Forum Starając się - ogólne Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)

Oceń ten wątek:
  • Szpilkka Autorytet
    Postów: 920 292

    Wysłany: 10 sierpnia 2019, 08:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gula wrote:
    Powtórzyłam dzisiaj test :)

    https://zapodaj.net/232afc570f70b.jpg.html

    Dziewczyny głowa do góry! Ja też już trciłam nadzieję, mąż przebąkiwał o inseminacji lub invitro, a ja sama 3 tygodnie temu ryczałam cały weekend bo bliska znajoma zaszła w kolejną ciążę! Po roku w końcu się udało mam nadzieję :)
    Super :) widze ten sam wynik co u mnie :)

    Gula lubi tę wiadomość

    82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • Nieznajoma_n Autorytet
    Postów: 415 180

    Wysłany: 10 sierpnia 2019, 08:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Ja mojemu nie mówiłam że wstrzykuje a on chyba zapomniał 😀 bo jakby wiedział że to robię to na bank by szukał uczulenia u siebie 😀😀😀
    Ja używam w trakcie czyli troszkę inaczej, zadowolony, że coś takiego kupiłam 😂 nic nie mówiłam że może uczulić więc sobie nic nie wymyśla 😂

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

    Czekam na fasolkę od lipca 2018
    Leki: kwas foliowy, inofem, magnez
    Morfologia partnera 4% edit 0%
    Ilość plemników w ejakulancie ml 40.32(poniżej 39) 2018r
    Ilość plemników w ml 11,2 (poniżej 15)2018r
    Test HBA 82% edit 88,5%(poniżej 80)
    Partner oporny dieta i suplementacje
    Asthenoteratozoospermiarogesteron
    Mar pozytywny podejrzenie niepłodności immunologicznej
    IgG 80-81%
    IgA 36-37%

    7dpo 27.00 (norma fazy lutealnej 1,84-23,9)
    AMH 3,33 (normy 5-95)
    Lat 29 l
    Wrzesień 2019 hsg jajowody drożne
    Październik 2019 hsp wycięty polip endometrialny szyjki macicy
    24.01 - IUI 🍷(cykl stymulowany od 3 DC pół tabletki clo do 8 DC) teraz duphaston 2x1
  • Nieznajoma_n Autorytet
    Postów: 415 180

    Wysłany: 10 sierpnia 2019, 08:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Ignissa ja zrobię dziś koło 10 jeszcze test.. Jak będzie bledszy to znaczy że albo już po owulce... Albo w ogóle jej nie będzie.. Ake sluzu troche miałam płodnego wczoraj... Nie to co w tamtym cyklu... Więc mam nadzieję że ten test po prostu miał za mało moczu... Bo na szybko robiłam go... Zresztą ja ostatnio w ciągu dnia dużo pije wody bo czytałam że podczas, starań to pomaga 😊 zobaczymy 😊 i może te 2 godziny nie picia u mnie to było za mało.
    Ja to już nie wiem o co chodzi u mnie z tym cyklem, spisałam go na straty tak na prawdę. Do roboty bierzemy się od następnego. Bo test owulacyjny wyszedł wcześniej jak nie miałam sluzu bólu nic totalnie, wg apki wczoraj powinna być owulka i było więcej śluzu co też owoje czuliśmy w trakcie, ale testy wychodzą teraz ciągle negatywne. Co prawda to te z domowego laboratorium, bo miałam ich trochę, ale w poprzednim cyklach chyba pokazywaly dobrze, chociaż teraz to już sama nie wiem. Chyba czas obserwować temperaturę. Tylko doradzcie mi kochane o jakiej porze najlepiej? Bo ja pracuję zmianowo raz 6-14 raz 14-22

    Czekam na fasolkę od lipca 2018
    Leki: kwas foliowy, inofem, magnez
    Morfologia partnera 4% edit 0%
    Ilość plemników w ejakulancie ml 40.32(poniżej 39) 2018r
    Ilość plemników w ml 11,2 (poniżej 15)2018r
    Test HBA 82% edit 88,5%(poniżej 80)
    Partner oporny dieta i suplementacje
    Asthenoteratozoospermiarogesteron
    Mar pozytywny podejrzenie niepłodności immunologicznej
    IgG 80-81%
    IgA 36-37%

    7dpo 27.00 (norma fazy lutealnej 1,84-23,9)
    AMH 3,33 (normy 5-95)
    Lat 29 l
    Wrzesień 2019 hsg jajowody drożne
    Październik 2019 hsp wycięty polip endometrialny szyjki macicy
    24.01 - IUI 🍷(cykl stymulowany od 3 DC pół tabletki clo do 8 DC) teraz duphaston 2x1
  • Nieznajoma_n Autorytet
    Postów: 415 180

    Wysłany: 10 sierpnia 2019, 08:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gula wrote:
    Powtórzyłam dzisiaj test :)

    https://zapodaj.net/232afc570f70b.jpg.html

    Dziewczyny głowa do góry! Ja też już trciłam nadzieję, mąż przebąkiwał o inseminacji lub invitro, a ja sama 3 tygodnie temu ryczałam cały weekend bo bliska znajoma zaszła w kolejną ciążę! Po roku w końcu się udało mam nadzieję :)
    Super gratulacje ;)

    Gula lubi tę wiadomość

    Czekam na fasolkę od lipca 2018
    Leki: kwas foliowy, inofem, magnez
    Morfologia partnera 4% edit 0%
    Ilość plemników w ejakulancie ml 40.32(poniżej 39) 2018r
    Ilość plemników w ml 11,2 (poniżej 15)2018r
    Test HBA 82% edit 88,5%(poniżej 80)
    Partner oporny dieta i suplementacje
    Asthenoteratozoospermiarogesteron
    Mar pozytywny podejrzenie niepłodności immunologicznej
    IgG 80-81%
    IgA 36-37%

    7dpo 27.00 (norma fazy lutealnej 1,84-23,9)
    AMH 3,33 (normy 5-95)
    Lat 29 l
    Wrzesień 2019 hsg jajowody drożne
    Październik 2019 hsp wycięty polip endometrialny szyjki macicy
    24.01 - IUI 🍷(cykl stymulowany od 3 DC pół tabletki clo do 8 DC) teraz duphaston 2x1
  • Twinsowa Autorytet
    Postów: 445 422

    Wysłany: 10 sierpnia 2019, 08:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/7aefa150d17b.jpg.html

    U mnie sytuacja wygląda tak. Ten z góry jest z wczoraj 22:00 a ten na dole przed chwilą robiony, widać już ze jaśniejszy

    Niestety wczoraj nic nie było, ale dzisiaj nie odpuszczę. Najważniejsze, że dzień przed pozytywnym było i teraz będzie dzień po.
    Podbrzusze mnie boli i czasem prawy jajnik.

    Wklejam linki bo jakość słaba tych miniatur 😡

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2019, 08:54

    30 lat
    01.2012 - 37tc bliźniaki, synusie ❤️

    17.12.2017-6tc* Aniołek

    17.12.19 - beta hcg 16.99
    27.12 - beta 144.60 💔
    28.12 - beta 55 🍷
    30.12 ciąża pozamaciczna nieznanego położenia, łyżeczkowanie 🥺
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 10 sierpnia 2019, 08:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Intuicja w kwestii owu chyba jednak mnie nie zmylila. Ten na gorze z wczoraj, ten na dole z przed chwili. Raczej juz po wszystkim a monit musiałam mieć niefrotunnie na chwilę przed owu.
    fe4694a10856.jpg

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 sierpnia 2019, 08:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktore biora duphaston,ile bierzecie dziennie od 16dc?

  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 10 sierpnia 2019, 08:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gula wrote:
    Powtórzyłam dzisiaj test :)

    https://zapodaj.net/232afc570f70b.jpg.html

    Dziewczyny głowa do góry! Ja też już trciłam nadzieję, mąż przebąkiwał o inseminacji lub invitro, a ja sama 3 tygodnie temu ryczałam cały weekend bo bliska znajoma zaszła w kolejną ciążę! Po roku w końcu się udało mam nadzieję :)
    Gratuluję!!

    Gula lubi tę wiadomość

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 10 sierpnia 2019, 09:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka wrote:
    Dziewczyny ktore biora duphaston,ile bierzecie dziennie od 16dc?
    Ja w tym cyklu nie biorę ale w poprzednich bralam od 1-2 dni po owu, przez dziesięć dni 2 razy dziennie po jednej

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Ma_ho Ekspertka
    Postów: 155 120

    Wysłany: 10 sierpnia 2019, 09:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Intuicja w kwestii owu chyba jednak mnie nie zmylila. Ten na gorze z wczoraj, ten na dole z przed chwili. Raczej juz po wszystkim a monit musiałam mieć niefrotunnie na chwilę przed owu.
    fe4694a10856.jpg
    Nie po wszystkim tylko właśnie masz owulację Skoro wczoraj była taka piękna krecha to owulacja jest dziś No i test dziś też już bledszy Ja na twoim miejscu już siedziałabym na mężu

    Julka, Justyna1719, Pani Ciasio, Su, Malwcia89 lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 sierpnia 2019, 09:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Ja w tym cyklu nie biorę ale w poprzednich bralam od 1-2 dni po owu, przez dziesięć dni 2 razy dziennie po jednej
    Dzieki .😘

  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 10 sierpnia 2019, 09:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_ho wrote:
    Nie po wszystkim tylko właśnie masz owulację Skoro wczoraj była taka piękna krecha to owulacja jest dziś No i test dziś też już bledszy Ja na twoim miejscu już siedziałabym na mężu
    Siedziałam wieczorem, teraz nie mam jak, bo starszak biega po chałupie ;)

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 sierpnia 2019, 09:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Intuicja w kwestii owu chyba jednak mnie nie zmylila. Ten na gorze z wczoraj, ten na dole z przed chwili. Raczej juz po wszystkim a monit musiałam mieć niefrotunnie na chwilę przed owu.
    fe4694a10856.jpg
    Ja tak mialam w maju.Gin mi powiedzial ze owu nie bedzie bo brak pecherzyka.Wyszlam zalamana a okazalo sie ze po prostu owu mi sie przesunela.Dlatego nie zawsze gin ma racjie.

    Ignissa lubi tę wiadomość

  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 10 sierpnia 2019, 09:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_ho wrote:
    Nie po wszystkim tylko właśnie masz owulację Skoro wczoraj była taka piękna krecha to owulacja jest dziś No i test dziś też już bledszy Ja na twoim miejscu już siedziałabym na mężu
    No i chodzilo mi o to, ze owu wczoraj w sensie, ze ten mutant prawdopodobnie wczoraj wieczorem pękł ;)

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 sierpnia 2019, 09:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Intuicja w kwestii owu chyba jednak mnie nie zmylila. Ten na gorze z wczoraj, ten na dole z przed chwili. Raczej juz po wszystkim a monit musiałam mieć niefrotunnie na chwilę przed owu.
    fe4694a10856.jpg
    Ja mialam owu jak test byl juz negatywny dzien po pozytywnym.

  • Ma_ho Ekspertka
    Postów: 155 120

    Wysłany: 10 sierpnia 2019, 09:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Siedziałam wieczorem, teraz nie mam jak, bo starszak biega po chałupie ;)
    Ostatnio odkryłam że to żaden problem 😝 Dziecko zadowolone z tabletem a rodzice ten tego U mnie w sumie nawet dwójka po domu lata ale jak jest potrzeba to jazda

    Julka, Pani Ciasio, Malwcia89 lubią tę wiadomość

  • UlaFalka Autorytet
    Postów: 693 535

    Wysłany: 10 sierpnia 2019, 09:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, odnośnie testów owulacyjnych, z tego co wiem, nie zawsze pokazują dokładnie kiedy i czy będzie owulacja.
    To, że owulacja będzie w ciągu 24-36h od piku LH to też tylko teoria.
    Ja, kiedy widziałam druga kreskę, nawet jeśli była trochę słabsza, to już działałam z mężem.
    Nie ma co czekać na ostatnią chwilę. Jest teoretycznie 5-6 dni płodnych w cyklu i najlepiej współżyć co 2 dni.

    Ma_ho, Julka, Pani Ciasio lubią tę wiadomość

    Endometrioza
    Torbiel czekoladowa na lewym jajniku
    Niska rezerwa jajnikowa (AMH 0,7)

    Luty 2020 - 1 IUI nieudane
    Czerwiec 2020 - 2 IUI nieudane
    Lipiec 2020 - 3 IUI nieudane

    Wrzesień 2020 - start IVF (ICSI)
    16 września - transfer 2-dniowca
  • Ma_ho Ekspertka
    Postów: 155 120

    Wysłany: 10 sierpnia 2019, 09:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ile z nas jajeczkuje? Będziemy też razem przeżywać testowanie

  • Nieznajoma_n Autorytet
    Postów: 415 180

    Wysłany: 10 sierpnia 2019, 09:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_ho wrote:
    To ile z nas jajeczkuje? Będziemy też razem przeżywać testowanie
    Ja już sama nie wiem czy wczoraj czy było w środę czy w ogóle było, już zgłupiałam

    Czekam na fasolkę od lipca 2018
    Leki: kwas foliowy, inofem, magnez
    Morfologia partnera 4% edit 0%
    Ilość plemników w ejakulancie ml 40.32(poniżej 39) 2018r
    Ilość plemników w ml 11,2 (poniżej 15)2018r
    Test HBA 82% edit 88,5%(poniżej 80)
    Partner oporny dieta i suplementacje
    Asthenoteratozoospermiarogesteron
    Mar pozytywny podejrzenie niepłodności immunologicznej
    IgG 80-81%
    IgA 36-37%

    7dpo 27.00 (norma fazy lutealnej 1,84-23,9)
    AMH 3,33 (normy 5-95)
    Lat 29 l
    Wrzesień 2019 hsg jajowody drożne
    Październik 2019 hsp wycięty polip endometrialny szyjki macicy
    24.01 - IUI 🍷(cykl stymulowany od 3 DC pół tabletki clo do 8 DC) teraz duphaston 2x1
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 10 sierpnia 2019, 09:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_ho wrote:
    Ostatnio odkryłam że to żaden problem 😝 Dziecko zadowolone z tabletem a rodzice ten tego U mnie w sumie nawet dwójka po domu lata ale jak jest potrzeba to jazda
    Mnie to za bardzo stresuje przy niej, zwłaszcza, ze potrafi podczas ogladania bajki mnie wołać, przychodzic i gadać itp. Myślę, że jak ma zaskoczyć, to wczoraj wieczorem wystarczy, zwłaszcza, ze pewnke do teraz plemniki jeszcze się nie zregenerowały ;)

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego