Staraczki 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak czytam co piszecie o tych pytaniach i życzeniach i w 100% się zgadzam!! Mnie już do szewskiej pasji doprawdzają pytania rodziców albo jednej baby z pracy KIEDY I CZY W OGÓLE. Już zaczęłam odpowiadać, że to niekulturalne, bo może ktoś nie może zajść w ciążę albo poronił i co??? To tak jakbym ja pytała co chwilę czy to już menopauza albo impotencja 😓
Co do ginekologów, to ja od razu poszłam prywatnie i moja nawet nie zwracała uwagi, że to dopiero 6 miesiąc starań tylko od razu badania i monitoringi... Niestety, trzeba tutaj trafić na kogoś z powołania...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia, 15:39
Tindaya, Plapart, Bubu2024, Amira lubią tę wiadomość
👩🏻 33 🧑🏻🦱38
Starania od 04/2024
ONA:
AMH ✔️ Hormony ✔️ HSG ✔️ Monitoring owu ✔️
Niedoczynność tarczycy - ➡️ euthyrox✖️ ANA1 - dodatnie 🔜 reumatolog ✖️
ON:
Hormony ✔️
Nasienie - koncentracja i ruch lekko poniżej normy, morfo 2% ➡️ suple 🔜 dalej clo?✖️ -
Dziewczyny, a jest coś, co pomaga Wam nie myśleć o staraniach przez cały czas? Jakieś pasje, aktywności, praca?
Ja próbuję znaleźć sobie jakieś zajęcie, ale jest ciężko.. W pracy mam ciągły kontakt z dziećmi i rodzicami, bo pracuję w przedszkolu i w centrum psychologicznym jako pedagog specjalny i to nie pomagaDiancia99 lubi tę wiadomość
👩🏻 29 👦🏻 33
🔬04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️
🔬04-05.2024r. - Chlamydia trachomatis i Ureaplasma sp. - wyleczone ✅️
🔬06.24: Cytologia LBC ✅️
🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️(po 1 antybiotykoterapii, pod opieką dietetyka)
🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml ❌️ , Progesteron 0,83 ng/ml ❌️
💊Asertin, Trittico CR, Euthyrox, Ovarin, Żelazo z laktoferyną, Omega-3, Witamina D3, Maślan sodu, Probiotyk: Alflorex -
Cześć Dziewczyny
Długo się zastanawiałam czy zalozyc konto i zacząć udzielać się na tych forach az wkoncu sie przełamałam.
My również z narzeczonym 4 cykl staramy się o dzidziusia.. I poki co nic.
Ledy w tym cyklu jest jakoś inaczej.. cycuchy bolą od prawie owulacji , brzuch jakiś wzdęty jakbym.miala zaparcia.. pobolewają czasami jajniki , bóle głowy utrzymujące się od kilku dni.. zmeczenie i straszna senność.. @ powinnam dostac za 2 dni. Nie wiem czy się przetestować czy nie , trochę się boję.. stresuje, martwie zeby sie udalo i zeby bylo ok wszystko już sama nie wiem..
Dodam że dwójkę dzieci już mam 3cia Poronina niestety w 12tc.. I teraz starania 4 cykl. Po 4 latach przerwy🫣🫣🫣
Pozdrawiam was
Tindaya, Diancia99, BarbaraAnna, snieżka lubią tę wiadomość
-
snieżka wrote:Dziewczyny, a jest coś, co pomaga Wam nie myśleć o staraniach przez cały czas? Jakieś pasje, aktywności, praca?
Ja próbuję znaleźć sobie jakieś zajęcie, ale jest ciężko.. W pracy mam ciągły kontakt z dziećmi i rodzicami, bo pracuję w przedszkolu i w centrum psychologicznym jako pedagog specjalny i to nie pomaga
Mi pomagają bardzo książki bo potrafię się wciągnąć i jestem w innym świecie 😁 Taka ucieczka.
I też lubię gdzieś pojechać, nawet na krótko, na dzień, na weekend. I też jak zaplanuję coś to o tych planach myślę i to jest chociaż coś przyjemnego bo przy staraniach w pewnym momencie zapomniałam żeby coś dla siebie i dla nas razem robić.
Bardzo mi pomagało pospacerować z psem ale niestety odszedł niespodziewanie za tęczowy most kilka miesięcy temu 💔snieżka lubi tę wiadomość
💃37 lat
Ponad 2 lata starań
16.01 biopsja kontrolna endo
🔜10.02 wyniki -
snieżka wrote:Dziewczyny, a jest coś, co pomaga Wam nie myśleć o staraniach przez cały czas? Jakieś pasje, aktywności, praca?
Ja próbuję znaleźć sobie jakieś zajęcie, ale jest ciężko.. W pracy mam ciągły kontakt z dziećmi i rodzicami, bo pracuję w przedszkolu i w centrum psychologicznym jako pedagog specjalny i to nie pomaga
Dzieci dom praca pies i tyle tych obowiazkow że czasami nie ma na to czasu by o tym rozmyślać. nim sie ogladam juz kolejny cykl i tak co miesiac.. Wieczorami już owszem , człowiek myśli.. a co będzie, czy będzie okej czy znow dostane @@@ itd. Ale nie dajmy się zwariowac ten rok napewno dla wielu z nas będzie cudowny😍 grunt to myśleć pozytywnie i działać. Mimo że każdego miesiąca gdy się dostaje @ jest jedno wielkie rozczarowanie.. ale musi się wkoncu udać.😍snieżka lubi tę wiadomość
-
psaj91 wrote:Tak czytam co piszecie o tych pytaniach i życzeniach i w 100% się zgadzam!! Mnie już do szewskiej pasji doprawdzają pytania rodziców albo jednej baby z pracy KIEDY I CZY W OGÓLE. Już zaczęłam odpowiadać, że to niekulturalne, bo może ktoś nie może zajść w ciążę albo poronił i co??? To tak jakbym ja pytała co chwilę czy to już menopauza albo impotencja 😓
Co do ginekologów, to ja od razu poszłam prywatnie i moja nawet nie zwracała uwagi, że to dopiero 6 miesiąc starań tylko od razu badania i monitoringi... Niestety, trzeba tutaj trafić na kogoś z powołania...
I super że wysłała was tak szybko , niektórzy czekają tylko aż minie cały rok, zanim zaczną coś działaćpsaj91 lubi tę wiadomość
👩 28 | 🧔32
👼 💔 Aniołek, 05.2024, ciąża zatrzymana 11+1dc -
bellA wrote:Cześć Dziewczyny
Długo się zastanawiałam czy zalozyc konto i zacząć udzielać się na tych forach az wkoncu sie przełamałam.
My również z narzeczonym 4 cykl staramy się o dzidziusia.. I poki co nic.
Ledy w tym cyklu jest jakoś inaczej.. cycuchy bolą od prawie owulacji , brzuch jakiś wzdęty jakbym.miala zaparcia.. pobolewają czasami jajniki , bóle głowy utrzymujące się od kilku dni.. zmeczenie i straszna senność.. @ powinnam dostac za 2 dni. Nie wiem czy się przetestować czy nie , trochę się boję.. stresuje, martwie zeby sie udalo i zeby bylo ok wszystko już sama nie wiem..
Dodam że dwójkę dzieci już mam 3cia Poronina niestety w 12tc.. I teraz starania 4 cykl. Po 4 latach przerwy🫣🫣🫣
Pozdrawiam was
Trzymam kciuki, że to będzie TO!bellA lubi tę wiadomość
Ona 30, On 31
Starania od 01/2025
Niedoczynność tarczycy, Euthyrox 50 (2 razy w tyg 75)💊
Suplementacja Pregna Start
TSH 2,9
FT3 4,6
FT4 18,70 -
Ja polecam wciągnąć się w jakiś serial, który ma minimum 6 sezonów 😁 Albo np. malowanie po numerach! Aczkolwiek u mnie najgorzej jest tuż przed snem - wtedy głowa zbyt mocno pracuje...Bubu2024, snieżka, Tindaya lubią tę wiadomość
👩🏻 33 🧑🏻🦱38
Starania od 04/2024
ONA:
AMH ✔️ Hormony ✔️ HSG ✔️ Monitoring owu ✔️
Niedoczynność tarczycy - ➡️ euthyrox✖️ ANA1 - dodatnie 🔜 reumatolog ✖️
ON:
Hormony ✔️
Nasienie - koncentracja i ruch lekko poniżej normy, morfo 2% ➡️ suple 🔜 dalej clo?✖️ -
Nie wytrzymałam.. ciekawosc mnie zżerała.. I przetestowałam..
Po 2min jak spojrzałam.. II kreski... szok.. tylko to nie z porannego moczu. Powtórzę jutro z samego rana.. jeśli się tylko potwierdza dwie kreski to zapisze się do Lekarza.. ale jestem w szoku.. podświadomie czulam że to może być to.. ale no szok., niedowierzanie po ujrzeniu testu i II kreseczek.. radosc i szok i nie wiem już co jeszcze... 😍😍Bubu2024, snieżka, Ola8999, Tindaya, kasialinkaa, psaj91, AgaKa800, Irynka, Amira lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny! Również dołączę do wątku, wprawdzie to już nasz kolejny miesiąc starań (niestety bezskutecznych). Mam wrażenie, ze wszystkie mamy ze sobą dużo wspólnego: wyczulenie na ciążę u bliskich, ciągle rozmyślania co GDYBY TERAZ MI SIĘ UDAŁO, pytania od najbliższych KIEDY U WAS?
Jesteśmy inne, a jednak tyle nas łączy 💕
Ja na odstresowanie również polecam malowanie po numerach! Wyłączam się całkowicie. Książki również, a od niedawna zaczęłam robić bransoletki. Jak to co wyżej mi się znudzi to chcę spróbować zrobić obraz strukturalny.
Jeśli chodzi o starania to planujemy w lutym podejść do IUI.
snieżka, Plapart, psaj91 lubią tę wiadomość
👧🏻30👦🏻31
Starania od 08.2023
👧🏻
03.2024 diagnoza endometriozy (torbiele endometrioidalne) i adenomiozy 🩸
08.2024 Histeroskopia (elektroresekcja polipów endometrium) ❌
09.2024 Badanie HSG ✅
10.2024 Cytologia ASC-US❗️HPV (14) ✅
12.2024 Kariotyp ✅ Kolposkopia ✅ bipsja ✅
02.2025 IUI ⏳
👦🏻
Morfologia 1% ❌ -
Ja ostatnio zaczęłam szydełkować, ale denerwuję się jak mi źle wychodzi i chyba poszukam jakiegoś ciekawego serialu 😅 Chciałabym spróbować jakiejś aktywności sportowej, żeby odciążyć głowę i w sumie na zdrowie też dobrze powinno to zadziałać. Wykupiłam dostęp do sesji jogi na portal yoga i postaram się w miarę regularnie ćwiczyć.
Bubu2024 lubi tę wiadomość
👩🏻 29 👦🏻 33
🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️(po 1 antybiotykoterapii, pod opieką dietetyka)
🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml ❌️ , Progesteron 0,83 ng/ml ❌️
💊Asertin, Trittico CR, Euthyrox, Ovarin, Żelazo z laktoferyną, Omega-3, Witamina D3, Maślan sodu, Probiotyk: Alflorex -
bellA wrote:Nie wytrzymałam.. ciekawosc mnie zżerała.. I przetestowałam..
Po 2min jak spojrzałam.. II kreski... szok.. tylko to nie z porannego moczu. Powtórzę jutro z samego rana.. jeśli się tylko potwierdza dwie kreski to zapisze się do Lekarza.. ale jestem w szoku.. podświadomie czulam że to może być to.. ale no szok., niedowierzanie po ujrzeniu testu i II kreseczek.. radosc i szok i nie wiem już co jeszcze... 😍😍
Gratulacje! Jak wyszły dwie kreski, to ja bym już nie robiła znowu testu, tylko na betę się zapisała.
Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze 😍bellA, a_aandzela lubią tę wiadomość
👩🏻 29 👦🏻 33
Tindaya wrote:Mi pomagają bardzo książki bo potrafię się wciągnąć i jestem w innym świecie 😁 Taka ucieczka.
I też lubię gdzieś pojechać, nawet na krótko, na dzień, na weekend. I też jak zaplanuję coś to o tych planach myślę i to jest chociaż coś przyjemnego bo przy staraniach w pewnym momencie zapomniałam żeby coś dla siebie i dla nas razem robić.
Bardzo mi pomagało pospacerować z psem ale niestety odszedł niespodziewanie za tęczowy most kilka miesięcy temu 💔
Przykro mi z powodu psa
Zwierzęta faktycznie mogą wspierać w trudnych momentach. Ja uwielbiam przytulać się do kota,ale on nie zawsze ma na to ochotę 😅👩🏻 29 👦🏻 33
Bubu2024 wrote:Cześć dziewczyny! Również dołączę do wątku, wprawdzie to już nasz kolejny miesiąc starań (niestety bezskutecznych). Mam wrażenie, ze wszystkie mamy ze sobą dużo wspólnego: wyczulenie na ciążę u bliskich, ciągle rozmyślania co GDYBY TERAZ MI SIĘ UDAŁO, pytania od najbliższych KIEDY U WAS?
Jesteśmy inne, a jednak tyle nas łączy 💕
Ja na odstresowanie również polecam malowanie po numerach! Wyłączam się całkowicie. Książki również, a od niedawna zaczęłam robić bransoletki. Jak to co wyżej mi się znudzi to chcę spróbować zrobić obraz strukturalny.
Jeśli chodzi o starania to planujemy w lutym podejść do IUI.Bubu2024 lubi tę wiadomość
👩🏻 29 👦🏻 33
snieżka wrote:Gratulacje! Jak wyszły dwie kreski, to ja bym już nie robiła znowu testu, tylko na betę się zapisała.
Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze 😍
Dziekuje pieknie. Masz w sumie racje.. polece z samego rana na bete.. I zobaczymy . Jestem podekscytowana zarazem przerażona czy będzie wszystko dobrze z dzidziusiem🫣🥰🥹 silniejsze to odemnie. Ale wierzę że będzie dobrze.a_aandzela, Amira lubią tę wiadomość
-
bellA wrote:Nie wytrzymałam.. ciekawosc mnie zżerała.. I przetestowałam..
Po 2min jak spojrzałam.. II kreski... szok.. tylko to nie z porannego moczu. Powtórzę jutro z samego rana.. jeśli się tylko potwierdza dwie kreski to zapisze się do Lekarza.. ale jestem w szoku.. podświadomie czulam że to może być to.. ale no szok., niedowierzanie po ujrzeniu testu i II kreseczek.. radosc i szok i nie wiem już co jeszcze... 😍😍bellA lubi tę wiadomość
👩 28 | 🧔32
👼 💔 Aniołek, 05.2024, ciąża zatrzymana 11+1dc -
snieżka wrote:Przykro mi z powodu psa
Zwierzęta faktycznie mogą wspierać w trudnych momentach. Ja uwielbiam przytulać się do kota,ale on nie zawsze ma na to ochotę 😅
Dzięki 💕
Hehe jak to większość kotów, mają swoją opinię 😆😍💃37 lat
Ponad 2 lata starań
16.01 biopsja kontrolna endo
🔜10.02 wyniki -
Ale super! Widzę, że jest już pierwszy pozytywny test. Gratulacje!
Dziewczyny powodzenia na ten rok ❤️ na pewno się uda!!!! Już was widzę na watkach miesięcznych ciążowych ❤️ powodzenia!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia, 23:21
bellA, snieżka lubią tę wiadomość
-
AgaKa800 wrote:Ale super! Widzę, że jest już pierwszy pozytywny test. Gratulacje!
Dziewczyny powodzenia na ten rok ❤️ na pewno się uda!!!! Już was widzę na watkach miesięcznych ciążowych ❤️ powodzenia!!!
Dziekuje🥰 a Ty widze juz koncoweczka ? 😍