X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2016
Odpowiedz

Staraczki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to jestem w szoku, to wychodzi ba to, ze w tym kraju nie wolno pracowac za wiecej niz najnizsza krajowa, pojebani! W takim razie na pewno mbie przetrzepia ale u mnie w pracy jest monitoring moga sobie obejrzec dzien po dniu ze w pracy bylam :D nie popuszcze ! Jak trzeba bedzie to sad!
    A czemu Ci Fipsik obnizili do najnizszej krajowej?czym to uzasadnili?

• skorpionek82 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja robiłam to badanie krwi☺

be2286637619c012de883c2f8744cba8.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia opowiadaj jak się czujesz :)?

żabka04 lubi tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i czekam na okres i ten nieszczęsny luty, żeby go przeżyć. W marcu mam być już operowana, około 10 marca zaczniemy starać się o kredyt. A potem tylko poczekać na okres i zaczniemy starania. W marcu będzie się działo :)

Ania_84, żabka04 lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiunia wrote:
    Teraz to jestem w szoku, to wychodzi ba to, ze w tym kraju nie wolno pracowac za wiecej niz najnizsza krajowa, pojebani! W takim razie na pewno mbie przetrzepia ale u mnie w pracy jest monitoring moga sobie obejrzec dzien po dniu ze w pracy bylam :D nie popuszcze ! Jak trzeba bedzie to sad!
    A czemu Ci Fipsik obnizili do najnizszej krajowej?czym to uzasadnili?

tym, że pracowałam krótko, że mój pracodawca miał zadłużenie, że z 3 dyplomami studiów dziennych nie zasługuje na więcej, że nie miałam doświadczenia w umowach o pracę (tylko zlecenie i dzieło), i przede wszystkim, że wiedziałam o ciąży zatrudniając się.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    tym, że pracowałam krótko, że mój pracodawca miał zadłużenie, że z 3 dyplomami studiów dziennych nie zasługuje na więcej, że nie miałam doświadczenia w umowach o pracę (tylko zlecenie i dzieło), i przede wszystkim, że wiedziałam o ciąży zatrudniając się.
    i dto jest wlasnie paranoja tym doprowadzaja do tego ze kobiety w ciazy nie pracuja .. a pracodawcy nie maja zamairu ich zatrudniac .. :/

a codo za róznica umowa o race czy zlecenie .. ja pitole :/

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Żabcia opowiadaj jak się czujesz :)?

Bóle brzucha z wczoraj przeszły najwidoczniej tak miało być :-)
    Muszę wam powiedzieć że zawsze lubiłam kiszone ogórki lub kapustę,wczoraj zaczęłam wieczorem kanapka z serem żółtym i ogórkiem kiszonym a dziś śniadanie obiad i kolacja ogórki hahah zła jestem na mamę moja przywiozła mi tylko jeden słoik chyba chciała mnie puszczać tymi ogórkami jutro zadzwonię i natarcie na nią. Nic będę musiała się zapakować i se przynieść tych ogórków hihi mdłości ustapily. Cycki ciężkie jak ściągnę biustonosz pobolewa ale nie bardzo sutki mam ochotę wygrysc swedzą pieka nie wiem jak to określić. Sikam już częściej i pojawiają się już zaparcia :-( nie jem już żelaza i mam problem nawet kawa na mnie nie działa a jem zdrowo. Dziś obraził się na sałatkę warzywna sałata,pomidory itp na jej widok miałam odruch wymiotny mężowi kazałam jeść za to poczestowal mnie Lionem hmmmmmm mniam mniam
    Śpię rano albo po południu wtedy kiedy mogę ale taki twardy sen że szok i trwa max 30min

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa to spoko, wiec bede miala bardzo podovna sytacje, z wyjatkien ciazy bo o niej dowiedzialn sie 4 tyg od podpisania umowy :D ale jaja, pogadam jutro z szefem co mysli bo w tym momencie jestem przerazona :D i chyba sie przejde do znajmomej sedziny, czy kojarzy w moim regionie takie przypadki :) no masakra :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 20:30

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    będą małe ropuszki :D

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No masakra :-(

Fipsik będzie się działo marzec Fiu fiu trzymam kciuki żeby się wszystko dobrze potoczyło i skończyło:-)

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiunia wrote:
    Aaaa to spoko, wiec bede miala bardzo podovna sytacje, z wyjatkien ciazy bo o niej dowiedzialn sie 4 tyg od podpisania umowy :D ale jaja, pogadam jutro z szefem co mysli bo w tym momencie jestem przerazona :D i chyba sie przejde do znajmomej sedziny, czy kojarzy w moim regionie takie przypadki :) no masakra :/

zbieraj wszelkie dokumenty, rob ich ile wlezie, podpisuj sie na wszystkim co sie da, zyj dobrze z ludzmi zeby ci podpisali papier o byciu swiadkiem to sie odpierdola.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chodźta na fejsbuka zdjęcia z usg wrzucać :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam tzn mam malutki pęcherzyk nie wstawię bo z tel stukam.

A tu nie wszystkie są na fb.

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się o ciąży dowiedziałam 2 dni przed pospisaniem umowy i rozpoczęciem pracy. O stanowisku i pracy rozmawiałyśmy wcześniej, gdy nie wiedziałam. Ale sędzia "wyliczył" kiedy miałam owulację i kiedy dokładnie zaszłam, że musiałam wiedzieć :) oczywiście przyjął cykl 28dniowy.. a nie 40 jak potrafiłam mieć.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tak będę musiała zrobić, a mam sie gdzie podpisywac a tego nie robie :/ jutro wszytskie nadrobie :D dzieki za info:)))

Zabciu tez wcinam ogoreczki ale te na occie niestety :D polozna kazala jesc to na co ma sie ochote wiec sie nie przejmuje :D

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    ja się o ciąży dowiedziałam 2 dni przed pospisaniem umowy i rozpoczęciem pracy. O stanowisku i pracy rozmawiałyśmy wcześniej, gdy nie wiedziałam. Ale sędzia "wyliczył" kiedy miałam owulację i kiedy dokładnie zaszłam, że musiałam wiedzieć :) oczywiście przyjął cykl 28dniowy.. a nie 40 jak potrafiłam mieć.
    Hahaha
    Rozwalił mnie na łopatki.
    A może kurwa mac mógł cie jeszcze tam zbadac!!!! Jaki obcykane też sędzia jak wie kiedy ci i jak. Ja pier.....e jaki zejebana kraj.
    To ci się trafiło!!!!
    A ja mam ciśnienie podniesione już.

Ania_84 lubi tę wiadomość

• BELÉN Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik, nie byłam świadoma, za kontrolują do tego stopnia. Coś im na głowę padło. Banda złodziei. Kiedy w końcu usłyszymy, że ZUS oddał jakiemuś płatników pieniądze, bo się pomylił?

Żabko, osoby ze zwolnieniem od psychiatry nie mają prawa chyba w ogóle skontrolować. U nas w pracy często wysyła się ZUS, aby skontrolować co ktoś robi na l4, ale osób na zwolnieniu od psychiatry nigdy nie ruszali.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie dawno gadałam że szwagierka robimy w jednym obozie (zakladzie pracy) tylko w innych miejscowościach. Też chciała się zwolnić kazałam jej różności podania bo tak gadanie nic nie znajdzie. Dzwoni że znalazła robotę ale problem z wypowiedzeniem. Mówię czemu. Bo pani personalna powiedziała że dyr jej nie podpisze za porozumieniem stron w trybie natychmiastowym. Powiedziałam że są złe poinformowane i gówno wiedzą. Powiedziałam że ma sądem ich nastraszyc. Ciśnienie mi rosło słuchajcie. Przyjmą takie nie doświadczone baby i myślą że rozumu podjadali. Kuźwa paragrafy chyba mówią wyraźnie! Ahhhh

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi się teraz też podnioslo ! Ja pierdole! Zawsze zostaje nam jaks uwaga, sprawa dla reportera itp :D
    Maskara ! Jak bede po spotkaniu z sedzina i soe czegos dowoem to dam Wam znac :D

• kasia_k Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik nie miałam pojęcia że tak kontrolują! Ale Ciebie dlaczego skontrolowali? Bo za wcześnie na zwolnienie poszłaś? Czy to pracodawca "zlecił"?

listopad 2011 - Oluś <3
    od 2011 - Hashimoto

7 cykl starań udany <3
‹‹ 149 150 151 152 153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ