X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2025
Odpowiedz

Staraczki 2025

Oceń ten wątek:
  • pati8919 Nowa

Wysłany: 3 stycznia, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich starających się w 2025 roku o dzidziusia

BarbaraAnna, snieżka, Diancia99, Plapart, Amira, Gabi97 lubią tę wiadomość

• BarbaraAnna Znajoma

Wysłany: 3 stycznia, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgłaszam się :) my już zaczęliśmy w sumie z końcem grudnia 2024 ale nie nastawiam się że się uda za pierwszym razem - z resztą mam dziś 21 dzień cyklu i zaczynają boleć mnie piersi więc pewnie będzie okres za tydzień.
    Trzymam za nas wszystkie tutaj kciuki! :)

snieżka, Plapart, bellA, Amira, Gabi97 lubią tę wiadomość

Ona 30, On 31
    Starania od 01/2025
    Niedoczynność tarczycy, Euthyrox 50 (2 razy w tyg 75)💊
    Suplementacja Pregna Start
    TSH 2,9
    FT3 4,6
    FT4 18,70
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram się już przez 2023,2024 i nadal się staram,teoretycznie zaliczam się do grupy 😂
    (Śmiech przez łzy…) eh… ☺️
    Życzę wszystkim,aby ten rok spełnił Wasze marzenia!

snieżka, Bubu2024, Diancia99, Choinka123, Amira lubią tę wiadomość

• snieżka Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    ja niby zaczęłam starania w zeszłym miesiącu, ale tak naprawdę tylko raz doszło do zbiliżenia, bo mam problemy z żołądkiem (wykryte sibo, imo, częste wymioty, biegunki) i musiałam włączyć antybiotyk na dwa tygodnie.
    Mam nadzieję, że będę mogła kontynować starania w tym cyklu, ale jeszcze czekam na wyniki niektórych badań i nie wiem czy nie będzie potrzeby włączenia znów jakichś silnych leków :( Strasznie mnie to dołuje, bo o dziecku marzę od dawna, tylko problemy zdrowotne i silne leki zmuszały mnie do odłożenia planów ciążowych :( W dodatku od ok. 7 lat leczę się psychiatrycznie i musiałam odstawić niektóre leki by w razie czego nie zaszkodzić dziecku i czuję się dużo gorzej.. Strasznie dołuje mnie to, że to sam początek starań a ja się czuję, jakby to już trwało latami (pragnienie dziecka tyle już trwa). Ciężko mi skupić się na czymkolwiek. Czuję ogromne pragnienie dziecka i jednocześnie ogromny lęk, że się nie uda.
    Czy Wam dziewczyny udaje się z jakimś większym luzem do tego podejść?

Amira lubi tę wiadomość

👩🏻 29 👦🏻 33

🔬04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️
    🔬04-05.2024r. - Chlamydia trachomatis i Ureaplasma sp. - wyleczone ✅️
    🔬06.24: Cytologia LBC ✅️
    🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
    🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️(po 1 antybiotykoterapii, pod opieką dietetyka)
    🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml ❌️ , Progesteron 0,83 ng/ml ❌️

💊Asertin, Trittico CR, Euthyrox, Ovarin, Żelazo z laktoferyną, Omega-3, Witamina D3, Maślan sodu, Probiotyk: Alflorex
  • Gosiaczek.prosiaczek Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Cześć dziewczyny,
    ja niby zaczęłam starania w zeszłym miesiącu, ale tak naprawdę tylko raz doszło do zbiliżenia, bo mam problemy z żołądkiem (wykryte sibo, imo, częste wymioty, biegunki) i musiałam włączyć antybiotyk na dwa tygodnie.
    Mam nadzieję, że będę mogła kontynować starania w tym cyklu, ale jeszcze czekam na wyniki niektórych badań i nie wiem czy nie będzie potrzeby włączenia znów jakichś silnych leków :( Strasznie mnie to dołuje, bo o dziecku marzę od dawna, tylko problemy zdrowotne i silne leki zmuszały mnie do odłożenia planów ciążowych :( W dodatku od ok. 7 lat leczę się psychiatrycznie i musiałam odstawić niektóre leki by w razie czego nie zaszkodzić dziecku i czuję się dużo gorzej.. Strasznie dołuje mnie to, że to sam początek starań a ja się czuję, jakby to już trwało latami (pragnienie dziecka tyle już trwa). Ciężko mi skupić się na czymkolwiek. Czuję ogromne pragnienie dziecka i jednocześnie ogromny lęk, że się nie uda.

Trittico odstawiłaś ? Czy Ovarin?

👩🏻 34 & 👨‍🦱 42

26.04.2024 - 9 tc 💔

26.10.2024 -❓❓🍼

19.12.2024 oraz 02.01.2025 badania prenatalne USG+pappa 🧬 💙

27.02.2025 - Badania połówkowe

Cukrzyca ciążowa 🧁🧁

Leki 💊
    * Progesteron Bensis,
    * Neoparin,
    * Acard,
    * Insulina,

preg.png
  • BarbaraAnna Znajoma

Wysłany: 4 stycznia, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Cześć dziewczyny,
    ja niby zaczęłam starania w zeszłym miesiącu, ale tak naprawde tylko raz doszło do zbiliżenia, bo mam problemy z żołądkiem (wykryte sibo, imo, częste wymioty, biegunki) i musiałam włączyć antybiotyk na dwa tygodnie.

Doskonale Cię rozumiem. Od kilku lat pragnę mieć dziecko a życie złożyło się tak że dopiero teraz to dobry moment żeby zacząć się starać. Ale ja już od 2023 dosłownie jestem zdesperowana na ciążę i dziecko. Dodatkowo moim najbliższym koleżankom udało się szybko i bez problemów zajść w ciążę. A ja nie dość że tyle czekałam żeby w ogóle móc się zacząć starać, to jeszcze mam niedoczynność tarczycy i „skaczące” TSH i boję się że to u nas potrwa znacznie dłużej niż u innych. Dodatkowo poczucie że stuknęła mi 30stka tylko sprawia że czuję że powoli kończy mi się czas na bobasa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia, 12:10

snieżka lubi tę wiadomość

Ona 30, On 31
    Starania od 01/2025
    TSH 2,9
    FT3 4,6
    FT4 18,70
  • snieżka Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek.prosiaczek wrote:
    Trittico odstawiłaś ? Czy Ovarin?
    Odstawiłam pegabaline (zajęło mi to 2 miesiąsiące, bo stopniowo zmniejszałam dawkę), zamieniłam też antydepresant na inny (dulsevia na asertin) i będę musiała odstawić też trittico, ale na razie nie dałam rady, bo nie jestem w stanie bez niego zasnąć :(

👩🏻 29 👦🏻 33

🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
    🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️(po 1 antybiotykoterapii, pod opieką dietetyka)
    🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml ❌️ , Progesteron 0,83 ng/ml ❌️

💊Asertin, Trittico CR, Euthyrox, Ovarin, Żelazo z laktoferyną, Omega-3, Witamina D3, Maślan sodu, Probiotyk: Alflorex
  • snieżka Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BarbaraAnna wrote:
    Doskonale Cię rozumiem. Od kilku lat pragnę mieć dziecko a życie złożyło się tak że dopiero teraz to dobry moment żeby zacząć się starać. Ale ja już od 2023 dosłownie jestem zdesperowana na ciążę i dziecko. Dodatkowo moim najbliższym koleżankom udało się szybko i bez problemów zajść w ciążę. A ja nie dość że tyle czekałam żeby w ogóle móc się zacząć starać, to jeszcze mam niedoczynność tarczycy i „skaczące” TSH i boję się że to u nas potrwa znacznie dłużej niż u innych. Dodatkowo poczucie że stuknęła mi 30stka tylko sprawia że czuję że powoli kończy mi się czas na bobasa.

W moim otoczeniu też dużo kobiet ostatnio szybko zaszła w ciąże, w tym moja przyjaciółka niedawno urodziła. U mnie problemem chyba jest też to, że mam przekonanie, że nic w życiu nie przychodzi mi łatwo i sama muszę się bardzo postarać, aby coś dostać. Przeraża mnie sytuacja, w której czuję, że nie mam zbyt dużego wpływu i nie mogę wszystkiego kontrolować.. Też mam niedoczynność tarczycy, ale tsh na szczęście ostatnio jest ok. A Ty jaki masz poziom tsh? Bierzesz na to lek?
    Presję wieku też rozumiem :( 3 dni temu skończyłam 29 lat, a mój partner będzie miał niedługo 33 lata.. W dodatku mój narzeczony nie ma jednego jądra (było usuwane ponad 10 lat temu z powodu jakiegoś zapalenia) i boję się, że z tego powodu płodność może być obniżona. Niedługo wybierze się na badanie nasienia, żeby to skontrolować.

👩🏻 29 👦🏻 33

• a_aandzela Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej melduję się ;) staramy się od lipca 2024 i nie odpuszczamy ;) ja jestem po pierwszych badaniach,w styczniu/lutym udamy się do kliniki leczenia niepłodności i zaczniemy się badać na poważnie ;)
    Za wszystkie tutaj trzymam mocno kciuki i mam nadzieje ,że ten wątek przyniesie nam dużo szczęścia ;)

snieżka, BarbaraAnna, Diancia99 lubią tę wiadomość

👩‍⚖️30 lat
    🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
    🧪morfologia ✅
    TSH 1.3, FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
    AMH 0.81❌
    suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka ,B3
    🧔‍♂️33 lata
    suplementacja omega,Wit D
    ➡️luty - badania nasienia,
  • snieżka Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzę na terapię i moja terapeutka powiedziała, żebym spróbowała wyobrazić sobie, że na 100 % uda mi się zajść w ciążę i że to podobno powinno pomóc obniżyć tę obawę, że się nie uda. Podobno ogromne pragnienie jest bliskie ekscytacji i jakbym zmniejszyła lęk, to łatwiej byłoby mi ją poczuć. Ale sama nie wiem czy to u mnie możliwe. Będę próbować.
    Znalazłam na youtoube medytację zapraszającą dziecko do łona xd https://www.youtube.com/watch?v=DnFlZ2a-zac
    Może jak będę regularnie praktykować to uwierzę, że to możliwe. Jeszcze nie próbowałam, ale może warto.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia, 12:45

Rosalia_, Migotka96, Amira lubią tę wiadomość

👩🏻 29 👦🏻 33

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem co czujecie dziewczyny.
    U mnie w otoczeniu wszyscy zachodzą w ciążę z taką łatwością,która mnie dobija.
    My się staramy już prawie 2 lata i nic…
    Ani jednego pozytywnego testu.
    Też zawsze twierdzę,że ja w życiu mam cały czas pod górkę,życie po prostu uczy mnie być cały czas silną i się nie poddawać 🫣

snieżka, BarbaraAnna lubią tę wiadomość

Wysłany: 4 stycznia, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Odstawiłam pegabaline (zajęło mi to 2 miesiąsiące, bo stopniowo zmniejszałam dawkę), zamieniłam też antydepresant na inny (dulsevia na asertin) i będę musiała odstawić też trittico, ale na razie nie dałam rady, bo nie jestem w stanie bez niego zasnąć :(

Wiem że jeżeli korzyść dla matki przewyższa ryzyko to trittico można brać w ostateczności nie ma on działań teratogennych.
    Na mnie SSRI nie działają (asertin). W kwietniu po zajściu w poprzednią (utraconą), też odstawiałam trittico i powiem Ci szczerze że koszmar, większego koszmaru w życiu nie przeszłam. Porozmawiaj na ten temat ze swoim lekarzem, bo jeżeli chodzi o starania się o dziecko to Twój komfort jest najważniejszy.
    Obecnie w drugiej ciąży nie biorę już Trittico ale wiem że, gdybym miała teraz go stosować odstawiać to jednak bym tego nie zrobiła.
    Niewiem co Tobie dolega, ale naprawdę trzymam mocno kciuki bo wiem z czym się mierzysz 🤗

👩🏻 34 & 👨‍🦱 42

26.04.2024 - 9 tc 💔

26.10.2024 -❓❓🍼

Cukrzyca ciążowa 🧁🧁

Leki 💊
    * Progesteron Bensis,
    * Neoparin,
    * Acard,
    * Insulina,

preg.png
  • snieżka Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katina trzymam mocno kciuki, żeby ten rok okazał się szczęśliwszy. I żebyśmy w końcu dostały coś dobrego od losu, tak poprostu

Katina, a_aandzela lubią tę wiadomość

👩🏻 29 👦🏻 33

• snieżka Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że jeżeli korzyść dla matki przewyższa ryzyko to trittico można brać w ostateczności nie ma on działań teratogennych.
    Na mnie SSRI nie działają (asertin). W kwietniu po zajściu w poprzednią (utraconą), też odstawiałam trittico i powiem Ci szczerze że koszmar, większego koszmaru w życiu nie przeszłam. Porozmawiaj na ten temat ze swoim lekarzem, bo jeżeli chodzi o starania się o dziecko to Twój komfort jest najważniejszy.
    Obecnie w drugiej ciąży nie biorę już Trittico ale wiem że, gdybym miała teraz go stosować odstawiać to jednak bym tego nie zrobiła.
    Niewiem co Tobie dolega, ale naprawdę trzymam mocno kciuki bo wiem z czym się mierzysz 🤗

Dziękuję za te słowa <3
    Ja ogólnie mam zdiagnozowane mieszane zaburzenia osobowości powstałe w wyniku traum w dzieciństwie. Ale mam dużo obajwów depresyjnych i lękowych. Mi psychiatra powiedziała, że trittico może powodować jakieś zmiany w DNA dziecka, więc się trochę przestraszyłam. Ale zapytam czy można przyjmować ten lek chociaż podczas starań zanim pojawi się ciąża.. Chociaż też czytałam na różnych forach, że kobiety w ciąży przyjmowały trittico i urodziły zdrowe dzieci.

👩🏻 29 👦🏻 33

• BarbaraAnna Znajoma

Wysłany: 4 stycznia, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    W moim otoczeniu też dużo kobiet ostatnio szybko zaszła w ciąże, w tym moja przyjaciółka niedawno urodziła. U mnie problemem chyba jest też to, że mam przekonanie, że nic w życiu nie przychodzi mi łatwo i sama muszę się bardzo postarać, aby coś dostać. Przeraża mnie sytuacja, w której czuję, że nie mam zbyt dużego wpływu i nie mogę wszystkiego kontrolować.. Też mam niedoczynność tarczycy, ale tsh na szczęście ostatnio jest ok. A Ty jaki masz poziom tsh? Bierzesz na to lek?
    Presję wieku też rozumiem :( 3 dni temu skończyłam 29 lat, a mój partner będzie miał niedługo 33 lata.. W dodatku mój narzeczony nie ma jednego jądra (było usuwane ponad 10 lat temu z powodu jakiegoś zapalenia) i boję się, że z tego powodu płodność może być obniżona. Niedługo wybierze się na badanie nasienia, żeby to skontrolować.

Tak tak, od prawie roku Euthyrox. Raz TSH wynosi 3,5 a po zwiększeniu dawki np 0,3… więc znowu mi zmniejszają dawkę i skacze znowu na około 3… obawiam się że te ciągłe zmiany TSH wpłyną na to że trudniej będzie zajść w ciążę.

Ona 30, On 31
    Starania od 01/2025
    TSH 2,9
    FT3 4,6
    FT4 18,70
  • snieżka Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BarbaraAnna wrote:
    Tak tak, od prawie roku Euthyrox. Raz TSH wynosi 3,5 a po zwiększeniu dawki np 0,3… więc znowu mi zmniejszają dawkę i skacze znowu na około 3… obawiam się że te ciągłe zmiany TSH wpłyną na to że trudniej będzie zajść w ciążę.

To faktycznie masz mocne wahania. Może te zmiany dawki leku są zbyt duże? Może wystarczyłoby tylko delikatnie zwiększyć dawkę, gdy tsh jest za wysokie? Ja zawsze brałam euthyrox w dawce 25, ale jak trochę skoczyło mi tsh to lekarz zalecił brać 5 dni w tygodniu dawkę 25, a przez 2 dni 50.

👩🏻 29 👦🏻 33

Wysłany: 4 stycznia, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Dziękuję za te słowa <3
    Ja ogólnie mam zdiagnozowane mieszane zaburzenia osobowości powstałe w wyniku traum w dzieciństwie. Ale mam dużo obajwów depresyjnych i lękowych. Mi psychiatra powiedziała, że trittico może powodować jakieś zmiany w DNA dziecka, więc się trochę przestraszyłam. Ale zapytam czy można przyjmować ten lek chociaż podczas starań zanim pojawi się ciąża.. Chociaż też czytałam na różnych forach, że kobiety w ciąży przyjmowały trittico i urodziły zdrowe dzieci.

Sprobuj zmniejszyć na ile się da. Ja na czas starań napewno bym nie odstawiała, skoro teraz nie czujesz się najlepiej to nooo zajedziesz się :(.
    Trittico to trójpierścieniowy działa super przeciw lękowo. Asertin to lek z grupy inhibitorów wychwytu zwrotnego serotoniny, czyli inaczej taka tabletka szczęścia :). Jest ona chyba najbezpieczniejsza. Pewnie masz tą wiedzę ale myślę że farmakologia jest na tak wysokim poziomie że, trzeba sobie pomóc.

👩🏻 34 & 👨‍🦱 42

26.04.2024 - 9 tc 💔

26.10.2024 -❓❓🍼

Cukrzyca ciążowa 🧁🧁

Leki 💊
    * Progesteron Bensis,
    * Neoparin,
    * Acard,
    * Insulina,

preg.png
  • snieżka Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprobuj zmniejszyć na ile się da. Ja na czas starań napewno bym nie odstawiała, skoro teraz nie czujesz się najlepiej to nooo zajedziesz się :(.
    Trittico to trójpierścieniowy działa super przeciw lękowo. Asertin to lek z grupy inhibitorów wychwytu zwrotnego serotoniny, czyli inaczej taka tabletka szczęścia :). Jest ona chyba najbezpieczniejsza. Pewnie masz tą wiedzę ale myślę że farmakologia jest na tak wysokim poziomie że, trzeba sobie pomóc.

Właśnie nie biorę jakoś dużej dawki trittico. Kiedyś brałam nawet 300, teraz 75, chociaż czasem udaje mi się zasnąć też przy dace 50 (jak włączę sobie do snu dyfuzor z olejkiem lawendowym i dźwięk gry na kryształowych kulach xd).

👩🏻 29 👦🏻 33

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Katina trzymam mocno kciuki, żeby ten rok okazał się szczęśliwszy. I żebyśmy w końcu dostały coś dobrego od losu, tak poprostu

Ja też bardzo wierzę,że tak będzie ❤️
    Mimo,że mój mąż ma kiepską ruchliwość i morfologię ,to liczę na cud…

• Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katina wrote:
    Wiem co czujecie dziewczyny.
    U mnie w otoczeniu wszyscy zachodzą w ciążę z taką łatwością,która mnie dobija.
    My się staramy już prawie 2 lata i nic…
    Ani jednego pozytywnego testu.
    Też zawsze twierdzę,że ja w życiu mam cały czas pod górkę,życie po prostu uczy mnie być cały czas silną i się nie poddawać 🫣

Witam i ja. My też staramy się już 2 lata (zaczęliśmy od 01.2023) trochę naturalnie, jedna inseminacja i 3 transfery. Nigdy beta nawet nie ruszyła. Zawsze wielkie 0.
    U męża wyniki bardzo dobre. U mnie gorzej endometrioza, mieśniak i niskie amh 0,52.
    Coś w tym jest, że wszyscy zachodzą w ciążę aby u mnie problem. Zaraz się zacznie się ciepło, wszyscy z wózkami dookoła będę spacerować.

Diancia99, Amira lubią tę wiadomość

Ona: 36at
    On: 38lat

09.2023 - IUI -❌
    01.2024 - transfer (AZ) Klinika Bocian -❌
    09. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
    10. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
    niskie amh - 0,52
    endometrioza II/ III stopnia
    Mięśniak
    Allo mlr 0
    Kiry brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
    07.2024 - Test BeReady -
    - endometrium PreReceptywne (przesunięcie transferu o 12 godzin do przodu)
    07.09.2024 - CD138 - 0/10 komórek ❤️
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ