Staraczki 2021 ZACZYNAMY :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc dziewczyny , czy ktos moze mi pomuc prosze rozszyfrować zobaczyć na te zdjecie ,czy był tu pik w tym cyklu ?
Ja juz zglupialam miesiac temu ladnie wszystko mi sie zgadzało , i test ovu bardzo ciemny , w gdy juz zaczelam sie starac o 3 ciaze to i trsty mi nie wychodza🙈
https://zapodaj.net/a6499e1458017.jpg.html -
Nasti6 wrote:Czesc dziewczyny , czy ktos moze mi pomuc prosze rozszyfrować zobaczyć na te zdjecie ,czy był tu pik w tym cyklu ?
Ja juz zglupialam miesiac temu ladnie wszystko mi sie zgadzało , i test ovu bardzo ciemny , w gdy juz zaczelam sie starac o 3 ciaze to i trsty mi nie wychodza🙈
https://zapodaj.net/a6499e1458017.jpg.html -
Nasti: ja nie widzę piku niestety
Malina: super cieszę się kochana :*
U mnie dziś pik chyba co? Właśnie dziś wieczorem wykonałam, od dwóch dni tak mi ciemniało sporo a dziś taka sam odcień co? To chyba pik? Jutro już nie wykonywać chyba co?
Dziś będziemy działać dziś 17dc, w poprzednim cyklu pik był w 21dc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2021, 19:30
-
Malina24 wrote:Sądzę że cykl będzie bezowulacyjny. U mnie też tak wychodziły jak miałam cykle bezowulacyjne. U zdrowej kobiety może się zdarzyć 1-2 cykle bez owulacji 😊
Hehe to tak na poczatek😅 Bo to pierwszy miesiac starań 🙄 .dziwi mnie fakt ,ze wczesniej jak robiłam testy to nie zawsze mialam w dniach owulacji ciemnieksze od kontrolnej To na to wychodzi ze sporo bym miala bezowulacyjnych cykli🤔
A druga sprawa ,zawsze po owulacji piku mialam testy calkowicie bez lini przynajmniej przez 2- 3 dni poczym pojawiala sie ponownie lekko jasniejsza az do @ Obserwuje z testami tak juz kilka miesiecy , wiec troszke to mnie dziwi ,moze zeczywiscie bezowulacyjny😕 Chociaz mialam 3 dniowy skok temperatury w dniach 12,13 ,14 poprzedzony dwudniowym spadkiem w dniu 10 i 11 , dotego w tych dniach mialam bole jaknikow ,ukucia jak przy owulacji własnie .Zazwyczaj rozpoznaje po sluzie ale od momentu starań nie potrafie rozruznic co jest co dokladnie🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2021, 19:50
-
Paulinka95 wrote:Nasti: ja nie widzę piku niestety
Malina: super cieszę się kochana :*
U mnie dziś pik chyba co? Właśnie dziś wieczorem wykonałam, od dwóch dni tak mi ciemniało sporo a dziś taka sam odcień co? To chyba pik? Jutro już nie wykonywać chyba co?
Dziś będziemy działać dziś 17dc, w poprzednim cyklu pik był w 21dc
-
Nasti6 wrote:Hehe to tak na poczatek😅 Bo to pierwszy miesiac starań 🙄 .dziwi mnie fakt ,ze wczesniej jak robiłam testy to nie zawsze mialam w dniach owulacji ciemnieksze od kontrolnej To na to wychodzi ze sporo bym miala bezowulacyjnych cykli🤔
A druga sprawa ,zawsze po owulacji piku mialam testy calkowicie bez lini przynajmniej przez 2- 3 dni poczym pojawiala sie ponownie lekko jasniejsza az do @ Obserwuje z testami tak juz kilka miesiecy , wiec troszke to mnie dziwi ,moze zeczywiscie bezowulacyjny😕 Chociaz mialam 3 dniowy skok temperatury w dniach 12,13 ,14 poprzedzony dwudniowym spadkiem w dniu 10 i 11 , dotego w tych dniach mialam bole jaknikow ,ukucia jak przy owulacji własnie .Zazwyczaj rozpoznaje po sluzie ale od momentu starań nie potrafie rozruznic co jest co dokladnie🙈 -
Malina24 wrote:Skoro obserwujesz siebie już dużo wcześniej niż w czasie starań i coś cię nie pokoi to nie zastanawiaj się tylko idź do dobrego lekarza. Mówię tak żebyś nie popełniła tego błędu co ja 3 lata tak się łudziłam że następny cykl będzie ok. A to była katorga 😔
Byłam u lekarze i jestem pod kontrola w poprzednim cyklu milam za wysoka prolaktyne , ale w tym juz była ok .
W zasadzie nic mnie nie pokoji jednynie nadal sie uczy przedewwzystkim mierzenia temperatury i obserwacji siebie z testami ,i jeszcze sie gubie w tym wszystkim -
Hej dziewczyny!
Piszę pracę magisterska na temat wpływu żywienia i wybranych parametrów stylu życia na płodność. Proszę jedynie o wypełnienie, krótkiej ankiety, która jest przedmiotem badań mojej pracy mgr. Sama ankieta zawiera pytania dotyczące głównie żywienia 😊 Ankieta jest ANONIMOWA, a jej wyniki posłużą mi jedynie do dogłębnego zbadania tematu i napisania pracy mgr! Z góry dziękuję za poświęcony czas
Niestety nie da się wejść w link, trzeba skopiować Bardzo proszę o pomoc, potrzebuje jedynie 15 odpowiedzi
https://forms.gle/JRJb6nJFcZn435sW9 -
Paulinka95 wrote:Wczoraj 17dc i pik a dziś tak o zrobiłam w 18dc jeszcze jeden popołudniu i wieczorem i nie ma piku ale to raz tylko będzie tak? Następnego dnia już nie musi być tak? To nie robić dalej testów?
Tak tylko raz, już nie musisz robić trzymam kciuki 🤞🏼 -
Nasti6 wrote:Hehe to tak na poczatek😅 Bo to pierwszy miesiac starań 🙄 .dziwi mnie fakt ,ze wczesniej jak robiłam testy to nie zawsze mialam w dniach owulacji ciemnieksze od kontrolnej To na to wychodzi ze sporo bym miala bezowulacyjnych cykli🤔
A druga sprawa ,zawsze po owulacji piku mialam testy calkowicie bez lini przynajmniej przez 2- 3 dni poczym pojawiala sie ponownie lekko jasniejsza az do @ Obserwuje z testami tak juz kilka miesiecy , wiec troszke to mnie dziwi ,moze zeczywiscie bezowulacyjny😕 Chociaz mialam 3 dniowy skok temperatury w dniach 12,13 ,14 poprzedzony dwudniowym spadkiem w dniu 10 i 11 , dotego w tych dniach mialam bole jaknikow ,ukucia jak przy owulacji własnie .Zazwyczaj rozpoznaje po sluzie ale od momentu starań nie potrafie rozruznic co jest co dokladnie🙈
Po owulacji poziom lh utrzymuje się więc na testach cały czas jest widoczna delikatna kreska. -
Malina, gratulacje! Bardzo sie ciesze, że Ci sie udało 😁
Ja na czas @ wyłączyłam sie z czytania o czymkolwiek.. I muszę Wam powiedzieć, że dość dobrze to na mnie działa. W tym cyklu nie będę chyba sie doszukiwać wiecznie Bog wie czego.
12 mam w rodzinie wesele i mam zamiar bawić sie w najlepsze, a na wakacje mam już plany opalania sie z drinkiem w dloni na plaży, także po urlopie wznawiamy starania, bez spinania się.. Bo tutaj chyba jakaś blokada psychiczna zrobiła swoje 🤔2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
Na feriach ❄️❄️❄️ -
Ala_d wrote:U siebie nigdy nie widziałam testowej ciemniejszej od kontrolnej, nawet robiąc 2-3x dziennie 😅 a mimo to owu była potwierdzona na usg. Nie wiem czemu tak mi nie wychodzą te testy.
Po owulacji poziom lh utrzymuje się więc na testach cały czas jest widoczna delikatna kreska.
Mi sie utrzymywało tak przed i dzis mam 21 dc wczoraj był jednak pik ale dzis tez na innym tescie stała buzka choc wczorej nie robiłam tego cyfeowego
tak to wyglada :
https://zapodaj.net/b904d3803834e.jpg.html
https://zapodaj.net/105751732127a.jpg.html
https://zapodaj.net/c6f1834477575.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2021, 19:46
-
Ala_d wrote:Nasti ja bym uznała już test z 19dc za pozytywny i pewnie owulacja byla ok 24h pozniej czyli w 20dc i na wykresie temperatura zaczela rosnac po 20. Po pozytywnym już nie ma co testować dalej, bo to nic nie mówi
Tez mi sie tak zdaje choc jeszcze troche sie motam w tych pomiarach ale zaczynam juz pomału rozumieć , w zasadzie juz myslałam ,ze ten cykl stracony bedzie ale jak zobaczyłam 19go ,ze jednak test wyszedł i rano ponownie odrazu wczesnym rankiem 20go obudziłam mojego😆 . Teraz to chyba juz tylko czekać. A testowałam dla porownania aby sie rozeznać dokładniej .Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2021, 16:34
-
Hej Kochane
mam mega zagwozdkę... może uznacie , że to banalne ale muszę tu się wygadać
OD 2 miesiecy staramy sie z mezem o dzidzię.
Od miesiąca stosuję metformax 500 3tabx1 , ovarin .
Przedostatni cykl był 60 dniowy ( byc moze po przejsciu w styczniu covida) ale ogolnie mialam nieregualrne cykle i wg poprzedniej ginekolog bezowulacyjne .
poprzedni cykl po miesiacu brania tabletek był 2 dniowy, w aktualnym cyklu ( dziś 25 d.c.) przytulanki byly co 2 dni ok . w dniach kiedy podejrzewalam owulację , po omacku troszkę.
3 dni temu mialam uderzenia gorąca w nocy , kołatanie serca, kolejne dni słabe samopoczucie , uczucie gorąca i podwyzszona temperatura , co tez wiazalam po szczepieniu na covid.
Od wczoraj mam bóle podbrzusz ajak na okres , lekko różowy śluz.
Dzis to samo tylko troche mocniej.
Byłam dzis u nowego Pana Ginekologa , zbadał i stwierdził , że faktycznie jest sluz zabarwiony na rozowo ale nie wiedzial skad on się wziął, endometrium podobno niezbyt , a jajniki PCOS-owe .
Czy w ogóle moge marzyc o ciąży? Jutro planuje jechać na betę.euthyrox 37,5 mg
Metformax 500 3x1
Ovarin
wit D3
Wit B Complex
mam mega zagwozdkę... może uznacie , że to banalne ale muszę tu się wygadać
OD 2 miesiecy staramy sie z mezem o dzidzię.
Od miesiąca stosuję metformax 500 3tabx1 , ovarin .
Przedostatni cykl był 60 dniowy ( byc moze po przejsciu w styczniu covida) ale ogolnie mialam nieregualrne cykle i wg poprzedniej ginekolog bezowulacyjne .
poprzedni cykl po miesiacu brania tabletek był 2 dniowy, w aktualnym cyklu ( dziś 25 d.c.) przytulanki byly co 2 dni ok . w dniach kiedy podejrzewalam owulację , po omacku troszkę.
3 dni temu mialam uderzenia gorąca w nocy , kołatanie serca, kolejne dni słabe samopoczucie , uczucie gorąca i podwyzszona temperatura , co tez wiazalam po szczepieniu na covid.
Od wczoraj mam bóle podbrzusz ajak na okres , lekko różowy śluz.
Dzis to samo tylko troche mocniej.
Byłam dzis u nowego Pana Ginekologa , zbadał i stwierdził , że faktycznie jest sluz zabarwiony na rozowo ale nie wiedzial skad on się wziął, endometrium podobno niezbyt , a jajniki PCOS-owe .
Czy w ogóle moge marzyc o ciąży? Jutro planuje jechać na betę.
Hej jeśli lekarz podejrzewa cykle bezowulacyjne dostałaś leki na stymulację? Jasne, że ciąża jest możliwa i nie załamuj się jeśli to akurat nie ten cykl. Sama jestem przykładem moje jajniki nie pracowały za dobrze przed pierwsza ciążą pomogła mi Lametta która uaktywniła jajniki i w pierwszą ciąże zaszłam dość szybko ale zanim dowiedziałam się o przyczynie minęło pół roku a kolejna ciąża w 2cs jak widzisz te policystyczne jajniki nie są takie straszne 😊dodam, że nigdy nie miałam regularnych miesiączek a cykle potrafiły być od 45-80 dni. trzymam kciuki za betę !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2021, 11:56