Staraczki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki! ja jestem w trakcie badań, na własną ręke bo mój gin twierdzi, że nie minąl rok od poczatku starań więc nie ma sensu:/ Dostałam luteine jedynie i zaczne ją brać w następnym cyklu (bo ten niestety spisuje już na straty)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 17:57
-
nick nieaktualny
-
Na razie tylko tsh i lh na poczatku cyklu i tu jest ok, prawdopodobnie progesteron u mnie kiepsko bądź za wysoka prolaktyna, ale te badania za jakies 4 dni.
Mam nadzieję, że sie uda w końcu. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Żabka04 Tsh mam 2,53 ft3 2,86 ft4 1,19 miałam jeszcze robić przeciwciała na Hashimoto, ale w takiej sytuacji to chyba bez sensu.
Ja musze koniecznie zmienić lekarza, bo w sumie do tej pory, a chodze tam już rok miałam jedno usg:/ I akurat w okolicach owulacji ( 21 dc pęcherzyk 15 mm a endo 7 mm)-ja mam dlugie cykle około 37 dni, ale regularne jak w zegarku. Akurat w tym cyklu raczej nie będzie owu albo mega późna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 18:37
-
nick nieaktualnyPaskudnik wrote:Żabka04 Tsh mam 2,53 ft3 2,86 ft4 1,19 miałam jeszcze robić przeciwciała na Hashimoto, ale w takiej sytuacji to chyba bez sensu.
Ja musze koniecznie zmienić lekarza, bo w sumie do tej pory, a chodze tam już rok miałam jedno usg:/
Podaj normy i jednostki to ci powiem czy jest ok -
nick nieaktualnyNo więc tak co do w/w wyników.
Tsh kochana w normie jest owszem ale do zajścia w ciążę najlepszy jest wynik 1-2 a u nie których nawet poniżej 1.
Tak jak u mnie 0,17 coś wskuralo bo przy 1,2 poronilam.
Ale pamiętaj każda z nas jest inna i np. Twoja tarczyca da radę przy tsh np. 3,5 ( niektóre potrafią zajść w ciążę).
Po drugie tsh nie powinnyśmy się kierować w zachodzie w ciążę bo odpowiedzialne jest ft 3 i 4.
Twoje ft3 jest na poziomie 36%.
Ft4 na poziomie 34%.
Dla mnie za mało masz ft3.
Ja miałam podwyższone lekami do wyniku 4,66.
Tu bym prosiła kas aby sprawdziła twoje wyniki bo może ma inny kalkulator do wyliczeń %.
Proponuję zrobić badania na nowo tzw święta trójce tzn. Tsh, ft3, ft4 do tego anty tpo, anty tg. I poszukać dobrego endo a najlepiej endo-gin.
Powiedzieć że chcesz zajść w ciążę i to już i musi Ci pomóc. Pamiętaj żeby przepisał ci lek zwany letrox bo przy nim możesz zachodzić w ciążę inne szkodzą. -
nick nieaktualny
-
3 cykle w 2015 tzn od marca do maja (wtedy zaskoczyłam, ale poroniłam w 6 tygodniu) potem byla przerwa bo dlugo dochodzilam do siebie (bardziej psychicznie) i zaczeliśmy w listopadzie teoretycznie bo mam jakiegos koszmarnego niefarta ( w listopadzie infekcja, w grudniu zum a teraz bezowulacujny cykl- czekam na @ )