Staraczki 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie nadal brak II kresek.
Aktualnie jest we mnie dużo gniewu i frustracji na te całe starania.Starania od 07/24 | 16cs 🫶🏻
Diagnostyka od 11/24 | Klinika od 01/25
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👩🏻 30 | niedoczynność, Hashimoto > aktualnie nadczynność
· histeroskopia zrostów 04/25
· wykonana pełna diagnostyka hormonalna, metaboliczna, ginekologiczna ✔
· nadal pracujemy nad tarczycą i wit. D ✘
👨🏻 29
· badanie nasienia 01/25 ⇢ 06/25:
» morfologia 2% ⇢ 0%
» ilość plemników 10mln/ml ⇢ 13mln/ml
» ruch: A+B 41,67% ⇢ 41,98%
» posiew ✔
💊 omega-3, foliany, magnez + b6, koenzym Q10, wit. C, D
👩🏻 euthyrox/thyrozol, kolagen, zioła Ojca Sroki, jodid, olej z wiesiołka
🧔🏻 L-karnityna, selen, cynk, tribulus, kwas liponowy, wit. B12, E -
Hej dziewczyny
Szukalam wątku i szukałam ale nie mogłam znaleść odnośnie badania HSG
Jesteśmy po pierwszej wizycie w klinice i zalecono nam takie badanie . Jednakże okropnie się go obawiam ..
Jeśli jajowody wyjdą drożne to czeka nas inseminacja…
Jak przeszłyście to badanie ? Jakie odczucia ? Gdzie je dokładnie robiłyście? Dostaliśmy skierowanie na NFZ, ale zastanawiam się czy prywatnie nie będzie czasem lepiej .. mniej boleśniej ..👩 96 | 🧔92
Starania od 12.2023
05.2024 👼 💔 Aniołek, ciąża zatrzymana 10+1dc
08.2025 pierwsza wizyta w klinice niepłodności
09.2025 HSG -
Co tam u Was dziewczyny?
Dawno mnie tu nie było z bo myślałam, że jak nie będę nakręcać się staraniami, czytać ciągle o niepłodności, a zamiast tego myśleć o tym, że się udało, medytować, afirmować, to przyciągnę ciążę.. Ale niestety tak się nie stało 😭
Mój narzeczony ponad pół roku dbał na 100% o dietę, ruch, brał leki, a wyniki nasienia spadają w dół 😓
3 miesiące temu morfologia urosła do 1 %, ale znów spadła do 0. Wszystkie inne parametry też są obniżone.
Nie mam siły już na nic.
Czy którejs z Was może się udało?👩🏻 29 👦🏻 33
ANA1 - stwierdzono obecność przeciwciał:
- ziarniste (AC-4) – 1:1280,
- centromerowe (AC-3) – 1:1280,
- typu „nuclear dots” (AC-6) – 1:1280,
- przeciw błonie jądrowej (AC-11,12) – 1:160.
ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺
Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️
👦🏻
🚑2009r. - skręt jądra -> amputacja lewego jądra ✂️
🔻ilość - 37.27 mln --> 24.41 〽️
🔻koncentracja: 13.31 mln/ml --> 9.04 〽️
🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7% --> 15.2
🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26% --> 28.1
🔆żywotność - 78% --> 80%
🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
Hormony: ✅ -
snieżka wrote:Co tam u Was dziewczyny?
Dawno mnie tu nie było z bo myślałam, że jak nie będę nakręcać się staraniami, czytać ciągle o niepłodności, a zamiast tego myśleć o tym, że się udało, medytować, afirmować, to przyciągnę ciążę.. Ale niestety tak się nie stało 😭
Mój narzeczony ponad pół roku dbał na 100% o dietę, ruch, brał leki, a wyniki nasienia spadają w dół 😓
3 miesiące temu morfologia urosła do 1 %, ale znów spadła do 0. Wszystkie inne parametry też są obniżone.
Nie mam siły już na nic.
Czy którejs z Was może się udało?
Ja zgłaszam, że też nadal jestem w tym samym miejscu co miesiące temu, na forum z doskoku, ale lubię podglądać co u znajomych nicków. 🩷🫂
Jeśli miałabyś ochotę luźno popisać o staraniach i nie tylko, to sporo dziewczyn jest teraz tutaj na wątku:
Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września, 15:10
snieżka lubi tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 34 🐶 🐶
🍼staranie na luzie od 03.2024
⏳monitorowane: 8cs
🔜 październik, pierwszy cykl stymulowany (lametta) -
Powder wrote:Śnieżko! Jak dobrze widzieć Twój nick! Sporo z nas zastanawiało się co u Ciebie. Przykro mi, że nadal się nie udało. Rozważaliście jakieś inne medyczne rozwiązania? Ivf?
Ja zgłaszam, że też nadal jestem w tym samym miejscu co miesiące temu, na forum z doskoku, ale lubię podglądać co u znajomych nicków. 🩷🫂
Jeśli miałabyś ochotę luźno popisać o staraniach i nie tylko, to sporo dziewczyn jest teraz tutaj na wątku:
Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
Tak, myślimy o Ivf. Nie chcemy z tym zwlekać, ale nie mamy udokumentowanego roku starań.Dopiero pół roku temu narzeczony zbadał po raz pierwszy nasienie i rozpoczął wizyty u androloga. Zastanawiam się czy masz androlog w razie czego może to przyspieszyć, bo on pracuje też w klinice niepłodności 🤔
Powder, a Wy myślicie o Ivf?👩🏻 29 👦🏻 33
👦🏻
🔆żywotność - 78% --> 80%
Hejka
Mam do sprzedanie kilka leków. Może ktoś potrzebuje;) Niestety na zakończyłam swoje starania o dziecko nie powodzeniem. Ale za każdą z was trzymam mocno kciuki. 😊
Leki:
Encorton 10mg - 1opakowanie 18zł
Primolut -Nor 5mg - 20 tabletek 20zł
Estrofem 2 mg - 18 tabletek 10zł
Agolutin 2 ml - 2 ampulki 80zł
Jeżeli jest ktoś zainteresowany to kontakt na maila: [email protected]
-
Śnieżko!!! Jak miło Cię widzieć 🥰 myślałam o Tobie i czekałam na wieści od Ciebie, myślałam, że może Wam się udało i jesteście już dalej, niż my, mocno Wam kibicuję. Cieszę się, że wróciłaś, tylko przykro mi, że dalej na etapie starań, tak jak my wszystkie tutaj…
Z dobrych wieści powiem Ci, że tytuł z latawcami wygrał, tak się nazwał wątek czerwcowy, który osobiście poprowadziłam 🥳 mimo tego, ze czerwiec nie był dla mnie łaskawy, to prowadzenie wątku dało mi dużo frajdy i kilka upragnionych ciąż dla innych staraczek. Licze na to, że nie zagrzejesz tu długo miejsca i wszystko się dobrze u Was ułoży 🩷
Ps wpadaj na wątek, o którym pisze Powdereksnieżka lubi tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (13 cs)
Może WRZESIEŃ będzie nasz? 👶🏼🍼
🏩 3 cykl stymulowany -
snieżka wrote:Tak, myślimy o Ivf. Nie chcemy z tym zwlekać, ale nie mamy udokumentowanego roku starań.
Dopiero pół roku temu narzeczony zbadał po raz pierwszy nasienie i rozpoczął wizyty u androloga. Zastanawiam się czy masz androlog w razie czego może to przyspieszyć, bo on pracuje też w klinice niepłodności 🤔
Powder, a Wy myślicie o Ivf?
My jeszcze nie jesteśmy na etapie myślenia o ivf, od października zaczynam pierwszy cykl stymulowany i zobaczymy, co z tego wyjdzie i jak nas pokieruje lekarz z kliniki.💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 34 🐶 🐶
🍼staranie na luzie od 03.2024
⏳monitorowane: 8cs
🔜 październik, pierwszy cykl stymulowany (lametta) -
Marzycielka94 wrote:Śnieżko!!! Jak miło Cię widzieć 🥰 myślałam o Tobie i czekałam na wieści od Ciebie, myślałam, że może Wam się udało i jesteście już dalej, niż my, mocno Wam kibicuję. Cieszę się, że wróciłaś, tylko przykro mi, że dalej na etapie starań, tak jak my wszystkie tutaj…
Z dobrych wieści powiem Ci, że tytuł z latawcami wygrał, tak się nazwał wątek czerwcowy, który osobiście poprowadziłam 🥳 mimo tego, ze czerwiec nie był dla mnie łaskawy, to prowadzenie wątku dało mi dużo frajdy i kilka upragnionych ciąż dla innych staraczek. Licze na to, że nie zagrzejesz tu długo miejsca i wszystko się dobrze u Was ułoży 🩷
Ps wpadaj na wątek, o którym pisze Powderek
Ojejku, bardzo mi miło, że wygrały latawce 😍
Zajrzę na ten wątek 😉Marzycielka94 lubi tę wiadomość
👩🏻 29 👦🏻 33
👦🏻
🔆żywotność - 78% --> 80%
Powder wrote:Rozumiem, natomiast są dziewczyny, które dostały się z mniejszym „stażem” jak są konkretne medyczne wskazania, a wydaje mi się, że Wasze mogą się łapać. Trzymam kciuki na pewno!
My jeszcze nie jesteśmy na etapie myślenia o ivf, od października zaczynam pierwszy cykl stymulowany i zobaczymy, co z tego wyjdzie i jak nas pokieruje lekarz z kliniki.
Ja też trzymam za Was kciuki! Oby ta stymulacja była tym czego brakowało!Powder lubi tę wiadomość
👩🏻 29 👦🏻 33
👦🏻
🔆żywotność - 78% --> 80%