Staraczki 2021 ZACZYNAMY :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kejt88 wrote:Pewnie taka miesiączka dziwna... w poprzednim cyklu miałam podobnie, ale bardziej obficie niż teraz. Po odłożeniu duphastonu i clo mam problemy z @. Najpierw nie miałam i musiał wywoływać duphastonem. Później miałam takie lekkie krwawienia i nie chciały się skończyć to hamował duphastonem ... a teraz mi zostały tylko te leciutkie krwawienia na papierze.... I on twierdzi że wszystko jest ok . Dlatego jak wcześniej pisałam zmieniam gina ... czekam na 5 sierpnia jak na zbawienie
Tenter kiedy zaczynasz monitoring ??
W połowie sierpnia, teraz mój ginekolog jest niestety na urlopie.
Kejt88 lubi tę wiadomość
-
Mam 35 lat od 11 MC mężatką i od 11 MC staramy się o dzidzie Zrobiliśmy wszystkie badania i jest ok więc tak naprawdę nie wiadomo czemu nie możemy zajść w ciążę.
Help proszę poradźcie coś ;( ja łykam femibion 0 mąż supersperm i nic ;( ( robiliśmy wszystkie badania tzn podstawowe z krwi + drożność i mąż jakościowe i ilościowe wszystko książkowe
Dziś 42 dzień i tak osrałam @ chce mi się ryczeć ;😭😭😭😭 -
Anek1986 wrote:Mam 35 lat od 11 MC mężatką i od 11 MC staramy się o dzidzie Zrobiliśmy wszystkie badania i jest ok więc tak naprawdę nie wiadomo czemu nie możemy zajść w ciążę.
Help proszę poradźcie coś ;( ja łykam femibion 0 mąż supersperm i nic ;( ( robiliśmy wszystkie badania tzn podstawowe z krwi + drożność i mąż jakościowe i ilościowe wszystko książkowe
Dziś 42 dzień i tak osrałam @ chce mi się ryczeć ;😭😭😭😭
Starania od Sierpień'20
👩🏻28
PCOS, hormony w normie, jajowody drożne, 3 cykle Clo, 3 cykle Letrozole, suple
👨🏻🦲31
Morfologia 0%, suple, antydepresanty, leki na nadciśnienie
IVF 🤞
° Listopad'22 start stymulacji
° 16/11/22 punkcja, 6 śnieżynek ❄️
° 04/04/23 transfer 5aa
° 5dpt - ⏸️
° 7dpt - beta 121
° 29dpt - ❤️
° 20w6d - 360g 28cm💙
° 27w2d - 1100g
° 33w5d - 2200g
"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą!" 🏅
"Pozwól, aby w Twoim życiu zdarzały się cuda" 💫 -
Anek1986 wrote:Mam 35 lat od 11 MC mężatką i od 11 MC staramy się o dzidzie Zrobiliśmy wszystkie badania i jest ok więc tak naprawdę nie wiadomo czemu nie możemy zajść w ciążę.
Starania od Sierpień'20
👩🏻28
👨🏻🦲31
IVF 🤞
° 04/04/23 transfer 5aa
° 5dpt - ⏸️
° 7dpt - beta 121
° 29dpt - ❤️
° 20w6d - 360g 28cm💙
° 27w2d - 1100g
° 33w5d - 2200g
Tez bym podejrzewała cykle bez owu. Koniecznie zrob monitoring może stymulacja clo pomoże albo innym stymulantem, szkoda tracić czasu. Głowa do góry będzie dobrze !!! )))Pani Miśka lubi tę wiadomość
TSH : 7.26 -> 3.97 -> 2.73 ))) poprawa <jupi>
Ft3 : 4.17
Ft4 : 11.70
Euthyrox 70
Pregna Start
Folik
Fertistim -
Tak robilam testy owulację i pozytywne lekarz doradza urlop i odstresowanie się a jak po urlopie nie będzie ciąży to przygotujemy się do inseminacji....
PS. Doradźcie dobrego lekarza z Krakowa i który nie zasugeruje invitro bo tego jestem przeciwnikiem -
Nie ma znaczenia czy lekarz zaproponuje czy nie zaproponuje ivf. Jesteś dopiero na początku drogi to warto zasięgnąć wiedzy różnych ekspertów. Zawsze można odmówić. Ja choruje na endometriozę miesiąc temu miałam robioną laparoskopię w klinice leczenia endometriozy. Po miesiącu od operacji odrosła mi torbiel na jajniku. A przy torbielach odradza się inf - niby głupota a już wyklucza mnie z jednej z metod które mogłyby pomóc zajść w upragnioną ciążę. Ogólnie starania od 2018 a dopiero teraz przed laparoskopia ktoś nabąkną dopiero o inv chodząc do klinik leczenia niepłodności.
-
Anek1986 wrote:Tak robilam testy owulację i pozytywne lekarz doradza urlop i odstresowanie się a jak po urlopie nie będzie ciąży to przygotujemy się do inseminacji....
PS. Doradźcie dobrego lekarza z Krakowa i który nie zasugeruje invitro bo tego jestem przeciwnikiemHelcia lubi tę wiadomość
Euthyrox 70
Pregna Start
Folik
Fertistim -
hej dziewczyny, zaczynam swirowac 🙂 mam 27 dc , wodnisty sluz , okresu ani widu ani słychu, piersi nie.bolace ale ciepłe , mąż też zauważył . ostatnie cykle tuż przed @ mialam kilka dni plamienie dziś cisza. przytulanki były jakoś po okresie 13 dc, później 18 , 20 , 22 , 24 . jestem w górach i ciągle chce mi się spać nie mam chęci na nic. i jestem rozdrażniona.
ja już nie wiem czy coś się przesunęło.
25 dc robiłam test czulosc 20 i negatywnyeuthyrox 37,5 mg
Metformax 500 3x1
Ovarin
wit D3
Wit B Complex
Eurcynia wrote:hej dziewczyny, zaczynam swirowac 🙂 mam 27 dc , wodnisty sluz , okresu ani widu ani słychu, piersi nie.bolace ale ciepłe , mąż też zauważył . ostatnie cykle tuż przed @ mialam kilka dni plamienie dziś cisza. przytulanki były jakoś po okresie 13 dc, później 18 , 20 , 22 , 24 . jestem w górach i ciągle chce mi się spać nie mam chęci na nic. i jestem rozdrażniona.
25 dc robiłam test czulosc 20 i negatywny
Hej
Mogło być za szybko na test. Najlepsze sa te z czułością 10 . Ilu dniowe masz cykle ? Najlepiej zrobić jak chcesz szybko wiedzieć betę albo poczekać do dnia planowanej miesiączki trzymam kciuki za II kreseczki !TSH : 7.26 -> 3.97 -> 2.73 ))) poprawa <jupi>
Euthyrox 70
Pregna Start
Folik
Fertistim -
Eurcynia wrote:hej dziewczyny, zaczynam swirowac 🙂 mam 27 dc , wodnisty sluz , okresu ani widu ani słychu, piersi nie.bolace ale ciepłe , mąż też zauważył . ostatnie cykle tuż przed @ mialam kilka dni plamienie dziś cisza. przytulanki były jakoś po okresie 13 dc, później 18 , 20 , 22 , 24 . jestem w górach i ciągle chce mi się spać nie mam chęci na nic. i jestem rozdrażniona.
25 dc robiłam test czulosc 20 i negatywnyWiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2021, 10:47
Starania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
Stymulacja m.in. dostinex, clo, ovitrelle, lametta
Luty 2022r. HSG prawy jajowód niedrożny
Maj 2022r. klinika GAMETA, badania
Lipiec 2022r. 1x inseminacja bezskutecznie
Wrzesień 2022r. polip
Grudzień 2022r. histeroskopia, wyłyżeczkowanie macicy
♥♥♥
Marzec 2023r. 8.03 test pozytywny, beta 459 ♥
29 czerwiec: połówkowe, 400 g zdrowego chłopaka
sierpień: 28 tc, III prenatalne, 1400g zdrowego synusia
wrzesień: 31 tc 2090g szczęścia
październik: 34tc 2828g mojego oczka w głowie
październik: 36+1tc 3008g maluszka
Przed ciążą:
Ona: badania ok
On: badania ok
badania nasienia: wyniki bardzo dobre -
Helcia zobaczyłam twój wpis i już myślałam że obwieszczasz dobra nowinę II kreseczek ! Jak u ciebie sytuacja ??
Helcia lubi tę wiadomość
Euthyrox 70
Pregna Start
Folik
Fertistim -
Cześć, ja dzisiaj jadę na pierwszy monitoring. Trochę się stresuję, mam nadzieję,że coś CLO zadziałał, bo nie chciałabym przechodzić znowu tych nudności
Kejt88 wrote:Hej kobitki
U mnie niestety negatywnie ale się nie poddaje.
Nie obawiajcie się monitoringu to nic bolesnego i trwa może z 3 minuty i jaka radość jest jak widać pęcherzyk! Warto ! Pamiętam swoje monitoringi też balam się 1szego a potem już leciałam jak na zakupy
Większość z Was pewnie ma lekarza na miejscu?
Trzymam kciuki za wszystkie testy
Ja znowu myślę nad zmianą suplementów. Jestem teraz na Inofolicu, ale myślę nad zmianą na Miovelię i Miovelię NAC. Któraś z Was stosuje Miovelię? -
Adorable wrote:Cześć, ja dzisiaj jadę na pierwszy monitoring. Trochę się stresuję, mam nadzieję,że coś CLO zadziałał, bo nie chciałabym przechodzić znowu tych nudności
Fajne porównanie U mnie to trochę większa wyprawa, bo dojeżdżam do mojej lek. 100 km, ale czego się nie robi...
Większość z Was pewnie ma lekarza na miejscu?
Trzymam kciuki za wszystkie testy
Ja znowu myślę nad zmianą suplementów. Jestem teraz na Inofolicu, ale myślę nad zmianą na Miovelię i Miovelię NAC. Któraś z Was stosuje Miovelię?
Starania od Sierpień'20
👩🏻28
👨🏻🦲31
IVF 🤞
° 04/04/23 transfer 5aa
° 5dpt - ⏸️
° 7dpt - beta 121
° 29dpt - ❤️
° 20w6d - 360g 28cm💙
° 27w2d - 1100g
° 33w5d - 2200g
Missska, dziękuję za kciuki : D Hah ja tak samo dojeżdżam, tylko wizyty zwykle 20- 30 min. Mi się już nie chce zmieniać, mało jest lekarzy ginekologów- endokrynologów niestety. Zdarzało mi się w przeszłości odsyłanie przez "zwykłych" ginekologow jak słyszeli PCOS. Ja stosuję od marca, więc już dość długo i na razie zero efektów..., albo są za małe, żeby je dostrzec. Biorę 2 tabl. dziennie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2021, 16:17
-
Adorable wrote:Missska, dziękuję za kciuki : D Hah ja tak samo dojeżdżam, tylko wizyty zwykle 20- 30 min. Mi się już nie chce zmieniać, mało jest lekarzy ginekologów- endokrynologów niestety. Zdarzało mi się w przeszłości odsyłanie przez "zwykłych" ginekologow jak słyszeli PCOS. Ja stosuję od marca, więc już dość długo i na razie zero efektów..., albo są za małe, żeby je dostrzec. Biorę 2 tabl. dziennie.
Starania od Sierpień'20
👩🏻28
👨🏻🦲31
IVF 🤞
° 04/04/23 transfer 5aa
° 5dpt - ⏸️
° 7dpt - beta 121
° 29dpt - ❤️
° 20w6d - 360g 28cm💙
° 27w2d - 1100g
° 33w5d - 2200g
Dziewczyny, tak jak wcześniej pisałam zrobiłam test po powrocie z wakacji ale bez większych nadziei i nagle zobaczyłam 2 kreseczki 🙂 żeby nie zapeszać nie pisałam Wam nic tylko poleciałam dzisiaj rano na betę i wynik 277 🙂 w czwartek umówiłam się na badanie usg, wiem ze to może być za wcześnie bo to 4-5 tydzień będzie ale będę potrzebowała zaświadczenia o ciąży do pracy (u mnie niestety są nadgodziny i praca nocna wiec chciałabym tego uniknąć w ciąży). Cały czas się stresuje czy wszystko będzie dobrze. Ale staram się trzymać i myśleć pozytywnie. 🙂
misska, Adorable, Kejt88, Ala_d lubią tę wiadomość
-
Aaaa Tenter, ale super! Gratuluję ogromnie i życzę nudnej ciąży
Ja już po monitoringu, jest jeden pęcherzyk 21 mam, który powinien dziś lub jutro pęknąć. Na razie nie mam zastrzyku na pęknięcie, więc zobaczymy czy sam pęknie w ogóle. W czwartek za tydzień kolejne USG.
Missska, zobaczymy co będzie dalej, ale też słyszałam dużo pochlebnych opinii o Letrozolu. -
Tenter wrote:Dziewczyny, tak jak wcześniej pisałam zrobiłam test po powrocie z wakacji ale bez większych nadziei i nagle zobaczyłam 2 kreseczki 🙂 żeby nie zapeszać nie pisałam Wam nic tylko poleciałam dzisiaj rano na betę i wynik 277 🙂 w czwartek umówiłam się na badanie usg, wiem ze to może być za wcześnie bo to 4-5 tydzień będzie ale będę potrzebowała zaświadczenia o ciąży do pracy (u mnie niestety są nadgodziny i praca nocna wiec chciałabym tego uniknąć w ciąży). Cały czas się stresuje czy wszystko będzie dobrze. Ale staram się trzymać i myśleć pozytywnie. 🙂
Starania od Sierpień'20
👩🏻28
👨🏻🦲31
IVF 🤞
° 04/04/23 transfer 5aa
° 5dpt - ⏸️
° 7dpt - beta 121
° 29dpt - ❤️