X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2016
Odpowiedz

Staraczki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj idziemy do Teściów na kawkę :) a na sanki z córką jutro wyjdziemy :)
    miłej soboty życzę :)

• kas50 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    U mnie było troszkę tak żebym się skapla że to dni płodne a na monitoringu było go w hu hu!!! Wiec nie sugeruje się że nie ma go na zewnątrz.
    Jednak trochę sluzu przejrzystego jest:-) wieczorem winko z mężem i działamy:-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50
    No to z całych sił zaciskam kciukasy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 14:42

kas50 lubi tę wiadomość

• Paskudnik Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tez trzymam kciuki za Was dziewczyny i za siebie tez bo właśnie mam chyba dziś szczyt:D oby się nam udało!

Kornelia85 lubi tę wiadomość

Magda jescze 29 lat
    Marysia listopad 2011
    23.06.2015 6/7 tydzień [*]
    02.2016 cb
    1f1399b85ecd90fe3b2635b88c0edd6d.png

• kasia_k Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uda się uda dziewczyny :)
    Działajcie :D
    Ja mam wolne jeszcze dzisiaj, jutro @ powinna się kończyć to też będziemy działać :)

listopad 2011 - Oluś <3
    od 2011 - Hashimoto

7 cykl starań udany <3
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_k wrote:
    Uda się uda dziewczyny :)
    Działajcie :D
    Ja mam wolne jeszcze dzisiaj, jutro @ powinna się kończyć to też będziemy działać :)

Ale ci fajnie ty juz konczysz ja dopiero 2 dzien takze z 3 dni jeszcze pocierpie:(

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ! Dzis mam taka zmułe, leże od wczoraj i nawet płacze bez powodu:D żołądek tak daje w kość ale wstrzymuje wymioty jak moge :D

• Paskudnik Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdzieś wyczytałam ostatnio , że wymioty w ciązy to bardzo dobry znak. Podobno u kobiet wymiotujacych w pierwszym trymestrze ryzyko poronienia jest mniejsze:)

Magda jescze 29 lat
    Marysia listopad 2011
    02.2016 cb

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiunia wrote:
    Dziewczyny ! Dzis mam taka zmułe, leże od wczoraj i nawet płacze bez powodu:D żołądek tak daje w kość ale wstrzymuje wymioty jak moge :D

Basiunia tule cie mocno :-) płacz płacz będzie Ci lepiej. Ale to wina hormonów hihi Ja też mam dziś ciężki strasznie żołądek jakby miał zaraz wybuchnąć i brzuch wielki od wzdęcia aż mi przeszkadza:-(
    Wróciłam z sanek mąż bez problemu poszedł z nami poswirowalismy nawet pozjezdzalam z córką z górki było suuuuper.
    Zjadłam już kolacje przepyszne kanapkę z serem żółtym i ogórkiem kiszonym zjadłam skromnie ale chyba zrobię sobie jeszcze.

Dziś zadzwoniłam do mojej jedynej babci z życzeniami spóźnione ale szczere jakoś mi czasu brakowało żeby zadzwonić no nie ważne powiedziałam jej bardzo się ucieszyła mówię że urodzi się prawdopodobnie jak jej syn (15.09 termin wg @ 21.09) poplakalam się i powiedziała że będzie wszystko ok i czeka na mbie żebym przyjechała do niej w odwiedziny (100km w jedną stronę) pojadę jak tylko dostanę l4 ciążowe i będę mogła śmigać :-)
    Tak się cieszę że babci powiedziałam jakąś pewniejsza jestem:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To co mam se rzygnąć czy same mdlosci sa ok?:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabciu aż się wzruszyłam :))) a ja do swojej jeszcze nie zadzwonilam;( moze w koncu by pasowalo ...
    A powiedz jak jest z l4 ciazowym, bo szef mnie za jakies 1.5 miesiaca wysle ale boje sie kontroli z zusu :/ trzeba w domu lezec??:D

• Paskudnik Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mdłosci i wymioty, w ogóle dolegliwości żoładkowe:) Tez już bym chciała wykrzyczeć calemu światu, że będę mamą, ale jescze muszę chwilke poczekać. Podobno ostatnio bardzo duzo kontroli z zusu (przynajmniej w Warszawie)i kwestionowania zatrudnienia.

Magda jescze 29 lat
    Marysia listopad 2011
    02.2016 cb

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj spokój nie zmusza się do rzygania bo niby ciąża zdrowa. Ja też to słyszałam i twierdzę że to gówno prawda :-) Każda kobieta ma inaczej. Ja w ciąży z córką nie wymiotowalam tylko mnie mdlilo i co dziecko zdrowe ciąża bezproblemowa.
    Wkurzają mnie tacy doradcy myślą że jedna tak ma to i wszystkie tak mają mieć zapomnieli że każda z nas jest inna i inaczej będzie przechodzić ciaze.
    Dlatego dzisiaj chciałam wyrzucić telefon bo się zagotowalam na jeden wpis (nie tutaj czytałam coś gdzieś) i dosłownie dziewczyna została zaatakowana. Lekarz jest mądrzejszy od nas jeżeli chcemy się internetem leczyć to powiedzmy to lekarzowi a jestem pewna ze zobaczymy klamkę :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiunia na l4 ciazowym musi być wpisany kod B sprawdź koniecznie jak ci będzie lekarz wypisywać. Pewnie będzie cyfra 2 czyli możesz chodzić. L4 ciążowych tak nie sprawdzają przecież wiadomo jak pracować w ciąży. Ale i kontrolę się zdarzają np. Chorowalas wcześniej przed ciąża i zaciazylas tak jak w moim przypadku ja liczę że będę miała na pewno kontrolę:-)
    Na kontrole trzeba się wstawić chyba że leczysz w szpitalu wtedy dzwonisz i mówisz że w szpitalu lezysz. Nie ma czego się bać napewno wstawić się trzeba i lepiej dla ciebie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam wlasnie taka sytuacje, ze bylam w obecnej firmie pol roku na stazu w grudniu dostalam umowe o prace iiii zaszlam, jak dam za dwa miechy l4 to moze sie nie beda czepiac, kurde nie wiem, bo to tak jakby zajsc w ciaze z umowa a to w sumie taki suprajs byl ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to oni uprzedzaja o kontroli???
    Wczesniej nie kozystalam z l4, nie potrzebowalam, tylko martwi mnie jeszcze kwota brutto mojej umowy, bo ja nie pracuje za najnizsza krajowa, zeby sie tego nie dowalili ze pod ciaze wygirowalismy wynagrodzenie bo od poczatku umowy takie mam..

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na tej umowie w sumie bede jakies 3 miechy tylko...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dostajesz pocztą info kiedy co gdzie i jak.
    Kurcze to nie fajnie tak pomyślałam o naszej fipsik :-(
    Ile pracujesz 3mce na umowie???

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znaczy mnie pytasz?:D
    No pisalam wyzej, bylam pol roku tan na stazu od grudnia mam umowe a po koniec grudnia zaciazylam..ale nie chce isc od razu na l4 mimo ze fatalnie sie czuje, chce jeszcze popracowac ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ciebie. Doczytałam :-)
    Myślę że staż plus umowa nie powinni się odwalić duża jest różnica w zarobkach na umowie? A staż miałaś przez pup? Czy po szkole?

‹‹ 145 146 147 148 149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ