Staraczki 2021 ZACZYNAMY :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulinka95 wrote:Z objawów to kłucia różne w brzuchu czasami i jajniki, dziś np trochę jak na okres mnie pobolewa od czasu do czasu. Najgorsze jest ciągłe burczenie w brzuchu masakres jakaś, jakbym nie jadła z tydzień, ciągle głodna haha ale w poprzedniej ciąży też tak miałam na początku ciąży
Paulinka gratuluje !! Po cichu też liczę że tym razem @ nie przyjdzie i po 1.5 roku nam się udanie wiem kiedy zrobić nawet test bo mam bardzo nie regularne miesiączki poczekam do 1 sierpnia:) ostatnio miałam jedynie lekkie krwawienie od 28 czerwca - niestety nie implantacja . Od 4 dni jestem na ovarin może coś pomoże.
Jeszcze raz gratuluję!TSH : 7.26 -> 3.97 -> 2.73))) poprawa <jupi>
Ft3 : 4.17
Ft4 : 11.70
Euthyrox 70
Pregna Start
Folik
Fertistim -
Eurcynia wrote:hej Kochane,
w końcu trafiłam na super lekarza, nie oceniającego.
w tym cyklu miałam q 10dc pecherzyk z krwia niestety 😒 od następnego cyklu zaczynamy stymulacje Clostilbegytem i Estrofemem.
chociaż aktualnie mam 14 dc i pomimo tego marnego pęcherzyka staramy się tak czy siak 🙂
jestem dobrej myśli bo cykle ki się unormowały po metforminie. suplementuje też ovarin dlugi czas . -
Cześć Dziewczyny!
Chciałabym do Was dołączyć i trochę opisać swoją sytuację. Mam 28 lat i staram się o dziecko z mężem już 17 miesięcy. Niedawno przeszłam laparoskopie usunięcia torbieli endometrialnej i ognisk endometriozy czyli moja sprawa nie wygląda ciekawie, bo jak każda z Was wie endometrioza to straszne diabelstwo (mam sprawny tylko jeden jajowód- prawy, lewy natomiast jest zniszczony przez endometriozę). Na początku robiłam też wiele badań hormonalnych i wyszły ok. Od kilku miesięcy staram się mierzyć temperaturę i doszłam do wniosku, że po operacji trochę mój cykl się unormował tzn. owulację mam gdzieś w 15 bądź 16 dc a kiedyś był to np. 20 dzień cyklu (mam 27 dniowe cykle). W tym miesiącu dokładnie sprawdzałam temperaturę, śluz płodny robiłam testy owulacyjne (co dziwne bo wychodziły mi około tygodnia pozytywne), zaczęłam zażywać tabletki, i po stosunku stosowałam tzw kapturki dopochwowe. Dzisiaj mam 25dc, ale u mnie testy się nie sprawdzają ponieważ często wychodzi druga kreska a beta jest ujemna (myślę, że to od endometriozy albo torbieli na tarczycy). Tak bardzo chciałabym żeby się udało bo już nie mam siły dalej walczyć, chodzić po lekarzach i w ogóle... Musiałam się wygadać Dziewczyny bo w końcu oszaleję...
-
Hey dziewczyny.
Ja również zaczynam. W tamtym roku miałam 3 cykle z clo, ale odpuściłam. Była przerwa, w tym roku już nie odpuszczę. Ten cykl to pierwszy, było od razu ovitrelle. Po 5 i 7 dniach od zastrzyku dwie blade kreski, w 7 dniu kreska bladsza, więc to zapewne ovitrelle. Kolejny cykl dochodzi do ovitrelle i dostinex jeszcze lamette.
Mam nadzieje, że uda się nam wszystkim !Starania naturalne od 2019r.
Ona- badania ok
On- badania ok
Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, polip- wyłyżeczkowanie macicy
8.03.2023r. test pozytywny, beta 459 (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)
14.11.2023r. synuś ♥ (macica nie jest dwurożna!!)
23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)
Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥ -
Hej. Mam na imię Inga i mam 21 lat.
Chciałabym do was dołączyć. Od marca staramy się z narzeczonym o dziecko. Chodziłam od lekarza do lekarza. W końcu trafiłam na doktora który od razu przepisał stymulację clo.
Moje cykle są nieregularne, mam PCOS. Miesiączki mam wywoływane od marca duphastonem. W styczniu skończyłam antykoncepcję i od tamtej pory zaczelo się pierdzielic.
Kochane, w tym cyklu stymulowałam sie clo od 7 dnia cyklu przez 5 dni. Po tygodniu miałam monitoring i żaden pęcherzyk nie urósł, wiec lekarz kazał brać ponownie clo od 14 dnia cyklu..Wiec biorę, dziś już 3 tabletka, od rana czuje dyskomfort w podbrzuszu i pachwinach. Martwię się ze to przez to ze jestem stymulowana dwa razy w tym samym cyklu, chyba ze to oznaka ze pecherzyki rosną? Albo ze jajniki „pracują”? Ogólnie jestem rozdrażniona, smutna..Przykro mi się zrobiło ze pierwsza stymulacja nie zadziała i pęcherzyków brak, od tamtej pory chodzę taka struta i jeszcze ten ból jajników i wieczorny ból głowy 🙁 -
Ala_d wrote:Super że udało Ci się dobrze trafić i leki działają. Czyli już wkrótce widzimy u Ciebie ⏸ 😊😊
euthyrox 37,5 mg
Metformax 500 3x1
Ovarin
wit D3
Wit B Complex
Chciałabym do was dołączyć. Od marca staramy się z narzeczonym o dziecko. Chodziłam od lekarza do lekarza. W końcu trafiłam na doktora który od razu przepisał stymulację clo.
Moje cykle są nieregularne, mam PCOS. Miesiączki mam wywoływane od marca duphastonem. W styczniu skończyłam antykoncepcję i od tamtej pory zaczelo się pierdzielic.
Kochane, w tym cyklu stymulowałam sie clo od 7 dnia cyklu przez 5 dni. Po tygodniu miałam monitoring i żaden pęcherzyk nie urósł, wiec lekarz kazał brać ponownie clo od 14 dnia cyklu..Wiec biorę, dziś już 3 tabletka, od rana czuje dyskomfort w podbrzuszu i pachwinach. Martwię się ze to przez to ze jestem stymulowana dwa razy w tym samym cyklu, chyba ze to oznaka ze pecherzyki rosną? Albo ze jajniki „pracują”? Ogólnie jestem rozdrażniona, smutna..Przykro mi się zrobiło ze pierwsza stymulacja nie zadziała i pęcherzyków brak, od tamtej pory chodzę taka struta i jeszcze ten ból jajników i wieczorny ból głowy 🙁
Hej Inga
Ja tez brałam clo przez pół roku ... udało się wywołać owu dwa razy. Za pierwszym razem pęcherzyk nie pękł, jak pojawił się drugi raz dostałam zastrzyk i lekarz nie był pewny czy pękł... zrobiłam wtedy progesteron i powiedział że prawdopodobnie jednak pękł, ale nam się i tak nie udało. Od kilku dni zdecydowałam się brać Ovarin bo niby pomaga. Zrobiłam też badania tarczycy i prolaktyny. Niedoczynność. Ehh ... ręce opadają.TSH : 7.26 -> 3.97 -> 2.73))) poprawa <jupi>
Euthyrox 70
Pregna Start
Folik
Fertistim -
Ehhh pojawiły się dzis krwawienia ale tylko jak korzystam z toalety na papierze jest blado rozowa krew . Chyba już po ptakach ? Boli mnie jajnik a wcześniej przy miesiączkach nie bolal, chyba kolejny cykl przepadłTSH : 7.26 -> 3.97 -> 2.73
))) poprawa <jupi>
Euthyrox 70
Pregna Start
Folik
Fertistim -
Kejt88, może to krwawienie implantacyjne. Trzeba mieć nadzieję do końca, chociaż sama dobrze wiem, że ciężko z tym czasem
i cieszę się, że jest takie forum jak to, gdzie mozna dostać wsparcie, wygadać się i być zrozumiałym...
Starania naturalne od 2019r.
Ona- badania ok
On- badania ok
Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, polip- wyłyżeczkowanie macicy
8.03.2023r. test pozytywny, beta 459 (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)
Kejt88 wrote:Ehhh pojawiły się dzis krwawienia ale tylko jak korzystam z toalety na papierze jest blado rozowa krew . Chyba już po ptakach ? Boli mnie jajnik a wcześniej przy miesiączkach nie bolal, chyba kolejny cykl przepadł
To jeszcze nie znaczy ze się nie udało, obserwuj czy przerodzi się to w okres czy po 2-3 dniach ustanie. Jeśli to drugie to możliwe ze to krwawienie implantacyjne. Zawsze można się wspomóc testem albo betą. Daj znać jak sytuacja. Mocno trzymam kciuki za dobre wieści.
U mnie zdaje się ze jest już po owulacji. Miałam spore nadzieje, ze w tym cyklu się uda bo owulacja przypadła mi akurat na czas urlopu. Ale nie widzę u siebie żadnych objawów, nie czuje się inaczej, raczej ten cykl znowu stracony. Ale nie poddaje się.
Dziewczyny, super ze do nas dołączyłyście. Każda z nas przechodzi przez podobne problemy. Dawajcie znać na bieżąco jak tam u Was.Helcia lubi tę wiadomość
-
Helcia wrote:Kejt88, może to krwawienie implantacyjne. Trzeba mieć nadzieję do końca, chociaż sama dobrze wiem, że ciężko z tym czasem
i cieszę się, że jest takie forum jak to, gdzie mozna dostać wsparcie, wygadać się i być zrozumiałym...
Helcia Daj Boże nie tracę nadziei, oby było ok bo już tak długo czekamy . Dziś byłam u endokrynologa bo wyszła mi niedoczynność tarczycy ale powiedział że jest tak mała że napewno nie ma wpływu na płodność, strasznie mnie to ucieszyło, zobaczymy co pokażą kolejne dniodczekam jeszcze 3 dni i zrobię test
Helcia lubi tę wiadomość
TSH : 7.26 -> 3.97 -> 2.73))) poprawa <jupi>
Euthyrox 70
Pregna Start
Folik
Fertistim -
Tenter wrote:To jeszcze nie znaczy ze się nie udało, obserwuj czy przerodzi się to w okres czy po 2-3 dniach ustanie. Jeśli to drugie to możliwe ze to krwawienie implantacyjne. Zawsze można się wspomóc testem albo betą. Daj znać jak sytuacja. Mocno trzymam kciuki za dobre wieści.
U mnie zdaje się ze jest już po owulacji. Miałam spore nadzieje, ze w tym cyklu się uda bo owulacja przypadła mi akurat na czas urlopu. Ale nie widzę u siebie żadnych objawów, nie czuje się inaczej, raczej ten cykl znowu stracony. Ale nie poddaje się.
Dziewczyny, super ze do nas dołączyłyście. Każda z nas przechodzi przez podobne problemy. Dawajcie znać na bieżąco jak tam u Was.
Tenter damy radę! Powiedz mi ty czujesz coś jak masz owu ? Robisz testy ?TSH : 7.26 -> 3.97 -> 2.73))) poprawa <jupi>
Euthyrox 70
Pregna Start
Folik
Fertistim -
Kejt88 wrote:Helcia Daj Boże nie tracę nadziei, oby było ok bo już tak długo czekamy . Dziś byłam u endokrynologa bo wyszła mi niedoczynność tarczycy ale powiedział że jest tak mała że napewno nie ma wpływu na płodność, strasznie mnie to ucieszyło, zobaczymy co pokażą kolejne dni
odczekam jeszcze 3 dni i zrobię test
Powodzenia! Koniecznie daj znać czy się udałoStarania naturalne od 2019r.
Ona- badania ok
On- badania ok
Ja tez mam zapas 2-3 w szufladzie 🙈Starania naturalne od 2019r.
Ona- badania ok
On- badania ok
No moje chyba poczekają bo rano się obudziłam i klops jest czerwona wariatka ale to szczęście w nieszczęściu, oczywiście wolałabym żeby jej nie było ale jak już jest to dobrze ze konkretna w miarę o czasie co u mnie jest cudem i 5 sierpnia mam wizytę u nowego gina poproszę go o monitoring w tym miesiacu i może ten cykl będzie nasz !!!TSH : 7.26 -> 3.97 -> 2.73
))) poprawa <jupi>
Euthyrox 70
Pregna Start
Folik
Fertistim -
I tak trzymaj !
Ja mam dzisiaj 20dc, raczej już po ptakach. Z początkiem sierpnia kolejny cykl. Tym razem w 3dc lamette 2x1, plus później Ovitrelle. Wiążę z tym cyklem nadzieję, może lamette pomoże...Starania naturalne od 2019r.
Ona- badania ok
On- badania ok
Kejt88 wrote:Tenter damy radę! Powiedz mi ty czujesz coś jak masz owu ? Robisz testy ?
U mnie jak zbliża się owulacja to zmienia mi się śluz, jest rzadszy i jest go więcej. A w razie jak przeoczę, to po owulacji mam skok temperatury i bolesne piersi. Nie jestem w stanie stwierdzić czy pęcherzyk prawidłowo pękł ale przynajmniej wiem ze jestem już w drugiej fazie cyklu i starania można chwilowo wstrzymać
A testy owulacyjne się u mnie nie sprawdzałaby wiec nie robię.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2021, 08:57