Forum Starając się - ogólne Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)

Oceń ten wątek:
  • Nieznajoma_n Autorytet
    Postów: 415 180

    Wysłany: 8 sierpnia 2019, 16:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    BB__Anna wrote:
    Coś widzę ze duzo dziewczyn ma w sierpniu wcześniej niż zwykle owulacje. Ja sama miałam w 9 dc tym razem. Po tym krótkim cyklu może tak szybciej jajko dojrzalo....nie wiem. Zwykle mam owu i tak dość wcześnie bo w 11-12 dc .
    Dokładnie ja też powinnam mieć 11-12 a pozytywny wyszedł 8-9 tylko nie było śluzu delikatne bardzo pobolewanie jajnika. Dziś mam 11 i robiłam wczoraj to ta druga kreska dość jasna była zobaczymy dziś. Kupię też inny test, bo jak tutaj czytam to te domowe laboratorium jest słabe więc dziś kupuje ten z Rossmana ;) co praca śluzu trochę więcej ale bólu zero zobaczymy

    BB__Anna lubi tę wiadomość

    Czekam na fasolkę od lipca 2018
    Leki: kwas foliowy, inofem, magnez
    Morfologia partnera 4% edit 0%
    Ilość plemników w ejakulancie ml 40.32(poniżej 39) 2018r
    Ilość plemników w ml 11,2 (poniżej 15)2018r
    Test HBA 82% edit 88,5%(poniżej 80)
    Partner oporny dieta i suplementacje
    Asthenoteratozoospermiarogesteron
    Mar pozytywny podejrzenie niepłodności immunologicznej
    IgG 80-81%
    IgA 36-37%

    7dpo 27.00 (norma fazy lutealnej 1,84-23,9)
    AMH 3,33 (normy 5-95)
    Lat 29 l
    Wrzesień 2019 hsg jajowody drożne
    Październik 2019 hsp wycięty polip endometrialny szyjki macicy
    24.01 - IUI 🍷(cykl stymulowany od 3 DC pół tabletki clo do 8 DC) teraz duphaston 2x1
  • Nieznajoma_n Autorytet
    Postów: 415 180

    Wysłany: 8 sierpnia 2019, 16:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SylwiaLu wrote:
    Dziewczyny, ja ruszam na urlop, zaczynam od kilkudniowego wyjazdu.
    Wrócę do Was we wtorek ze swoim testem, jaki by nie był.
    Liczę też, że po weekendzie będzie tu wysyp II, a tam gdzie sytuacja teraz jest niepewna, rozstrzygnie się na korzyść.
    Miłego! Bierzcie chłopów w obroty :D
    Udanego i owocnego urlopu życzę 😁! Ja swojego wyciągnęłam cudem na siłownię to już dobry znak oby jutro się nadawał na inny trening 💪

    Pani Ciasio lubi tę wiadomość

    Czekam na fasolkę od lipca 2018
    Leki: kwas foliowy, inofem, magnez
    Morfologia partnera 4% edit 0%
    Ilość plemników w ejakulancie ml 40.32(poniżej 39) 2018r
    Ilość plemników w ml 11,2 (poniżej 15)2018r
    Test HBA 82% edit 88,5%(poniżej 80)
    Partner oporny dieta i suplementacje
    Asthenoteratozoospermiarogesteron
    Mar pozytywny podejrzenie niepłodności immunologicznej
    IgG 80-81%
    IgA 36-37%

    7dpo 27.00 (norma fazy lutealnej 1,84-23,9)
    AMH 3,33 (normy 5-95)
    Lat 29 l
    Wrzesień 2019 hsg jajowody drożne
    Październik 2019 hsp wycięty polip endometrialny szyjki macicy
    24.01 - IUI 🍷(cykl stymulowany od 3 DC pół tabletki clo do 8 DC) teraz duphaston 2x1
  • Tysia150 Autorytet
    Postów: 655 394

    Wysłany: 8 sierpnia 2019, 16:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda9494 wrote:
    Witam może wy pomożecie. Co o tym tescie sądzicie wynik po 3 min. Kreska jest biala

    https://zapodaj.net/be795858a9471.jpg.html
    Jak dla mnie to ta kreska w ogóle w innym miejscu jest . Powtórz :*

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 8 sierpnia 2019, 16:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda9494 wrote:
    Dla mnie też troche dziwny. To znaczy ze test wadliwy czy raczej negatywny. Powtórzę w sobote ale chyba nie wytrzymam 😕
    Według mnie wadliwy.. Ta kreska nie jest ani w tym miejscu co powinna być ani kolor nie ten
    .. A ile dpo jesteś i ile trwa twoja fl?

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Anka13 Ekspertka
    Postów: 161 219

    Wysłany: 8 sierpnia 2019, 16:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    Zajsonek, pozwoliłam sobie "skonfrontować" obydwa testy. Sorka za jakość, wklejałam na szybko.
    Dla mnie na drugim teście jest wyraźniej...

    6b554e0f0883.jpg
    Jak wy wklejanie te zdjęcia???? 🤔

    wiek- 32 lata
    Niedoczynność tarczycy - euthyrox 75

    2.01.2019 - poronienie samoistne ( 7tc)
    14.10.2019 - pozytywny test
    14.10.2019 - beta 17.9
    16.10.2019 - beta 64.6
    04.11.2019 jest <3
    starania od 2016
    https://www.suwaczki.com/tickers/c55ftv7360ga37sc.png

    https://www.suwaczki.com/tickers/c55f3e3kv2bipar4.png
  • Niecierpliwa Ekspertka
    Postów: 245 249

    Wysłany: 8 sierpnia 2019, 16:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka13 wrote:
    Jak wy wklejanie te zdjęcia???? 🤔


    Zapodaj net i tam masz hosting zdjec wybierasz zdj z galeri w telefonie zatwierdzasz i potem kopiujesz link i wklejesz tu :)

    Anka13 lubi tę wiadomość

    w4sqgzu3r3rkzllr.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 sierpnia 2019, 16:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Według mnie wadliwy.. Ta kreska nie jest ani w tym miejscu co powinna być ani kolor nie ten
    .. A ile dpo jesteś i ile trwa twoja fl?

    Ciężko stwierdzić po odstawieniu tabletek anty mam różne nieraz 65 44 ale wydawalo mie się że mialam owulajie 20 lipca wiec chciałam sprawdzic poprzedni cykl byl 44

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 8 sierpnia 2019, 16:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mnie dziś jajnik szczypie dziwnie... Jeszcze owulacji nie było ale zawsze mnie pobolewal a w tym cyklu szczypie jakoś.. Może być wina tego żelu?? Dodam że nie pochwa mnie szczypie tylko jajnik..

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 8 sierpnia 2019, 16:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda9494 wrote:
    Ciężko stwierdzić po odstawieniu tabletek anty mam różne nieraz 65 44 ale wydawalo mie się że mialam owulajie 20 lipca wiec chciałam sprawdzic poprzedni cykl byl 44
    Najlepiej to kup dwa różne testy i je powtórz jutro rano 😘✊ Trzymam kciuki

    Tysia150 lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 sierpnia 2019, 16:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Według mnie wadliwy.. Ta kreska nie jest ani w tym miejscu co powinna być ani kolor nie ten
    .. A ile dpo jesteś i ile trwa twoja fl?

    Czyli może jeszcze jest nadzieja ☺

  • takczynie Przyjaciółka
    Postów: 102 43

    Wysłany: 8 sierpnia 2019, 16:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wlasnie odebralam wyniki progesteronu 23 dc 55.40 ng/ml
    Normy f. Folikularna : 0.057-0.893
    Owulacyjna: 0.121-12
    Lutealna 1.83-23.9
    1trymestr: 11-44.3
    2 trymestr:25.4 -83.3
    3 trymestr: 58.7- 214
    Od 3 dni biore duphaston 1 tabl. Dziennie myslicie, ze on wplynal na tak wysoki wynik? Bo czytalam gdzies o tym, ze to syntetyczny progesteron i niby w krwi nie wychodzi. Juz sama nie wiem.

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 8 sierpnia 2019, 16:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda9494 wrote:
    Czyli może jeszcze jest nadzieja ☺
    Nadzieja umiera ostatnia 😊✊✊😘 powtórz jutro rano i będzie wiadomo 😘😊

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 sierpnia 2019, 16:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu chwilę mnie nie było i widzę, że następuje pomału mały wysyp kreseczkowy II <3 gratuluję dziewczyny!
    Ja tak się ostatnio udzielam, a nie mam odwagi wpisać się na testowanie, żeby znów się nie rozczarować. Może jak się wpiszę, to a nuż przyniesie to szczęście? :P
    Dziś zaczęłam robić ovulaki, takze czekam na ovu. Cudów pewnie nie będzie :p ech a miałam w tym miesiącu dać sobie na luz :p

  • Niecierpliwa Ekspertka
    Postów: 245 249

    Wysłany: 8 sierpnia 2019, 16:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie robilam testow owu bo mi to one zamiast pomoc to przeszkadzaly niby 8dc super kreska ciemniejsza od testowej a owulacja potwierdzona przez skan w 14dc... Jak robilam testy nici byly a ten cykl byl bez testu tylko skan i sie udalo

    w4sqgzu3r3rkzllr.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 sierpnia 2019, 16:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa wrote:
    Ja nie robilam testow owu bo mi to one zamiast pomoc to przeszkadzaly niby 8dc super kreska ciemniejsza od testowej a owulacja potwierdzona przez skan w 14dc... Jak robilam testy nici byly a ten cykl byl bez testu tylko skan i sie udalo

    Mi gin je odradzał podobnie jak wykresy z resztą ja przy rocznym maleństwie nie jestem w stanie prowadzić miarodajnego wykresu bo czasem do niego w nocy wstaję co powoduje zafałszowanie wyników.
    Ogolnie to gin mi powiedział że to powoduje nadmierny stres i spinanie się najlepiej powiedział kochać się ile mamy ochotę nawet dwa razy dziennie :) i w szcześliwym moim cyklu podziałało

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 8 sierpnia 2019, 17:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Mi gin je odradzał podobnie jak wykresy z resztą ja przy rocznym maleństwie nie jestem w stanie prowadzić miarodajnego wykresu bo czasem do niego w nocy wstaję co powoduje zafałszowanie wyników.
    Ogolnie to gin mi powiedział że to powoduje nadmierny stres i spinanie się najlepiej powiedział kochać się ile mamy ochotę nawet dwa razy dziennie :) i w szcześliwym moim cyklu podziałało
    Chyba w następnym cyklu wypróbuje.. Bez temperatury i bez testów....

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Wik89 Autorytet
    Postów: 2535 3633

    Wysłany: 8 sierpnia 2019, 17:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek kciuki zacisniete!
    Niecierpliwa gratulacje:)

    hormony OK, obustronna drożność, X 2019 histeroskopia, X 2019 morfologia 1%, HBA 36%, I 2020 operacja żpn

    yTQop1.png
  • Niecierpliwa Ekspertka
    Postów: 245 249

    Wysłany: 8 sierpnia 2019, 17:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:
    Zajsonek kciuki zacisniete!
    Niecierpliwa gratulacje:)

    Dziekuje ❤️❤️

    Wik89 lubi tę wiadomość

    w4sqgzu3r3rkzllr.png
  • Ma_ho Ekspertka
    Postów: 155 120

    Wysłany: 8 sierpnia 2019, 17:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieznajoma_n wrote:
    Dokładnie ja też powinnam mieć 11-12 a pozytywny wyszedł 8-9 tylko nie było śluzu delikatne bardzo pobolewanie jajnika. Dziś mam 11 i robiłam wczoraj to ta druga kreska dość jasna była zobaczymy dziś. Kupię też inny test, bo jak tutaj czytam to te domowe laboratorium jest słabe więc dziś kupuje ten z Rossmana ;) co praca śluzu trochę więcej ale bólu zero zobaczymy
    U mnie też jakoś wcześnie Tak przynajmniej pokazały testy z domowego lab. A ponieważ mają kiepska opinię tu na forum to zupełnie namieszały mi w głowie I wiem że nic nie wiem

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 8 sierpnia 2019, 17:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek jak tylko będziesz miała wynik to daj zbac 😘✊

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego