X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2016
Odpowiedz

Staraczki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się śniło że moja beta wynosiła 44054 hahaha wczoraj pisałam kas o becie i w śnie już wiadomo wynik hahaha
    Wstałam szybko jak tylko oczy otworzyłam wzięłam letroxa do Dzioba i poszłam zrobić test ciążowy z faccella i po sekundzie mocna druga krecha :-) więc chyba dzidzia rośnie :-) <3

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszla @.... Zaczynamy od nowa. Jestem smutna, zawiedziona... Coz. Z ciekawych rzeczy powiem Wam ze tempka u mnie az do samego okresu bardzo wysoka. Szkoda ze teraz do owu znow sporo czekania... Trzymajcie kciuki zeby ten cykl byl moim szczesliwym.

28 lat, 3 cs

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• kasia_k Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko fajnie masz z tymi snami ;) wlasciwie to na badania nie musisz iść ;)

Kasia, spokojnie :* u mnie tez temperatura do samego konca wysoka, właściwie dopiero od 1 dnia zaczęła spadać i jeszcze nie doszliśmy do linii podstawowej...
    Wiemze Wiem że temperaturanie będę sie sugerować czy ciąża czy nie. W ogóle zastanawiam się czy nie mierzyć temperatury tylko do obulacji? Zobaczę 3 dni wyzszych temperatur i koniec, odstawiam termometr. Wtedy nie będę tego aż tak kontrolować i myśleć.

Sporo nas w tym samym czasie zaczyna cykl :) powodzenia dziewczyny, robcie co w waszej mocy :*

żabka04 lubi tę wiadomość

listopad 2011 - Oluś <3
    od 2011 - Hashimoto

7 cykl starań udany <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzie dobrze;)) tylko bez spiny :))

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudyś
    Fajny mam suwaczek? :-P
    Jak tam się czujesz?
    Córcia się grzecznie bawi, mąż rozpalił w piecu, cieplutko robi się w chałupce ;-) a ja się położyłam i chyba się zdrzemnę znowu he he a co se będę żałować w niedzielę ;-)

• Niki_124 Koleżanka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jestem w 30dc lada moment powinna być @ bo zawsze była 30-34dc. Właśnie miałam kilkakrotnie taką sytuację, że możliwe jest poronienie, ale wiadomo testy się mylą a bety nie zrobiłam, całą sytuację lekarzowi opiszę dopiero teraz na początku lutego, zobaczę co mi powie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 10:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia piękny suwaczek :-)
    Teraz wiem w którym ty tc jesteś :-)

• kas50 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    A mi się śniło że moja beta wynosiła 44054 hahaha wczoraj pisałam kas o becie i w śnie już wiadomo wynik hahaha
    Wstałam szybko jak tylko oczy otworzyłam wzięłam letroxa do Dzioba i poszłam zrobić test ciążowy z faccella i po sekundzie mocna druga krecha :-) więc chyba dzidzia rośnie :-) <3
    będzie dobrze :) żabko to Twój mąż nie robił badania nasienia? i innych badań?
    my wczoraj bzyku bzyku, dziś przerwa, i od jutra codziennie :)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)
    co do Zusu niestety on zawsze sie dowali przy ciąży taka ich polityka.. kolezanka podpisałą umowe na poczatku maja pod koniec dowiedziałą się ze jest w ciazy .. poszła na L4 i od razu jak urodziła czy nawet pzed dostała pisemko że wstrzymuja jej z tytułu podwazenia zatrudnienia czy jakos tak musiałą udowadniac, ze nie wiedziałą w momencie podpisywania umowy ze jest w ciazy .. chyba nawet gin jej pisal z nie mogła wtedy jeszcze wiedziec .. na szczescie sprawe wygrala ale kase miala wstrzymana przez dlugi czas :?
    codo kontroli no cóż kontrola które nie wcyhdozi bez zastrzezen i kary to niekontrola czy to ZUS, KRUS, US czy NFZ . :?

u nas 6 C w domu tesciu kończy podłaczac piec moze dzis sie uda zaczac palic oby juz rzadnej rurki nie zabrakło i kolanka :P

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    będzie dobrze :) żabko to Twój mąż nie robił badania nasienia? i innych badań?
    my wczoraj bzyku bzyku, dziś przerwa, i od jutra codziennie :)

Nie miał ani jednego. Nawet morfologia krwi hahah a to dlatego że gin i genetyk powiedział że mamy już zdrowe dziecko (z małżeństwa jest biologicznym ojcem) i gin i genetyk stawiali na problem u mnie bo mąż nie chorował ani nic nie wydarzyło się co by wpłynęło na jakość nasienia:-)
    I faktycznie mieli rację wina leży po stronie insulinooprnosci i progesteronu.

Aniu ale zimno masz tylko się nie przezięb:-) nie wiem jak u was ale u mnie wszystko się stopilo i jest na plusie. Nici z dzisiejszych sanek a tak miało być fajnie :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas mój teraz działał codziennie i się udało :-) A ja się umieralam na swoim że nie bo żołnierze muszą odczekać i dojrzeć to się śmiał ze mnie i molestowania co dziennie :-)

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Nie miał ani jednego. Nawet morfologia krwi hahah a to dlatego że gin i genetyk powiedział że mamy już zdrowe dziecko (z małżeństwa jest biologicznym ojcem) i gin i genetyk stawiali na problem u mnie bo mąż nie chorował ani nic nie wydarzyło się co by wpłynęło na jakość nasienia:-)
    I faktycznie mieli rację wina leży po stronie insulinooprnosci i progesteronu.

Aniu ale zimno masz tylko się nie przezięb:-) nie wiem jak u was ale u mnie wszystko się stopilo i jest na plusie. Nici z dzisiejszych sanek a tak miało być fajnie :-(
    jak to mówi mój tesciu w takiej temp nawet zarazki sie nie rozwijaja :P

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia85 wrote:
    Klaudyś
    Fajny mam suwaczek? :-P
    Jak tam się czujesz?
    Córcia się grzecznie bawi, mąż rozpalił w piecu, cieplutko robi się w chałupce ;-) a ja się położyłam i chyba się zdrzemnę znowu he he a co se będę żałować w niedzielę ;-)

A dZiekuje:) ja wlasnie wstałam .narzeczony zjadl wczorajszą pizze więc nie musialam wstawać zeby śniadanie robic. Za godzinę jedziemy do teściowej na obiad, więc znowu obiadu nie musze robic:).brzuch przestal bolec i teraz czekamy do dni plodnych:)

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Hej kochane :)
    co do Zusu niestety on zawsze sie dowali przy ciąży taka ich polityka.. kolezanka podpisałą umowe na poczatku maja pod koniec dowiedziałą się ze jest w ciazy .. poszła na L4 i od razu jak urodziła czy nawet pzed dostała pisemko że wstrzymuja jej z tytułu podwazenia zatrudnienia czy jakos tak musiałą udowadniac, ze nie wiedziałą w momencie podpisywania umowy ze jest w ciazy .. chyba nawet gin jej pisal z nie mogła wtedy jeszcze wiedziec .. na szczescie sprawe wygrala ale kase miala wstrzymana przez dlugi czas :?
    codo kontroli no cóż kontrola które nie wcyhdozi bez zastrzezen i kary to niekontrola czy to ZUS, KRUS, US czy NFZ . :?

u nas 6 C w domu tesciu kończy podłaczac piec moze dzis sie uda zaczac palic oby juz rzadnej rurki nie zabrakło i kolanka :P
    A to ona od razu poszla na l4 czy popracowala choc troche ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    jak to mówi mój tesciu w takiej temp nawet zarazki sie nie rozwijaja :P

Hahaha udanego masz teścia:-)

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiunia wrote:
    A to ona od razu poszla na l4 czy popracowala choc troche ?
    chyba 3 miechy pracowala z tego co kojarze

Żabka doałdnei :)

noo podjelismy decyzje :)

nie podchodzimy do drugiej IUI :)
    od razu IVF :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Mam pytanko.. pierwszy raz staram sie o dziecko metota mierzenia temperatury,itd. wcześniej udalo sie za pierwszym razem :) Dzisiaj mam 10 dzien po owulacji i temperatura skoczyła mi do 37,8,wczoraj mialam 36,8. Czy jest szansa,ze sie udało czy to moze byc skok przed @? Nie licze na to,ze sie udało,ale moze...:)jeszcze 3 dni do @.... Pozdrawiam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    chyba 3 miechy pracowala z tego co kojarze

Żabka doałdnei :)

noo podjelismy decyzje :)

nie podchodzimy do drugiej IUI :)
    od razu IVF :)

Super ze podjęliśmy decyzję :-)
    Więc Aniu trzymam mocno kciuki za IVF :-)
    A kiedy byście chcieli podchodzić???

• kas50 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Kas mój teraz działał codziennie i się udało :-) A ja się umieralam na swoim że nie bo żołnierze muszą odczekać i dojrzeć to się śmiał ze mnie i molestowania co dziennie :-)
    Mój morfologie ma w normie. Z tą czestotliwoscia to zobaczymy...na razie trudno mi rozroznic sluz plodny od spermy;-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja sama nie wiem co mam myśleć. Dziś 8 dpo i z ciekawości czystej zrobiłam teraz test ciążowy o niskiej czułości btcg co go się do in vitro stosuje i wiecie co??? Jest druga blada kreska i nie tylko ja ją widzę!!!

‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ