Staraczki 1 cykl!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Lana88 wrote:Lililolo przygotowujesz się jakoś specjalnie?
Lana, tak, mam zamiar zrobić badania: morfologia, OB, mocz, wizyta u gin (cytologia, USG), przeciwciała różyczki i tarczyca (TSH, ft3 i ft4). Myślę też nad toksoplazmozą, choć nie wiem czy to bardzo istotne, bo zarazić mogę się nawet w czasie starań i badania nie będą aktualne.
Poza tym biorę kwas foliowy, magnez i staram się jeść siemię lniane w jogurtach i sałatkach -
nick nieaktualny
-
Nona wrote:Super,też porobiłam te badania. A toxo powtórzysz potem w każdym trymestrze ciąży.
Dlatego chyba teraz sobie daruję to badanie, bo pewnie gin zleci zaraz po zajściu Staram się nie panikować, ale z drugiej strony chcę być przygotowana, bo lepiej teraz leczyć niż w ciąży. -
lililolo wrote:Lana, tak, mam zamiar zrobić badania: morfologia, OB, mocz, wizyta u gin (cytologia, USG), przeciwciała różyczki i tarczyca (TSH, ft3 i ft4). Myślę też nad toksoplazmozą, choć nie wiem czy to bardzo istotne, bo zarazić mogę się nawet w czasie starań i badania nie będą aktualne.
Poza tym biorę kwas foliowy, magnez i staram się jeść siemię lniane w jogurtach i sałatkach
I sorrki, że się odezwałam choć temat mnie nie dot. bo u mnie to już nie liczę starań w cyklach a w latach..mam nadzieję, że Was to nie spotka owocnych starańlililolo, Nona, kapturnica lubią tę wiadomość
-
Magda_lena88 wrote:toxo czasem lekarz zleca przed ciążą jak się para długo stara by wykluczyć to, że w danym momencie pacjentka jest "chora" bądź niedawno przechodziła toxo i to mogło być przyczyną niepowodzeń.. ja tak miałam. Ale ja akurat przechodziłam już toxo z badań wynikało ale już dawno dawno, nie wiem kiedy, nie wiem jak i co..ale chyba dobrze, że mam to za sobą bo mam przeciwciała .. Mam nadzieję, że uda Wam się szybko spełnić marzenie o dziecku
I sorrki, że się odezwałam choć temat mnie nie dot. bo u mnie to już nie liczę starań w cyklach a w latach..mam nadzieję, że Was to nie spotka owocnych starań
Magda, wzajemnie, trzymam mocno kciuki, żeby się Wam udało
Czyli zagrożenie największe jest wtedy, gdy zachoruję kiedy będę już w ciąży oraz gdy zajdę w momencie zarażenia? Dobrze rozumiem? -
Dodaję się tutaj na przyszłość, bo w końcu zacznę normalny cykl po lekarstwach, kiedy tylko przyjdzie wywołana @
Też muszę toxo zrobić, szczególnie że mam kota od kilku lat, a jakiś czas temu nawet 2 miałam.
Czy potrzebuję na to jakieś konkretne skierowanie do labo, czy na moją prośbę mogą zrobić? -
nick nieaktualny
-
Nona wrote:Idziesz, wybierasz rodzaj badania jak w markecie i płacisz, bez skierowania
Co za dziwne czasy-same sobie wymyślamy badania mamy testy owu, forum...
Nasze mamy nie miały tego komfortu.
Nona, ale też nie miały takich problemów z zajściem w ciążę.
To niezdrowe jedzenie, tryb życia i stres spowodowały, że nasze pokolenie ma trudniej. -
nick nieaktualny
-