X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2016
Odpowiedz

Staraczki 2016

Oceń ten wątek:
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia85 wrote:
    Hej kobietki.
    Musiałam sporo nadrobić ;-) rozpisalyście się kochane ;-)
    Narazie mdłości ustąpiły, bóle podbrzusza też, jedynie sikam bardzo często he he.
    Tak się zastanawiam, bo piersi w ogóle mnie nie bolą. Są tu dziewczyny, których też w ciąży nie bolały?

Hej kornelia opowiadaj jak ci minął weekend? Masz jutro jakies plany?

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piersi w ciąży mogą nie boleć :) nie ma reguły.

żabko a jak twoja umowa? przedłużyli? nie zwolnili?

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Mrówka28 Debiutantka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ... Dzis testowałam i cień cienia mocniejszy Od ostatniego ale tak połowa tego kontrolnego, czekać jeszcze na lepsza duża krechę czy lecieć na betę ?
    Dzis 28dc i dzis powinnam dostać @

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczekaj do jutra i zrób test, potem na bete jak nie bedzie @ :)

Mrówka28 lubi tę wiadomość

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym zrobiła tak jak basiunia, możesz wcześniej ale czy jest sens

Mrówka28 lubi tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Mrówka28 Debiutantka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok :) to podskocze do apteki po nowy test i jutro zobaczę ;) fakt faktem sie zastanawiam czy to ze duzo płynów piję ( nie alkohol tylko ogólnie ) to moze byc efekt słabszej kreski ? Bo w badaniach zawsze mam za niski ciężar właściwy moczu ;) dla testów ovu to ledwo te 2 h wytrzymywałem bez picia ;)

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy wszystkie decydując się na dziecko zrobiły sobie badanie krwi pod kątem toksoplazmozy, cytomegalii i różyczki? Właśnie zastanawiam się, czy je wykonać. Z jednej strony popieram świadome podejście do tematu (i odpowiedzialne), ale z drugiej myślę czy to nie przesada, żeby wykonywać tyle różnych badań... że kobiety zachodziły i zachodzą w ciąże nie badając się szczegółowo, tylko polegając na naturze... Co sądzicie i czy macie te badania?

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Chyba nie mogę tak wcześnie chodzić spać bo wtedy wy jesteście obecne i smarujemy a ja mam mnóstwo do nadrobienia hahah

Fipsik l4 od ortopedy mam do końca tego m-ca. Miałam się zwolnić 18.01 (bo nie wiedziałam jak będzie wypisane l4) i byłam już w ciąży. Więc 28.01 na wizycie u gina dostanę l4 ciążowe. Bo przecież nie wrócę do pracy fizycznej w ciąży.
    Wypowiedzenia nie wysłali także jest ok. Plany moje się ziscily. Mam nadzieję że z ciąża jest ok i do samego końca będzie ok.

Mrówka poczekaj jeszcze i rób test z porannego moczu. Mocz pobierz w trakcie robienia siku :-)

Basiunia ja miałam hsg robione 2.11.15
    Wzięłam nospe i ketonal przed wyjściem na zabieg. Tak jak Ania pisała. Dostaje się głupiego Jasia:-) Kładzie się na stole ale jak do badania ginekologiczne zakładają cennik i wpuszczają kontrast uczucie rozpychania w środku jakby dmuchali w ciebie powietrze. Jak są drozne to badanie trwa 5 min.jak nie to drodze dłużej bo próbują przejechać jajowody. Robią zdjęcie rtg. Potem się leży i puszczają do domu po 2h.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja robiłam badania ale pod kątem poronienia i przydały się bo się udało zajść w ciążę. Więc są świeże do wglądu.

Ktoś pytał o piersi mnie na początku wogole nie bolały a 4tc pobolewaly z boku i sutki strasznie piekly,swedziały dziwne uczucie. Dziś piersi są normalnej wielkości uczucie jakby ciężkie bolą zewnątrz na dole.

W pierwszej ciąży miałam od razu bolące mega bol i nadmuchane jak silikonowe hahaha
    Każda ma inaczej nie wkrecajcie sobie ze tamta tak ma a ja nie to u mnie zle!

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudyś
    A dziękuję weekend minął bardzo fajnie :)
    Plany? hmmm :) Wczoraj ugotowałam cały gar kapuśniaczka mniam mniam, więc mam dzisiaj spokój z obiadem :) Wyjdę z córką na spacerek i się pobyczę :P
    A co u Ciebie? :)

Kasia1987
    Ja przed pierwszą ciążą zrobiłam te wszystkie badania, teraz przed drugą brałam tylko kwas foliowy :)

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myślicie że warto wyskakiwać z tych pieniędzy czy postawić na naturę i kwas foliowy? (właśnie w tym momencie tylko to biorę ;))

16uddqk34v2bfw3k.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się Pożarlam z mężem. Czułam że coś wisi w powietrzu. Zaczyna dzisiaj nocki i siedzi w domu dokuczajac mi. To nawarczalam na niego. Pogonilam do garażu i mam święty spokój. Teraz leżę pod kocykiem jakieś dreszcze mam spać mi się chce. Zimno jak w trupiarni pomimo odkreconych na maksa kaloryferow. Nawet nie mam weny na obiad spać mi się chce i chyba idę spać. Jakaś regeneracja wskazana głowa mnie zaczyna boleć. Aaahhhhh faceci kuźwa z nimi źle a bez nich jeszcze gorzej wrrr

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    A myślicie że warto wyskakiwać z tych pieniędzy czy postawić na naturę i kwas foliowy? (właśnie w tym momencie tylko to biorę ;))

W pierwszej ciąży jak byłam z córką to uwierz mi ale ani jednego badania nie zrobiłam a kwas foliowy jadła dosłownie mc przed zajsciem bo byłam na wizycie i strasznie jajnik mi dokucza bol promieniowal na nogę. Lekarz przepisał folik bo niby miał wpłynąc na jajnik a jednocześnie mogłam zajść w ciążę hahah
    A teraz czuję że świruje badania, ostrożna jakbym nie wiem ze złota była kropka. Bez przesady nie ma co swirowac.
    Decyzję jednak tobie zostawiam :-)

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za Twoją opinię Żabka :)
    Co do faceta... temat rzeka :) powiem Ci tyle- są takie dni, kiedy po prostu jest średnio, bez fajerwerków i trzeba zwyczajnie odpuścić. Wypocznij sobie, a emocje same przejdą.

16uddqk34v2bfw3k.png

• kas50 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też swiruje...czytam o tych miesniakach i chyba czeka mnie laparoskopia...ehhh

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Ja już też swiruje...czytam o tych miesniakach i chyba czeka mnie laparoskopia...ehhh

A co gin mówił?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Dzięki za Twoją opinię Żabka :)
    Co do faceta... temat rzeka :) powiem Ci tyle- są takie dni, kiedy po prostu jest średnio, bez fajerwerków i trzeba zwyczajnie odpuścić. Wypocznij sobie, a emocje same przejdą.

Tak wiem dzięki.

Mnie nasza ochota na lazanki hihi
    Chyba się ubioru i pójdę do sklepu na małe zakupy :-) aż mi świnka cieknie na myśl o lazankach :-)

• kas50 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    A co gin mówił?
    We wrześniu mówiła że niegroźne, a teraz idę w środę i zamierzam wypytać o wszystko. Mam takiego 2cm:-( jeden lub dwa, już nie pamiętam.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny dziś się źle czuję rano mnie mdliło strasznie, cycuchy bolą jak piorun, zgaga straszna a w majtkach mam potop szwedzki hehe :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabko leż i nic nie rób :d mój mąż od ką mam mdłości sprząta, gotuje, robi mi napar z imbiru, pierze :D (wcześniej też to robił, ja tylko gotowlam:D)ja po pracy nic robie, leże i leże :D
    jest taki cudowny a i tak zyzam do niego, zeby sie pokłócić, także no hormony :D

mi dziś też mega źle;( zjadłam kwaśnice bo miałam ochote, na chwilę się uspokoiło, ale pewnie nieługo wróci ;/
    dzis wizyta u gina :D ależ jestem podekscytowana :D

‹‹ 151 152 153 154 155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ