Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2021 ZACZYNAMY :)
Odpowiedz

Staraczki 2021 ZACZYNAMY :)

Oceń ten wątek:
  • Kejt88 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile już się staracie???

TSH : 7.26 -> 3.97 -> 2.73 :)))) poprawa <jupi>
    Ft3 : 4.17
    Ft4 : 11.70

<3

Euthyrox 70
    Pregna Start
    Folik
    Fertistim
  • Helcia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pomocą medyczną pierwszy rok, ogólnie 2-3 lata

Starania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
    Stymulacja m.in. dostinex, clo, ovitrelle, lametta
    Luty 2022r. HSG prawy jajowód niedrożny
    Maj 2022r. klinika GAMETA, badania
    Lipiec 2022r. 1x inseminacja bezskutecznie
    Wrzesień 2022r. polip
    Grudzień 2022r. histeroskopia, wyłyżeczkowanie macicy
    ♥♥♥
    Marzec 2023r. 8.03 test pozytywny, beta 459 ♥
    29 czerwiec: połówkowe, 400 g zdrowego chłopaka
    sierpień: 28 tc, III prenatalne, 1400g zdrowego synusia
    wrzesień: 31 tc 2090g szczęścia
    październik: 34tc 2828g mojego oczka w głowie
    październik: 36+1tc 3008g maluszka

Przed ciążą:
    Ona: badania ok
    On: badania ok
    badania nasienia: wyniki bardzo dobre
  • Kejt88 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem. My 1.5 roku z tym że 6 miesięcy mieliśmy starania z ginekologiem w zeszłym roku tzn duphaston i clostibegyt. No nic nie wyszło. W tym roku atakuje nowego ginekologa bo tamten ani badań ani nic mi nie kazał robić, sama teraz zrobiłam prolaktyne I tarczyce i proszę lekka niedoczynność. Mam tylko problem z moim partnerem bo nie mogę go namówić na badania nasienia , mówi że zrobi i na tym się kończy...

<3

Euthyrox 70
    Pregna Start
    Folik
    Fertistim
  • Helcia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt88 wrote:
    Rozumiem. My 1.5 roku z tym że 6 miesięcy mieliśmy starania z ginekologiem w zeszłym roku tzn duphaston i clostibegyt. No nic nie wyszło. W tym roku atakuje nowego ginekologa bo tamten ani badań ani nic mi nie kazał robić, sama teraz zrobiłam prolaktyne I tarczyce i proszę lekka niedoczynność. Mam tylko problem z moim partnerem bo nie mogę go namówić na badania nasienia , mówi że zrobi i na tym się kończy...
    Znam ten ból. Mój też entuzjastycznie do tego nie podchodzi ;/ to chyba dobrze, że zmieniłaś ginekologa... Może teraz coś się uda :)

Wrzesień 2022r. polip
    ♥♥♥

Przed ciążą:
  • Tenter Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2021, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helcia wrote:
    Znam ten ból. Mój też entuzjastycznie do tego nie podchodzi ;/ to chyba dobrze, że zmieniłaś ginekologa... Może teraz coś się uda :)

U mnie było podobnie dziewczyny, mój tez się migał, mówił że pójdzie ale jakoś nie poszedł. Aż którego dnia się wkurzyłam i wyłożyłam karty na stół, że przecież ja się ciagle badam a on ma jedno badanie i tak mu trudno? Poszedł następnego dnia i juz ma z głowy. Ale widziałam jak się stresował wynikami, że może być coś nie tak i wydaje mi się, że właśnie dlatego mężczyźni tak migają się przed tym badaniem, może z obawy że wyniki będą złe.

• Helcia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tenter wrote:
    U mnie było podobnie dziewczyny, mój tez się migał, mówił że pójdzie ale jakoś nie poszedł. Aż którego dnia się wkurzyłam i wyłożyłam karty na stół, że przecież ja się ciagle badam a on ma jedno badanie i tak mu trudno? Poszedł następnego dnia i juz ma z głowy. Ale widziałam jak się stresował wynikami, że może być coś nie tak i wydaje mi się, że właśnie dlatego mężczyźni tak migają się przed tym badaniem, może z obawy że wyniki będą złe.
    Pewnie tak. Ehh mężczyźni mają inne podejście.

Wrzesień 2022r. polip
    ♥♥♥

Przed ciążą:
  • Kejt88 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowałam z nim rozmawiać ze bez względu na wynik będziemy razem. Że ja przecież już tyle tych leków wizyt w swoim czasie po w tygodniu u gina (monitoring) itp ... że mógłby to dla Nas zrobić, i po raz kolejny usłyszałam dobrze zadzwonię i się umówię i cisza.

Kiedyś jak mi nerwy puszczą po kolejnym nienudanym cyklu to ... będzie awantura, bo widocznie inaczej się nie da, już nawet ten endokrynolog u którego byłam w zeszłym tyg kazał mu zrobić przed następna wizyta . Ma czas do 23 sierpnia. Zobaczymy.

Póki co okresu brak, zmęczenie i bóle głowy a do wczoraj bóle podbrzusza nie wiem co jest grane.

<3

Euthyrox 70
    Pregna Start
    Folik
    Fertistim
  • Helcia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj męża przekonałam do badania nasienia. Zrobi za jakieś 2 tygodnie. Zgodził się.
    Kejt może @ nie przyjdzie wcale :-)

Wrzesień 2022r. polip
    ♥♥♥

Przed ciążą:
  • Kejt88 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama już nie wiem. Miałam jedynie przez kilka dni te krwawienia i tyle . Miałam się umówić na betę to wczoraj nikt nie odbierał a dziś było tyle roboty że zapomniałam zadzwonić ale nastawiam przypomnienie i dzwonie jutro . Chyba nie będę już robić testu bo nie wiem czy robię go za wcześnie czy po prostu to nie ciąża. Nie regularnie miesiączkuje raz 30 dni raz 26 czort wie co i jak ... tak bardzo bym chciała aby to była ciaza ale nie mam żadnych typowych objawów więc czekam ...

<3

Euthyrox 70
    Pregna Start
    Folik
    Fertistim
  • Adorable Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2021, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, można dołączyć? Staramy się o dziecko od miesiąca. Ze względu na PCOS, endometriozę i Hashimoto, niestety od początku staramy się z pomocą lekarza. Trochę mi było ciężko z powodu takiej konieczności i złych wieści po ostatnim USG, ale już się powoli oswajam. Aktualnie jestem w 1 stymulowanym cyklu z Clostilbegytem, w poniedziałek mam pierwszy monitoring i zobaczymy czy coś rośnie. Trzymam za nas wszystkie kciuki! Staram się nie myśleć na razie o tych staraniach, ale chyba tak się nie da. Na szczęście póki co nie narzucam sobie presji, zobaczymy co będzie. Mój mąż na razie się nie badał, niestety wiadomo, że problem mam ja, pewnie jak nie będzie wychodzić, to wtedy będą badania męża.
    Kejt, ja też życzę by miesiączka nie przyszła z wiadomych powodów ;)

Kejt88 lubi tę wiadomość

• Kejt88 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adorable wrote:
    Cześć dziewczyny, można dołączyć? Staramy się o dziecko od miesiąca. Ze względu na PCOS, endometriozę i Hashimoto, niestety od początku staramy się z pomocą lekarza. Trochę mi było ciężko z powodu takiej konieczności i złych wieści po ostatnim USG, ale już się powoli oswajam. Aktualnie jestem w 1 stymulowanym cyklu z Clostilbegytem, w poniedziałek mam pierwszy monitoring i zobaczymy czy coś rośnie. Trzymam za nas wszystkie kciuki! Staram się nie myśleć na razie o tych staraniach, ale chyba tak się nie da. Na szczęście póki co nie narzucam sobie presji, zobaczymy co będzie. Mój mąż na razie się nie badał, niestety wiadomo, że problem mam ja, pewnie jak nie będzie wychodzić, to wtedy będą badania męża.
    Kejt, ja też życzę by miesiączka nie przyszła z wiadomych powodów ;)

Witaj :) trzymam kciuki aby poszło dobrze, też miałam stymulacje przez clo ale niestety nic z tego wyszło, trzymam mocno kciuki aby u ciebie było inaczej:))))

<3

Euthyrox 70
    Pregna Start
    Folik
    Fertistim
  • Adorable Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2021, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :) A ile cykli byłaś na CLO? Miałaś wcześniej lub później robioną drożność oraz stymulację innym lekiem, np. letrozolem?

• Kejt88 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adorable wrote:
    Dziękuję :) A ile cykli byłaś na CLO? Miałaś wcześniej lub później robioną drożność oraz stymulację innym lekiem, np. letrozolem?

Byłam na clo chyba 6 miesięcy, albo 4 już nie pamiętam. Dwa razy pojawił się pęcherzyk ale za 1szym razem nie pękł za drugim niby tak ale nie do końca i nie wiadomo było czy uwolnił komórkę, robiłam wtedy progesteron i lekarz stwierdził 'prawdopodobnie'pekl , ale ostatecznie nie wyszło i zakończyłam wizyty w grudniu 2020 po cichu licząc że się uda w końcu. No ale mamy już sierpień prawie i dwóch kresek nie widać... od sierpnia Idę do nowego gina ...

<3

Euthyrox 70
    Pregna Start
    Folik
    Fertistim
  • Sylza Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie staram od kwietnia. Mój był na badaniach pare dni temu i sam sie umówił bo chciał wiedzieć czy to nie jego wina bo co z kimś nawet nieznajomym przypadkowym rozmawiał to każdy po męsku sie żalił ze mieli problemy i robili badanie prawie wszyscy bo kto nie „wpadl” to nie trwało tak krótko. Poszedł - niestety bez tej wstrzemięźliwości kilkudniowej bo mnie przyatakowal w nocy wiec średnio miarodajne ale już bardziej spokojny chodzi chociaz wyniki średnie i z przymrużeniem oka. Ale tak naprawdę namówili go faceci bo po prostu zaczął z nimi rozmawiać ze nie wychodzi a sie stara…
    Póki co zrobiliśmy badanie ogólne i niepokojąca jest morfologia 2% ale był po kilku godzinach od serduszkowania. Za miesiąc ponowi badanie i zobaczymy. Zaczęłam go od dziś faszerować suplementami falvit mama bo maja dobry skład, zaczął ćwiczyć i odstawił fast foody bo sie słabo odzywali chociaz nadwagi nie miał.
    Mnie strasznie boli lewy jajnik od kilku dni ten na którym wyszła torbiel… staram sie dalej, może duphaston który ma go zniwelować coś pomoże w tym cyklu 😬
    Pecherzyki mam co miesiąc bo zazwyczaj tak wypadała mi wizyta u ginekologa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2021, 22:12

’94
    04.2021 - początek starań
    Endometrioza (endoskopia torbieli 15.12.2020 oba jajniki)

❌AMH 0.34 (lipiec’21 synevo)
    🏥Salve Łódź
    ❌AMH 0.44 (wrzesień 21dc diag)
    ⬇️AMH 0.16 (listopad 3dc diag)
    ⬇️AMH 0.078 (luty’22 14dc diag)
    12.2021 ✖️Krótki protokół - dwa zdegenerowane pecherzyki, nie doszło do punkcji
    🏥KrakOvi
    ⬆️AMH 0.59 ( luty’22 robione na miejscu)
    3.2022 Długi protokół - 7 pęcherzyków ->2 komórki🥚🥚->1 zarodek🍀 -> beta 0 😥
    5.2022 długi protokół - 9 pęcherzyków -> 1 komórka (reszta niedojrzałe)-> zero zarodków 😓
    🏥 Eurofertil Ostrava
    6.2022
    1️⃣Mini stymulacja - 6 pęcherzyków->2 komórki -> 2 zarodki 🍀🍀-> ❄️
    2️⃣ Mini stymulacja - 3 pecherzyki -> 3 komórki(jedna niedojrzała)-> 🍀🍀->❄️❄️
    👨‍⚕️Paśnik -> wysokie NK, brak kilku Kir implantacyjnych (intralipid, encorton)

Transfer 7.09.2022🤞 beta 0
    Transfer 12.10.2022
    5dpt 19.2 🙏 7dpt 67.8🥹 9dpt 263🥰
  • Adorable Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2021, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt, dzięki za odpowiedź. A CLO w jakich dawkach brałaś? Myślę, że zmiana lekarza to dobre rozwiązanie, nie ma się co trzymać jednego, jeśli ni ma planu na dalsze leczenie. Ja leczę się u mojej dr od 9 lat, mam nadzieję, że obecne leczenie też przyniesie skutek. Duphaston też brałam na wywołanie miesiączki.

Sylza, oby się udało :)

Ja niestety obecnie jestem na antybiotyku, więc chyba ten cykl będzie stracony, choć kto wie.

• Kejt88 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja clo brałam na początku chyba raz dziennie , potem dwa, i kurczaczek chyba na ostatnim razie 3 ale nie jestem pewna, skleroza .

Mam nadzieję że mój też pójdzie po rozum do głowy i się zapisze w końcu:(

Tak czy siak dziewczyny walczymy dalej o upragnione 2 kreseczki.

Trzymam za każdą mocno kciuki ! :)

Helcia lubi tę wiadomość

<3

Euthyrox 70
    Pregna Start
    Folik
    Fertistim
  • Helcia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Adorable. To dopiero pierwszy miesiąc, to nie ma się co spinać. Życzę CI aby był to ostatni stymulowany (żeby nie było więcej potrzeby) :)

Wrzesień 2022r. polip
    ♥♥♥

Przed ciążą:
  • Kejt88 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś obudziłam się z dziwnym przekonaniem że za 2 miesiące zobaczę II kreseczki:D

<3

Euthyrox 70
    Pregna Start
    Folik
    Fertistim
  • Adorable Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2021, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt, dzięki za info. Ciekawa jestem czy u mnie po 1 tabletce dziennie coś ruszy. Niestety przy PCOS jest duże ryzyko związane z hiperstymulacją. Kejt, a czemu akurat za 2? :D Może uda się nawet wcześniej :)

Helcia, dziękuję :)

Wybieracie się gdzieś na urlop czy już jesteście po?

Kejt88 lubi tę wiadomość

• Ala_d Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt88 wrote:
    Dziewczyny dziś obudziłam się z dziwnym przekonaniem że za 2 miesiące zobaczę II kreseczki:D
    Niech się spełni 😍 !!

Tak sobie myśle - mi śnią się zwykle same głupoty, chyba nigdy nie miałam snu który by się przełożył na rzeczywistość ;) A taki z II kreskami, to średnio co 2 tygodnie się trafia, dzisiaj też miałam 🤦‍♀️ nie potrafię sobie przypomnieć co i jak się działo, ale pamiętam te różowe kreski 🤦‍♀️

Cześć Adorable 😉 u mnie urlop jesli bedzie to bedzie na budowie :)

‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ