X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2016
Odpowiedz

Staraczki 2016

Oceń ten wątek:
  • Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny... U mnie bez zmian, brak okresu i wysoka tempka, piersi wrazliwe...31dc ale to przy moich cyklach norma. Po wczorajszym negatywnym tescie i mega smutkach juz mam dzis tak ze wolalabym zeby @ juz przyszla i koniec. Zeby zaczac nowy rozdzial...

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• zumbiara Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się smutno i ja.
    Nie wytrzymałam i zrobiłam dzisiaj test ciążowy - oczywiście negatywny, zero cienia, nic.
    Wczoraj już złapałam doła, bo mam wszystkie możliwe objawy jak przed @ i już wiedziałam, że nic z tego.
    Czekam w takim razie na @, bo co się może zmienić?

Miłego dnia chociaż dla Was

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:-)
    Ja nie dawno wstałam po burzliwej nocy:-(
    Śniło mi się wojna,latały nade mną samoloty zrzucił bomby,byłam w bankomacie w markecie(mój zakład pracy) widziałam dyrektora wrrrrr chciałam wyciągnąć wszystkie pieniądze bo myslałam że koniec świata, potem poszłam do budynku jakiegoś mieszkania tam była moja personalna dałam jej zaświadczenie i l4 ciążowe, potem szłam do bloku niby mojego domu z okna widziałam żołnierzy jak zabierali jakieś dzieci z chodnika i do każdej z klatki wrzucili bomby. Wszędzie byłam z córką i mężem tak się bałam o nich. Ahhhh
    Ja mam pokryte sny ale ten to porażka jakas

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trzymam za każdą z was kciuki. Dziewczyny wiecie że u mnie testy ciążowe nie wychodziły a się udało :-)
    Nadzieja musi być dopóki nie zobaczycie krwi hihi

• Niki_124 Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Ja też uważam że do puki nie ma okresu to jest nadzieja ;) Trzymam kciuki i miłego dnia życzę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 09:14

• kasia_k Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczęta ;)

Nie bądźcie smutne, to nic nie da tylko jeszcze bardziej będziecie się nakręcać na następny cykl.

Paskudnik to z pierwszą ciążą miałaś tak jak ja. Bez stresu, testy owulacyjne co prawda robiłam ale bardziej z ciekawości żeby zobaczyć co to jest i jak działa ;) kwas foliowy brałam. Pojechałam sobie na weekend z mamą - mąż został w domu. Wracałam i poprosiłam go żeby kupił test ciążowy bo chyba już powinnam dostać. Kupił - dwie kreski - ciąża - poród... a teraz cyrk. Testów owulacyjnych mam z 40, ciążowych na pewno 5. Spokojnie naprotechnologią początkową mogłabym się zająć.

Nie chcę za dużo o tym myśleć. Muszę działać. Idę w poniedziałek na badania. To będzie 4 dc więc badam LH i FSH, przy okazji TSH. Co dalej to nie wiem, w czwartek pojadę do lekarza to może dowiem się więcej.

Miłego dnia :)

listopad 2011 - Oluś <3
    od 2011 - Hashimoto

7 cykl starań udany <3
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Ja trzymam za każdą z was kciuki. Dziewczyny wiecie że u mnie testy ciążowe nie wychodziły a się udało :-)
    Nadzieja musi być dopóki nie zobaczycie krwi hihi
    Jak u was dziewczyny ze sluzem plodnym? Występuje? U mnie w cyklu po poronieniu było go mega dużo, teraz wogóle tylko taki lepki:-( dziś 11dc i już zaczynam się martwić. Może ten cykl będzie bez ovu? Ehhh

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Aksi Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Dobre pytanie, Kas.
    Też mnie martwi ostatnio mój śluz, nie wiem, może przez zażywanie wiesiołka, śluz nawet w dniu owulacji jest jakis dziwny. Konzystencji kurzego jajka nie widziłam już od kilku cykli, jest go dużo, czuje bardzo mokro w środku, czuje jak spływa, jakby mi sie posikało, i na bieliżnie dużo tego jest, ale to takie baardzo wodniste, jak nieco zageszczona woda przezroczysta.
    Też tak macie? Przy takim sluzie może się udać zajść?
    Zapomniałam zapytać o to lekarza.

• kas50 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba masz super śluz. Ja nawet mokro w środku nie czuję i szyjka jakas zamknieta:-(

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Aksi Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak myślisz, Kas? Mnie jakoś to martwi, tyle plus że jest tego sporo, ale czy jakość jak należy. A tego objawy szyjkowego, to wogóle nie umiem-szyjka zamknieta, szyjka otwarta, jak mi to nie idzie

• BELÉN Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie śluzu płodnego nie było ani w listopadzie ani w grudniu. Gdyby temperatura nie podskoczyła, pomyślałabym, że to cykl bezowulacyjny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie było troszkę tak żebym się skapla że to dni płodne a na monitoringu było go w hu hu!!! Wiec nie sugeruje się że nie ma go na zewnątrz.

• Aksi Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzęki Żabko :)

żabka04 lubi tę wiadomość

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczyny:) jak poranek wam minął

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Troszeczkę posprzątałam :) teraz odpocznę i wezmę się za obiadek :) piękny dzień dzisiaj, ale zimno wrrr :)
    Po niedzieli zrobię bete :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 11:57

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj zimno to jest strasznie.
    Wkoncu sobota macie jakies plany? ;)

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak :-) lezakowanie :-) :-) i pewnie spanie hihi nie no może córkę wezmę na sanki jak mąż się da namówić ktoś ją musi ciągnąć....

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha.masz racje mąż ma więcej siły:)

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was! :)
    U nas też słoneczny ale mroźny dzień :P
    My zaraz zmykamy do sklepu po jakieś miseczki do jedzenia, bo w ciągu dwóch dni zbiłam 4 talerze i 1 szklankę :P Chyba tylko ja tak potrafię :D
    I zaczęłam nowy cykl (4 dzień) i od dzisiaj już zaczniemy serduszkowanie - tak myślę, bo mężulek za często coś się przy mnie kręci :D I od tego cyklu mam zupełnie inne nastawienie - zero stresu, myślenia o dzidzi - czas najwyższy wyluzować i cieszyć się z <3 . Zobaczymy, czy będą efekty :) Trzymajcie kciuki! :D
    Miłego dnia! :)

kasia_k lubi tę wiadomość

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • Paskudnik Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! ja za sluzem nie miałam nigdy problemu, ilości hurtowe.. a ten cykl wyprowadził mnie z błedu, ale on i tak na straty bo nie dosc ze sluzu mało to jeszcze temparatuta w granicy 36,2 i mimo ze juz 26 dc to brak skoku temperatury, a zazwyczaj mam cykle 35-37 dni. Czekam na @ i na restart systemu:D moze w przyszłym zaskocze, a na razie badania do powtórki i zrobie jeszcze progesteron i prolaktyne:)

Magda jescze 29 lat
    Marysia listopad 2011
    23.06.2015 6/7 tydzień [*]
    02.2016 cb
    1f1399b85ecd90fe3b2635b88c0edd6d.png

‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ