X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2016
Odpowiedz

Staraczki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiunia powodzenia na wizycie czekamy na fotkę:-)
    Ja swojej już nie mogę się doczekać.
    Mąż się sfochowal nawet telefonu ode mnie nie odbiera. Mam go w nosie.....wali mu na łeb wypuszczony,baba warczy ahhh
    Byłam na zakupach wstawiłem wszystko na lazanki i się robią a ile kapusty zezarlam kwaśne hohoho i kupiłam sobie żurawiny suszonej. Nigdy nie lubiłam miałam obrzydzenie a teraz sama wchłaniam dziwna ja hihi
    O której ta wizyta???

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Dziewczyny, czy wszystkie decydując się na dziecko zrobiły sobie badanie krwi pod kątem toksoplazmozy, cytomegalii i różyczki? Właśnie zastanawiam się, czy je wykonać. Z jednej strony popieram świadome podejście do tematu (i odpowiedzialne), ale z drugiej myślę czy to nie przesada, żeby wykonywać tyle różnych badań... że kobiety zachodziły i zachodzą w ciąże nie badając się szczegółowo, tylko polegając na naturze... Co sądzicie i czy macie te badania?

w ciązy mi dopiero zlecono niektóre badania. Nie robiłam w sumie żadnych przed ciążą, prócz usg i cytologii. Toskoplazmozy jak się boisz, to nie jedz surowego mięsa i nieumytych warzyw i owoców. I kotów nie jedz. :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no po pracy idziemy z mężem, zależy ile bedzie ludzi i czy w ogole będzie przyjmował, bo to na nfz ;/ mam nadzieję, że tak ;)
    jak nie to polecimy pewnie gdzieś prywatnie ;p

jaa zurwainke uwielbiam, poluję teraz na sok 100% żeby dbać o moje nerunie i pecherz;p a nie chce tebletek ;p

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahah niestety ale bardzo gustuję w tatarze... :P szczególnie z kota :) A tak na poważne- serio często jemy tatar, więc mam małe obawy..

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia85 wrote:
    Klaudyś
    A dziękuję weekend minął bardzo fajnie :)
    Plany? hmmm :) Wczoraj ugotowałam cały gar kapuśniaczka mniam mniam, więc mam dzisiaj spokój z obiadem :) Wyjdę z córką na spacerek i się pobyczę :P
    A co u Ciebie? :)

Kasia1987
    Ja przed pierwszą ciążą zrobiłam te wszystkie badania, teraz przed drugą brałam tylko kwas foliowy :)

Ja niestety bede w domu siedziec przy książkach:( caly tydzień zapierdziel w tej szkole byle do kwietnia

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nosz k*rwa mac! oczywiscie jak na zlosc go nie ma !!! aaaaaaaaaaaaaaaaa!
    ale ide do jakiejś babeczki, prywatie, koleżanka do niej chodzila calą ciąze, zadowolona była, choc opinie na necie średnie :D
    ale idę, musze meżowi pokazać jego dzieło :D

Fipsik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiunia i co byłaś?

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Hahahah niestety ale bardzo gustuję w tatarze... :P szczególnie z kota :) A tak na poważne- serio często jemy tatar, więc mam małe obawy..

jeśli przeszłaś toxo przed ciążą, to nic nie grozi. Najważniejsze, żeby nie zarazić się podczas ciąży. W ciąży nie wolno jeść surowego mięsa, serów pleśniowych, surowych ryb, jajek, surowego mleka od krowy (nie chodzi mi o kartonikowe). Idzie wytrzymać 9 miesięcy dla zdrowia maleństwa :)

Kasia1987 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • BELÉN Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu, miałam bardzo podobną sytuację. Mój gin odwołał wszystkie wizyty i tylko pocałowałam klamkę, a panie w recepcji umówiły mnie do innego lekarza, który miał nieciekawe opinie na necie, ale w sumie bardzo dobrze na tym wyszlismy. Nie taki diabeł straszny jak go malują :) Powodzenia na wizycie! Teraz to już zobaczycie zapewne zawiązki nóg i rąk, tak jak to było u nas, bo po suwaczku widzę, że ciąża jest w tym samym wieku :)

Żabko, koleżanka z biurka obok jadła dziś w pracy łazanki. Wyobraź sobie jakiego dostałam ślinotoku. Gdybym miała kapustę kiszona, to już bym dawno je sobie zrobiła :) a tak to muszę obejść się smakiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dojezdzam do gina:) odezwe sie zaraz po wizycie :))

P.s. nie przepadam za lazankami ale kapuste moge jesc tonami :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belen buuuuu nie podzieliła się???

• BELÉN Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie podzieliła się :( Ale w tym tygodniu nagotuje cały gar i zamroże, żeby mi na dłużej starczyło :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belen hahaha i ty ja poszczuj tymi lazankami za jakiś czas:-) zemsta będzie słodka a i niech będzie w ciąży hihi

Kurde oczy mi się zamykają same muszę jeszcze dać radę seans filmowy czyt. Seriale zaraz się zaczynają:-)
    Kukam bo ciekawa jestem jak tam basiunia po wizycie a jej nie ma i nie ma:-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 19:40

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zdjęcie chcem!

żabka04, KlaudyŚ lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaacieeee bylisy:)) nasza dzidzia ma juz 1.8 cm :D byk :D a ja mam grzybice, babeczka na miejscu od razu robi wymaz z pochwy ma mikroskop i dala zas inne leki, ale jak to mowia do 3 razy sztuka :D moze teraz w koncu mnie wylecza :) taka sympatyczna wizyta trwala godzine eszytsko nam powoedziala odpowiedziala na kazde pytanie w koncu czuje sie ppd opieka :) kazala zrobic test na hiv i hcv, musze sie ladnie pousmiecgac do tego doktorka mojego na nfz bo to chyba drogie :)
    Jaacie no dzidzius rosnie :*))

Fipsik, żabka04, Marteczka93, kasia_k, Kornelia85, Niki_124 lubią tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fote dawaj :) a nie o grzybach rozprawiasz :D

żabka04 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fotka gdzie?????

• kasia_k Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BasiuniA super wieści :* rosnijcie zdrowo :) to wasza pierwsza wizyta była? Czy już kolejna?

listopad 2011 - Oluś <3
    od 2011 - Hashimoto

7 cykl starań udany <3
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my dzisiaj poszliśmy na pizzę z borowikami :D

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiunia
    Super, że wszystko w porządku. Możesz trochę odetchnąć. Ja się stresuję pierwszą wizytą. Idę w 8 tygodniu, już się zapisałam. Będę chodzić na NFZ. Narazie odpukaĆ czuję się naprawdę dobrze, oprócz tego, że czuję się bardzo zmęczona :-(

‹‹ 152 153 154 155 156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ