Staraczki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kornelia85 wrote:Hej kobietki.
Musiałam sporo nadrobić rozpisalyście się kochane
Narazie mdłości ustąpiły, bóle podbrzusza też, jedynie sikam bardzo często he he.
Tak się zastanawiam, bo piersi w ogóle mnie nie bolą. Są tu dziewczyny, których też w ciąży nie bolały?
Hej kornelia opowiadaj jak ci minął weekend? Masz jutro jakies plany? -
nick nieaktualny
-
Ok to podskocze do apteki po nowy test i jutro zobaczę fakt faktem sie zastanawiam czy to ze duzo płynów piję ( nie alkohol tylko ogólnie ) to moze byc efekt słabszej kreski ? Bo w badaniach zawsze mam za niski ciężar właściwy moczu dla testów ovu to ledwo te 2 h wytrzymywałem bez picia
-
Dziewczyny, czy wszystkie decydując się na dziecko zrobiły sobie badanie krwi pod kątem toksoplazmozy, cytomegalii i różyczki? Właśnie zastanawiam się, czy je wykonać. Z jednej strony popieram świadome podejście do tematu (i odpowiedzialne), ale z drugiej myślę czy to nie przesada, żeby wykonywać tyle różnych badań... że kobiety zachodziły i zachodzą w ciąże nie badając się szczegółowo, tylko polegając na naturze... Co sądzicie i czy macie te badania?33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
ICSI: za 1 razem udane
-
nick nieaktualnyDzień dobry
Chyba nie mogę tak wcześnie chodzić spać bo wtedy wy jesteście obecne i smarujemy a ja mam mnóstwo do nadrobienia hahah
Fipsik l4 od ortopedy mam do końca tego m-ca. Miałam się zwolnić 18.01 (bo nie wiedziałam jak będzie wypisane l4) i byłam już w ciąży. Więc 28.01 na wizycie u gina dostanę l4 ciążowe. Bo przecież nie wrócę do pracy fizycznej w ciąży.
Wypowiedzenia nie wysłali także jest ok. Plany moje się ziscily. Mam nadzieję że z ciąża jest ok i do samego końca będzie ok.
Mrówka poczekaj jeszcze i rób test z porannego moczu. Mocz pobierz w trakcie robienia siku
Basiunia ja miałam hsg robione 2.11.15
Wzięłam nospe i ketonal przed wyjściem na zabieg. Tak jak Ania pisała. Dostaje się głupiego Jasia:-) Kładzie się na stole ale jak do badania ginekologiczne zakładają cennik i wpuszczają kontrast uczucie rozpychania w środku jakby dmuchali w ciebie powietrze. Jak są drozne to badanie trwa 5 min.jak nie to drodze dłużej bo próbują przejechać jajowody. Robią zdjęcie rtg. Potem się leży i puszczają do domu po 2h. -
nick nieaktualnyKasia ja robiłam badania ale pod kątem poronienia i przydały się bo się udało zajść w ciążę. Więc są świeże do wglądu.
Ktoś pytał o piersi mnie na początku wogole nie bolały a 4tc pobolewaly z boku i sutki strasznie piekly,swedziały dziwne uczucie. Dziś piersi są normalnej wielkości uczucie jakby ciężkie bolą zewnątrz na dole.
W pierwszej ciąży miałam od razu bolące mega bol i nadmuchane jak silikonowe hahaha
Każda ma inaczej nie wkrecajcie sobie ze tamta tak ma a ja nie to u mnie zle! -
nick nieaktualnyKlaudyś
A dziękuję weekend minął bardzo fajnie
Plany? hmmm Wczoraj ugotowałam cały gar kapuśniaczka mniam mniam, więc mam dzisiaj spokój z obiadem Wyjdę z córką na spacerek i się pobyczę
A co u Ciebie?
Kasia1987
Ja przed pierwszą ciążą zrobiłam te wszystkie badania, teraz przed drugą brałam tylko kwas foliowy
-
nick nieaktualnyA ja się Pożarlam z mężem. Czułam że coś wisi w powietrzu. Zaczyna dzisiaj nocki i siedzi w domu dokuczajac mi. To nawarczalam na niego. Pogonilam do garażu i mam święty spokój. Teraz leżę pod kocykiem jakieś dreszcze mam spać mi się chce. Zimno jak w trupiarni pomimo odkreconych na maksa kaloryferow. Nawet nie mam weny na obiad spać mi się chce i chyba idę spać. Jakaś regeneracja wskazana głowa mnie zaczyna boleć. Aaahhhhh faceci kuźwa z nimi źle a bez nich jeszcze gorzej wrrr
-
nick nieaktualnyKasia1987 wrote:A myślicie że warto wyskakiwać z tych pieniędzy czy postawić na naturę i kwas foliowy? (właśnie w tym momencie tylko to biorę )
W pierwszej ciąży jak byłam z córką to uwierz mi ale ani jednego badania nie zrobiłam a kwas foliowy jadła dosłownie mc przed zajsciem bo byłam na wizycie i strasznie jajnik mi dokucza bol promieniowal na nogę. Lekarz przepisał folik bo niby miał wpłynąc na jajnik a jednocześnie mogłam zajść w ciążę hahah
A teraz czuję że świruje badania, ostrożna jakbym nie wiem ze złota była kropka. Bez przesady nie ma co swirowac.
Decyzję jednak tobie zostawiam -
Dzięki za Twoją opinię Żabka
Co do faceta... temat rzeka powiem Ci tyle- są takie dni, kiedy po prostu jest średnio, bez fajerwerków i trzeba zwyczajnie odpuścić. Wypocznij sobie, a emocje same przejdą.
33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
ICSI: za 1 razem udane
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKasia1987 wrote:Dzięki za Twoją opinię Żabka
Co do faceta... temat rzeka powiem Ci tyle- są takie dni, kiedy po prostu jest średnio, bez fajerwerków i trzeba zwyczajnie odpuścić. Wypocznij sobie, a emocje same przejdą.
Tak wiem dzięki.
Mnie nasza ochota na lazanki hihi
Chyba się ubioru i pójdę do sklepu na małe zakupy aż mi świnka cieknie na myśl o lazankach -
żabka04 wrote:A co gin mówił?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyżabko leż i nic nie rób :d mój mąż od ką mam mdłości sprząta, gotuje, robi mi napar z imbiru, pierze (wcześniej też to robił, ja tylko gotowlam:D)ja po pracy nic robie, leże i leże
jest taki cudowny a i tak zyzam do niego, zeby sie pokłócić, także no hormony
mi dziś też mega źle;( zjadłam kwaśnice bo miałam ochote, na chwilę się uspokoiło, ale pewnie nieługo wróci ;/
dzis wizyta u gina ależ jestem podekscytowana