Forum Starając się - ogólne Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)

Oceń ten wątek:
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 5 sierpnia 2019, 19:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na monicie, pecherzyk 17x19 u mnie rosną do ok. 25, więc jeszcze trochę, pewnie w czwartek pęknie. Niestety dziś nie mozemy działać, bo kutromam kolposkopię, zostaje jutro i pojutrze. W tym cyklu pojedziemy bez Dupka, co mnie w sumie cieszy, bo tylko potkręcal mi objawy i powodował frustrację. Jak w tym cyklu nie pyknie, to umawiamy się na hsg, nie ma na co czekać.

    Pani Ciasio lubi tę wiadomość

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • KalaW Autorytet
    Postów: 569 136

    Wysłany: 5 sierpnia 2019, 19:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś 4 dc, ale w sumie dziwne, bo tylko 3 dni @ miałam i to taką jakąś słabą jak nigdy...
    No ale kupiłam właśnie Puregon (z bólem serca, bo kolejne 360zł pewnie pójdzie do kosza) i zaczynam się dziś znów kłuć...

    W takim razie, jeśli wgl pęcherzyki urosną, to będę testować 29/08

    PCOS - stwierdzone w 16 r.ż.
    MTHFR A1298C C/C homozygotyczne
    20210 G-A heterozygotyczne
    prawie 4lata od odstawienia antykoncepcji - 10 cykli stymulowanych / wypróbowane CLO, Mensinorm, Ovaleap, Puregon

    10.2018 - CB
    01.2019 - CB + Ektopowa (dwa jajeczka)
    16.06.19 - HyCoSy - jajowody drożne, jeden z opóźnieniem
    08.2019 - CB
    01.2020 - C ektopowa
    07.2020 - C ektopowa
  • Anka13 Ekspertka
    Postów: 161 219

    Wysłany: 5 sierpnia 2019, 20:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj cie kochane.Pisałam wam ostatnio o moim "dziwnym" cyklu.W 6dc miałam ból jajnika i pozytywny test owu.i dziś wychodzi mi 7dpo wiec zrobiłam progesteron i mam 16,4.Czy to możliwe że to wczesna ciąża??Jest sens iść jutro na bete?

    wiek- 32 lata
    Niedoczynność tarczycy - euthyrox 75

    2.01.2019 - poronienie samoistne ( 7tc)
    14.10.2019 - pozytywny test
    14.10.2019 - beta 17.9
    16.10.2019 - beta 64.6
    04.11.2019 jest <3
    starania od 2016
    https://www.suwaczki.com/tickers/c55ftv7360ga37sc.png

    https://www.suwaczki.com/tickers/c55f3e3kv2bipar4.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 sierpnia 2019, 20:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka13 wrote:
    Witaj cie kochane.Pisałam wam ostatnio o moim "dziwnym" cyklu.W 6dc miałam ból jajnika i pozytywny test owu.i dziś wychodzi mi 7dpo wiec zrobiłam progesteron i mam 16,4.Czy to możliwe że to wczesna ciąża??Jest sens iść jutro na bete?

    Jak tak czytam w necie, to taki prog jest właściwy i dla kobiet w fazie lutealnej i pierwszym trymestrze.

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 5 sierpnia 2019, 20:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia150 wrote:
    Haha a potem, kochanie ale masz wilgotno :D no jak na ciebie patrzę to od razu haha :D i od razu miłej 😎😎😎😎
    Haha 😀 dobra ściema nie jest zła 😀😀😀😀

    Julka lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 sierpnia 2019, 20:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka13 wrote:
    Witaj cie kochane.Pisałam wam ostatnio o moim "dziwnym" cyklu.W 6dc miałam ból jajnika i pozytywny test owu.i dziś wychodzi mi 7dpo wiec zrobiłam progesteron i mam 16,4.Czy to możliwe że to wczesna ciąża??Jest sens iść jutro na bete?
    Wysoki progesteron nie zawsze swiadczy o ciazy a z beta bym poczekala ze dwa dni.

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 5 sierpnia 2019, 20:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    macie swoje ogóreczki? :D
    Tak kochana 😊 dlatego robię ich trochę 😊 ale z curry są moje najbardziej ulubione 😊

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 sierpnia 2019, 20:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Haha 😀 dobra ściema nie jest zła 😀😀😀😀
    Justyna a ty jestws juz po owu?

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 5 sierpnia 2019, 20:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka wrote:
    Kurde chyba tez jutro bede robic bo zapasow ubywa a narobilas smaka😄
    No to dzialaj bo dobre są 😊 a te z chili też słyszałam że dobre 😊

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 5 sierpnia 2019, 20:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_ho wrote:
    Ja mam w domu jednego ogórasa 🤣😂😝
    Haha 😀 domyślam się jakiego 😀😀😀

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 5 sierpnia 2019, 20:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Byłam na monicie, pecherzyk 17x19 u mnie rosną do ok. 25, więc jeszcze trochę, pewnie w czwartek pęknie. Niestety dziś nie mozemy działać, bo kutromam kolposkopię, zostaje jutro i pojutrze. W tym cyklu pojedziemy bez Dupka, co mnie w sumie cieszy, bo tylko potkręcal mi objawy i powodował frustrację. Jak w tym cyklu nie pyknie, to umawiamy się na hsg, nie ma na co czekać.
    Trzymam kciuki 😘✊ a czemu kolposkopia?

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 5 sierpnia 2019, 21:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka13 wrote:
    Witaj cie kochane.Pisałam wam ostatnio o moim "dziwnym" cyklu.W 6dc miałam ból jajnika i pozytywny test owu.i dziś wychodzi mi 7dpo wiec zrobiłam progesteron i mam 16,4.Czy to możliwe że to wczesna ciąża??Jest sens iść jutro na bete?
    A testy ciążowe robiłaś??

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 5 sierpnia 2019, 21:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Trzymam kciuki 😘✊ a czemu kolposkopia?
    Cytologia wyszła kiepska. Bez związku ze staraniami

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2019, 21:02

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 5 sierpnia 2019, 21:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No to dzialaj bo dobre są 😊 a te z chili też słyszałam że dobre 😊
    Nie jeszcze... Dopiero 9 dc od środy zaczynam robić testy owulacyjne 😊 a Ty??

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 5 sierpnia 2019, 21:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Cytologia wyszła kiepska. Bez związku ze staraniami
    Aaa... No tak właśnie pomyślałam..... Moja siostra miała niedawno bo miała nadrzerke...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2019, 21:04

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Anka13 Ekspertka
    Postów: 161 219

    Wysłany: 5 sierpnia 2019, 21:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    A testy ciążowe robiłaś??
    Nie, dziś narazie progesteron. Zrobię jutro rano test i pojadę na betę chyba też. Dla świętego spokoju.

    wiek- 32 lata
    Niedoczynność tarczycy - euthyrox 75

    2.01.2019 - poronienie samoistne ( 7tc)
    14.10.2019 - pozytywny test
    14.10.2019 - beta 17.9
    16.10.2019 - beta 64.6
    04.11.2019 jest <3
    starania od 2016
    https://www.suwaczki.com/tickers/c55ftv7360ga37sc.png

    https://www.suwaczki.com/tickers/c55f3e3kv2bipar4.png
  • Bibi25 Ekspertka
    Postów: 300 87

    Wysłany: 5 sierpnia 2019, 21:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktoras z was bylaby w stanie po zdjęciach usg rozroznic pecherzyk po owu a zapadly? Doktorka sama do konca nie jest pewna co do owu za tydzien kazala zrobic progesteron i nie wiem czy jest sens. Przesłalabym zdjęcia.

    Drugi rok staran
    PCO, laparo
    drożność ok, immuno ok
    MTHFR, czynnik VR2 hetero
    Pai homo
    Kariotypy ok
    Mąż - ok

    6/2020 lametta, miovelia nac, acard, pregnyl
    3.07 || beta 942
    6.07 beta 4106 pecherzyk w macicy 0.8

    3jgx3e3kc1zquwj5.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 sierpnia 2019, 21:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Nie jeszcze... Dopiero 9 dc od środy zaczynam robić testy owulacyjne 😊 a Ty??
    Ja mam 11 dc i test owu pozytywny wiec dzialamy.☺

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 sierpnia 2019, 21:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibi25 wrote:
    Dziewczyny czy ktoras z was bylaby w stanie po zdjęciach usg rozroznic pecherzyk po owu a zapadly? Doktorka sama do konca nie jest pewna co do owu za tydzien kazala zrobic progesteron i nie wiem czy jest sens. Przesłalabym zdjęcia.
    Tez bym chciala wiedziec po czym na usg poznac ze owu byla.

  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 5 sierpnia 2019, 21:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Aaa... No tak właśnie pomyślałam..... Moja siostra miała niedawno bo miała nadrzerke...
    Ja mam nadżerkę odkad pamiętam, raz była mniejsza, raz większa ale poki co nie groźna na tyle, zeby coś z nia robić.

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego