X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2016
Odpowiedz

Staraczki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiunia powodzenia na wizycie czekamy na fotkę:-)
    Ja swojej już nie mogę się doczekać.
    Mąż się sfochowal nawet telefonu ode mnie nie odbiera. Mam go w nosie.....wali mu na łeb wypuszczony,baba warczy ahhh
    Byłam na zakupach wstawiłem wszystko na lazanki i się robią a ile kapusty zezarlam kwaśne hohoho i kupiłam sobie żurawiny suszonej. Nigdy nie lubiłam miałam obrzydzenie a teraz sama wchłaniam dziwna ja hihi
    O której ta wizyta???

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Dziewczyny, czy wszystkie decydując się na dziecko zrobiły sobie badanie krwi pod kątem toksoplazmozy, cytomegalii i różyczki? Właśnie zastanawiam się, czy je wykonać. Z jednej strony popieram świadome podejście do tematu (i odpowiedzialne), ale z drugiej myślę czy to nie przesada, żeby wykonywać tyle różnych badań... że kobiety zachodziły i zachodzą w ciąże nie badając się szczegółowo, tylko polegając na naturze... Co sądzicie i czy macie te badania?

w ciązy mi dopiero zlecono niektóre badania. Nie robiłam w sumie żadnych przed ciążą, prócz usg i cytologii. Toskoplazmozy jak się boisz, to nie jedz surowego mięsa i nieumytych warzyw i owoców. I kotów nie jedz. :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no po pracy idziemy z mężem, zależy ile bedzie ludzi i czy w ogole będzie przyjmował, bo to na nfz ;/ mam nadzieję, że tak ;)
    jak nie to polecimy pewnie gdzieś prywatnie ;p

jaa zurwainke uwielbiam, poluję teraz na sok 100% żeby dbać o moje nerunie i pecherz;p a nie chce tebletek ;p

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahah niestety ale bardzo gustuję w tatarze... :P szczególnie z kota :) A tak na poważne- serio często jemy tatar, więc mam małe obawy..

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia85 wrote:
    Klaudyś
    A dziękuję weekend minął bardzo fajnie :)
    Plany? hmmm :) Wczoraj ugotowałam cały gar kapuśniaczka mniam mniam, więc mam dzisiaj spokój z obiadem :) Wyjdę z córką na spacerek i się pobyczę :P
    A co u Ciebie? :)

Kasia1987
    Ja przed pierwszą ciążą zrobiłam te wszystkie badania, teraz przed drugą brałam tylko kwas foliowy :)

Ja niestety bede w domu siedziec przy książkach:( caly tydzień zapierdziel w tej szkole byle do kwietnia

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nosz k*rwa mac! oczywiscie jak na zlosc go nie ma !!! aaaaaaaaaaaaaaaaa!
    ale ide do jakiejś babeczki, prywatie, koleżanka do niej chodzila calą ciąze, zadowolona była, choc opinie na necie średnie :D
    ale idę, musze meżowi pokazać jego dzieło :D

Fipsik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiunia i co byłaś?

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Hahahah niestety ale bardzo gustuję w tatarze... :P szczególnie z kota :) A tak na poważne- serio często jemy tatar, więc mam małe obawy..

jeśli przeszłaś toxo przed ciążą, to nic nie grozi. Najważniejsze, żeby nie zarazić się podczas ciąży. W ciąży nie wolno jeść surowego mięsa, serów pleśniowych, surowych ryb, jajek, surowego mleka od krowy (nie chodzi mi o kartonikowe). Idzie wytrzymać 9 miesięcy dla zdrowia maleństwa :)

Kasia1987 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • BELÉN Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu, miałam bardzo podobną sytuację. Mój gin odwołał wszystkie wizyty i tylko pocałowałam klamkę, a panie w recepcji umówiły mnie do innego lekarza, który miał nieciekawe opinie na necie, ale w sumie bardzo dobrze na tym wyszlismy. Nie taki diabeł straszny jak go malują :) Powodzenia na wizycie! Teraz to już zobaczycie zapewne zawiązki nóg i rąk, tak jak to było u nas, bo po suwaczku widzę, że ciąża jest w tym samym wieku :)

Żabko, koleżanka z biurka obok jadła dziś w pracy łazanki. Wyobraź sobie jakiego dostałam ślinotoku. Gdybym miała kapustę kiszona, to już bym dawno je sobie zrobiła :) a tak to muszę obejść się smakiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dojezdzam do gina:) odezwe sie zaraz po wizycie :))

P.s. nie przepadam za lazankami ale kapuste moge jesc tonami :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belen buuuuu nie podzieliła się???

• BELÉN Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie podzieliła się :( Ale w tym tygodniu nagotuje cały gar i zamroże, żeby mi na dłużej starczyło :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belen hahaha i ty ja poszczuj tymi lazankami za jakiś czas:-) zemsta będzie słodka a i niech będzie w ciąży hihi

Kurde oczy mi się zamykają same muszę jeszcze dać radę seans filmowy czyt. Seriale zaraz się zaczynają:-)
    Kukam bo ciekawa jestem jak tam basiunia po wizycie a jej nie ma i nie ma:-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 19:40

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zdjęcie chcem!

żabka04, KlaudyŚ lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaacieeee bylisy:)) nasza dzidzia ma juz 1.8 cm :D byk :D a ja mam grzybice, babeczka na miejscu od razu robi wymaz z pochwy ma mikroskop i dala zas inne leki, ale jak to mowia do 3 razy sztuka :D moze teraz w koncu mnie wylecza :) taka sympatyczna wizyta trwala godzine eszytsko nam powoedziala odpowiedziala na kazde pytanie w koncu czuje sie ppd opieka :) kazala zrobic test na hiv i hcv, musze sie ladnie pousmiecgac do tego doktorka mojego na nfz bo to chyba drogie :)
    Jaacie no dzidzius rosnie :*))

Fipsik, żabka04, Marteczka93, kasia_k, Kornelia85, Niki_124 lubią tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fote dawaj :) a nie o grzybach rozprawiasz :D

żabka04 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fotka gdzie?????

• kasia_k Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BasiuniA super wieści :* rosnijcie zdrowo :) to wasza pierwsza wizyta była? Czy już kolejna?

listopad 2011 - Oluś <3
    od 2011 - Hashimoto

7 cykl starań udany <3
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my dzisiaj poszliśmy na pizzę z borowikami :D

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiunia
    Super, że wszystko w porządku. Możesz trochę odetchnąć. Ja się stresuję pierwszą wizytą. Idę w 8 tygodniu, już się zapisałam. Będę chodzić na NFZ. Narazie odpukaĆ czuję się naprawdę dobrze, oprócz tego, że czuję się bardzo zmęczona :-(

‹‹ 152 153 154 155 156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ