Staraczki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
No to mnie teraz zabiłaś troche bo myslałam,że jest ok...no nic powtorze jeszcze raz ... A powiedz mi najlepiej w jakims konkretnym dniu cyklu bo ja już zgłupiałam...
-
nick nieaktualnyJa bym na twoim miejscu jak będziesz szła do endo z wynikami zrobiłabym krzywa insulinowa.
Tzn.
Glukoza i insulina na czczo i po obciazeniu po 1h i po 2h. Badanie płatne bez skierowania siedzisz dwie godziny w labo i musisz kupić 75g glukozy w aptece koszt 10zl. Po tym badaniu można stwierdzić czy masz insulinooprnosc tzn pęcherzyki nie pękają,górze cukrzyca itd. To badanie się przyda. Ja zrobiłam na końcu a szkoda bo wydałem dużo kasy i u mnie to było problemem. -
nick nieaktualnyPaskudnik wrote:No to mnie teraz zabiłaś troche bo myslałam,że jest ok...no nic powtorze jeszcze raz ... A powiedz mi najlepiej w jakims konkretnym dniu cyklu bo ja już zgłupiałam...
Nie ma znaczenia w jakim cyklu tylko rób wszystkie od razu.
Jeśli bierzesz jakieś leki od endo to przed badaniem nie bierz tzn na czczo -
nick nieaktualny
-
Landryneczka wrote:2016 :
1. Landryneczka
2. Paulette
3. BELÉN
4. Lena_83
5. Ania_84
6. lusia1988
7. Ania1986
8. Berenika
9. Madziulla
10. Nadira
11. Asiula86
12. Toxey
13. Lady_E
14. Bluberry
15. mika1987
16. antylopaa
17. Kasieńka:)
18. żabka04
19. Fipsik
20. Mała Kasia
21. sylwia92
22. kas50
23. kasia k
24. partii
25. Marteczk93
26. Kasi
27. 2+...
28. basiunia ♡
29. zumbiara
30. aga 2318
31. mamalena
32. Monia82
33. Jotc
34. Magda 87
35. aprill
36. esmi
37. Krakuska
38. Kasia 1987
39. RudaWiewióra
40. pati87
41. nika77
42. Kornelia85
43. unadarcy
44. Tinaa2015
45. michasiaa ♡
46. chantel
47. Fiu
48. Ola_85
49. Lapi84
50. Mrówka28
51. KlaudyŚ
52. tylko ja
53. AksiWiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 19:08
Steffci -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
żabka04 wrote:No więc tak co do w/w wyników.
Tsh kochana w normie jest owszem ale do zajścia w ciążę najlepszy jest wynik 1-2 a u nie których nawet poniżej 1.
Tak jak u mnie 0,17 coś wskuralo bo przy 1,2 poronilam.
Ale pamiętaj każda z nas jest inna i np. Twoja tarczyca da radę przy tsh np. 3,5 ( niektóre potrafią zajść w ciążę).
Po drugie tsh nie powinnyśmy się kierować w zachodzie w ciążę bo odpowiedzialne jest ft 3 i 4.
Twoje ft3 jest na poziomie 36%.
Ft4 na poziomie 34%.
Dla mnie za mało masz ft3.
Ja miałam podwyższone lekami do wyniku 4,66.
Tu bym prosiła kas aby sprawdziła twoje wyniki bo może ma inny kalkulator do wyliczeń %.
Proponuję zrobić badania na nowo tzw święta trójce tzn. Tsh, ft3, ft4 do tego anty tpo, anty tg. I poszukać dobrego endo a najlepiej endo-gin.
Powiedzieć że chcesz zajść w ciążę i to już i musi Ci pomóc. Pamiętaj żeby przepisał ci lek zwany letrox bo przy nim możesz zachodzić w ciążę inne szkodzą.
Paskudnik zdecydowanie masz za mało hormonów nie masz żadnych objawów np.senność, rozdrażnienie, sucha skóra? ft3 i ft4 powinny być na minimalnym poziomie 50%, no i tsh ja przy takim jak Twoje dostałam już euthyrox. Myślę że powinnaś zrobić tak jak Żabka radzi, czyli badanie antyTg i antyTpo i udać się do endo. Moim zdaniem wskazane jest leczenie, a gdy nie wyjdą Ci przeciwciała to chociaż suplementacja jodem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 19:23
-
u mnie i tak zawsze robia rano ale to w pon ide do szkoly wiec napewno nie zdąże a w wtorek mam na 10 endo więc nie zdążę najwyżej bede wiedzieć sama dla siebie .
Dasz radę żabciu , za niedługo odpoczniesz sobie i będziesz odliczać dni do porodu -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
żabka04 wrote:Letrox ma lewotyroksyne.
Euthyrox nie wiem.
Tak napisałam bo przeważnie ten lek przypisuje.
Pewnie dobierze lek do wyników.
Dobrze obliczylam?
dobrze obliczyłaś
Basiunia hormony też masz niskie, choć tsh bardzo ładne -
No jestem senna, wypadają mi włsoy, wiecznie jestem zmeczona a o stanie swojej skóry nie wspomne... Wszystko zwalałam na sytuacje w domu bo niestety mam mało snu i generalnie praca, dom , dziecko a mojego męża praktycznie nie ma w domu non stop tyle pracuje... chyba rzeczywiscie musze to ogarnąć...
-
nick nieaktualnybasiunia wrote:kochane tak patrze na moje wyniki tsh ft3 i ft4, ktore robiłam rutynowo, nie ze względu na starania i wyszło:
tsh 1,18 [0,27-42]
ft4 1,22 [0,93-1,71]
ft3 3,14 [2,57-4,43]
i dokladnie w tym cyklu zaszłam, te wyniki są z grudnia...
Tyle wystarczyło twojej tarczycy i organizmowi -
nick nieaktualny