X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2016
Odpowiedz

Staraczki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się śniło że moja beta wynosiła 44054 hahaha wczoraj pisałam kas o becie i w śnie już wiadomo wynik hahaha
    Wstałam szybko jak tylko oczy otworzyłam wzięłam letroxa do Dzioba i poszłam zrobić test ciążowy z faccella i po sekundzie mocna druga krecha :-) więc chyba dzidzia rośnie :-) <3

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszla @.... Zaczynamy od nowa. Jestem smutna, zawiedziona... Coz. Z ciekawych rzeczy powiem Wam ze tempka u mnie az do samego okresu bardzo wysoka. Szkoda ze teraz do owu znow sporo czekania... Trzymajcie kciuki zeby ten cykl byl moim szczesliwym.

28 lat, 3 cs

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• kasia_k Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko fajnie masz z tymi snami ;) wlasciwie to na badania nie musisz iść ;)

Kasia, spokojnie :* u mnie tez temperatura do samego konca wysoka, właściwie dopiero od 1 dnia zaczęła spadać i jeszcze nie doszliśmy do linii podstawowej...
    Wiemze Wiem że temperaturanie będę sie sugerować czy ciąża czy nie. W ogóle zastanawiam się czy nie mierzyć temperatury tylko do obulacji? Zobaczę 3 dni wyzszych temperatur i koniec, odstawiam termometr. Wtedy nie będę tego aż tak kontrolować i myśleć.

Sporo nas w tym samym czasie zaczyna cykl :) powodzenia dziewczyny, robcie co w waszej mocy :*

żabka04 lubi tę wiadomość

listopad 2011 - Oluś <3
    od 2011 - Hashimoto

7 cykl starań udany <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzie dobrze;)) tylko bez spiny :))

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudyś
    Fajny mam suwaczek? :-P
    Jak tam się czujesz?
    Córcia się grzecznie bawi, mąż rozpalił w piecu, cieplutko robi się w chałupce ;-) a ja się położyłam i chyba się zdrzemnę znowu he he a co se będę żałować w niedzielę ;-)

• Niki_124 Koleżanka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jestem w 30dc lada moment powinna być @ bo zawsze była 30-34dc. Właśnie miałam kilkakrotnie taką sytuację, że możliwe jest poronienie, ale wiadomo testy się mylą a bety nie zrobiłam, całą sytuację lekarzowi opiszę dopiero teraz na początku lutego, zobaczę co mi powie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 10:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia piękny suwaczek :-)
    Teraz wiem w którym ty tc jesteś :-)

• kas50 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    A mi się śniło że moja beta wynosiła 44054 hahaha wczoraj pisałam kas o becie i w śnie już wiadomo wynik hahaha
    Wstałam szybko jak tylko oczy otworzyłam wzięłam letroxa do Dzioba i poszłam zrobić test ciążowy z faccella i po sekundzie mocna druga krecha :-) więc chyba dzidzia rośnie :-) <3
    będzie dobrze :) żabko to Twój mąż nie robił badania nasienia? i innych badań?
    my wczoraj bzyku bzyku, dziś przerwa, i od jutra codziennie :)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)
    co do Zusu niestety on zawsze sie dowali przy ciąży taka ich polityka.. kolezanka podpisałą umowe na poczatku maja pod koniec dowiedziałą się ze jest w ciazy .. poszła na L4 i od razu jak urodziła czy nawet pzed dostała pisemko że wstrzymuja jej z tytułu podwazenia zatrudnienia czy jakos tak musiałą udowadniac, ze nie wiedziałą w momencie podpisywania umowy ze jest w ciazy .. chyba nawet gin jej pisal z nie mogła wtedy jeszcze wiedziec .. na szczescie sprawe wygrala ale kase miala wstrzymana przez dlugi czas :?
    codo kontroli no cóż kontrola które nie wcyhdozi bez zastrzezen i kary to niekontrola czy to ZUS, KRUS, US czy NFZ . :?

u nas 6 C w domu tesciu kończy podłaczac piec moze dzis sie uda zaczac palic oby juz rzadnej rurki nie zabrakło i kolanka :P

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    będzie dobrze :) żabko to Twój mąż nie robił badania nasienia? i innych badań?
    my wczoraj bzyku bzyku, dziś przerwa, i od jutra codziennie :)

Nie miał ani jednego. Nawet morfologia krwi hahah a to dlatego że gin i genetyk powiedział że mamy już zdrowe dziecko (z małżeństwa jest biologicznym ojcem) i gin i genetyk stawiali na problem u mnie bo mąż nie chorował ani nic nie wydarzyło się co by wpłynęło na jakość nasienia:-)
    I faktycznie mieli rację wina leży po stronie insulinooprnosci i progesteronu.

Aniu ale zimno masz tylko się nie przezięb:-) nie wiem jak u was ale u mnie wszystko się stopilo i jest na plusie. Nici z dzisiejszych sanek a tak miało być fajnie :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas mój teraz działał codziennie i się udało :-) A ja się umieralam na swoim że nie bo żołnierze muszą odczekać i dojrzeć to się śmiał ze mnie i molestowania co dziennie :-)

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Nie miał ani jednego. Nawet morfologia krwi hahah a to dlatego że gin i genetyk powiedział że mamy już zdrowe dziecko (z małżeństwa jest biologicznym ojcem) i gin i genetyk stawiali na problem u mnie bo mąż nie chorował ani nic nie wydarzyło się co by wpłynęło na jakość nasienia:-)
    I faktycznie mieli rację wina leży po stronie insulinooprnosci i progesteronu.

Aniu ale zimno masz tylko się nie przezięb:-) nie wiem jak u was ale u mnie wszystko się stopilo i jest na plusie. Nici z dzisiejszych sanek a tak miało być fajnie :-(
    jak to mówi mój tesciu w takiej temp nawet zarazki sie nie rozwijaja :P

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia85 wrote:
    Klaudyś
    Fajny mam suwaczek? :-P
    Jak tam się czujesz?
    Córcia się grzecznie bawi, mąż rozpalił w piecu, cieplutko robi się w chałupce ;-) a ja się położyłam i chyba się zdrzemnę znowu he he a co se będę żałować w niedzielę ;-)

A dZiekuje:) ja wlasnie wstałam .narzeczony zjadl wczorajszą pizze więc nie musialam wstawać zeby śniadanie robic. Za godzinę jedziemy do teściowej na obiad, więc znowu obiadu nie musze robic:).brzuch przestal bolec i teraz czekamy do dni plodnych:)

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Hej kochane :)
    co do Zusu niestety on zawsze sie dowali przy ciąży taka ich polityka.. kolezanka podpisałą umowe na poczatku maja pod koniec dowiedziałą się ze jest w ciazy .. poszła na L4 i od razu jak urodziła czy nawet pzed dostała pisemko że wstrzymuja jej z tytułu podwazenia zatrudnienia czy jakos tak musiałą udowadniac, ze nie wiedziałą w momencie podpisywania umowy ze jest w ciazy .. chyba nawet gin jej pisal z nie mogła wtedy jeszcze wiedziec .. na szczescie sprawe wygrala ale kase miala wstrzymana przez dlugi czas :?
    codo kontroli no cóż kontrola które nie wcyhdozi bez zastrzezen i kary to niekontrola czy to ZUS, KRUS, US czy NFZ . :?

u nas 6 C w domu tesciu kończy podłaczac piec moze dzis sie uda zaczac palic oby juz rzadnej rurki nie zabrakło i kolanka :P
    A to ona od razu poszla na l4 czy popracowala choc troche ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    jak to mówi mój tesciu w takiej temp nawet zarazki sie nie rozwijaja :P

Hahaha udanego masz teścia:-)

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiunia wrote:
    A to ona od razu poszla na l4 czy popracowala choc troche ?
    chyba 3 miechy pracowala z tego co kojarze

Żabka doałdnei :)

noo podjelismy decyzje :)

nie podchodzimy do drugiej IUI :)
    od razu IVF :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Mam pytanko.. pierwszy raz staram sie o dziecko metota mierzenia temperatury,itd. wcześniej udalo sie za pierwszym razem :) Dzisiaj mam 10 dzien po owulacji i temperatura skoczyła mi do 37,8,wczoraj mialam 36,8. Czy jest szansa,ze sie udało czy to moze byc skok przed @? Nie licze na to,ze sie udało,ale moze...:)jeszcze 3 dni do @.... Pozdrawiam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    chyba 3 miechy pracowala z tego co kojarze

Żabka doałdnei :)

noo podjelismy decyzje :)

nie podchodzimy do drugiej IUI :)
    od razu IVF :)

Super ze podjęliśmy decyzję :-)
    Więc Aniu trzymam mocno kciuki za IVF :-)
    A kiedy byście chcieli podchodzić???

• kas50 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Kas mój teraz działał codziennie i się udało :-) A ja się umieralam na swoim że nie bo żołnierze muszą odczekać i dojrzeć to się śmiał ze mnie i molestowania co dziennie :-)
    Mój morfologie ma w normie. Z tą czestotliwoscia to zobaczymy...na razie trudno mi rozroznic sluz plodny od spermy;-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja sama nie wiem co mam myśleć. Dziś 8 dpo i z ciekawości czystej zrobiłam teraz test ciążowy o niskiej czułości btcg co go się do in vitro stosuje i wiecie co??? Jest druga blada kreska i nie tylko ja ją widzę!!!

‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ