X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2016
Odpowiedz

Staraczki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rzeczywiście Kornelia teraz patrzę :-) Ja chcę iść już 19 bo będzie to 7 tydzień ciąży, a ze względu na moją pracę nie chcę dłużej narażać maleństwa na różne wirusy i bakterie. Wiecie ja jestem pielęgniarką i pracuję na oddziale pediatrycznym i tam niestety człowiek co chwila jest chory. No i do tego dochodzi praca na nocną zmianę, co też nie sprzyja :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia92
    Ja bym troszkę wcześniej może i poszła, ale 19 lutego to najwcześniejszy termin do mojego gina na NFZ :) ale to nic, w pierwszej ciąży też 1 wizytę miałam w 8 tyg :)
    A co do zwolnienia, jasne :) brać i leżeć, odpoczywać... bo później w drugiej ciąży nie ma szans na to (jak mała różnica wieku, jak większe dziecko to inaczej) :)

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiunia śliczny malec:* taki maly a juz kochany przez wszystkie e-ciocie: *

basiunia lubi tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia gratulacje :)))

Heheh Żabko, moja psiapsióła tez po 4 latach powiedziała szefowej, ze chce odejsć, to bylo jej 3 podjescie do tematu bo za kazdym razems zefowa jej ryła banię, ze traktuje ją jak rodzinę, ze nie może odejsć itp;/ ale ugadały niby do końca litego;)
    ja nie rozumiem paradoksu prace zleźć cieżko, rzucić jeszcze cieżej :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzisiaj ponura pogoda, pada od rana :( chcę wiosnę :)

basiunia
    ja za każdym razem jak chciałam zmienić pracę, to mi ciężko było :P

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam prawie identyczne zdjęcie z usg Jagódki w 9 tygodniu :)

Aż 100 wrześniowych mam? U nas było 60 parę , przetrwało do dziś 50 :) ale też wrześniowe. Na którego września macie termin?

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi z tej obecnej tez ciezko bedzie kiedys odejsc, moze nie bede musiala :D
    No ja mam termin na 5 wrzesnia, ale jak to poweidziala Pani dr tylko 5%kobiet rodzi w terminie takze kto wie moze zahacze o sierpien albo polowe wrzesnia :D 27 mamy rocznice slubu ale dlugo to juz raczej nie donosze :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik obecnie jest 95 :-)
    Ja mam na 21 września :-)
    Jejku gadam jakbym widziała już malucha z bijatyk serduszkiem :-)
    Oby tak było.

Mnie dziś w pachwinach strasznie ciągnie kłuje od wczoraj :-)
    Dzisiaj rano koleżanka mi zrobiła niespodziankę i mówi że jej osobisty kurier przyjedzie do mnie i przywiezie torcik dla mnie hahha tak o bo jej się nudzi i mi chce zrobic niespodziankę żebym była weselna do tej czwartkowej wizyty. Oczywiście zjem kawałek tylko resztę oddam mężowi i córce pewnie się ucieszą.
    I czekam na tego kuriera hahah

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo jaka kochana :)
    fajna koleżanka :D

kochana usłyszysz serduszko:) trzymamy kciuki :)) dziś już wtorek, jutro już będziesz mówiła, że to już jutro wizyta :D (logika mojej koleżanki ze studiów) :D

żabka04, kasia_k lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kochana :-)
    My tak się wspieramy ona też po poronieniach i dała sobie spokój z ciążą i dzieckiem aż pięknego dnia się udała i była w szoku ja ją pocieszalam. Dziś całuję córeczkę 6mc. :-)
    Poznaliśmy się na szkoleniu do mojej obecnej firmy. I tak się polubialysmy.

Ja wiem basiunia tak będzie jutro będę mówić że to już jutro :-)
    Spanie mnie łamie ale na tego kuriera czekam :-(
    Może później sobie zrobię drzemke.
    Miałam dzisiaj betę robić ale zdałam się na mój proroczy sen co wysłałam betę 44054 hihi
    Jak kłuje i boli tzn ze rośnie więc lepiej kasę trzymać na potem:-)
    Zastanawiam się na lekarzem na NFZ ale tylko po to żeby brać skierowania na badania a za usg będę płacić. Mój lekarz u mnie w mieście przyjmuje na NFZ a prywatnie muszę jechać 15km i zapytam się czy będzie mi tu robił usg a ja mu dam kasę do łapki :-)

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabko może urodzisz jak ja, 23 września :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję że zajde w nast.cyklu i urodze drugie listopadowe dziecko:-) chcialabym...czas pokaże. ..póki co trzymam kciuki za wasze fasolki:-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W cale bym się nie zdziwiła kas ale proszę cię wyluzuj!!!! To uda się na pewno:-)
    Ja córkę spodziewam na początku stycznia więc dużo nie brakowało a drugie też by się urodziło jak córką 4.10 hihi

Fipsik może może hihi chciałabym i coś czuję że 15.09 urodze :-) Mój tato sp. Urodził się 15.09 kto wie.

Dobra ja po drzemce właśnie telefon mnie obudzil kurier jedzie z tortem muszę się ubrać i zejść na dół. :-)
    Do potem bo chyba pójdę nie długo po dziecko a jeszcze lazanki muszę zjeść :-)

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi jak się uda w kwietniowym cyklu to urodzę akurat na sylwestra :P a w sylwestra córka zrobiona, obie będą imprezowe hehe

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wlasnie orientujecie sie czy mozna miec dwie karty ciazy ??:D bo chodzilabym na nfz i prywatnie :D bo jak bede pokazywac jedna to sie obawiam bulwersu :D

• BELÉN Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu, gratuluje uroczego malucha :) Duży chłop już z niego. Mój zarodek na USG w piątek miał 17 mm, teraz zapewne przekroczył już 2 centymetry. Aż strach pomyśleć co zobacze na prenatalnym pod koniec lutego :) A kiedy Wasza następna wizyta?

Okropny dzień dziś. Nie miałam czasu zjeść drugiego śniadania i myślałam, że zejde w pracy. Jakoś wytrzymałam i w domu na obiad zjadłam ziemniaki z sałata, placki ziemniaczane, bigos postny i jabłko. Jakoś tak mi apetyt sprzyjał. Teraz się boję, aby tego wszystkiego nie zwrócić.
    W pracy poinformowałam szefa. Godnie to przyjął, jak na faceta przystało :) Jutro na forum ogłosimy tę informację całemu zespołowi, bo szefu musi teraz kogoś na moje stanowisko nominować.

Edit: Basiu, można mieć dwie karty :) Znam jedną mamę, która prowadziła dwie karty u dwóch różnych lekarzy, prywatnego i na NFZ.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 17:23

• kasia_k Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas mój pierworodny też z listopada, drugie chciałam urodzić wcześniej a nie tak na koniec roku- no ale cóż. Póki co priorytet - zajść :D

Żabka- fajna ta Twoja koleżanka :) u mnie co prawda też wszystkie czekają na dobre wieści, a jak @ przychodzi to płaczemy razem ;)

Odebrałam wyniki TSH 0,345 (norma 0,2-4,2) - nie za mało mam?
    Reszta wyników w piątek po 10 i gin po 16 :)

listopad 2011 - Oluś <3
    od 2011 - Hashimoto

7 cykl starań udany <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia nie ja mam 0,41 obecnie:-)

Może się uda :-)
    A ft3 i ft4?

W ciąży i tak patrzą na ft4 bo tsh jest ruchome :-)

• kasia_k Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ft4 nie robiłam... robiłam rok temu i było w normie ;) jak mi się uda to jeszcze to zrobię. A przed ciążą też ft4 jest ważne?

listopad 2011 - Oluś <3
    od 2011 - Hashimoto

7 cykl starań udany <3
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzis u endo i odrzuciła mi metizol a euthyrox został.dostalam tez skierowanie na badanie cukru i potasu w kwietniu kolejna wizyta i zobaczymy co to bedzie:)

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ