X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2016
Odpowiedz

Staraczki 2016

Oceń ten wątek:
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia85 wrote:
    Hej kobietki.
    Musiałam sporo nadrobić ;-) rozpisalyście się kochane ;-)
    Narazie mdłości ustąpiły, bóle podbrzusza też, jedynie sikam bardzo często he he.
    Tak się zastanawiam, bo piersi w ogóle mnie nie bolą. Są tu dziewczyny, których też w ciąży nie bolały?

Hej kornelia opowiadaj jak ci minął weekend? Masz jutro jakies plany?

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piersi w ciąży mogą nie boleć :) nie ma reguły.

żabko a jak twoja umowa? przedłużyli? nie zwolnili?

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Mrówka28 Debiutantka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ... Dzis testowałam i cień cienia mocniejszy Od ostatniego ale tak połowa tego kontrolnego, czekać jeszcze na lepsza duża krechę czy lecieć na betę ?
    Dzis 28dc i dzis powinnam dostać @

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczekaj do jutra i zrób test, potem na bete jak nie bedzie @ :)

Mrówka28 lubi tę wiadomość

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym zrobiła tak jak basiunia, możesz wcześniej ale czy jest sens

Mrówka28 lubi tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Mrówka28 Debiutantka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok :) to podskocze do apteki po nowy test i jutro zobaczę ;) fakt faktem sie zastanawiam czy to ze duzo płynów piję ( nie alkohol tylko ogólnie ) to moze byc efekt słabszej kreski ? Bo w badaniach zawsze mam za niski ciężar właściwy moczu ;) dla testów ovu to ledwo te 2 h wytrzymywałem bez picia ;)

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy wszystkie decydując się na dziecko zrobiły sobie badanie krwi pod kątem toksoplazmozy, cytomegalii i różyczki? Właśnie zastanawiam się, czy je wykonać. Z jednej strony popieram świadome podejście do tematu (i odpowiedzialne), ale z drugiej myślę czy to nie przesada, żeby wykonywać tyle różnych badań... że kobiety zachodziły i zachodzą w ciąże nie badając się szczegółowo, tylko polegając na naturze... Co sądzicie i czy macie te badania?

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Chyba nie mogę tak wcześnie chodzić spać bo wtedy wy jesteście obecne i smarujemy a ja mam mnóstwo do nadrobienia hahah

Fipsik l4 od ortopedy mam do końca tego m-ca. Miałam się zwolnić 18.01 (bo nie wiedziałam jak będzie wypisane l4) i byłam już w ciąży. Więc 28.01 na wizycie u gina dostanę l4 ciążowe. Bo przecież nie wrócę do pracy fizycznej w ciąży.
    Wypowiedzenia nie wysłali także jest ok. Plany moje się ziscily. Mam nadzieję że z ciąża jest ok i do samego końca będzie ok.

Mrówka poczekaj jeszcze i rób test z porannego moczu. Mocz pobierz w trakcie robienia siku :-)

Basiunia ja miałam hsg robione 2.11.15
    Wzięłam nospe i ketonal przed wyjściem na zabieg. Tak jak Ania pisała. Dostaje się głupiego Jasia:-) Kładzie się na stole ale jak do badania ginekologiczne zakładają cennik i wpuszczają kontrast uczucie rozpychania w środku jakby dmuchali w ciebie powietrze. Jak są drozne to badanie trwa 5 min.jak nie to drodze dłużej bo próbują przejechać jajowody. Robią zdjęcie rtg. Potem się leży i puszczają do domu po 2h.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja robiłam badania ale pod kątem poronienia i przydały się bo się udało zajść w ciążę. Więc są świeże do wglądu.

Ktoś pytał o piersi mnie na początku wogole nie bolały a 4tc pobolewaly z boku i sutki strasznie piekly,swedziały dziwne uczucie. Dziś piersi są normalnej wielkości uczucie jakby ciężkie bolą zewnątrz na dole.

W pierwszej ciąży miałam od razu bolące mega bol i nadmuchane jak silikonowe hahaha
    Każda ma inaczej nie wkrecajcie sobie ze tamta tak ma a ja nie to u mnie zle!

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudyś
    A dziękuję weekend minął bardzo fajnie :)
    Plany? hmmm :) Wczoraj ugotowałam cały gar kapuśniaczka mniam mniam, więc mam dzisiaj spokój z obiadem :) Wyjdę z córką na spacerek i się pobyczę :P
    A co u Ciebie? :)

Kasia1987
    Ja przed pierwszą ciążą zrobiłam te wszystkie badania, teraz przed drugą brałam tylko kwas foliowy :)

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myślicie że warto wyskakiwać z tych pieniędzy czy postawić na naturę i kwas foliowy? (właśnie w tym momencie tylko to biorę ;))

16uddqk34v2bfw3k.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się Pożarlam z mężem. Czułam że coś wisi w powietrzu. Zaczyna dzisiaj nocki i siedzi w domu dokuczajac mi. To nawarczalam na niego. Pogonilam do garażu i mam święty spokój. Teraz leżę pod kocykiem jakieś dreszcze mam spać mi się chce. Zimno jak w trupiarni pomimo odkreconych na maksa kaloryferow. Nawet nie mam weny na obiad spać mi się chce i chyba idę spać. Jakaś regeneracja wskazana głowa mnie zaczyna boleć. Aaahhhhh faceci kuźwa z nimi źle a bez nich jeszcze gorzej wrrr

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    A myślicie że warto wyskakiwać z tych pieniędzy czy postawić na naturę i kwas foliowy? (właśnie w tym momencie tylko to biorę ;))

W pierwszej ciąży jak byłam z córką to uwierz mi ale ani jednego badania nie zrobiłam a kwas foliowy jadła dosłownie mc przed zajsciem bo byłam na wizycie i strasznie jajnik mi dokucza bol promieniowal na nogę. Lekarz przepisał folik bo niby miał wpłynąc na jajnik a jednocześnie mogłam zajść w ciążę hahah
    A teraz czuję że świruje badania, ostrożna jakbym nie wiem ze złota była kropka. Bez przesady nie ma co swirowac.
    Decyzję jednak tobie zostawiam :-)

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za Twoją opinię Żabka :)
    Co do faceta... temat rzeka :) powiem Ci tyle- są takie dni, kiedy po prostu jest średnio, bez fajerwerków i trzeba zwyczajnie odpuścić. Wypocznij sobie, a emocje same przejdą.

16uddqk34v2bfw3k.png

• kas50 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też swiruje...czytam o tych miesniakach i chyba czeka mnie laparoskopia...ehhh

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Ja już też swiruje...czytam o tych miesniakach i chyba czeka mnie laparoskopia...ehhh

A co gin mówił?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Dzięki za Twoją opinię Żabka :)
    Co do faceta... temat rzeka :) powiem Ci tyle- są takie dni, kiedy po prostu jest średnio, bez fajerwerków i trzeba zwyczajnie odpuścić. Wypocznij sobie, a emocje same przejdą.

Tak wiem dzięki.

Mnie nasza ochota na lazanki hihi
    Chyba się ubioru i pójdę do sklepu na małe zakupy :-) aż mi świnka cieknie na myśl o lazankach :-)

• kas50 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    A co gin mówił?
    We wrześniu mówiła że niegroźne, a teraz idę w środę i zamierzam wypytać o wszystko. Mam takiego 2cm:-( jeden lub dwa, już nie pamiętam.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny dziś się źle czuję rano mnie mdliło strasznie, cycuchy bolą jak piorun, zgaga straszna a w majtkach mam potop szwedzki hehe :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabko leż i nic nie rób :d mój mąż od ką mam mdłości sprząta, gotuje, robi mi napar z imbiru, pierze :D (wcześniej też to robił, ja tylko gotowlam:D)ja po pracy nic robie, leże i leże :D
    jest taki cudowny a i tak zyzam do niego, zeby sie pokłócić, także no hormony :D

mi dziś też mega źle;( zjadłam kwaśnice bo miałam ochote, na chwilę się uspokoiło, ale pewnie nieługo wróci ;/
    dzis wizyta u gina :D ależ jestem podekscytowana :D

‹‹ 151 152 153 154 155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ