Forum Starając się - ogólne Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 sierpnia 2019, 23:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamowilam ten zel o ktorym pisalyscie i musze go jutro odmowic bo moj strzelil focha ,stwierdzil ze za bardzo kombinuje i on nie bedzie tego robic jsk bede tego uzywac.Tlumaczenie nic nie pomoze poprostu totalny cyrk stwierdzilam ze facet to inny gatunek 😕

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 sierpnia 2019, 23:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 18:27

    Pani Ciasio, Wik89, Marika92, Malwcia89, Justyna1719, Anka13 lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 sierpnia 2019, 23:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Ja nic o żelu nie mówiłam. Wsadzalam w pipe, przychodził do łóżka i myślał że taka wilgotna jestem. Luzik.
    Tez bym tak zrobila tylko teraz ma nocki wiec jest pol dnia w domu i na pewno chcialby wiedziec co ciekawego przyszlo wiec wolalam go uprzedzic .Zamowie za tydzien bo bedzie miec inna zmiane a przyda sie w nastepnym cyklu.

    Nona lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 sierpnia 2019, 23:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 18:27

  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 5 sierpnia 2019, 06:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zwykle zamawiam do pracy albo do odbioru w aptece :)

    Moj mąż jest ogólnie dziwny pod tym względem. Chce mieć drugie dziecko i nawet w miarę się zaangażował. Nie ma pretensji, że ostatnio non stop latam po lekarzach, zrobił badania, nie ma nic do tego żelu, który od następnej owulacji pójdzie w ruch. Ale za to suplement kupuje od 2 tygodni, ja chcialam mu zamówić, to ciągle mówi, że on sam sobie kupi. O żadnej diecie nie chce słyszeć, zwlaszcza,że androlog nic złego w jego badaniach nie widział ale ilosc i morfologię mial na granicy normy i warto byłoby te parametry podciągnąć. Badania z krwi robi od ponad miesiąca ale to pewnie dlatego, że po nich bedzie musiał pomyśleć o tej diecie. Mój mąż ma sporą nadwagę i kocha niezdrowe żarcie 😑

    Julka lubi tę wiadomość

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Nieznajoma_n Autorytet
    Postów: 415 180

    Wysłany: 5 sierpnia 2019, 06:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj temat facetów to temat rzeka. Mojego prosiłam pół roku żeby zrobił badanie nasienia, w końcu poszedł i nie był z tym nigdzie u żadnego lekarza, bo na dole napisali komentarz, że wszystko całkiem dobrze w razie problemów z zajściem w ciążę proszę o kontakt z lekarzem. Od tego czasu minęło kolejne pół roku dziecka jak nie było tak nie ma i uparcie powtarzać badania nie chce, bo po co, co z tego ze badanie ważne jest 3 miesiące. Suplementy też musiałam ją mu kupić drogie jak cholera ale co tam, to nie brał jakiś czas bo miał problemy jelitowe i zrzucał winę na tabletki. Teraz po wielu trudach rozmowach itp zaczął brać. Z facetami gorzej niż dziećmi, bo powiesz mu coś to strzeli focha, albo powie że widocznie tak miało być, eh.

    Ignissa, Julka, Nona lubią tę wiadomość

    Czekam na fasolkę od lipca 2018
    Leki: kwas foliowy, inofem, magnez
    Morfologia partnera 4% edit 0%
    Ilość plemników w ejakulancie ml 40.32(poniżej 39) 2018r
    Ilość plemników w ml 11,2 (poniżej 15)2018r
    Test HBA 82% edit 88,5%(poniżej 80)
    Partner oporny dieta i suplementacje
    Asthenoteratozoospermiarogesteron
    Mar pozytywny podejrzenie niepłodności immunologicznej
    IgG 80-81%
    IgA 36-37%

    7dpo 27.00 (norma fazy lutealnej 1,84-23,9)
    AMH 3,33 (normy 5-95)
    Lat 29 l
    Wrzesień 2019 hsg jajowody drożne
    Październik 2019 hsp wycięty polip endometrialny szyjki macicy
    24.01 - IUI 🍷(cykl stymulowany od 3 DC pół tabletki clo do 8 DC) teraz duphaston 2x1
  • ElenaM Autorytet
    Postów: 481 246

    Wysłany: 5 sierpnia 2019, 06:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrażenie że to ich rozdęte ego jako gatunku utrudnia im po prostu zdroworozsądkowe myślenie. Z moim bardzo podobnie. Dostał kiepskie wyniki to się załamał że musiałam mega pocieszać. Potem androlog powiedział że ogólnie są dobre bo wystarczy 1 plemnik i pewnie problem jest ze mną (moich wyników nie widział) to ten mój osiołek tak się uczepił tej myśli że nie przekonywaly go ani moje wyniki ani opinia mojej ginekolog. Uparł się jak osioł. Więc teraz na wszystkie monitoringi, inseminacje i cokolwiek innego zabieram go ze sobą i zapraszam do gabinetu. By po pierwsze zobaczył ile razy muszę tam łazić i się obnażać, co mówią lekarze i jak trudne jest ogarnięcie tych wszystkich wytycznych, terminów itd. Że owulacja to konkretny dzień i ciężko go uchwycić bo cykle się zmieniaja i nikt nie będzie czekał z owulacja aż on wróci z poligonu. I trochę to pomogło. Przy on vitro planuje go nie oszczędzac :)

    Julka, Nona lubią tę wiadomość

    8.07 1 IUI- :(
    29.07- 2 IUI ♥️
    21.04.2020- Ur. Alicji 😍

    ex2bdf9h43oxp09j.png
  • Nieznajoma_n Autorytet
    Postów: 415 180

    Wysłany: 5 sierpnia 2019, 06:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak bym widziała siebie. Tylko nie mój to nie pójdzie do androloga bo po co przecież napisali notatkę przy badaniu że jest ok. Ja też łażę po lekarzach i jedni mówią, że wyniki partnera są dobre a jedni że nie bardzo. Ginekolog który jest jest andrologiem powiedział wprost, że to może być wina nasienia, bo nie jest tragiczne ale na granicy normy a niektóre wartości trochę poniżej, a mój partner twierdzi że wysraczy jeden raz dobry dzień i ludzie zachodzą w ciążę, tylko u nas jest jakiś problem. No ja teraz też idę do lekarza z polecenia i pewnie się zacznie ta druga część czyli drożność itp, w kierunku inseminacji też jestem zapisana na grudzień na NFZ.

    Czekam na fasolkę od lipca 2018
    Leki: kwas foliowy, inofem, magnez
    Morfologia partnera 4% edit 0%
    Ilość plemników w ejakulancie ml 40.32(poniżej 39) 2018r
    Ilość plemników w ml 11,2 (poniżej 15)2018r
    Test HBA 82% edit 88,5%(poniżej 80)
    Partner oporny dieta i suplementacje
    Asthenoteratozoospermiarogesteron
    Mar pozytywny podejrzenie niepłodności immunologicznej
    IgG 80-81%
    IgA 36-37%

    7dpo 27.00 (norma fazy lutealnej 1,84-23,9)
    AMH 3,33 (normy 5-95)
    Lat 29 l
    Wrzesień 2019 hsg jajowody drożne
    Październik 2019 hsp wycięty polip endometrialny szyjki macicy
    24.01 - IUI 🍷(cykl stymulowany od 3 DC pół tabletki clo do 8 DC) teraz duphaston 2x1
  • Ma_ho Ekspertka
    Postów: 155 120

    Wysłany: 5 sierpnia 2019, 07:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki jeśli pytanie już bylo, ale o jakim żelu piszecie? Podajcie proszę nazwę? Może i ja sobie zaaplikuje

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2019, 08:26

  • UlaFalka Autorytet
    Postów: 698 542

    Wysłany: 5 sierpnia 2019, 08:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia, 09:10

    Nona lubi tę wiadomość

    Endometrioza
    Torbiel czekoladowa na lewym jajniku
    Niska rezerwa jajnikowa (AMH 0,7)

    Luty 2020 - 1 IUI nieudane
    Czerwiec 2020 - 2 IUI nieudane
    Lipiec 2020 - 3 IUI nieudane

    Wrzesień 2020 - start IVF (ICSI)
    16 września - transfer 2-dniowca
  • UlaFalka Autorytet
    Postów: 698 542

    Wysłany: 5 sierpnia 2019, 08:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia, 09:10

    Endometrioza
    Torbiel czekoladowa na lewym jajniku
    Niska rezerwa jajnikowa (AMH 0,7)

    Luty 2020 - 1 IUI nieudane
    Czerwiec 2020 - 2 IUI nieudane
    Lipiec 2020 - 3 IUI nieudane

    Wrzesień 2020 - start IVF (ICSI)
    16 września - transfer 2-dniowca
  • Ma_ho Ekspertka
    Postów: 155 120

    Wysłany: 5 sierpnia 2019, 08:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    UlaFalka wrote:
    Haha, ja robię dokładnie tak samo z tymi żelami z aplikatorami.
    Chociaż wczesniej używałam żelu Conceive Plus (jak jeszcze był dostępnny w tubce a nie aplikatorach) i normalnie używalismy tego żelu w czasie przytulania.
    O w mordę!!! Przypomniałam sobie że też go używałam przy poprzednich staraniach Jak nie zaskoczę teraz to też po niego sięgnę

  • boo123 Autorytet
    Postów: 1235 1354

    Wysłany: 5 sierpnia 2019, 08:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze planuje kupić ten żel na kolejny cykl i jakoś tak odwlekam i sobie musimy radzić bez niego. Chyba jednak go zakupie, ale to nie tania sprawa co nie?

    Julka lubi tę wiadomość

    2 lata starań o 👦
    08.2016 synek ♥️

    Starania o rodzeństwo od 05.2018

    05.2020 9tc 💔
  • boo123 Autorytet
    Postów: 1235 1354

    Wysłany: 5 sierpnia 2019, 08:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę dziewczyny w czwartek na badanie progresteronu (wtedy będzie 21dc) i odbieram inne hormony.ktore robiłam na początku cyklu. Stracha mam co mi wyjdzie, głupia jestem ale mam nadzieję że wyjdzie coś nie tak, żebym dostała leki na to i poszło już z górki. Robiłam też amh, nie wiecie ile się czeka na wyniki tego badania?

    2 lata starań o 👦
    08.2016 synek ♥️

    Starania o rodzeństwo od 05.2018

    05.2020 9tc 💔
  • Nieznajoma_n Autorytet
    Postów: 415 180

    Wysłany: 5 sierpnia 2019, 09:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To lecę do apteki po żel, bo na dniach powinna być owulka ;) ja na amh czekałam max jeden dzień chyba z tego co pamiętam, dość szybko był wynik a mówili że przez te badanie będzie wydłużony czas oczekiwania ;)

    Czekam na fasolkę od lipca 2018
    Leki: kwas foliowy, inofem, magnez
    Morfologia partnera 4% edit 0%
    Ilość plemników w ejakulancie ml 40.32(poniżej 39) 2018r
    Ilość plemników w ml 11,2 (poniżej 15)2018r
    Test HBA 82% edit 88,5%(poniżej 80)
    Partner oporny dieta i suplementacje
    Asthenoteratozoospermiarogesteron
    Mar pozytywny podejrzenie niepłodności immunologicznej
    IgG 80-81%
    IgA 36-37%

    7dpo 27.00 (norma fazy lutealnej 1,84-23,9)
    AMH 3,33 (normy 5-95)
    Lat 29 l
    Wrzesień 2019 hsg jajowody drożne
    Październik 2019 hsp wycięty polip endometrialny szyjki macicy
    24.01 - IUI 🍷(cykl stymulowany od 3 DC pół tabletki clo do 8 DC) teraz duphaston 2x1
  • Marika92 Autorytet
    Postów: 468 344

    Wysłany: 5 sierpnia 2019, 09:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona, ale jak to dobrze, że Twój mąż zrobił to badanie. Przynajmniej wiecie na czym stoicie. A teraz to już z górki będzie.
    Ja swojego chyba nie dam rady namówić, mimo że kilka miesięcy wstecz mówił, że jak będzie trzeba to pójdzie, a teraz hmm coś mu się odmieniło. Dlatego, że myśli sobie ze jak raz zaskoczyło, to u niego wszystko ok.. Dosłownie tak mi powiedział.
    W tym cyklu chciałam wprowadzić taktykę co dwa dni, ale wczoraj już nie dał rady 😕 i plan strzelił.. Zresztą u mnie tym razem bez owulacji się zapowiada i tak, szlag by to.
    Zerkniecie na mój wykres, chyba już nie mam na co liczyć, bo jakby miała być, to już by chyba była? 😭 Cykle 27 dniowe...

    Nona lubi tę wiadomość

    mhsvi09k9f9yh4tj.png

    14.07.2020 Michaś ❤️

    08.01.2019 [*] 9tc 💔
    08.2019 ciąża biochemiczna
    ~ Trombofilia wrodzona
    ~ MTHFR 677 CT homo
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 5 sierpnia 2019, 09:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam kupić ten żel ale zastanawiam się, czy mi on potrzebny, od wczoraj leci ze mnie jak z kranu. Myślałam, że po odstawieniu wiesiołka się uspokoi ale nic z tego.

    Julka, Justyna1719 lubią tę wiadomość

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Angela Autorytet
    Postów: 619 248

    Wysłany: 5 sierpnia 2019, 09:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marika92 wrote:
    Nona, ale jak to dobrze, że Twój mąż zrobił to badanie. Przynajmniej wiecie na czym stoicie. A teraz to już z górki będzie.
    Ja swojego chyba nie dam rady namówić, mimo że kilka miesięcy wstecz mówił, że jak będzie trzeba to pójdzie, a teraz hmm coś mu się odmieniło. Dlatego, że myśli sobie ze jak raz zaskoczyło, to u niego wszystko ok.. Dosłownie tak mi powiedział.
    W tym cyklu chciałam wprowadzić taktykę co dwa dni, ale wczoraj już nie dał rady 😕 i plan strzelił.. Zresztą u mnie tym razem bez owulacji się zapowiada i tak, szlag by to.
    Zerkniecie na mój wykres, chyba już nie mam na co liczyć, bo jakby miała być, to już by chyba była? 😭 Cykle 27 dniowe...
    Test owu miałaś pozytywny a temperatura może podskoczyć kilka dni po więc jeszcze go nie spisuj na straty 🙂

    27l
    02.2019 Sono Hsg - jajowody drożne
    O2.2019 IUI nieudana
    07.2019 Histeroskopia-usuniecie polipa endometrialnego
    06.08.19 2IUI
    09.2019 3IUI
    Macica dwurożna lub lukowata?
    AMH -0.92

    Mała ilość plemnikow i morfologia 1%
  • Ma_ho Ekspertka
    Postów: 155 120

    Wysłany: 5 sierpnia 2019, 09:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marika92 wrote:
    W tym cyklu chciałam wprowadzić taktykę co dwa dni, ale wczoraj już nie dał rady 😕 i plan strzelił.. Zresztą u mnie tym razem bez owulacji się zapowiada i tak, szlag by to.
    Zerkniecie na mój wykres, chyba już nie mam na co liczyć, bo jakby miała być, to już by chyba była? 😭 Cykle 27 dniowe...

    Mój cykl też jakiś dziwny Dziś 12 dc i jakby owulacja Tak twierdza testy Ale sluzu mało, cycki nie bolą, jajniki nie kłują, temp nie skoczyla Boszzzzz oszaleje
    No i plan bzykanka też lekko się zachwiał Mąż może i jest zaangażowany, ale woli spontan niż zaplanowane zbliżenia A ja mam coś jakby seksualny grafik 😂, który męża przeraża i nawet blokuje

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2019, 09:49

  • Marika92 Autorytet
    Postów: 468 344

    Wysłany: 5 sierpnia 2019, 09:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela wrote:
    Test owu miałaś pozytywny a temperatura może podskoczyć kilka dni po więc jeszcze go nie spisuj na straty 🙂
    Dzięki Angela, spróbuję jeszcze trochę poczekać. Chociaż już mnie tak to zdołowało, że rzuciłabym ten termometr w kąt najchętniej 😤

    mhsvi09k9f9yh4tj.png

    14.07.2020 Michaś ❤️

    08.01.2019 [*] 9tc 💔
    08.2019 ciąża biochemiczna
    ~ Trombofilia wrodzona
    ~ MTHFR 677 CT homo
‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego