Staraczki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
żabka04 wrote:Letrox ma lewotyroksyne.
Euthyrox nie wiem.
Tak napisałam bo przeważnie ten lek przypisuje.
Pewnie dobierze lek do wyników.
Dobrze obliczylam?
lletrox jest bardziej czysty
ja przeobiłam oba najlepiej sie zuje na Letroxieżabka04 lubi tę wiadomość
-
BELÉN wrote:Dobry wieczór
Już po naszej pierwszej wizycie. Jajo jest dobrze umiejscowione, zarodek w środku, serce pika Doktor powiedział, że żarty się skończyły, dziecko jest już duże (prawie 2 cm), widać zawiązki nóg i rąk. Tylko mam polipa w szyjce ale podobno niegroźny, powinien się oderwać przy porodzie. W każdym razie doktor powiedział, aby prowadzić normalny tryb życia. Z tych emocji zapomniałam poprosić go o zaświadczenie do pracy. Ciąża mi na pamięć zaszkodziła. -
Ja jako małe dziecko miałam bardzo nieprzyjemne doświadczenia z lekarzami oraz szpitalem dlatego tak nie lubię chodzić do nich.. Mam nadzieje że ten mnie potraktuje jak człowieka i nie oleje, bo chyba bardziej od chodzenia do lekarzy nie lubię tylko zmieniania ich. Teraz mieszkam gdzie indziej i do innego lekarza muszę iść i aż mi się nogi trzęsą.. jak mnie potraktuje i co mi powie. Zastawiam się czy nie poprosić narzeczonego o pójście ze mną, to trochę głupie ale jakoś raźniej byłoby mi ze świadomością że czeka na mnie na korytarzu.. cały czas staram się jednak myśleć pozytywnie
-
żabka04 wrote:Belen cudowne wieści:-)
Gratuluję Rosnijcie zdrowo:-)
No to prawda ciąża pamięć zabiera hahaha
A z kad ten polip ci się wziął???
W listopadzie miałam zrobione badanie cytologiczne i było czysto. Wytworzył się po zajściu w ciążę. Na szczęście jest niegroźny dla dziecka. Muszę tylko uważać, aby go nie uszkodzić, bo to prowadzi do krwawień. Ale tak to powinno być w porządku. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNiki_124 wrote:Ja jako małe dziecko miałam bardzo nieprzyjemne doświadczenia z lekarzami oraz szpitalem dlatego tak nie lubię chodzić do nich.. Mam nadzieje że ten mnie potraktuje jak człowieka i nie oleje, bo chyba bardziej od chodzenia do lekarzy nie lubię tylko zmieniania ich. Teraz mieszkam gdzie indziej i do innego lekarza muszę iść i aż mi się nogi trzęsą.. jak mnie potraktuje i co mi powie. Zastawiam się czy nie poprosić narzeczonego o pójście ze mną, to trochę głupie ale jakoś raźniej byłoby mi ze świadomością że czeka na mnie na korytarzu.. cały czas staram się jednak myśleć pozytywnie
-
Ania_84 wrote:euthyrox ma w skladzie laktoze i niektóre dziewczyny go nie toleruja
lletrox jest bardziej czysty
ja przeobiłam oba najlepiej sie zuje na Letroxie -
dziewczyny moja siostra ma hashimoto, bierze euthyrox. Zaszła w pierwszym cyklu starań, donosiła i teraz nadal bierze euthyrox.
Myślę że euthyrox jest tak samo bezpieczny jak letrox - chyba że ktoś ma nietolerancje laktozykas50 lubi tę wiadomość
listopad 2011 - Oluś
od 2011 - Hashimoto
7 cykl starań udany -
Fajnie , że Wam sie udało:) zazdroszcze na zabój. Myslicie ze jak poprosze rodzinnego o przepisanie mi skierowania na te hormony to wypisze (znajac moja przychodnie to pewnie nie:/ ale Wy moze macie lepsze wspomnienia), bo znowu wydatek 250 złotych mi sie nie usmiecha.
-
Paskudnik wrote:Fajnie , że Wam sie udało:) zazdroszcze na zabój. Myslicie ze jak poprosze rodzinnego o przepisanie mi skierowania na te hormony to wypisze (znajac moja przychodnie to pewnie nie:/ ale Wy moze macie lepsze wspomnienia), bo znowu wydatek 250 złotych mi sie nie usmiecha.
-
kasia_k wrote:dziewczyny moja siostra ma hashimoto, bierze euthyrox. Zaszła w pierwszym cyklu starań, donosiła i teraz nadal bierze euthyrox.
Myślę że euthyrox jest tak samo bezpieczny jak letrox - chyba że ktoś ma nietolerancje laktozy -
Mam nadzieję, że ja też będe zadowolona bo na razie smętna, zmęczona i wymemłana:P A laktozy nie toleruję więc dzięki dziewczyny za cenne informacje bo oszczędzi mi to pewnie kłopotów:)
-
Najśmieszniejsze jest to, że z córką zaszłam w ciąże w 1 cyklu i to z tamiki wynikami jak się okazuje. W ogole nie było stresu, nikt mi nie robił szczególowych badań, ba ja nawet nie jadlam kwasu foliowego dopóki sie nie dowiedziałam, że jestem w ciązy. A teraz jakiś totalny stres, badania, wiesiołki, orzechy, czerwone wina, foliki itp... Jak żyć??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 22:14
-
Ja jeszcze nie zaszłam w pierwszą ciążę i już się nakrecam.
Mieliśmy z narzeczonym dopiero 1 cykl starań , no i nic z tego coś czuję że będzie ciężko,jeszcze z tą moją tarczycą zaczełam się leczyć jak miałam TSH 0,08 teraz mam powyżej 4 i już mam problemy ,mogłam to zostawić i teraz bym się cieszyła maleństwem.
No ale cóż zdrowie najważniejsze