Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2021 ZACZYNAMY :)
Odpowiedz

Staraczki 2021 ZACZYNAMY :)

Oceń ten wątek:
  • Tenter Koleżanka

Wysłany: 30 lipca 2021, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt88 wrote:
    Pewnie taka miesiączka dziwna... w poprzednim cyklu miałam podobnie, ale bardziej obficie niż teraz. Po odłożeniu duphastonu i clo mam problemy z @. Najpierw nie miałam i musiał wywoływać duphastonem. Później miałam takie lekkie krwawienia i nie chciały się skończyć to hamował duphastonem ... a teraz mi zostały tylko te leciutkie krwawienia na papierze.... I on twierdzi że wszystko jest ok . Dlatego jak wcześniej pisałam zmieniam gina ... czekam na 5 sierpnia jak na zbawienie

Tenter kiedy zaczynasz monitoring ??

W połowie sierpnia, teraz mój ginekolog jest niestety na urlopie.

Kejt88 lubi tę wiadomość

• Anek1986 Znajoma

Wysłany: 30 lipca 2021, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 35 lat od 11 MC mężatką i od 11 MC staramy się o dzidzie ;) Zrobiliśmy wszystkie badania i jest ok więc tak naprawdę nie wiadomo czemu nie możemy zajść w ciążę.

Help proszę poradźcie coś ;( ja łykam femibion 0 mąż supersperm i nic ;( ( robiliśmy wszystkie badania tzn podstawowe z krwi + drożność i mąż jakościowe i ilościowe wszystko książkowe

Dziś 42 dzień i tak osrałam @ chce mi się ryczeć ;😭😭😭😭

• misska Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anek1986 wrote:
    Mam 35 lat od 11 MC mężatką i od 11 MC staramy się o dzidzie ;) Zrobiliśmy wszystkie badania i jest ok więc tak naprawdę nie wiadomo czemu nie możemy zajść w ciążę.

Help proszę poradźcie coś ;( ja łykam femibion 0 mąż supersperm i nic ;( ( robiliśmy wszystkie badania tzn podstawowe z krwi + drożność i mąż jakościowe i ilościowe wszystko książkowe

Anek nie załamuj się! Idz do dobrego lekarza który Cie dobrze poprowadzi, zleci wszystkie potrzebne badania i będzie wiedział jak Ci pomóc. Głowa do góry nie można się załamywać tylko trzeba działać 🌞

preg.png

Starania od Sierpień'20

👩🏻28
    PCOS, hormony w normie, jajowody drożne, 3 cykle Clo, 3 cykle Letrozole, suple

👨🏻‍🦲31
    Morfologia 0%, suple, antydepresanty, leki na nadciśnienie

IVF 🤞
    ° Listopad'22 start stymulacji
    ° 16/11/22 punkcja, 6 śnieżynek ❄️
    ° 04/04/23 transfer 5aa
    ° 5dpt - ⏸️
    ° 7dpt - beta 121
    ° 29dpt - ❤️
    ° 20w6d - 360g 28cm💙
    ° 27w2d - 1100g
    ° 33w5d - 2200g

"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą!" 🏅

"Pozwól, aby w Twoim życiu zdarzały się cuda" 💫
  • misska Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anek1986 wrote:

Może masz cykle bezowulacyjne i dlatego nie wychodzi? Robisz testy owulacyjne albo monitoringi ?

preg.png

Starania od Sierpień'20

👩🏻28

👨🏻‍🦲31

IVF 🤞
    ° 04/04/23 transfer 5aa
    ° 5dpt - ⏸️
    ° 7dpt - beta 121
    ° 29dpt - ❤️
    ° 20w6d - 360g 28cm💙
    ° 27w2d - 1100g
    ° 33w5d - 2200g

• Kejt88 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2021, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anek1986 wrote:

Tez bym podejrzewała cykle bez owu. Koniecznie zrob monitoring może stymulacja clo pomoże albo innym stymulantem, szkoda tracić czasu. Głowa do góry będzie dobrze !!! :))))

Pani Miśka lubi tę wiadomość

TSH : 7.26 -> 3.97 -> 2.73 :)))) poprawa <jupi>
    Ft3 : 4.17
    Ft4 : 11.70

<3

Euthyrox 70
    Pregna Start
    Folik
    Fertistim
  • Anek1986 Znajoma

Wysłany: 31 lipca 2021, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak robilam testy owulację i pozytywne ;) lekarz doradza urlop i odstresowanie się a jak po urlopie nie będzie ciąży to przygotujemy się do inseminacji....

PS. Doradźcie dobrego lekarza z Krakowa i który nie zasugeruje invitro bo tego jestem przeciwnikiem

• ladybug Znajoma

Wysłany: 31 lipca 2021, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma znaczenia czy lekarz zaproponuje czy nie zaproponuje ivf. Jesteś dopiero na początku drogi to warto zasięgnąć wiedzy różnych ekspertów. Zawsze można odmówić. Ja choruje na endometriozę miesiąc temu miałam robioną laparoskopię w klinice leczenia endometriozy. Po miesiącu od operacji odrosła mi torbiel na jajniku. A przy torbielach odradza się inf - niby głupota a już wyklucza mnie z jednej z metod które mogłyby pomóc zajść w upragnioną ciążę. Ogólnie starania od 2018 a dopiero teraz przed laparoskopia ktoś nabąkną dopiero o inv chodząc do klinik leczenia niepłodności.

• Kejt88 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2021, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anek1986 wrote:
    Tak robilam testy owulację i pozytywne ;) lekarz doradza urlop i odstresowanie się a jak po urlopie nie będzie ciąży to przygotujemy się do inseminacji....

PS. Doradźcie dobrego lekarza z Krakowa i który nie zasugeruje invitro bo tego jestem przeciwnikiem
    Nie za szybko na decyzję o inseminacji ? Dopiero 11 miesięcy się staracie ? My już 1.5 roku ...

Helcia lubi tę wiadomość

<3

Euthyrox 70
    Pregna Start
    Folik
    Fertistim
  • Eurcynia Koleżanka

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, zaczynam swirowac 🙂 mam 27 dc , wodnisty sluz , okresu ani widu ani słychu, piersi nie.bolace ale ciepłe , mąż też zauważył . ostatnie cykle tuż przed @ mialam kilka dni plamienie dziś cisza. przytulanki były jakoś po okresie 13 dc, później 18 , 20 , 22 , 24 . jestem w górach i ciągle chce mi się spać nie mam chęci na nic. i jestem rozdrażniona.
    ja już nie wiem czy coś się przesunęło.
    25 dc robiłam test czulosc 20 i negatywny

euthyrox 37,5 mg
    Metformax 500 3x1
    Ovarin
    wit D3
    Wit B Complex

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eurcynia wrote:
    hej dziewczyny, zaczynam swirowac 🙂 mam 27 dc , wodnisty sluz , okresu ani widu ani słychu, piersi nie.bolace ale ciepłe , mąż też zauważył . ostatnie cykle tuż przed @ mialam kilka dni plamienie dziś cisza. przytulanki były jakoś po okresie 13 dc, później 18 , 20 , 22 , 24 . jestem w górach i ciągle chce mi się spać nie mam chęci na nic. i jestem rozdrażniona.

Hej :)

Mogło być za szybko na test. Najlepsze sa te z czułością 10 . Ilu dniowe masz cykle ? Najlepiej zrobić jak chcesz szybko wiedzieć betę albo poczekać do dnia planowanej miesiączki trzymam kciuki za II kreseczki !

<3

Euthyrox 70
    Pregna Start
    Folik
    Fertistim
  • Helcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eurcynia wrote:
    A brałaś jakieś stymulanty, leki? Ja powiem szczerze, że w ostatnim cyklu tak dziwnie się czułam, że liczyłam na II kreski, a normalnie okresu dostałam ;/ Kejt dobrze mówi, że jak cos to test bardziej czuły no i może być za szybko..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2021, 10:47

Starania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
    Stymulacja m.in. dostinex, clo, ovitrelle, lametta
    Luty 2022r. HSG prawy jajowód niedrożny
    Maj 2022r. klinika GAMETA, badania
    Lipiec 2022r. 1x inseminacja bezskutecznie
    Wrzesień 2022r. polip
    Grudzień 2022r. histeroskopia, wyłyżeczkowanie macicy
    ♥♥♥
    Marzec 2023r. 8.03 test pozytywny, beta 459 ♥
    29 czerwiec: połówkowe, 400 g zdrowego chłopaka
    sierpień: 28 tc, III prenatalne, 1400g zdrowego synusia
    wrzesień: 31 tc 2090g szczęścia
    październik: 34tc 2828g mojego oczka w głowie
    październik: 36+1tc 3008g maluszka

Przed ciążą:
    Ona: badania ok
    On: badania ok
    badania nasienia: wyniki bardzo dobre
  • Kejt88 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helcia zobaczyłam twój wpis i już myślałam że obwieszczasz dobra nowinę II kreseczek ! Jak u ciebie sytuacja ??

Helcia lubi tę wiadomość

<3

Euthyrox 70
    Pregna Start
    Folik
    Fertistim
  • Adorable Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja dzisiaj jadę na pierwszy monitoring. Trochę się stresuję, mam nadzieję,że coś CLO zadziałał, bo nie chciałabym przechodzić znowu tych nudności ;)
    Kejt88 wrote:
    Hej kobitki

U mnie niestety negatywnie ale się nie poddaje.
    Nie obawiajcie się monitoringu to nic bolesnego i trwa może z 3 minuty i jaka radość jest jak widać pęcherzyk! Warto ! Pamiętam swoje monitoringi też balam się 1szego a potem już leciałam jak na zakupy :D
    Fajne porównanie :D U mnie to trochę większa wyprawa, bo dojeżdżam do mojej lek. 100 km, ale czego się nie robi... :)
    Większość z Was pewnie ma lekarza na miejscu?

Trzymam kciuki za wszystkie testy :)

Ja znowu myślę nad zmianą suplementów. Jestem teraz na Inofolicu, ale myślę nad zmianą na Miovelię i Miovelię NAC. Któraś z Was stosuje Miovelię?

• Adorable Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anek1986 wrote:
    A u kogo się leczysz? Ja też w Krakowie, ale za krótko pod kątem niepłodności, by polecać.

• misska Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adorable wrote:
    Cześć, ja dzisiaj jadę na pierwszy monitoring. Trochę się stresuję, mam nadzieję,że coś CLO zadziałał, bo nie chciałabym przechodzić znowu tych nudności ;)

Fajne porównanie :D U mnie to trochę większa wyprawa, bo dojeżdżam do mojej lek. 100 km, ale czego się nie robi... :)
    Większość z Was pewnie ma lekarza na miejscu?

Trzymam kciuki za wszystkie testy :)

Ja znowu myślę nad zmianą suplementów. Jestem teraz na Inofolicu, ale myślę nad zmianą na Miovelię i Miovelię NAC. Któraś z Was stosuje Miovelię?
    Trzymam kciuki za pęcherzyki ✊ ja do mojej lekarki dojeżdżałam 2h, 10min wizyta i znowu 2h do domu ale tak jak mówisz czego się nie robi 🙂 teraz zmieniłam lekarza i mam 10min 😅 a czemu zmieniasz Inofolic ? Nie widzisz poprawy ? Ja zaczelam go pic 2tygodnie temu i slyszalam ze trzeba czekać z 3 miesiące na efekty

preg.png

Starania od Sierpień'20

👩🏻28

👨🏻‍🦲31

IVF 🤞
    ° 04/04/23 transfer 5aa
    ° 5dpt - ⏸️
    ° 7dpt - beta 121
    ° 29dpt - ❤️
    ° 20w6d - 360g 28cm💙
    ° 27w2d - 1100g
    ° 33w5d - 2200g

• Adorable Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missska, dziękuję za kciuki : D Hah ja tak samo dojeżdżam, tylko wizyty zwykle 20- 30 min. Mi się już nie chce zmieniać, mało jest lekarzy ginekologów- endokrynologów niestety. Zdarzało mi się w przeszłości odsyłanie przez "zwykłych" ginekologow jak słyszeli PCOS. Ja stosuję od marca, więc już dość długo i na razie zero efektów..., albo są za małe, żeby je dostrzec. Biorę 2 tabl. dziennie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2021, 16:17

• misska Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adorable wrote:
    Missska, dziękuję za kciuki : D Hah ja tak samo dojeżdżam, tylko wizyty zwykle 20- 30 min. Mi się już nie chce zmieniać, mało jest lekarzy ginekologów- endokrynologów niestety. Zdarzało mi się w przeszłości odsyłanie przez "zwykłych" ginekologow jak słyszeli PCOS. Ja stosuję od marca, więc już dość długo i na razie zero efektów..., albo są za małe, żeby je dostrzec. Biorę 2 tabl. dziennie.
    Ja na clomid nie reagowałam, przez 3cykle tez po dwie tabletki dzienne żadnych dominujących pęcherzyków nie było a jak był to na 10mm dlatego zmieniono mi na Letrozol i on na mnie działa super ale slyszalam wlasnie ze na część dziewczyn lepiej działa Clomid a na część Letrozole, może Ty też jestes team Letrozol 😜 No i po Letrozolu nie mam takich skutków ubocznych jak po Clo 😬 Czasem warto zmienic lekarza na takiego który podejdzie indywidualnie do Twojego przypadku i pchnie leczenie do przodu a nie działa taśmowo, przy kazdej kobiecie tak samo 😒

preg.png

Starania od Sierpień'20

👩🏻28

👨🏻‍🦲31

IVF 🤞
    ° 04/04/23 transfer 5aa
    ° 5dpt - ⏸️
    ° 7dpt - beta 121
    ° 29dpt - ❤️
    ° 20w6d - 360g 28cm💙
    ° 27w2d - 1100g
    ° 33w5d - 2200g

• Tenter Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak jak wcześniej pisałam zrobiłam test po powrocie z wakacji ale bez większych nadziei i nagle zobaczyłam 2 kreseczki 🙂 żeby nie zapeszać nie pisałam Wam nic tylko poleciałam dzisiaj rano na betę i wynik 277 🙂 w czwartek umówiłam się na badanie usg, wiem ze to może być za wcześnie bo to 4-5 tydzień będzie ale będę potrzebowała zaświadczenia o ciąży do pracy (u mnie niestety są nadgodziny i praca nocna wiec chciałabym tego uniknąć w ciąży). Cały czas się stresuje czy wszystko będzie dobrze. Ale staram się trzymać i myśleć pozytywnie. 🙂

misska, Adorable, Kejt88, Ala_d lubią tę wiadomość

• Adorable Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa Tenter, ale super! Gratuluję ogromnie i życzę nudnej ciąży :)

Ja już po monitoringu, jest jeden pęcherzyk 21 mam, który powinien dziś lub jutro pęknąć. Na razie nie mam zastrzyku na pęknięcie, więc zobaczymy czy sam pęknie w ogóle. W czwartek za tydzień kolejne USG.

Missska, zobaczymy co będzie dalej, ale też słyszałam dużo pochlebnych opinii o Letrozolu.

• misska Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tenter wrote:
    Dziewczyny, tak jak wcześniej pisałam zrobiłam test po powrocie z wakacji ale bez większych nadziei i nagle zobaczyłam 2 kreseczki 🙂 żeby nie zapeszać nie pisałam Wam nic tylko poleciałam dzisiaj rano na betę i wynik 277 🙂 w czwartek umówiłam się na badanie usg, wiem ze to może być za wcześnie bo to 4-5 tydzień będzie ale będę potrzebowała zaświadczenia o ciąży do pracy (u mnie niestety są nadgodziny i praca nocna wiec chciałabym tego uniknąć w ciąży). Cały czas się stresuje czy wszystko będzie dobrze. Ale staram się trzymać i myśleć pozytywnie. 🙂
    Tenter świetna wiadomość! Gratuluję z całego serca 🥳 napewno będzie wszystko dobrze ! Zero stresu pamietaj ze to szkodzi ! Życzę dobrego samopoczucia 🤗

preg.png

Starania od Sierpień'20

👩🏻28

👨🏻‍🦲31

IVF 🤞
    ° 04/04/23 transfer 5aa
    ° 5dpt - ⏸️
    ° 7dpt - beta 121
    ° 29dpt - ❤️
    ° 20w6d - 360g 28cm💙
    ° 27w2d - 1100g
    ° 33w5d - 2200g

‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ