Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 1 cykl!!
Odpowiedz

Staraczki 1 cykl!!

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • lililolo Koleżanka

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lana88 wrote:
    Lililolo przygotowujesz się jakoś specjalnie? :)

Lana, tak, mam zamiar zrobić badania: morfologia, OB, mocz, wizyta u gin (cytologia, USG), przeciwciała różyczki i tarczyca (TSH, ft3 i ft4). Myślę też nad toksoplazmozą, choć nie wiem czy to bardzo istotne, bo zarazić mogę się nawet w czasie starań i badania nie będą aktualne.

Poza tym biorę kwas foliowy, magnez i staram się jeść siemię lniane w jogurtach i sałatkach :)

Lena '88. Planująca starania...

cbprxqpkudpypr0x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 14:38

• lililolo Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Super,też porobiłam te badania. A toxo powtórzysz potem w każdym trymestrze ciąży.

Dlatego chyba teraz sobie daruję to badanie, bo pewnie gin zleci zaraz po zajściu :) Staram się nie panikować, ale z drugiej strony chcę być przygotowana, bo lepiej teraz leczyć niż w ciąży.

cbprxqpkudpypr0x.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lililolo wrote:
    Lana, tak, mam zamiar zrobić badania: morfologia, OB, mocz, wizyta u gin (cytologia, USG), przeciwciała różyczki i tarczyca (TSH, ft3 i ft4). Myślę też nad toksoplazmozą, choć nie wiem czy to bardzo istotne, bo zarazić mogę się nawet w czasie starań i badania nie będą aktualne.

Poza tym biorę kwas foliowy, magnez i staram się jeść siemię lniane w jogurtach i sałatkach :)
    toxo czasem lekarz zleca przed ciążą jak się para długo stara by wykluczyć to, że w danym momencie pacjentka jest "chora" bądź niedawno przechodziła toxo i to mogło być przyczyną niepowodzeń.. ja tak miałam. Ale ja akurat przechodziłam już toxo z badań wynikało ale już dawno dawno, nie wiem kiedy, nie wiem jak i co..ale chyba dobrze, że mam to za sobą bo mam przeciwciała .. Mam nadzieję, że uda Wam się szybko spełnić marzenie o dziecku :)
    I sorrki, że się odezwałam choć temat mnie nie dot. bo u mnie to już nie liczę starań w cyklach a w latach..mam nadzieję, że Was to nie spotka :) owocnych starań <3

lililolo, Nona, kapturnica lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • lililolo Koleżanka

Wysłany: 28 czerwca 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    toxo czasem lekarz zleca przed ciążą jak się para długo stara by wykluczyć to, że w danym momencie pacjentka jest "chora" bądź niedawno przechodziła toxo i to mogło być przyczyną niepowodzeń.. ja tak miałam. Ale ja akurat przechodziłam już toxo z badań wynikało ale już dawno dawno, nie wiem kiedy, nie wiem jak i co..ale chyba dobrze, że mam to za sobą bo mam przeciwciała .. Mam nadzieję, że uda Wam się szybko spełnić marzenie o dziecku :)
    I sorrki, że się odezwałam choć temat mnie nie dot. bo u mnie to już nie liczę starań w cyklach a w latach..mam nadzieję, że Was to nie spotka :) owocnych starań <3

Magda, wzajemnie, trzymam mocno kciuki, żeby się Wam udało :)

Czyli zagrożenie największe jest wtedy, gdy zachoruję kiedy będę już w ciąży oraz gdy zajdę w momencie zarażenia? Dobrze rozumiem?

cbprxqpkudpypr0x.png
  • Miu95 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodaję się tutaj na przyszłość, bo w końcu zacznę normalny cykl po lekarstwach, kiedy tylko przyjdzie wywołana @ :D

Też muszę toxo zrobić, szczególnie że mam kota od kilku lat, a jakiś czas temu nawet 2 miałam.

Czy potrzebuję na to jakieś konkretne skierowanie do labo, czy na moją prośbę mogą zrobić?

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Pera Koleżanka

Wysłany: 29 czerwca 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Idziesz, wybierasz rodzaj badania jak w markecie i płacisz, bez skierowania :-)

Co za dziwne czasy-same sobie wymyślamy badania :-) mamy testy owu, forum...
    Nasze mamy nie miały tego komfortu.

Nona, ale też nie miały takich problemów z zajściem w ciążę.

To niezdrowe jedzenie, tryb życia i stres spowodowały, że nasze pokolenie ma trudniej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ