SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2016
Odpowiedz

Staraczki 2016

Oceń ten wątek:
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie chyba jakieś choróbsko bierze :(

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• KamilaRadzia Debiutantka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem z wami wszystkimi i tez bede testowala ale sama nie wiem kiedy no chyba ze @ przyjdzie :/ oby nie. Moj narzeczony bardzo chce miec juz dzidzie, marzy o córeczce:) niedawno kupilismy dom tzn w sierpniu. Ma dobra prace. Ja poki co nie pracuje bo mielismy bardzo ciezka sytuacje w rodzinie miesiac temu zmarl moj tata na raka 47lat. Od czerwca walczyl i przegral walke i przez pol roku mialam taki stres ze pewnie przez to sie nie udawalo zajsc w ciaze a zreszta teraz nie lepiej. Jakos pozbierac sie nie koge. Bardzo bylismy zzyci...

KamilkaRadzia
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaRadzia wrote:
    Ja tez jestem z wami wszystkimi i tez bede testowala ale sama nie wiem kiedy no chyba ze @ przyjdzie :/ oby nie. Moj narzeczony bardzo chce miec juz dzidzie, marzy o córeczce:) niedawno kupilismy dom tzn w sierpniu. Ma dobra prace. Ja poki co nie pracuje bo mielismy bardzo ciezka sytuacje w rodzinie miesiac temu zmarl moj tata na raka 47lat. Od czerwca walczyl i przegral walke i przez pol roku mialam taki stres ze pewnie przez to sie nie udawalo zajsc w ciaze a zreszta teraz nie lepiej. Jakos pozbierac sie nie koge. Bardzo bylismy zzyci...

Może duszek twojego taty przyjdzie razem z maluszkiem będzie aniołkiem stróżem:)

Marteczka93 lubi tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka bedzie dobrze, na pewno uda Ci sie i spelnisz marzenie o dzidzi. Za Toba straszne chwile ale bedzie juz tylko lepiej i kochany tata na pewno bedzie sie o Was troszczyl tam z Gory! Super ze masz dla kogo zyc i ze Wam sie powodzi. Wszystko bedzie ok.
    Ja jestem nieco humorzasta... Raz spokojna s raz bardzo smutna bez powodu... Martwie sie ze w koncu nadejdzie @ choc mam wielka nadzieje na malenstwo... 27 dzien cyklu a mam min. 31 dniowe. Niestety przy nieregularnych nie jedt latwo z tym liczeniem... Testowanie w piatek bo w weekend mamy gosci... Chcialabym wiedziec nim przyjada ale nie wiem na ile bede mogla byc pewna jego wyniku (30 dzien bedzie a ja mam 31-36 dni cykle). Co sadzicie?
    Mam rozne objawy ale boje sie ze sobie wkrecam....

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kreci mi sie w glowie przy schylaniu, pobolewa w podbrzuszu, rano mialam wrazliwosc sutkow... Moze to samo zapowiada @?

16uddqk34v2bfw3k.png

• KamilaRadzia Debiutantka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczesniej mialam regularnie co 32 dni pozniej miesiac bie mialam wcale i sie przestawil do 42 wg kalendarzyka. Wczesniej jak robilam testy w 31 dni jak byl negatywny to byl negatywny i nie bylo dyskusji :) takze testuj :) a co do wkrecania to chyba kazda cos takiego ma jak bardzo chce ale nie zawsze to wyobraznia a czyste objawy ciazy :)

KamilkaRadzia
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko tak myślałam że dostaniesz większą dawkę letroxu:-) a jak wyniki insuliny? Masz? Skoro meta nie wpływa na powodzenie ciąży to jest sens ją brać? Przemysl:-)

Klaudys na co bierzesz Metizol?

Ja jestem wypompowana mialam dziś maraton po sklepach ale udany:-) kupiłam ciuchy, torebkę i kolczyki w Aparcie:-) do tego kawa maciatto i chce się żyć:-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Zabko tak myślałam że dostaniesz większą dawkę letroxu:-) a jak wyniki insuliny? Masz? Skoro meta nie wpływa na powodzenie ciąży to jest sens ją brać? Przemysl:-)

Klaudys na co bierzesz Metizol?

Ja jestem wypompowana mialam dziś maraton po sklepach ale udany:-) kupiłam ciuchy, torebkę i kolczyki w Aparcie:-) do tego kawa maciatto i chce się żyć:-)

Mam problemy z tarczycą ale mam nadzieje ze w końcu mi to świństwo zlikwiduje

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia mogę cię pocieszyć, bo rownież mam nieregularne miesiączki, przez co tak naprawdę ciężko jest trafić w dzień, w którym można testować. Możliwe, że 30dc może Tobie nie wyjść jeszcze, ale warto zrobić :) Jak wyjdzie negatywny to zrobisz 3 dni póżniej znów :)
    No ja teraz będę robić w 33dc (za 3 dni), bo wcześniejsze wychodziły mi negatywne :)

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobie w piatek ale i tak bede czekala na @....
    Bo cos czuje ze piatkowy i tak wyjdzie negatywny

16uddqk34v2bfw3k.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Od miesiąca jestem na ovufriend i chciałam się przywitać :)
    Rozpoczęłam starania w listopadzie, ale mój miś musiał wtedy wyjechać. Czekam na jego powrót już drugi miesiąc i zaczynamy starać się od nowa w marcu. W związku z staraniami trzeci miesiąc przyjmuje żelazo z kwasem foliowym na anemię, z która towarzyszy mi od dwóch lat.
    Mam nadzieje, że do mnie, tak jak i do was w tym roku uśmiechnie się los i zobaczycie te dwie upragnione kreseczki :)
    Życzę powodzenia :)

Ana_83, Czekam:( lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki :)
    dzisiaj mam 26dc, @ powinnam dostać za 3-4 dni... ale mam wielką nadzieję, że nie przyjdzie :P

Klaudyś
    ja dzisiaj trzeci dzień się męczę... katar mam straszny, do tego duszący kaszel... wsuwam czosnek :) ale średnio się czuję :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia syrop z cebuli sobie zrób.
    Albo mleko z miodem
    Zdrówka życzę :-)
    A ja dziś siknełam na testa ciążowego a co tam hahahah
    po 3 sekundach krecha wyskoczyła ale nie jest jeszcze tak ciemna jak testowa :-(

Dziś gotuję zupkę kalafiorową al ledwo daję radę tak mnie spanie męczy.
    Kończe i ie lulu.

Witam nowe staraczki :-)

Kas zostaje przy mecie w ciąży żadnych przeciwwskazań nie ma . Jeżeli ją odrzucę jest szansa a nawet duże ze poronię a tego nie chce:
    Czytając artykuł o badaniach przeprowadzonych na kobietach ciężarnych zażywające metę nic im nie było.
    Fora też już poczytałam i nic żadnej z nich które brały do 20 tc nic nie było.
    Nie zamierzam ryzykować.

• kasia_k Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szykować tego brzydala dla mnie! Temperatura spada, plamienie brązowe obecne.
    Nowy cykl, nowe możliwości ;)

listopad 2011 - Oluś <3
    od 2011 - Hashimoto

7 cykl starań udany <3
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie leze choroba mnie calkowicie rozniosla. ja nigdy przed okresem plamien nie mialam. Zawsze jak ma przejść to z przytupem: )

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• kasia_k Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam póki co brązowe i tylko przy podcieraniu, ale martwi mnie ten spadek temperatury. A jak połączę plamienie ze spadkiem temperatury to wychodzi @ ;)

listopad 2011 - Oluś <3
    od 2011 - Hashimoto

7 cykl starań udany <3
  • Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia, ja na tym samym etapie co Ty:)
    Nie choroba, ale podobnie z czasem cyklu i też @ za 3-4 dni teoretycznie. OBY NIE PRZYSZŁA!! :) Trzymamy kciuki nawzajem za siebie :)
    Jezu, ale troll się ze mnie zrobił .... heh

16uddqk34v2bfw3k.png

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia a kiedy masz dostac @?

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nieregularne -koło niedzieli najpewniej, ale może być dzień-dwa w tą lub tamtą u mnie..

16uddqk34v2bfw3k.png

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo to tak jak ja w niedzielę ma przyjsc i zaczynam nowy cykl. Niestety w tym cyklu jajeczko nie zapłodnione

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ