Staraczki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak wam minął ostatni dzień weekendu ?
Ja właśnie wróciłam od teściowej,wymęczona jestem strasznie bratanice mojego ostatki sił mi zabrały ,ale jak to nie kochać takie urwisy dwa
Cały czas tylko ciocia ciocia będę cię leczyć, najstarsza 6 letnia Karolinka miała takie słuchawki doktora przyłożyła mi do brzucha i powiedziała że serduszku bije aż się wzruszyłam kochane to dziecko -
Aniu, super, że decyzja podjęta Wiecie już kiedy będziecie mogli rozpocząć całą procedurę? Temperatura w Waszym domu mnie przeraża Ja bym się nie odklejała od termoforu.
Sylwia, czyżbys powiększyła grono ciężarnych na naszym wątku? Poczekaj kilka dni i powtórz test, albo możesz zrobić badanie krwi, żeby mieć pewność. Czekamy na dobre wieści
Weekend minął pod znakiem mdłości. Jak na złość najgorzej czuję się w sobotę i niedzielę, a cały tydzień mogę spokojnie wytrzymać w pracy. Najbliższa rodzina męża i moja już poinformowana. Wszyscy są szczęśliwi. Kuzynka męża oglądając zdjęcie USG stwierdziła, że maluch będzie podobny do ciotuni Jutro zamierzam porozmawiać z szefem oraz z szefem mojego szefa. Trochę się boję jak zareagują, bo obaj to chłopi, bez dzieci. No cóż, jakieś rozwiązanie znajdziemy, nie będzie źle. -
Cześć Dziewczyny, pozwólcie, że przyłącze się do Waszego forum. To nasz drugi cykl starań. Jestem już po owulacji i teraz pozostało mi tylko czekać na testowanie. Od urodzenia borykam się z astmą oskrzelową, alergią, AZS, a od niedawna pojawiły się dość poważne problemy z kręgosłupem. Kruszynka będzie lekiem na całe złopoczątek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
nick nieaktualny
-
jeszcze nie wiemy dokladnie kiedy najpierw wizyta kwalifikacyjna , musimy spr czy nam przyznaja kredyt ..
-
Kochane z zusem ogólnie jest tak:
przychodzą do ciebie do domu sprawdzić czy jesteś (nawet jeśli możesz chodzić wg zwolnienia) - jeśli cię nie zastaną musisz iść w ciągu 3 dni od wezwania, żeby się usprawiedliwić (rachunek za zakupy, z apteki, wizyta u lekarza).
co do kontroli zatrudnienia, to kontrolują wszystkich, którzy:
- poszli na zwolnienie szybciej niż po 12 miesiącach przepracowania + mają wyższą pensję niż najniższa krajowa w małych firmach
- działalności gospodarcze
- umowy wśród rodziny
wysyłają taki druczek na xxxx stron do ciebie i do pracodawcy. musisz im dać wszystkie dokumenty, umowę o pracę, bhp, medycynę pracy, grafiki, karty pracy, przelewy, podział obowiązków, wszystkie dokumenty świadczące o Twojej pracy - podpisane faktury, itp. mejle, bilingi telefonu jeśli wykonywałaś, ZEZNANIA ŚWIADKÓW poświadczających Twoją pracę (mogą potem ich wezwać do sądu jeśli się odwołasz jak ja). Jest tego sporo, jeśli masz mało dowodów to stwierdzą, że praca pozorna i masz oddać wszystko co wzięłaś (macierzyński i L4), jeśli masz dużo dowodów to najczęściej poprostu robią tak jak u mnie - teraz wszystkim moim znajomym tak zrobili: obniżają stawkę do najniższej krajowej, nadwyżkę masz oddać. Można się odwołać do sądu (sprawa nic nie kosztuje, jedynie wynajęcie prawnika jeśli ktoś chce). Aha i co najważniejsze:
zus ma prawo 3 lata od początku zasiłku żeby skontrolować umowę o pracę. Na spłatę masz miesiąc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 20:16
-
my się zdecydowaliśmy na apelację. Prawnik napisze pismo (1000zł), jak bym napisała sama to za dużo kurw by poleciało a na proces do gdańska pojadę sama. apelcja ponoć po pół roku od złożenia, więc mam nadzieję pojadę już z brzuchem Narzygam na nich najwyżej
Ania_84, żabka04, Niki_124, basiunia lubią tę wiadomość
-
noo ja dlatego sie szykujena kontrole.. jak cos bo mam dziaanosc ..choc ja to bede juz miala 4 lata jak przyjdzie co do czego albo i 5
-
Fipsik wrote:my się zdecydowaliśmy na apelację. Prawnik napisze pismo (1000zł), jak bym napisała sama to za dużo kurw by poleciało a na proces do gdańska pojadę sama. apelcja ponoć po pół roku od złożenia, więc mam nadzieję pojadę już z brzuchem Narzygam na nich najwyżej
żabka04 lubi tę wiadomość
-
koleżanka miała 3 lata działalność i zus stwierdził, że tylko składki opłącała żeby mieć macierzyński ale nie pracowała. (wg mnie więcej składek opłąciła w 3 lata niż tego macierzyńskiego dostała, ale zus dziwnie myśliu). sprawę dała do sądu - wygrała za 1 razem.
-
Ania_84 wrote:brawo i prawidłowo a pozniej pojdziesz do zusu i na biurko pipek rzygniesz jeszcze raz
po operacji będę ciągnąć zwolnienie tak długo aż zajdę w ciąże i tym razem będę na zwolnieniu od samej owulacji! moja taka zemsta na nichAnia_84 lubi tę wiadomość
-
Fipsik wrote:koleżanka miała 3 lata działalność i zus stwierdził, że tylko składki opłącała żeby mieć macierzyński ale nie pracowała. (wg mnie więcej składek opłąciła w 3 lata niż tego macierzyńskiego dostała, ale zus dziwnie myśliu). sprawę dała do sądu - wygrała za 1 razem.
generanie stwierdzilam z jesli cos to bede z nimi sie sadzila bo takim Ch...nie podarowalabym -
nick nieaktualnyDzięki za info fipsik:-)
A co tam u ciebie dawno nie było cie
Kurcze a to nie zależy od regionu zus?
Pytam bo dziwne to tzn u mnie w zakladzie dziewczyny a było ich 10! po 1-5 mocach przepracowanych od pierwszej umowy zaciazylam i poszły na l4. Hmmmm
Wydaje mi się że trzeba mieć pecha chyba bo ich nie skontrolowano.
Ahhh już nie wiem jak to rozgrysc ale to co napisałaś fipsik brzmi trochę strasznie jakby miał się trzymać na baczności gorzej niż przed policja hahah -
nick nieaktualny
-
kas50 wrote:Dziewczyny czy wy robilyscie badania na chlamydie z krwi??
-
nick nieaktualnyUfffff ale nie można być takim pewnym. Zobaczymy jak to będzie.
Ja nie chcę mówić że powinnam mieć kontrolę ale różnie to bywa przexhorowalam 182 dni no już będzie 190 i przerwę l4 ciazowym l4 bo na wizycie 28.01 mam dostac. Obym dostała i było wszystko ok. Jejku cieszę się ale myśli czasami mbie same nachodzi boję się wrrrrr dziwny stan
No i tak se myślę o tej kontroli zus to mogą się przywalic ale zobaczymy.
Mam bliska osobę w zus pracuje i mówiła że na naszym rejonie nie sprawdzają ciężarnych i l4 od psychiatry ale czy to zależy od tego czy komisja sama se uszczelki kogoś tego już nie wiemWiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 20:19