradzic? Ja sie spodziewałam niestety takiego samego wyniku :(

‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

„Nie mogę zajść w ciążę!” – najczęstsze problemy z płodnością u kobiet

Czy zastanawiałaś się kiedy powinnaś zacząć martwić się, jeśli pomimo waszych starań nie możesz zajść w ciążę? Czy lepiej cierpliwie czekać, czy może gdy nadejdą pierwsze obawy, od razu skonsultować się z lekarzem? Przeczytaj jakie są niepokojące objawy, których nie powinnaś ignorować i jakie są potencjalne rozwiązania zwiększające szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego