Staraczki 2018 ;) vol2
-
WIADOMOŚĆ
-
Katharina92 wrote:Mi to sie wydaje, ze ja nigdy nie zajdę, w ogóle sobie nie moge wyobrazić tego pozytywnego testu
Mam przeczucie, ze Wy w najbliższym czasie jedna po drugiej zacznie pisać, ze pozytywny a ja tak sobie będę czekać....5cs. -
nick nieaktualny
-
mindusia87 wrote:Skarpeta no 26-28 dniowe pisze tak bo z tymi cyklami to tez u mnie roznie bywa. Ale jeszcze sie nie zdarzylo aby cykl u mnie przekroczyl 28 dni. Przynajmniej sobie nie przypominam.
Paulka89 sama nie wiem. Boje sie troche ze jak zatestuje to przyjdzie @ nie wiem:p czasami mam takie głupie myślenie. Jeśli @ do wt nie przyjdzie to może koło środy. Chyba że do wt sie pojawi. Wtedy bedzie wszystko jasne
Katharina92 masz racje. Mój błąd. Chodziło oczywiście o 5 marca
coś nas łączy widzę i to nie tylko wiek... bo rozumiem że w nicku mindusia87 87' to Twój rocznik? mój tez mi ovu wyliczł @ na poniedziałek ale inna aplikacja na dziś... wstałam wcześnie rano - wstaję tak rano od 3 dni... nie mogę spać...
mam te same obawy z resztą zazwyczaj tak było test i po robocie... nie ważne ile dni się spóźniał od razu sie @ pojawiał po teście...3 mam za nas kciuki moze dziś i jutro się nie pojawi i przetestujemy we wtorek albo środę,
mindusia jak się ma takie cykle ponizej 30 dni to chyba łatwiej zaobserwować co się dzieje w ciągu cyklu? czy się mylę? ja odkąd się staramy mam popiep*one te cykle... jak się nie staraliśmy to też 29-30 dni
Katharina92 chyba kazda z nas tak ma... ja tez jakoś mam problem żeby wyobrazić sobie te dwie kreski ale musimy myslec pozytywnie...
ja tez wierze że jak juz głowa się uspokoi to większość z nas załapie od tak...zobaczycieStaramy się o dzidziusia -
Skarpeta tak zgadza sie 87 w nicku to mój rocznik. No można powiedzieć że w chwili obecnej jedziemy na jednym wózku. Obydwie czekamy na rozwój wypadków. Czasami mam myśli aby zrobić test i zatestować ale potem skarcam się w duchu aby poczekać do tej śr. Jak to mówią co nagle to po diable i tego się trzymam. A co do cykli to na pewno lepiej zaobserwować co się dzieje w organizmie można mniej więcej przewidzieć kiedy owulacja przyjdzie i przewidzieć datę następnej miesiączki. Przy cyklach do 30 dni.
Jeśli chodzi on starania to nie zauważyłam aby podczas starań o dziecko zaczął mi jakoś cykl szaleć. Był z reguły taki jak zawsze do 28 dni. Skarpeta ja bym na twoim miejscu poszła z tymi cyklami do lekarza bo dla mnie to jest dziwneSkarpeta lubi tę wiadomość
-
Różnie jest. W zasadzie jutro już powinna być wysoka. Czasem gwałtownie wzrośnie a czasem będzie się pieła stopniowo do góry. Czasem niestety tak jest gdy nie dochodzi do owulacji a temperatura mimo tego idzie do góry. Przy owulacji powinna wzrosnąć o przynajmniej 0,2 stopnia. Najlepiej jakby wzrosła o 0,5 stopnia. To starzenie progesteronu tak na nią działa. Ja myślę że dzisiaj będzie u Ciebie owulacja, może jutro. Tak więc działaj5cs.
-
nick nieaktualny
-
mindusia87 wrote:Skarpeta tak zgadza sie 87 w nicku to mój rocznik. No można powiedzieć że w chwili obecnej jedziemy na jednym wózku. Obydwie czekamy na rozwój wypadków. Czasami mam myśli aby zrobić test i zatestować ale potem skarcam się w duchu aby poczekać do tej śr. Jak to mówią co nagle to po diable i tego się trzymam. A co do cykli to na pewno lepiej zaobserwować co się dzieje w organizmie można mniej więcej przewidzieć kiedy owulacja przyjdzie i przewidzieć datę następnej miesiączki. Przy cyklach do 30 dni.
Jeśli chodzi on starania to nie zauważyłam aby podczas starań o dziecko zaczął mi jakoś cykl szaleć. Był z reguły taki jak zawsze do 28 dni. Skarpeta ja bym na twoim miejscu poszła z tymi cyklami do lekarza bo dla mnie to jest dziwne
no właśnie, na tym samym wózku... mam jednak wrażenie, że Ty jednak będziesz cierpliwsza... hahaha ja nie wiem czy do środy wytrzymam, do jutra pewnie jeszcze tak bo wszystko się jeszcze może wydarzyć...
właśnie wiem że te moje cykle to jakaś pomyłka... jednak jak byłam u lekarza to stwierdziła ze to wcale nie jest jakies wiesz nienaturalne... moja bratowa(przyszła) w drugiej ciązy teraz... cykle prawie 40 dniowe, kumpela tez druga ciąża to samo... zrobiła badania hormonalne i w sumie w normie, progesteron miałam za niski - ale po doczytaniu stwierdzam że pani dr u której byłam chyba nie do końca wiedziała co robi - kazała mi zrobic to badanie w 21 dc, z tym że wtedy w moim przypadku on jeszcze mógł być niski bo przy tak długich cyklach jednak moja ovu jest trochę później - jakby nie było po tej @ jak przyjdzie pójdę do kogoś innego
3mam za nas mocno kciukStaramy się o dzidziusia -
nick nieaktualny
-
Skarpeta wiem i doskonale cię rozumiem. Uwierz, że mnie też korci, ale daje sobie na wstrzymanie. A co do cykli to ja wcale nie zaprzeczam, że z powyżej 40 dniowymi cyklami nie mozna zajść w ciążę. Wcale tego nie wykluczam. Natura płata różne psikusy. Może jeszcze zdarzy się tak że rzeczywiście zatestujemy razem. O ile tak jak piszesz nie zatestujesz szybciej ode mnie
ja również 3mam kciuki
ps. prowadzisz jakiś wykres temperatur?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2018, 12:27
-
Moje cykle tez zbzikowały od kiedy sie zaczęliśmy starać zawsze jak w zegarku 28-29 a teraz mam 33,36 a nawet sie zdarzył 39 i Pani doktor nie kazała sie przejmować. Duzo robi tez psychika i stres związany ze staraniami to na pewno, mi sie wydłużył cykl co znaczy, ze pozniej mam tez owu, najważniejsze by faza lutealna sie zgadzała i cykl nie przekraczał ponad 40 dni bo wtedy trzeba robić badania, do 40dc uwaza sie jeszcze za normę
Paulka Ty Nasz psychologu forumowy :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2018, 13:12
03.03.2017 laparoskopia jajnika - torbiel skórzasta
08.2017 rozpoczęcie starań -
mindusia nie prowadze, zaczne jak mi sie zacznie @, szczerze to poza moim ostatnim cyklem to o wcześniejszych chyba nie można powiedzieć że się staraliśmy...wszystko było bezstresowo tak od sierpnia bez mierzenia liczenia i czegokolwiek... gdy w listopadzie mi się spóźnił pomyslałam że zaskoczyłam, zrobiłam test i od razu @ przyszła, teraz dopiero zaczęłam czytać interesować się szukać informacji wizyta u lekarza w styczniu, później w lutym badania teraz to forum.. więc jestem laikiem...
może się nam uda hehehe jak zrobię test wcześniej oczywiście dam znać... Ty też się w razie co pochwal
mocno ściskamStaramy się o dzidziusia -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Paulka89 wrote:"Paulka Ty Nasz psychologu forumowy :*"
Ha ha ha a mogłam iść na psychologa
Katharina kiedy masz mieć nast @?
Owu dopiero za Ok dwa tygodnie
03.03.2017 laparoskopia jajnika - torbiel skórzasta
08.2017 rozpoczęcie starań