X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2016
Odpowiedz

Staraczki 2016

Oceń ten wątek:
  • BELÉN Ekspertka

Wysłany: 5 października 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    A imiona macie? :P
    Nam się wstępnie wybrane podobają ale pewnie jak kiedyś się uda to odmieni nam się :D
    Nam Kornelia i Nikoś <3

Kornelia bardzo ładne imię. Mieści się w top 3 moich ulubionych imion żeńskich. A Nikos to zdrobnienie od Nicolas czy Mikołaj?

Landryneczka lubi tę wiadomość

• lusia1988 Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemanko siemanko. Ja tez mogę dolaczyc;) choć nie obrazę sje jak zobaczę dwie kreski przed 2016;)

• Lena_83 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas czas na chłopaka i to bedzie Tobiasz na 100%.
    A gdyby dziewczyna to na 99% Sara ;)
    Imiona w sumie wybrał W ale mi sie spodobały i juz sobie nie wyobrazam inaczej. Tak czesto mowimy o nim po imieniu chociaz go jeszcze z nami nie ma i tak sie przyzwyczailiśmy ;)

Ania_84, Landryneczka lubią tę wiadomość

Zapiski Czekającej --->>> http://ovufriend.pl/pamietnik/zapiski-czekajacej,2153.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej to i ja dołączam, na 2 kreski w tym roku juz nie licze, pewnie wyczerpalam limit w pierwszym roku staran i teraz roczna posucha w temacie 2 kresek. No ale nic czekamy na styczeń jak na zbawienie, będziemy podchodzic do pierwszej procedury ivf.( gdyby nie zli ludzie ktorzy poinformowali nas o tym ze kurek z kasa z mz zakręcony, to juz bysmy cos działali,a tak wystawiaja nasza cierpliwośc na próbę) o i tyle ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie kilka imion podoba, ale nie nakrecam sie w tym temacie, bo juz we wczesniejszej ciazy tak mialam ze sie nakrecilam i teraz jedynie co z tego mam to to, ze nawet nie znajac plci wierze ze miala byc Anastazja. W nastepnej ciazy nad imieniem bede sie zastanawiac dopiero jak plec poznam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się tu witam,na forum jestem od prawie 3 lat niech nie zmyli napis nowa pod nickiem ....mam syna który dziś o 3:30 skończył 20 lat :D

cykle do kitu ,podejrzenia początki meno... wyniki FSH,LH z lapka Diagnostyki (prawdopodobnie pomyłka) do kitu lecz z Kliniki Gyncentrum Katowice dające nadzieje ,niestety jedynie na in vitro bo AMH tragiczne!! ale myślę że to wszystko z cyklami może mieć również podłoże w nadwadze 80kg przy wzroście 164cm gdzie 2 lata temu ważyłam 63-64kg ,do tego hashimoto i niedoczynność ,WZJG (choroba jelit)bolą tez stawy i kręgosłup ale to już chyba wina nadwagi

z forum na pewno kojarzę Anię84 :)

co do imion
    dziewczynka Liliana,Aniela
    chłopiec Kaspian,Przemek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 10:19

Ania_84, małaMyszka lubią tę wiadomość

• lusia1988 Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imion to zabawne ale też mamy juz wybrane;) były nawet wybrane przed staraniami;) chłopiec-Filip albo Oliwier, a dziewczynka Oliwia ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze ja!!! :) ja do grudnia jestem na vissane (okazało sie ze mam endometriozę ) wiec na pewno w 2015 nie zobacze 2 kresek. przyjmiecie mnie? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 13:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas imiona wybrane dla dziewczynki Liwia Nadia chodz ostatnio to zaczęło mi się podobac Anastazja ( mężowi od dawna się podoba) a co do chlopca to nie wiemy kazde z nas ma inne wizję mi sie podoba Hubert, Kubuś a mojemu Leon ;)

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki widze że się nas tu zbiera coraz wiecej :)

u nas chyba plan legnie w gruzach była na wizycie u lekarza i histeroskopia chyba bedzie dopeiro w styczniu :(
    umowił mnie na USG za miesiac na 5 listopada :/
    może coś wykombinujemy do tej pory .. jak cos w listopadzie wiyzta w Czechach wiec zobaczymy co i jak ;)

Berenika rozumiem że znamy się z innego watku ? i pod innym nickiem :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Nadira Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł :-) Przygarniecie mnie dziewczynki? Widzę że mój ulubiony temat, imiona dla dzieci :-) Tak też i my mamy wymyślone już od dawna: Nastusia i Krzyś :-)

Ania1986 lubi tę wiadomość

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Nadira :):) Wy tez czekacie na ten pieprz... styczen?

Ania84 o kurde ale co sa jakies przeciwwskazania czy jak? czy na nfz juz w tym roku nie robia? u nas bez problemu robią z biegu na nfz tak wiec moze ewentualnie bys do Wrocka sie na nia wybrala?

Nadira lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chodzi o to ze ja poszlam do nas na onkologie z racji tego ze wiem ze tam robia najlpiej ..
    sa dwa szpitale jesczze i chyba do innego po porstu przejde :?

chodzi o to ze niby na onkologii musza miec podstawy i udowodnione ze jest polip :? ale facet ewidentnie jest sluzbista :/ bo skoro wmam skierownie do szpitala to na tej podstawie powinni minie przyjac a on chce swoichj dowodow..czyt usg :?/

Nadira witamy :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Nadira Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy na ten styczeń ja na zbawienie ;-) W naszych polskich realiach to pacjenci muszą być zdrowi przynajmniej na koniec roku, w styczniu mogą chorować bo kasa może się znajdzie.
    A tak w ogóle uświadomiłam sobie że rządówka kończy się 30.06. a ja do tej pory żyłam w błogiej nieświadomości że to do końca 2016 roku...

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadira wrote:
    Czekamy na ten styczeń ja na zbawienie ;-) W naszych polskich realiach to pacjenci muszą być zdrowi przynajmniej na koniec roku, w styczniu mogą chorować bo kasa może się znajdzie.
    A tak w ogóle uświadomiłam sobie że rządówka kończy się 30.06. a ja do tej pory żyłam w błogiej nieświadomości że to do końca 2016 roku...
    no to tak jak my czekamy jak na zbawienie, boje sie ze nam to uda sie tylko do 1 procedury podejsc bo braknie czasu i pieniadzow na 2 podejscie

• Nadira Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    no to tak jak my czekamy jak na zbawienie, boje sie ze nam to uda sie tylko do 1 procedury podejsc bo braknie czasu i pieniadzow na 2 podejscie

Na 2 podejście nie zdążysz kochana bo w ciąży będziesz!

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • Nadira Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trochę z rezerwą podchodzę do rządówki. Nastawiam się na dłuższą wojnę, więc zbieramy na nią dodatkowe środki.

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadira wrote:
    Na 2 podejście nie zdążysz kochana bo w ciąży będziesz!
    e tam w takie szczescie to ja nie wierze...
    my w planie B mamy IUI noi odkladanie kasy na komercyjne bo na nowy program pod rzadami pisiorów nie ma co liczyc

• BELÉN Ekspertka

Wysłany: 6 października 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    Mieliśmy kiedyś dla córy Nikola ale jednak Kornelia górą.
    Nikoś to od Nikodem :)
    Lusia pewnie, witaj :)
    Lena u nas też tak jest, że czasem Mój coś powie Nikoś to Nikoś tamto. Że z Nikosiem będzie na motorze jeździł itp :) Czasem fajnie tak sobie pomarzyć. :)

Dobranoc :)

No tak, Nikodem :) Dopiero teraz mnie olśnilo.

• Nadira Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My to mamy plan a, plan b do planu z włącznie. Na IUI nie mamy szans z racji nasienia, jedynie AID wchodzi w grę. W sumie to po tych wszystkich niepowodzeniach jakoś trudno mi uwierzyć że kiedykolwiek mogę być w ciąży, ale z uporem maniaka mówię sobie: masz tak myśleć...

Będziecie robić IUI będąc w rządówce? Nam w klinice powiedzieli że w trakcie programu nie można kontynuować leczenia prywatnie, że to niby jest zawarte w umowie, ale ja kopi umowy z MZ nie mam w domu.

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ