Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2021 ZACZYNAMY :)
Odpowiedz

Staraczki 2021 ZACZYNAMY :)

Oceń ten wątek:
  • Helcia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt szczeniaczek to super sprawa, psy są takie pocieszne .
    Co do Acardu to dr przypisują profilaktycznie, rozrzedza on krew, a ciąża powoduje, że krew jest gęstsza. Więc jest bezpieczniej.
    O tych tabletkach anty też słyszałam, jednak sama bym ich nie brała bez polecenia lekarza. Za dużo tego wszystkiego, stymulację itp i bałabym się żeby nie przedobrzyć...

Dziewczyny musi być w końcu dobrze !

Starania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
    Stymulacja m.in. dostinex, clo, ovitrelle, lametta
    Luty 2022r. HSG prawy jajowód niedrożny
    Maj 2022r. klinika GAMETA, badania
    Lipiec 2022r. 1x inseminacja bezskutecznie
    Wrzesień 2022r. polip
    Grudzień 2022r. histeroskopia, wyłyżeczkowanie macicy
    ♥♥♥
    Marzec 2023r. 8.03 test pozytywny, beta 459 ♥
    29 czerwiec: połówkowe, 400 g zdrowego chłopaka
    sierpień: 28 tc, III prenatalne, 1400g zdrowego synusia
    wrzesień: 31 tc 2090g szczęścia
    październik: 34tc 2828g mojego oczka w głowie
    październik: 36+1tc 3008g maluszka

Przed ciążą:
    Ona: badania ok
    On: badania ok
    badania nasienia: wyniki bardzo dobre
  • Kejt88 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) No mam małe szaleństwo z tym pieskiem :)

Jeśli chodzi o wizytę. Lekarz powiedział że przy moich jajnikach tzn pcos takie plamienia są normalne i nie są niebezpieczne, tylko pewnie uciążliwe i tu ma rację... sprawdził wyniki nasienia i powiedział że nie jest tragicznie że jest szansa na naturalna ciążę ale to może potrwać i nie wie czy jest sens czekać aż tyle. Więc zaproponował póki co nie rozpoczynamy stymulacji , walczymy o poprawę nasienia , Dal parę saszetek fertimen czy jakoś tak, kazał brać i pić mu dużo wody, żeby to nasienie nie było takie lepkie, za 3 miesiące powtórzyć badania I jeśli się poprawia to stymujemy jeśli nie ... klinika niepłodności i inseminacja. Ale póki co kazał normalnie przez te 3 miesiące się starać bo może uda się bez tego.

Przypisał mi duphaston żebym dostała normalna @ i mogła zrobić badania swoje. Jak je zrobię mam się zgłosić.

To chyba tyle z tej wizyty, siedziały w poczekalni Panie w ciąży ehhh piękny widok, tylko trochę mi przykro było, trudno widocznie na Nasz cud musimy mocniej powalczyć.

Dziś byłam na badaniach tsh, ft3, ft4, atpo i inne wariactwa związane z tarczyca, wyniki po 14 więc zobaczymy czy jest jakaś poprawa.

Nie poddaje się. Idę dalej po Nasze marzenia. Dziękuję każdej z Was za wsparcie.

Życzę wam miłego weekendu <3

Tenter lubi tę wiadomość

TSH : 7.26 -> 3.97 -> 2.73 :)))) poprawa <jupi>
    Ft3 : 4.17
    Ft4 : 11.70

<3

Euthyrox 70
    Pregna Start
    Folik
    Fertistim
  • Ala_d Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt a napisz coś więcej o wynikach - jaka ilość, koncentracja, ruch, żywotność, morfologia? Co jest wychodzi najgorzej? Lekarz coś wspomniał o przyczynie lub dodatkowych badaniach? Ja sama czekam na badanie nasienia po 3,5 miesiącach na suplach i bardzo liczę na poprawę 🙏
    Kciuki za resztę Twoich badań ✊✊

• Helcia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z przykrością informuję, że dostałam w południe miesiączki 😥

Wrzesień 2022r. polip
    ♥♥♥

Przed ciążą:
  • Ala_d Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi 😔 niech to już będzie ostatnia w tym roku!
    Kiedyś pisałaś że Twój mąż będzie robić badania - robił? Chyba że czegoś nie doczytałam to przepraszam

Helcia lubi tę wiadomość

• Helcia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala_d wrote:
    Przykro mi 😔 niech to już będzie ostatnia w tym roku!
    Kiedyś pisałaś że Twój mąż będzie robić badania - robił? Chyba że czegoś nie doczytałam to przepraszam
    Dziękuję.
    Tak, w tym miesiącu ma zrobić. Zdecydowaliśmy, że jeśli tym razem nie wyjdzie to zrobi. A jak we wrześniu test wyjdzie negatywny to ja idę na drożność...

Wrzesień 2022r. polip
    ♥♥♥

Przed ciążą:
  • Kessa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helcia wrote:
    Dziewczyny z przykrością informuję, że dostałam w południe miesiączki 😥
    Przykro mi.

Helcia lubi tę wiadomość

2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
    10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
    8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
    40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
    age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
  • Kessa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt88 wrote:
    Hej dziewczyny:) No mam małe szaleństwo z tym pieskiem :)

Jeśli chodzi o wizytę. Lekarz powiedział że przy moich jajnikach tzn pcos takie plamienia są normalne i nie są niebezpieczne, tylko pewnie uciążliwe i tu ma rację... sprawdził wyniki nasienia i powiedział że nie jest tragicznie że jest szansa na naturalna ciążę ale to może potrwać i nie wie czy jest sens czekać aż tyle. Więc zaproponował póki co nie rozpoczynamy stymulacji , walczymy o poprawę nasienia , Dal parę saszetek fertimen czy jakoś tak, kazał brać i pić mu dużo wody, żeby to nasienie nie było takie lepkie, za 3 miesiące powtórzyć badania I jeśli się poprawia to stymujemy jeśli nie ... klinika niepłodności i inseminacja. Ale póki co kazał normalnie przez te 3 miesiące się starać bo może uda się bez tego.

Przypisał mi duphaston żebym dostała normalna @ i mogła zrobić badania swoje. Jak je zrobię mam się zgłosić.

To chyba tyle z tej wizyty, siedziały w poczekalni Panie w ciąży ehhh piękny widok, tylko trochę mi przykro było, trudno widocznie na Nasz cud musimy mocniej powalczyć.

Dziś byłam na badaniach tsh, ft3, ft4, atpo i inne wariactwa związane z tarczyca, wyniki po 14 więc zobaczymy czy jest jakaś poprawa.

Nie poddaje się. Idę dalej po Nasze marzenia. Dziękuję każdej z Was za wsparcie.

Życzę wam miłego weekendu <3
    Mój brał teb fertimen przez miesiąc, potem zmienił na acertin czy jakoś tak, bo mój lekarz to polecił.

Jeśli są szanse na naturalną ciążę, to znaczy, że na pewno nie jest tak tragicznie.
    Kochana, a jak to z tą owulacją było?
    Plamilaś, bo była czy tak sobie Ci poplamilo bo masz pcos?

2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
    10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
    8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
    age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
  • Flovers Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tez robił i był u androloga ale on mu powiedział ze nie jest tak zle a w celu polepszenia nasienia musi zmienić jakość życia i jeśli do trzech miesięcy nie wyjdzie to ma przyjść i poszerzą diagnostykę żeby wykluczyć jego czynnik jako niepowodzenie.

• Kejt88 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala_d wrote:
    Kejt a napisz coś więcej o wynikach - jaka ilość, koncentracja, ruch, żywotność, morfologia? Co jest wychodzi najgorzej? Lekarz coś wspomniał o przyczynie lub dodatkowych badaniach? Ja sama czekam na badanie nasienia po 3,5 miesiącach na suplach i bardzo liczę na poprawę 🙏
    Kciuki za resztę Twoich badań ✊✊

Duża lepkość wyszła ponad normę, pisało 3+++ i z tego powodu wyszło mało ruchliwych, ale jest ich dużo więc powiedział że to kwestia tego żeby je 'porozklejac' i wtedy niby ma być więcej tych ruchliwych. Kazał pić bardzo dużo wody i brać te suple, liczę że to pomoże. Nie wspomniał o dodatkowych badaniach, za 3 miesiące mamy powtórzyć i jak się nic nie zmieni to tak jak pisałam inseminacja, no ale wszystko jest dla ludzi, będziemy próbować każdą możliwa drogę do skutku <3 kazał w przeciągu tych 3 miesięcy się dalej starać bo może zaskoczyć:) więc działamy. Rodzina nam się powiększyła o psa:D teraz czekamy na bobo :D

Helcia przykro mi z powodu rozczarowania, ale jest nowy cykl I nowe możliwości, polecam zrobić badanie nasienia jak najwcześniej... widzisz ja zrobiłam dopiero po 2 latach i tyle czasu straciliśmy niepotrzebnie, niepotrzebnie byłam stymulowana bo na marne ...

Kessa nie stwierdził owu co mnie zdziwiło bo jajca mnie kuły i miałam skok tempki ... powiedział że owu nie było i że krwawienia mam z powodu pcos.

Odebrałam już wstępne wyniki z tarczycy spadła z 7 na 3 ! Wiadomo z kawałkami ale chyba jest ok :) jak będę mieć już wszystkie wyniki po 17 podzielę się z wami co mi tam wyszło:)

Helcia lubi tę wiadomość

TSH : 7.26 -> 3.97 -> 2.73 :)))) poprawa <jupi>
    Ft3 : 4.17
    Ft4 : 11.70

<3

Euthyrox 70
    Pregna Start
    Folik
    Fertistim
  • Flovers Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj bóle z lewej strony i lekkie plamienie zauważyłam dodatkowo się dziwnie pocę jakbym miała bardzo osłabiony organizm. Także tez coś chyba jest nie tak bo nie przypuszczam ze owulacja byłaby u mnie jak mam 12 dzień cyklu… zobaczymy, mam nadzieje ze nie dostanę @….

• Kessa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt88 wrote:
    Duża lepkość wyszła ponad normę, pisało 3+++ i z tego powodu wyszło mało ruchliwych, ale jest ich dużo więc powiedział że to kwestia tego żeby je 'porozklejac' i wtedy niby ma być więcej tych ruchliwych. Kazał pić bardzo dużo wody i brać te suple, liczę że to pomoże. Nie wspomniał o dodatkowych badaniach, za 3 miesiące mamy powtórzyć i jak się nic nie zmieni to tak jak pisałam inseminacja, no ale wszystko jest dla ludzi, będziemy próbować każdą możliwa drogę do skutku <3 kazał w przeciągu tych 3 miesięcy się dalej starać bo może zaskoczyć:) więc działamy. Rodzina nam się powiększyła o psa:D teraz czekamy na bobo :D

Helcia przykro mi z powodu rozczarowania, ale jest nowy cykl I nowe możliwości, polecam zrobić badanie nasienia jak najwcześniej... widzisz ja zrobiłam dopiero po 2 latach i tyle czasu straciliśmy niepotrzebnie, niepotrzebnie byłam stymulowana bo na marne ...

Kessa nie stwierdził owu co mnie zdziwiło bo jajca mnie kuły i miałam skok tempki ... powiedział że owu nie było i że krwawienia mam z powodu pcos.

Odebrałam już wstępne wyniki z tarczycy spadła z 7 na 3 ! Wiadomo z kawałkami ale chyba jest ok :) jak będę mieć już wszystkie wyniki po 17 podzielę się z wami co mi tam wyszło:)
    Od razu sobie przypominam jak kuzynka rok sie starała z mężem... Rok, badania wszystkie ok, a tu dalej nic... W końcu zrezygnowali... Zachciala psa, maltanczyka. W tym samym cyklu zaszła. Tego Ci życzę!
    U mnie niestety niemożliwe, bo mam już dwa psy 🤣 Ale no cóż.

Mam nadzieję, że te suple pomogą.
    Mój też na maxa obstawiony... Ja zresztą też.
    Nie potrafię tylko psychicznie jakoś odpuścić..

Dziwne właśnie, że nie było tej owu skoro były takie objawy 🤔

age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
  • Kessa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flovers wrote:
    Ja mam dzisiaj bóle z lewej strony i lekkie plamienie zauważyłam dodatkowo się dziwnie pocę jakbym miała bardzo osłabiony organizm. Także tez coś chyba jest nie tak bo nie przypuszczam ze owulacja byłaby u mnie jak mam 12 dzień cyklu… zobaczymy, mam nadzieje ze nie dostanę @….
    Może to już jakieś okoloowulacyjne...

age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
  • Flovers Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kessa wrote:
    Może to już jakieś okoloowulacyjne...

Chciałabym…. Zobaczymy jak sytuacja się rozwinie.
    Kessa a ty jak się czujesz ?
    Kate jak tam reszta wyników?

• Ala_d Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt88 wrote:

Myśmy też długo zwlekali z badaniem nasienia i żałuję bo można było starać się o poprawę parę dobrych miesięcy wcześniej 🙄 ale widocznie tak miało być. Jeśli sama lepkość jest słaba to nie ma się czym martwić, za parę miesięcy będzie idealnie 🤞 Mi coś świta że lepkość mogą zwiększać bakterie albo zapalenie, możesz cos sobie doczytać 🙂

Taką historię z psem czytałam tutaj na forum 😁 para przygarnęła psiaka a za 1 lub 2 cykle ciąża, mimo że już była umówiona wizyta na ivf 😉😉

• Kessa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flovers wrote:
    Chciałabym…. Zobaczymy jak sytuacja się rozwinie.
    Kessa a ty jak się czujesz ?
    Kate jak tam reszta wyników?
    Pewnie. Może będzie wszystko w jak najlepszym porządku.

A ja próbuje sie zdystansować. @ się skończyła, nie wiem nawet który to dzień cyklu dziś. Wczoraj coś mnie brało, dziś też czułam sie niewyraźna do południa, ale juz chyba jest ok. Więc do przodu, jakoś leci. Staram sie też nie zagłębiać w inne wątki, nie czytać za dużo. Tutaj zaglądam, chce wiedzieć co u Was 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2021, 20:43

age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
  • Kessa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala, ona w tym samym... a pies przez ciążę nie odchodził od niej na krok. Teraz mała ma już rok i najlepsi przyjaciele 🤣

age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
  • Adorable Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helcia, bardzo, bardzo mi przykro ;( Trzymaj się, choć domyślam się, że jest Ci ciężko. Twój lekarz zaproponował drożność czy sama chcesz mu podsunąć ten pomysł?

Kejt, długo nas wczoraj trzymałaś w oczekiwaniu na wieści ;) Szkoda, że nie było owulacji, ale dobrze, że coś powoli idzie do przodu. Jak psiak?

Ja jutro zaczynam CLO znowu, ale jakoś bez optymizmu...

Helcia lubi tę wiadomość

• Adorable Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kessa, kciuki za nowy cykl! A nuż... :)

• Helcia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adorable wrote:
    Helcia, bardzo, bardzo mi przykro ;( Trzymaj się, choć domyślam się, że jest Ci ciężko. Twój lekarz zaproponował drożność czy sama chcesz mu podsunąć ten pomysł?

Kejt, długo nas wczoraj trzymałaś w oczekiwaniu na wieści ;) Szkoda, że nie było owulacji, ale dobrze, że coś powoli idzie do przodu. Jak psiak?

Ja jutro zaczynam CLO znowu, ale jakoś bez optymizmu...
    Dziękuję. Przykro mi, ale w tamtym miesiącu gorzej to zniosłam. Lekarz coś wspominał, ale tak naprawdę sama wyszłam z inicjatywą, jest to dość tanie badanie a może sporo pomóc

Wrzesień 2022r. polip
    ♥♥♥

Przed ciążą:
‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ