Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2021 ZACZYNAMY :)
Odpowiedz

Staraczki 2021 ZACZYNAMY :)

Oceń ten wątek:
  • Kejt88 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinka95 wrote:
    Z objawów to kłucia różne w brzuchu czasami i jajniki, dziś np trochę jak na okres mnie pobolewa od czasu do czasu. Najgorsze jest ciągłe burczenie w brzuchu masakres jakaś, jakbym nie jadła z tydzień, ciągle głodna haha ale w poprzedniej ciąży też tak miałam na początku ciąży

Paulinka gratuluje !! Po cichu też liczę że tym razem @ nie przyjdzie i po 1.5 roku nam się uda :) nie wiem kiedy zrobić nawet test bo mam bardzo nie regularne miesiączki poczekam do 1 sierpnia:) ostatnio miałam jedynie lekkie krwawienie od 28 czerwca - niestety nie implantacja . Od 4 dni jestem na ovarin może coś pomoże.

Jeszcze raz gratuluję!

TSH : 7.26 -> 3.97 -> 2.73 :)))) poprawa <jupi>
    Ft3 : 4.17
    Ft4 : 11.70

<3

Euthyrox 70
    Pregna Start
    Folik
    Fertistim
  • Ala_d Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eurcynia wrote:
    hej Kochane,
    w końcu trafiłam na super lekarza, nie oceniającego.
    w tym cyklu miałam q 10dc pecherzyk z krwia niestety 😒 od następnego cyklu zaczynamy stymulacje Clostilbegytem i Estrofemem.
    chociaż aktualnie mam 14 dc i pomimo tego marnego pęcherzyka staramy się tak czy siak 🙂
    jestem dobrej myśli bo cykle ki się unormowały po metforminie. suplementuje też ovarin dlugi czas .
    Super że udało Ci się dobrze trafić i leki działają. Czyli już wkrótce widzimy u Ciebie ⏸ 😊😊

• Ewulaaaa Debiutantka

Wysłany: 20 lipca 2021, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinka95 gratuluję. Ile dni jestes po terminie @?
    Ja dzis 2 dzień jak się spóźnia. Ale czekam do końca tygodnia. U mnie jajniki ,czestomocz i ból piersi. Ale twardo czekam.

• ana3991 Nowa

Wysłany: 22 lipca 2021, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!:) Chciałabym do Was dołączyć i trochę opisać swoją sytuację. Mam 28 lat i staram się o dziecko z mężem już 17 miesięcy. Niedawno przeszłam laparoskopie usunięcia torbieli endometrialnej i ognisk endometriozy czyli moja sprawa nie wygląda ciekawie, bo jak każda z Was wie endometrioza to straszne diabelstwo (mam sprawny tylko jeden jajowód- prawy, lewy natomiast jest zniszczony przez endometriozę). Na początku robiłam też wiele badań hormonalnych i wyszły ok. Od kilku miesięcy staram się mierzyć temperaturę i doszłam do wniosku, że po operacji trochę mój cykl się unormował tzn. owulację mam gdzieś w 15 bądź 16 dc a kiedyś był to np. 20 dzień cyklu (mam 27 dniowe cykle). W tym miesiącu dokładnie sprawdzałam temperaturę, śluz płodny robiłam testy owulacyjne (co dziwne bo wychodziły mi około tygodnia pozytywne), zaczęłam zażywać tabletki, i po stosunku stosowałam tzw kapturki dopochwowe. Dzisiaj mam 25dc, ale u mnie testy się nie sprawdzają ponieważ często wychodzi druga kreska a beta jest ujemna (myślę, że to od endometriozy albo torbieli na tarczycy). Tak bardzo chciałabym żeby się udało bo już nie mam siły dalej walczyć, chodzić po lekarzach i w ogóle... Musiałam się wygadać Dziewczyny bo w końcu oszaleję...

• Helcia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny.

Ja również zaczynam. W tamtym roku miałam 3 cykle z clo, ale odpuściłam. Była przerwa, w tym roku już nie odpuszczę. Ten cykl to pierwszy, było od razu ovitrelle. Po 5 i 7 dniach od zastrzyku dwie blade kreski, w 7 dniu kreska bladsza, więc to zapewne ovitrelle. Kolejny cykl dochodzi do ovitrelle i dostinex jeszcze lamette.

Mam nadzieje, że uda się nam wszystkim ! :)

Starania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
    Stymulacja m.in. dostinex, clo, ovitrelle, lametta
    Luty 2022r. HSG prawy jajowód niedrożny
    Maj 2022r. klinika GAMETA, badania
    Lipiec 2022r. 1x inseminacja bezskutecznie
    Wrzesień 2022r. polip
    Grudzień 2022r. histeroskopia, wyłyżeczkowanie macicy
    ♥♥♥
    Marzec 2023r. 8.03 test pozytywny, beta 459 ♥
    29 czerwiec: połówkowe, 400 g zdrowego chłopaka
    sierpień: 28 tc, III prenatalne, 1400g zdrowego synusia
    wrzesień: 31 tc 2090g szczęścia
    październik: 34tc 2828g mojego oczka w głowie
    październik: 36+1tc 3008g maluszka

Przed ciążą:
    Ona: badania ok
    On: badania ok
    badania nasienia: wyniki bardzo dobre
  • Inga21 Nowa

Wysłany: 22 lipca 2021, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mam na imię Inga i mam 21 lat.
    Chciałabym do was dołączyć. Od marca staramy się z narzeczonym o dziecko. Chodziłam od lekarza do lekarza. W końcu trafiłam na doktora który od razu przepisał stymulację clo.
    Moje cykle są nieregularne, mam PCOS. Miesiączki mam wywoływane od marca duphastonem. W styczniu skończyłam antykoncepcję i od tamtej pory zaczelo się pierdzielic.
    Kochane, w tym cyklu stymulowałam sie clo od 7 dnia cyklu przez 5 dni. Po tygodniu miałam monitoring i żaden pęcherzyk nie urósł, wiec lekarz kazał brać ponownie clo od 14 dnia cyklu..Wiec biorę, dziś już 3 tabletka, od rana czuje dyskomfort w podbrzuszu i pachwinach. Martwię się ze to przez to ze jestem stymulowana dwa razy w tym samym cyklu, chyba ze to oznaka ze pecherzyki rosną? Albo ze jajniki „pracują”? Ogólnie jestem rozdrażniona, smutna..Przykro mi się zrobiło ze pierwsza stymulacja nie zadziała i pęcherzyków brak, od tamtej pory chodzę taka struta i jeszcze ten ból jajników i wieczorny ból głowy 🙁

• Eurcynia Koleżanka

Wysłany: 22 lipca 2021, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala_d wrote:
    Super że udało Ci się dobrze trafić i leki działają. Czyli już wkrótce widzimy u Ciebie ⏸ 😊😊
    aaa juz wariuje troszke i popadam w ,,paranoję'' staraczek ale staram sie zachowac zdrowy rozsądek :)

euthyrox 37,5 mg
    Metformax 500 3x1
    Ovarin
    wit D3
    Wit B Complex

Wysłany: 22 lipca 2021, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eurycynia i ja mam takie momenty, że sobie myślę "chyba zwariowałaś robiąc to i to"😀 Trudno dać sobie na wstrzymanie jeśli gdzieś w myślach ciągle jest ta wyczekana ciąża 🙄

No i witam nowe Koleżanki 🤗💚

Helcia lubi tę wiadomość

• Kejt88 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga21 wrote:
    Hej. Mam na imię Inga i mam 21 lat.
    Chciałabym do was dołączyć. Od marca staramy się z narzeczonym o dziecko. Chodziłam od lekarza do lekarza. W końcu trafiłam na doktora który od razu przepisał stymulację clo.
    Moje cykle są nieregularne, mam PCOS. Miesiączki mam wywoływane od marca duphastonem. W styczniu skończyłam antykoncepcję i od tamtej pory zaczelo się pierdzielic.
    Kochane, w tym cyklu stymulowałam sie clo od 7 dnia cyklu przez 5 dni. Po tygodniu miałam monitoring i żaden pęcherzyk nie urósł, wiec lekarz kazał brać ponownie clo od 14 dnia cyklu..Wiec biorę, dziś już 3 tabletka, od rana czuje dyskomfort w podbrzuszu i pachwinach. Martwię się ze to przez to ze jestem stymulowana dwa razy w tym samym cyklu, chyba ze to oznaka ze pecherzyki rosną? Albo ze jajniki „pracują”? Ogólnie jestem rozdrażniona, smutna..Przykro mi się zrobiło ze pierwsza stymulacja nie zadziała i pęcherzyków brak, od tamtej pory chodzę taka struta i jeszcze ten ból jajników i wieczorny ból głowy 🙁

Hej Inga
    Ja tez brałam clo przez pół roku ... udało się wywołać owu dwa razy. Za pierwszym razem pęcherzyk nie pękł, jak pojawił się drugi raz dostałam zastrzyk i lekarz nie był pewny czy pękł... zrobiłam wtedy progesteron i powiedział że prawdopodobnie jednak pękł, ale nam się i tak nie udało. Od kilku dni zdecydowałam się brać Ovarin bo niby pomaga. Zrobiłam też badania tarczycy i prolaktyny. Niedoczynność. Ehh ... ręce opadają.

<3

Euthyrox 70
    Pregna Start
    Folik
    Fertistim
  • Kejt88 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2021, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh pojawiły się dzis krwawienia ale tylko jak korzystam z toalety na papierze jest blado rozowa krew . Chyba już po ptakach ? Boli mnie jajnik a wcześniej przy miesiączkach nie bolal, chyba kolejny cykl przepadł:(

<3

Euthyrox 70
    Pregna Start
    Folik
    Fertistim
  • Helcia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2021, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt88, może to krwawienie implantacyjne. Trzeba mieć nadzieję do końca, chociaż sama dobrze wiem, że ciężko z tym czasem :( i cieszę się, że jest takie forum jak to, gdzie mozna dostać wsparcie, wygadać się i być zrozumiałym...

Wrzesień 2022r. polip
    ♥♥♥

Przed ciążą:
  • Tenter Koleżanka

Wysłany: 23 lipca 2021, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt88 wrote:
    Ehhh pojawiły się dzis krwawienia ale tylko jak korzystam z toalety na papierze jest blado rozowa krew . Chyba już po ptakach ? Boli mnie jajnik a wcześniej przy miesiączkach nie bolal, chyba kolejny cykl przepadł:(

To jeszcze nie znaczy ze się nie udało, obserwuj czy przerodzi się to w okres czy po 2-3 dniach ustanie. Jeśli to drugie to możliwe ze to krwawienie implantacyjne. Zawsze można się wspomóc testem albo betą. Daj znać jak sytuacja. Mocno trzymam kciuki za dobre wieści.

U mnie zdaje się ze jest już po owulacji. Miałam spore nadzieje, ze w tym cyklu się uda bo owulacja przypadła mi akurat na czas urlopu. Ale nie widzę u siebie żadnych objawów, nie czuje się inaczej, raczej ten cykl znowu stracony. Ale nie poddaje się.

Dziewczyny, super ze do nas dołączyłyście. Każda z nas przechodzi przez podobne problemy. Dawajcie znać na bieżąco jak tam u Was.

Helcia lubi tę wiadomość

• Kejt88 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2021, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helcia wrote:
    Kejt88, może to krwawienie implantacyjne. Trzeba mieć nadzieję do końca, chociaż sama dobrze wiem, że ciężko z tym czasem :( i cieszę się, że jest takie forum jak to, gdzie mozna dostać wsparcie, wygadać się i być zrozumiałym...

Helcia Daj Boże nie tracę nadziei, oby było ok bo już tak długo czekamy . Dziś byłam u endokrynologa bo wyszła mi niedoczynność tarczycy ale powiedział że jest tak mała że napewno nie ma wpływu na płodność, strasznie mnie to ucieszyło, zobaczymy co pokażą kolejne dni :) odczekam jeszcze 3 dni i zrobię test

Helcia lubi tę wiadomość

<3

Euthyrox 70
    Pregna Start
    Folik
    Fertistim
  • Kejt88 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2021, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tenter wrote:
    To jeszcze nie znaczy ze się nie udało, obserwuj czy przerodzi się to w okres czy po 2-3 dniach ustanie. Jeśli to drugie to możliwe ze to krwawienie implantacyjne. Zawsze można się wspomóc testem albo betą. Daj znać jak sytuacja. Mocno trzymam kciuki za dobre wieści.

U mnie zdaje się ze jest już po owulacji. Miałam spore nadzieje, ze w tym cyklu się uda bo owulacja przypadła mi akurat na czas urlopu. Ale nie widzę u siebie żadnych objawów, nie czuje się inaczej, raczej ten cykl znowu stracony. Ale nie poddaje się.

Dziewczyny, super ze do nas dołączyłyście. Każda z nas przechodzi przez podobne problemy. Dawajcie znać na bieżąco jak tam u Was.

Tenter damy radę! Powiedz mi ty czujesz coś jak masz owu ? Robisz testy ?

<3

Euthyrox 70
    Pregna Start
    Folik
    Fertistim
  • Helcia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2021, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt88 wrote:
    Helcia Daj Boże nie tracę nadziei, oby było ok bo już tak długo czekamy . Dziś byłam u endokrynologa bo wyszła mi niedoczynność tarczycy ale powiedział że jest tak mała że napewno nie ma wpływu na płodność, strasznie mnie to ucieszyło, zobaczymy co pokażą kolejne dni :) odczekam jeszcze 3 dni i zrobię test

Powodzenia! Koniecznie daj znać czy się udało :)

Wrzesień 2022r. polip
    ♥♥♥

Przed ciążą:
  • Kejt88 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2021, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napewno dam znać, testy czekają nic tylko sikac i testować:D

Helcia lubi tę wiadomość

<3

Euthyrox 70
    Pregna Start
    Folik
    Fertistim
  • Helcia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam zapas 2-3 w szufladzie 🙈

Wrzesień 2022r. polip
    ♥♥♥

Przed ciążą:
  • Kejt88 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moje chyba poczekają bo rano się obudziłam i klops jest czerwona wariatka ale to szczęście w nieszczęściu, oczywiście wolałabym żeby jej nie było ale jak już jest to dobrze ze konkretna w miarę o czasie co u mnie jest cudem i 5 sierpnia mam wizytę u nowego gina poproszę go o monitoring w tym miesiacu i może ten cykl będzie nasz !!! :)

<3

Euthyrox 70
    Pregna Start
    Folik
    Fertistim
  • Helcia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak trzymaj !
    Ja mam dzisiaj 20dc, raczej już po ptakach. Z początkiem sierpnia kolejny cykl. Tym razem w 3dc lamette 2x1, plus później Ovitrelle. Wiążę z tym cyklem nadzieję, może lamette pomoże...

Wrzesień 2022r. polip
    ♥♥♥

Przed ciążą:
  • Tenter Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2021, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt88 wrote:
    Tenter damy radę! Powiedz mi ty czujesz coś jak masz owu ? Robisz testy ?

U mnie jak zbliża się owulacja to zmienia mi się śluz, jest rzadszy i jest go więcej. A w razie jak przeoczę, to po owulacji mam skok temperatury i bolesne piersi. Nie jestem w stanie stwierdzić czy pęcherzyk prawidłowo pękł ale przynajmniej wiem ze jestem już w drugiej fazie cyklu i starania można chwilowo wstrzymać :)
    A testy owulacyjne się u mnie nie sprawdzałaby wiec nie robię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2021, 08:57

‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ