Forum Starając się - ogólne Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)

Oceń ten wątek:
  • Tysia150 Autorytet
    Postów: 655 394

    Wysłany: 8 sierpnia 2019, 18:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No laski, ja jestem po monitoringu i wyhodowalam 4 piękne pęcherzyki. Dziś tj. 10dc, a ja mam dwa na prawym 14i15mm i dwa na lewym 14 i 15mm!!! :D owu w niedzielę powinna być :D!!!

    Wik89, Malwcia89, Evelle28, takczynie, Ma_ho, Sleepyhead, Twinsowa, Ignissa, Justyna1719, ElenaM, KalaW, DzulkaJ, Pani Ciasio, BB__Anna, Magduullina lubią tę wiadomość

  • Anka13 Ekspertka
    Postów: 161 219

    Wysłany: 8 sierpnia 2019, 18:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa wrote:
    Justyna a czemu prefert? Jest lepszy od fertilsafe? Czy tak po prostu wyszło? Jest tu ktoś komu pomogły te żele?

    Zajsonek a może jeszcze urośnie ta beta czy już za późno? My we wrześniu jedziemy na Chorwację. Liczę, że jak nie ten miesiąc to przy urlopie się uda.

    Jakie testy owulacyjne polecacie? Zamówiłabym jakieś z allegro ale sprawdzone. Choć nie wiem kiedy ja je będę robić bo różnie pracuje.
    Ja polecam clearblue elektroniczne

    ZakręconaOna lubi tę wiadomość

    wiek- 32 lata
    Niedoczynność tarczycy - euthyrox 75

    2.01.2019 - poronienie samoistne ( 7tc)
    14.10.2019 - pozytywny test
    14.10.2019 - beta 17.9
    16.10.2019 - beta 64.6
    04.11.2019 jest <3
    starania od 2016
    https://www.suwaczki.com/tickers/c55ftv7360ga37sc.png

    https://www.suwaczki.com/tickers/c55f3e3kv2bipar4.png
  • Wik89 Autorytet
    Postów: 2543 3667

    Wysłany: 8 sierpnia 2019, 18:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaS, widze cos, trzymam kciuki✊

    hormony OK, obustronna drożność, X 2019 histeroskopia, X 2019 morfologia 1%, HBA 36%, I 2020 operacja żpn

    yTQop1.png
  • Szpilkka Autorytet
    Postów: 921 293

    Wysłany: 8 sierpnia 2019, 18:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa wrote:
    Justyna a czemu prefert? Jest lepszy od fertilsafe? Czy tak po prostu wyszło? Jest tu ktoś komu pomogły te żele?

    Zajsonek a może jeszcze urośnie ta beta czy już za późno? My we wrześniu jedziemy na Chorwację. Liczę, że jak nie ten miesiąc to przy urlopie się uda.

    Jakie testy owulacyjne polecacie? Zamówiłabym jakieś z allegro ale sprawdzone. Choć nie wiem kiedy ja je będę robić bo różnie pracuje.
    Ja polecam z allegro różowe. Na testy typu clearblue szkoda pieniędzy bo są drogie a wiadomo testow musisz zrobic wiecej niz kilka. Zwlaszcza przy nieregularnych cyklach. Ja kupowalam tez te z rossmana domowe labolatorium i facatelle czy cos w tym stylu. Takie fioletowe pudelko.

    82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 sierpnia 2019, 18:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasjonek :( te dające nadzieję testy to zło, przechodziłam to tydzień temu, też poleciałam na betę, też wynik jak Twój. Następny cykl :*

  • Marika92 Autorytet
    Postów: 468 344

    Wysłany: 8 sierpnia 2019, 18:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilkka wrote:
    Ja polecam z allegro różowe. Na testy typu clearblue szkoda pieniędzy bo są drogie a wiadomo testow musisz zrobic wiecej niz kilka. Zwlaszcza przy nieregularnych cyklach. Ja kupowalam tez te z rossmana domowe labolatorium i facatelle czy cos w tym stylu. Takie fioletowe pudelko.
    Fakt clearblue są drogie no i stosowałam 4 miesiące, a w ciążę i tak nie zaszłam...

    mhsvi09k9f9yh4tj.png

    14.07.2020 Michaś ❤️

    08.01.2019 [*] 9tc 💔
    08.2019 ciąża biochemiczna
    ~ Trombofilia wrodzona
    ~ MTHFR 677 CT homo
  • Ma_ho Ekspertka
    Postów: 155 120

    Wysłany: 8 sierpnia 2019, 19:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno te z domowego laboratorium są kiepskie bo wskazują owulke kilka razy w cyklu Ja przeszłam teraz na facelle z Rossmana

  • takczynie Przyjaciółka
    Postów: 102 43

    Wysłany: 8 sierpnia 2019, 19:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też stosuje w tym cyklu clearblue, a raczej stosowałam do czasu pozytywu. Teraz jeszcze kilka dni czekania. Dziwne bo dzis badania progesteronu wyszly wysokie, az 55.4 przy normie 23.9 ng/ml. Zobaczymy. 3mam kciuki ✊

    Twinsowa, Pani Ciasio lubią tę wiadomość

  • takczynie Przyjaciółka
    Postów: 102 43

    Wysłany: 8 sierpnia 2019, 19:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też stosuje w tym cyklu clearblue, a raczej stosowałam do czasu pozytywu. Przynajmniej nie ma problemu z tym czy kreski są tak samo ciemne czy jeszcze nie.
    Teraz jeszcze kilka dni czekania. Dziwne bo dzis badania progesteronu wyszly wysokie, az 55.4 przy normie 23.9 ng/ml. Zobaczymy. 3mam kciuki ✊

    Anka13 lubi tę wiadomość

  • Ma_ho Ekspertka
    Postów: 155 120

    Wysłany: 8 sierpnia 2019, 19:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    *KasiaS* wrote:
    Cześć dziewczyny :) zrobiłam przed godziną test o czułości 10 i nie wiem czy ja mam zwidy czy tam coś jest?

    naforum.zapodaj.net/cca34023d12f.jpg.html
    Masz możliwość powtórzenia testu? Coś tam widać ale z tymi cieniami cienia różnie bywa

  • Nieznajoma_n Autorytet
    Postów: 415 180

    Wysłany: 8 sierpnia 2019, 19:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie raczej lipa już sama nie wiem czy ta owulacja była w tym cyklu czy nie i kiedy w ogóle. Możliwe, że była a u nas nic ;( spisuje na straty :(
    Powodzenia dla reszty ;*

    Czekam na fasolkę od lipca 2018
    Leki: kwas foliowy, inofem, magnez
    Morfologia partnera 4% edit 0%
    Ilość plemników w ejakulancie ml 40.32(poniżej 39) 2018r
    Ilość plemników w ml 11,2 (poniżej 15)2018r
    Test HBA 82% edit 88,5%(poniżej 80)
    Partner oporny dieta i suplementacje
    Asthenoteratozoospermiarogesteron
    Mar pozytywny podejrzenie niepłodności immunologicznej
    IgG 80-81%
    IgA 36-37%

    7dpo 27.00 (norma fazy lutealnej 1,84-23,9)
    AMH 3,33 (normy 5-95)
    Lat 29 l
    Wrzesień 2019 hsg jajowody drożne
    Październik 2019 hsp wycięty polip endometrialny szyjki macicy
    24.01 - IUI 🍷(cykl stymulowany od 3 DC pół tabletki clo do 8 DC) teraz duphaston 2x1
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 8 sierpnia 2019, 19:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia150 wrote:
    No laski, ja jestem po monitoringu i wyhodowalam 4 piękne pęcherzyki. Dziś tj. 10dc, a ja mam dwa na prawym 14i15mm i dwa na lewym 14 i 15mm!!! :D owu w niedzielę powinna być :D!!!
    Jesteś na stymulacji, czy same wyrosły?

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • *KasiaS* Autorytet
    Postów: 561 394

    Wysłany: 8 sierpnia 2019, 20:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_ho wrote:
    Masz możliwość powtórzenia testu? Coś tam widać ale z tymi cieniami cienia różnie bywa

    Jutro rano powtórzę. Wiem właśnie, że różnie to bywa dlatego narazie się nie nakręcam. Co ma być to będzie :)

    15.04.2016 synek Filipek ❤️
    12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
    31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane

    Ja: 32 lata
    kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez, wit. B6, koenzym Q10
    TSH 0,596
    Prolaktyna 8,6
    Testosteron 0,39

    On: 32 lata
    Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3

    Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 8 sierpnia 2019, 20:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek wrote:
    Od stycznia tego roku, w sumie nie długo ale maly ma już prawie 4 lata, nie chciałabym żeby różnica między dzieciaczkami byla duza. Może zrobimy sobie przerwę nie wiem.. następna @ 31.08/01.09 już bez żadnych testów i obserwacji, zobaczymy może zaskoczy, a jak nie to 28 września wylatujemy na wakacje do Turcji i właśnie podczas pobytu powinnam mieć płodne i owulacje, przez podróż moze sie wszystko poprzesuwac, ale próbować trzeba 😊
    Może ta zmiana klimaty pomoże 😘😘😘😘 trzymam kciuki za Ciebie ✊✊

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 8 sierpnia 2019, 20:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa wrote:
    Justyna a czemu prefert? Jest lepszy od fertilsafe? Czy tak po prostu wyszło? Jest tu ktoś komu pomogły te żele?

    Zajsonek a może jeszcze urośnie ta beta czy już za późno? My we wrześniu jedziemy na Chorwację. Liczę, że jak nie ten miesiąc to przy urlopie się uda.

    Jakie testy owulacyjne polecacie? Zamówiłabym jakieś z allegro ale sprawdzone. Choć nie wiem kiedy ja je będę robić bo różnie pracuje.
    No mi polecila ten żel LaBellePerle, której pomógł... 😊 Dlatego właśnie ten wybrałam 😊

    LaBellePerle lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 8 sierpnia 2019, 20:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia150 wrote:
    No laski, ja jestem po monitoringu i wyhodowalam 4 piękne pęcherzyki. Dziś tj. 10dc, a ja mam dwa na prawym 14i15mm i dwa na lewym 14 i 15mm!!! :D owu w niedzielę powinna być :D!!!
    Trzymam kciuki za staranka 😊 moja owulka według wyliczenia też koło niedzieli powinna być 😊 dziś test owulacyjny negatywny... Ale wczoraj już działałam z żelem wspomagającym 😊

    Twinsowa, Pani Ciasio lubią tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Tysia150 Autorytet
    Postów: 655 394

    Wysłany: 8 sierpnia 2019, 20:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Jesteś na stymulacji, czy same wyrosły?
    Same 😂

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 8 sierpnia 2019, 20:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieznajoma_n wrote:
    U mnie raczej lipa już sama nie wiem czy ta owulacja była w tym cyklu czy nie i kiedy w ogóle. Możliwe, że była a u nas nic ;( spisuje na straty :(
    Powodzenia dla reszty ;*
    A mierzysz tempke?

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • koktajlowa Autorytet
    Postów: 987 492

    Wysłany: 8 sierpnia 2019, 20:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No mi polecila ten żel LaBellePerle, której pomógł... 😊 Dlatego właśnie ten wybrałam 😊
    O no to nieźle czyli ma to sens :)


    Clearblue miałam fajne ale no drogie. Spróbuję coś tańszego kupić.

    Na stanie PAI homo, wczesna IO. Stosuje Proovulin.

    ANA typ Homogenny 1:1000 🤔
    MUCHa ujemna.

    Starania aktualnie zawieszone.

    04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
    02.2020 cb (6cs)

    ♣️Patrząc zawsze przed siebie, myśląc o tym, jak zrobić jeszcze więcej, osiągniesz stan umysłu, w którym nie ma rzeczy niemożliwych♣️

    Córka 2016 🤍
  • Niecierpliwa Ekspertka
    Postów: 245 249

    Wysłany: 8 sierpnia 2019, 20:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Zajsonek kuzwa ... myslalam , ze to to :(


    Niecierpliwa Ja poronilam w Pl , mieszkalam juz w Uk ale akurat w Polsce bylam 2 miesiace wtedy :/ wiedza tu ze ciaze stracilam mnoga ale nic nie robia sobie z tego .
    Fajnie , ze takiego Gp masz .

    Ja mieszkam w Alfreton ( derbyshire ) . Godzinka drogi od Nottingham


    Ja tutaj biotac tabletki anty zaszlam bylam w szoku taka od tego czasu 6 cykl w koncu sie udalo... Tak ja mam super GP kazda blachostke sprawdzaja. Ja mieszkam 30 minut od Manchester

    w4sqgzu3r3rkzllr.png
‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego