X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2016
Odpowiedz

Staraczki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja było pulsowanie to będzie serduszko.
    Tak jak będziesz płacić to leżenie leżenie leżenie!!! I dupek'!!!!!
    Najważniejsze kas że ciąża w macicy!!!!!
    A reszta się rozkręci:-)
    Jak tam mąż na nowinę?????
    Ale się cieszę razem z tobą bo nasze córeczki będą miały rodzeństwo:-))

• kas50 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze dochodzę trochę do siebie bo obawialam się tej wizyty. Mąż w pracy,wieczorem się dowie :-) mam zdjęcie :-) pokażę mu. Mam nadzieję Zabko że przetrwam ten pierwszy trymestr dzielnie tak jak Ty :-) a Ty co ile masz wizyty?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co mc teraz bo chodzę na nfz.
    Ale latalam co chwile na początku pamiętasz?!
    Chciałam prywatnie chodzić ale nie mam takiej potrzeby a gina mam takiego że w razie czego mnie przyjmie bez problemu:-) czy za darmo czy prywatnie.

• kas50 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fajnie masz że na nfz. Ja chodzę prywatnie póki co 120zl.wizyta. teraz mam przyjść 6kwietnia,a potem chyba co miesiąc. Oby wyszło :-) a witaminy bralas jakieś od początku czy dopiero później? Mi kazała brać kwas foliowy,wit.d,Acard i euthyrox. Siofor też biorę ale to z endo ustale co dalej.

Jak patrzylam na to usg to w tym pecherzyku takie coś malutkie pulsowalo,lekko się ruszalo :-) hihi

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wit d miałam odstawić po pozytywnym teście razem ze sioforem.
    Odrzucilam Wit d.
    Poszłam do endo kazała brać letrox,acard,folik, siofor odstawić i kupić witaminy z dha.
    I od początku ciąży jadę na tych witaminach i reszcie.

• kas50 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siofor odstawie jak endo każe. Wizyta 7kwietnia,ale myślę odstawiac stopniowo do 10tc.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pozwolą Ci.
    Lekarze w pl każą od razu z dnia na dzień.
    Ja się bawiłam trzy dni zeszłam na 2 tabletki i trzy dni po 1 tabletce.

• kas50 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boję się tak z dnia na dzień. Ty pisalas że odstawilas w 9tc bo lekarz Ci kazał wtedy czy już wcześniej ?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gin powiedział że poprowadzi ciaze na sioforze do 16tc.
    Endo kazała odstawić.
    Potem znowu wizyta u gina i mu się odwiedziło powiedział że za dwa tyg chce żebym była tylko na dupku.
    Poszłm do diabetologa bo chciałam spytać co jeść jak ona na ten siofor w ciąży.
    A ja już byłam na 2 tabletkach dziennie.
    Diablo powiedziała że odstawić natychmiast.
    I tak się złożyło że zapomniałam tabletki i odstawilam.

• kas50 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę stopniowo schodzić z dawki. Mam nadzieję ze nic złego nie narobie biorąc Siofor teraz:/ mam mętlik w głowie.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas prawda jest taka.
    Była komórka jajowa i plemnik nie wiemy czy któres byl uszkodzony czy wadliwy.
    To się okaże w czasie.
    Nic nie jesteś w stanie zrobić zrozum swoje Odpaliłam z mężem teraz natura robi swoje.
    Jak będzie wszystko zdrowe to ciaze donosisz i urodzisz dziecko a jeśli nie to pójdzie kiedy będzie chciała czego Ci nie życzę.
    Nawet dupek tona ci nie pomoże.
    Ja już to sobie uświadomiłam i po mimo że bardzo się boje a jeszcze dzisiaj dziewczyna na naszym wątku mamusiek powiedziała że jej szwagierka poronila na takim etapie ciaze jak my wrześniowy to tym bardziej się boje ale wierzę że jest ok i będzie.

Durna ja właśnie leżę a mąż mnie opierdala bo przyniosła zakupy nie duże i brzuch mnie boli okropnie.
    Powiedział.ze mogłam jeszcze 10kg ziemniaków przynieść bo się kończą:-(
    Ah ma rację ale ja nie lubię z nim po sklepach latać.
    Bo połowy zapominam:-(

• kas50 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem Zabko że teraz pozostaje tylko czekać i wierzyć że będzie dobrze :-) swoją drogą przy ciąży z córka pierwsze usg mialam w 12tg !!! A potem jeszcze tylko 2x. I żyłam w pelnej nieswiadomosci wierząc że jest dobrze i ciesząc się ciąża. Teraz przezywam już od pierwszych dni. Muszę koniecznie wrzucić na luzzzzz

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo już przeżyłas poronienia i te cyrki w ciałach a z corkq tego może nie byłaś swiadoma.
    Ja z córką nie siedziałam na forach,jie wiedziałam że tak może się zdarzyć poronienia choroby czy coś.
    Cieszyłam się i wiedziałam że będzie ok bo nic nie może się zdarzyć innego.
    A teraz wariuje.
    Właśnie wzięłam nospe i zaczynam swirowac bo brzuch mnie bardzo boli.

• kas50 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To lez Zabko i odpoczywaj :-)!

żabka04 lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noi dostałam biegunki.
    :-((

• kas50 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko może wirus zoladkowy? Teraz panuje:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 07:01

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziś z lepszym samopoczuciem i w 15 tc yeeeee
    Nocka zarwana biegałam co chwila na siku tak się ożłopałam tej wody.
    Co zawitałam do wc to dreszczy dostawałam chyba z zimnna.
    Węgiel zatrzymał biegunkę jaka ulga bo kiszki mi tak skręcało że szok!

Niestety sniło mi się hmmmm dla mnie to koszmar że przyszłam do szpitala na usg a tam mój obecny gin i jakiś drugi . Przyszłam tam bo niby poroniłam!!!!!!Serduszko nie biło!!!!:-(
    Gin robi usg i nagle serduszko bije..........
    Zostawili mnie w szpitalu przy mnie była moja mama ale kazałam się wypisać bo świeta i nie zostawię córeczki samej!!!
    Dobrze że to sen.

• kas50 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty to masz sny:/ dobrze że Ci przeszło :-) ja witam w 7tc :-) hihi mdli mnie lekko od rana,najbardziej smakują mi cytrusy i woda z cytryną.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalę się :-)

A to mój 15 tc lokum dla bąbelka :
    Dwa zdjęcia zrobione przed chwilą tylko jakiś profil wyszedł inny hihi

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/468a13def27b.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9b905d97e6e6.jpg

• kas50 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba niezbyt spory ten Twój brzuszek :-) kraglutki :-) super :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ