X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2016
Odpowiedz

Staraczki 2016

Oceń ten wątek:
  • nikaaa_87 Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta piękna,ale od mojej juz byłej gin dostałam opierdziel,ze ja robiłam bo powinnam czekać na okres ,albo przyjdzie albo nie,a nie jakieś badania robić :/

nikaaa_87
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikaaa_87 wrote:
    Beta piękna,ale od mojej juz byłej gin dostałam opierdziel,ze ja robiłam bo powinnam czekać na okres ,albo przyjdzie albo nie,a nie jakieś badania robić :/

Zmień lekarza taka dobra rada.
    A jak chciała sprawdzić czy jesteś w ciąży????
    Jakiś stary typ z tej gin sory.
    Oczywiście to twoja sprawa czy zmienisz gina :-)
    Jak chcesz możesz zrobić czy przyrasta prawidłowo.
    Gin przeważnie każą zrobić 3 bety żeby spr jak rośnie.
    U ciebie już pęcherzyk powinno widać na usg.
    Zapisz się do jakiegoś gina o dobrych opiniach albo z polecenia :-)
    Życzę wszystkiego dobrego.
    Gratuluję po cichu:-)

• nikaaa_87 Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak,juz się zapisałam do innego na 23 maja. Widać pecherzyk,ale powiedziała,ze to może być krew i kazała przyjść najwcześniej za miesiąc. W przyszłym tygodniu powtórzę betę. Mój Nowy gin kazał przyjść od razu,ale poczekam do 23,może już coś zobaczę :)

nikaaa_87
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikaaa_87 wrote:
    Tak,juz się zapisałam do innego na 23 maja. Widać pecherzyk,ale powiedziała,ze to może być krew i kazała przyjść najwcześniej za miesiąc. W przyszłym tygodniu powtórzę betę. Mój Nowy gin kazał przyjść od razu,ale poczekam do 23,może już coś zobaczę :)

Zostawię ta babke bez komentarza!:-)
    Bardzo dobrze zrobiłaś zmieniając gina:-)

• kas50 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika gratulacje :-)

Milka czyli w poniedziałek badania?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy ustąpienie objawów ciążowych w 9 tyg ciąży świadczy o czymś że coś się dzieje złego z dzidziusiem?? byłam na usg 5 maja i wszystko było dobrze nastepne usg mam w środę i trochę się martwię gdyż moja pierwsza ciąża obumarła .. ;( i od kilku dni często mi zimno ?? Wyczytałam w internecie jak kobiety pisały że jak im ustały dolegliwośći i było im zimno to ciąża obumarła

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi jest ciągle zimno a nawet w ciąży nie jestem. objawy w końcu przechodzą, nawet ja przestałam rzygać (na krótko ale zawsze)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    czy ustąpienie objawów ciążowych w 9 tyg ciąży świadczy o czymś że coś się dzieje złego z dzidziusiem?? byłam na usg 5 maja i wszystko było dobrze nastepne usg mam w środę i trochę się martwię gdyż moja pierwsza ciąża obumarła .. ;( i od kilku dni często mi zimno ?? Wyczytałam w internecie jak kobiety pisały że jak im ustały dolegliwośći i było im zimno to ciąża obumarła

Mogą ustąpić objawy ciążowe.
    To o niczym złym nie świadczy.
    Proponuję nie czytać jakiś historii bo każda ciąża jest inna jak i każda kobieta jest inna.
    Zacznij myśleć pozytywnie i daj się dziecku prawidłowo rozwijać.
    Wiem że lek jest silniejszy ale co ma być to będzie ty na to wpływu nie masz tak działa natura:-(
    Nie daj się zwariować każdy bol czy coś innego będziesz szperala w necie i czytać głupoty? Daj spokój.
    Skoro było ok na usg to znaczy że jest ok.
    Inne kobiety nie mają wcale objawów i noszą zdrowe dzieciaki pod sercem.

• kas50 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko co u Ciebie? Cukry opanowane? Imię definitywnie wybrane? :-)

żabka04 lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a gdzie mała kasia? kiedy owulka?

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2016, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Zabko co u Ciebie? Cukry opanowane? Imię definitywnie wybrane? :-)

Dziękuję Kas :-)
    Wszystko ok z cukrami.
    Ja zabiegana.
    Szykuje mi się kolejny tydzień biegania we wtorek endo,w środę jadę do Wrocławia na echo serduszka synka wieczorem idę z corka do cukru z sąsiadka bo dostałam zaproszenie, w czwartek jadę do diabetologa.
    Imienia jeszcze nie mamy hihi

Ale synek śnił mi się już (chyba że trzy nocki temu) karmila go piersią jaki on był śliczny słodziak :-)

Miłej niedzieli :-)

• kas50 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze,że te cukry wróciły do normy :-) faktycznie zabiegany tydzien masz,ja idę do gina 23maja. Od 3dni czuję lekkie ruchy,ale nie wiem czy to jeszcze nie za wcześnie.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz czuć.
    Uczucie pękające baniek lub smyranie skrzydłami motyla:-)
    Ja tak czułam w 12tc.
    Kas wszystko możliwe tylko trzeba się wsłuchać w ciało:-)
    Ale się cieszę razem z tobą:-)

Cukry ze swirowaly przed usg połówkowym niby się nie denerwowalam a jednak teraz spokój.
    Wcale się nie zdziwie jak od poniedziałku zaczną znowu swirowac bo mam tak przed wizytą u diabetologa hahahah i jeszcze te echo serduszka
    Choć gin twierdzi że jest z serduszkiem wszystko ok ale wysyła mnie dla mojego spokoju psychicznego.
    Ja mam u gina dopiero 31.05:-)
    Jeszcze muszę męża poprosic żeby pojechał że mną bo muszę do pracy l4 zawieść w ten dzień.
    Jest koniec mca kadrowa rozlicza wypłaty i będzie wydzwaniac do mnie gdzie jest l4 za 31.05 bo ona wypłaty nalicza i czy wiem ze utnie mi wypłatę o jeden dzień bo ona nie ma l4 przed oczami! Nie rozumie że idzie pocztą! Już mi tak robiła więc coś muszę zrobić albo pozwolić na uciecie jednego dnia:-)
    Zaćmienie mózgu miałam u gina bo mogłam powiedzieć żeby wypisał do końca mca.
    A nie uśmiecha mi się iść i patrzeć na te mordy w pracy wystarczy że śnią mi się ludzie z pracy.

Idę włosy chyba zafarbowac :-)
    Trochę się boję bo kolor pod czerwony wpada hahaha Kiedyś takie miałam i się odzwyczailam :-)
    Ale chyba zaryzykuje bo do fryzjera mi szkoda wydać 100zł i mieć kolor który podoba mi się jeden dzień:-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2016, 09:19

• kas50 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama będziesz farbowac? :-)

My dziś jedziemy do mojej siostry na urodziny,zamierzamy powiedzieć jej i rodzicom o ciąży :-)

Za L4 może uciąć Ci jaknie dostarczysz na czas gdy są rozliczenia,ale potem powinnas dostac wyrownanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2016, 10:42

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak już zafarbowalam.
    Wejdź na mój profil wrześniowek tam wstawiłam fotki.
    Niedługo usunę :-)
    Fajnie ale będzie wesoło :-)

Wiem że musi mi później wyrównać ale wolałabym żeby mąż pojechał i tam zniósł po co ma męczyć mnie telefonem i wkurzac:-)

kas50 lubi tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzialam,bardzo ognisty kolor,ale wyszedł ładnie :-)
    Ja mam ombre i niestety muszę chodzić do fryzjera:/
    Czytalam że masz spodnie z h&m, też zamowilam czarne rurki ciążowe i super są,takie mieciutkie :-) z wyprzedazy za 65zl :-)

żabka04 lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję:-)
    Ja rurek nie ubiore chyba nigdy bo strasznie wyglądam. Mam łydki umiesnione i duża stopę wyglądam jak pożal się panie Boże:-)
    Kupuje proste:-)
    Służą mi już długo chodzę w nich codziennie pióra i na tylek zakładam i się dziwię że jeszcze się nie przetarly wytrzymałe są warto było dać 130zl :-)

• kas50 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę polować na promocje,bo tak to drogo wychodzą. A niedlugo sukienki :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja lubiłam sukienki z gumkami na biuście. Rozciągały się razem z cyckami i brzuchem, i w sumie teraz tez je nosze :)

u mnie szyjka się zamyka i twardnieje, chyba już po kaczoku

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Ana_83 Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny! Dawno mnie nie było na forum i nie jestem na bieżąco. Przez ostatnie trzy miesiące robiłam różne badania, aby dowiedzieć się czy wszystko jest w porządku. Owulacje mam co miesiąc, HSG wyszło dobrze, od 4 tygodni biorę Euthyrox. Mąż ma dobre wyniki. Proszę Was o radę na co jeszcze mogę zwrócić uwagę, co zbadać?

2 lata starań
    33 lata
    03.2017 - Niedrożne jajowody (laparoskopia)
    04.2017 - Novum start
    05.2017 - I procedura IVF et jednego zarodka :(
‹‹ 279 280 281 282 283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ