X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2025
Odpowiedz

Staraczki 2025

Oceń ten wątek:
  • psaj91 Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam co piszecie o tych pytaniach i życzeniach i w 100% się zgadzam!! Mnie już do szewskiej pasji doprawdzają pytania rodziców albo jednej baby z pracy KIEDY I CZY W OGÓLE. Już zaczęłam odpowiadać, że to niekulturalne, bo może ktoś nie może zajść w ciążę albo poronił i co??? To tak jakbym ja pytała co chwilę czy to już menopauza albo impotencja 😓

Co do ginekologów, to ja od razu poszłam prywatnie i moja nawet nie zwracała uwagi, że to dopiero 6 miesiąc starań tylko od razu badania i monitoringi... Niestety, trzeba tutaj trafić na kogoś z powołania...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia, 15:39

Tindaya, Plapart, Bubu2024, Amira lubią tę wiadomość

• snieżka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jest coś, co pomaga Wam nie myśleć o staraniach przez cały czas? Jakieś pasje, aktywności, praca?
    Ja próbuję znaleźć sobie jakieś zajęcie, ale jest ciężko.. W pracy mam ciągły kontakt z dziećmi i rodzicami, bo pracuję w przedszkolu i w centrum psychologicznym jako pedagog specjalny i to nie pomaga :(

Diancia99 lubi tę wiadomość

👩🏻 29 👦🏻 33
    🔬04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️ ---> 03.03 wizyta u reumatologa
    🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
    🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️
    🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ✅️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62 ❌️, Kortyzol 6,9 ug/d ✅️

💊Asertin, Trittico CR, Pregabalina, Euthyrox, Zyx, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan Sodu, Iberogast, Probiotyk: Narum
    🌿 Olej z Wiesiołka, Koper Włoski
  • bellA Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny
    Długo się zastanawiałam czy zalozyc konto i zacząć udzielać się na tych forach az wkoncu sie przełamałam.
    My również z narzeczonym 4 cykl staramy się o dzidziusia.. I poki co nic.
    Ledy w tym cyklu jest jakoś inaczej.. cycuchy bolą od prawie owulacji , brzuch jakiś wzdęty jakbym.miala zaparcia.. pobolewają czasami jajniki , bóle głowy utrzymujące się od kilku dni.. zmeczenie i straszna senność.. @ powinnam dostac za 2 dni. Nie wiem czy się przetestować czy nie , trochę się boję.. stresuje, martwie zeby sie udalo i zeby bylo ok wszystko :D już sama nie wiem..

Dodam że dwójkę dzieci już mam 3cia Poronina niestety w 12tc.. I teraz starania 4 cykl. Po 4 latach przerwy🫣🫣🫣
    Pozdrawiam was

Tindaya, Diancia99, BarbaraAnna, snieżka lubią tę wiadomość

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

06.01 ⏸️ 😍
    🩺17.01.25 - jest Pęcherzyk 🤞
    🩺07.02.25 - mamy 💓🥹 2cm Małego czlowieka.
    🩺14.02.25. - 3cm naszego Bejbiczątka🥰 rosnę !
    🩺07.03.25 - prenatalne⏳️
    🩺14.03.25 - ⏳️ wizyta !

preg.png
  • Tindaya Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Dziewczyny, a jest coś, co pomaga Wam nie myśleć o staraniach przez cały czas? Jakieś pasje, aktywności, praca?
    Ja próbuję znaleźć sobie jakieś zajęcie, ale jest ciężko.. W pracy mam ciągły kontakt z dziećmi i rodzicami, bo pracuję w przedszkolu i w centrum psychologicznym jako pedagog specjalny i to nie pomaga :(

Mi pomagają bardzo książki bo potrafię się wciągnąć i jestem w innym świecie 😁 Taka ucieczka.
    I też lubię gdzieś pojechać, nawet na krótko, na dzień, na weekend. I też jak zaplanuję coś to o tych planach myślę i to jest chociaż coś przyjemnego bo przy staraniach w pewnym momencie zapomniałam żeby coś dla siebie i dla nas razem robić.
    Bardzo mi pomagało pospacerować z psem ale niestety odszedł niespodziewanie za tęczowy most kilka miesięcy temu 💔

snieżka lubi tę wiadomość

💃37 lat
    Ponad 2 lata starań
    Hiperprolaktynemia - pod kontrolą
    Polip endometrium ✂️
    Zapalenie endometrium
    16.01 biopsja kontrolna endo
    10.02 wyniki OK 🌟
  • bellA Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:

Dzieci dom praca pies i tyle tych obowiazkow że czasami nie ma na to czasu by o tym rozmyślać.:D nim sie ogladam juz kolejny cykl i tak co miesiac.. Wieczorami już owszem , człowiek myśli.. a co będzie, czy będzie okej czy znow dostane @@@ itd. Ale nie dajmy się zwariowac :) ten rok napewno dla wielu z nas będzie cudowny😍 grunt to myśleć pozytywnie i działać. Mimo że każdego miesiąca gdy się dostaje @ jest jedno wielkie rozczarowanie.. ale musi się wkoncu udać.😍

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

06.01 ⏸️ 😍
    🩺07.03.25 - prenatalne⏳️
    🩺14.03.25 - ⏳️ wizyta !

preg.png
  • Plapart Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psaj91 wrote:
    Tak czytam co piszecie o tych pytaniach i życzeniach i w 100% się zgadzam!! Mnie już do szewskiej pasji doprawdzają pytania rodziców albo jednej baby z pracy KIEDY I CZY W OGÓLE. Już zaczęłam odpowiadać, że to niekulturalne, bo może ktoś nie może zajść w ciążę albo poronił i co??? To tak jakbym ja pytała co chwilę czy to już menopauza albo impotencja 😓

Co do ginekologów, to ja od razu poszłam prywatnie i moja nawet nie zwracała uwagi, że to dopiero 6 miesiąc starań tylko od razu badania i monitoringi... Niestety, trzeba tutaj trafić na kogoś z powołania...

I super że wysłała was tak szybko , niektórzy czekają tylko aż minie cały rok, zanim zaczną coś działać

psaj91 lubi tę wiadomość

👩 28 | 🧔32

👼 💔 Aniołek, 05.2024, ciąża zatrzymana 11+1dc
  • BarbaraAnna Znajoma

Wysłany: 6 stycznia, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bellA wrote:
    Cześć Dziewczyny
    Długo się zastanawiałam czy zalozyc konto i zacząć udzielać się na tych forach az wkoncu sie przełamałam.
    My również z narzeczonym 4 cykl staramy się o dzidziusia.. I poki co nic.
    Ledy w tym cyklu jest jakoś inaczej.. cycuchy bolą od prawie owulacji , brzuch jakiś wzdęty jakbym.miala zaparcia.. pobolewają czasami jajniki , bóle głowy utrzymujące się od kilku dni.. zmeczenie i straszna senność.. @ powinnam dostac za 2 dni. Nie wiem czy się przetestować czy nie , trochę się boję.. stresuje, martwie zeby sie udalo i zeby bylo ok wszystko :D już sama nie wiem..

Dodam że dwójkę dzieci już mam 3cia Poronina niestety w 12tc.. I teraz starania 4 cykl. Po 4 latach przerwy🫣🫣🫣
    Pozdrawiam was

Trzymam kciuki, że to będzie TO! <3

bellA lubi tę wiadomość

Ona 30, On 31
    Starania od 01/2025
    Niedoczynność tarczycy, Euthyrox 50 (2 razy w tyg 75)💊
    Suplementacja Pregna Start
    TSH 2,9
    FT3 4,6
    FT4 18,70
  • psaj91 Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:

Ja polecam wciągnąć się w jakiś serial, który ma minimum 6 sezonów 😁 Albo np. malowanie po numerach! Aczkolwiek u mnie najgorzej jest tuż przed snem - wtedy głowa zbyt mocno pracuje...

Bubu2024, snieżka, Tindaya lubią tę wiadomość

• bellA Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wytrzymałam.. ciekawosc mnie zżerała.. I przetestowałam..
    Po 2min jak spojrzałam.. II kreski... szok.. tylko to nie z porannego moczu. Powtórzę jutro z samego rana.. jeśli się tylko potwierdza dwie kreski to zapisze się do Lekarza.. ale jestem w szoku.. podświadomie czulam że to może być to.. ale no szok., niedowierzanie po ujrzeniu testu i II kreseczek.. radosc i szok i nie wiem już co jeszcze... :D 😍😍

Bubu2024, snieżka, Ola8999, Tindaya, kasialinkaa, psaj91, AgaKa800, Irynka, Amira, Szu_szu lubią tę wiadomość

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

06.01 ⏸️ 😍
    🩺07.03.25 - prenatalne⏳️
    🩺14.03.25 - ⏳️ wizyta !

preg.png
  • Bubu2024 Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Również dołączę do wątku, wprawdzie to już nasz kolejny miesiąc starań (niestety bezskutecznych). Mam wrażenie, ze wszystkie mamy ze sobą dużo wspólnego: wyczulenie na ciążę u bliskich, ciągle rozmyślania co GDYBY TERAZ MI SIĘ UDAŁO, pytania od najbliższych KIEDY U WAS?
    Jesteśmy inne, a jednak tyle nas łączy 💕

Ja na odstresowanie również polecam malowanie po numerach! Wyłączam się całkowicie. Książki również, a od niedawna zaczęłam robić bransoletki. Jak to co wyżej mi się znudzi to chcę spróbować zrobić obraz strukturalny.

Jeśli chodzi o starania to planujemy w lutym podejść do IUI.

snieżka, Plapart, psaj91 lubią tę wiadomość

👧🏻30👦🏻31

Starania od 08.2023
    👧🏻
    03.2024 Diagnoza endometriozy (torbiele endometrioidalne) i adenomiozy 🩸
    08.2024 Histeroskopia (elektroresekcja polipów endometrium) ❌
    09.2024 Badanie HSG ✅
    10.2024 Cytologia ASC-US❗️HPV (14) ✅
    12.2024 Kariotyp ✅ Kolposkopia ✅ Bipsja ✅

11.02.2025 IUI 🥹
    Beta HCG: 10 dpo - 11.5; 11 dpo - 20.8; 13 dpo - 56
    ⌛️

👦🏻
    Morfologia 1% ❌
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio zaczęłam szydełkować, ale denerwuję się jak mi źle wychodzi i chyba poszukam jakiegoś ciekawego serialu 😅 Chciałabym spróbować jakiejś aktywności sportowej, żeby odciążyć głowę i w sumie na zdrowie też dobrze powinno to zadziałać. Wykupiłam dostęp do sesji jogi na portal yoga i postaram się w miarę regularnie ćwiczyć.

Bubu2024 lubi tę wiadomość

👩🏻 29 👦🏻 33
    🔬04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️ ---> 03.03 wizyta u reumatologa
    🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
    🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ✅️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62 ❌️, Kortyzol 6,9 ug/d ✅️

💊Asertin, Trittico CR, Pregabalina, Euthyrox, Zyx, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan Sodu, Iberogast, Probiotyk: Narum
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bellA wrote:
    Po 2min jak spojrzałam.. II kreski... szok.. tylko to nie z porannego moczu. Powtórzę jutro z samego rana.. jeśli się tylko potwierdza dwie kreski to zapisze się do Lekarza.. ale jestem w szoku.. podświadomie czulam że to może być to.. ale no szok., niedowierzanie po ujrzeniu testu i II kreseczek.. radosc i szok i nie wiem już co jeszcze... :D 😍😍

Gratulacje! Jak wyszły dwie kreski, to ja bym już nie robiła znowu testu, tylko na betę się zapisała.
    Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze 😍

bellA, a_aandzela lubią tę wiadomość

👩🏻 29 👦🏻 33

• snieżka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tindaya wrote:
    Mi pomagają bardzo książki bo potrafię się wciągnąć i jestem w innym świecie 😁 Taka ucieczka.
    I też lubię gdzieś pojechać, nawet na krótko, na dzień, na weekend. I też jak zaplanuję coś to o tych planach myślę i to jest chociaż coś przyjemnego bo przy staraniach w pewnym momencie zapomniałam żeby coś dla siebie i dla nas razem robić.
    Bardzo mi pomagało pospacerować z psem ale niestety odszedł niespodziewanie za tęczowy most kilka miesięcy temu 💔

Przykro mi z powodu psa :(
    Zwierzęta faktycznie mogą wspierać w trudnych momentach. Ja uwielbiam przytulać się do kota,ale on nie zawsze ma na to ochotę 😅

👩🏻 29 👦🏻 33

• snieżka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu2024 wrote:
    Cześć dziewczyny! Również dołączę do wątku, wprawdzie to już nasz kolejny miesiąc starań (niestety bezskutecznych). Mam wrażenie, ze wszystkie mamy ze sobą dużo wspólnego: wyczulenie na ciążę u bliskich, ciągle rozmyślania co GDYBY TERAZ MI SIĘ UDAŁO, pytania od najbliższych KIEDY U WAS?
    Jesteśmy inne, a jednak tyle nas łączy 💕

Ja na odstresowanie również polecam malowanie po numerach! Wyłączam się całkowicie. Książki również, a od niedawna zaczęłam robić bransoletki. Jak to co wyżej mi się znudzi to chcę spróbować zrobić obraz strukturalny.

Jeśli chodzi o starania to planujemy w lutym podejść do IUI.
    To prawda, dużo nas łączy, bo mamy wspólne marzenie ☺️ Oby wkrótce połączyło nas również jego spełnienie 😍

Bubu2024 lubi tę wiadomość

👩🏻 29 👦🏻 33

• bellA Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Gratulacje! Jak wyszły dwie kreski, to ja bym już nie robiła znowu testu, tylko na betę się zapisała.
    Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze 😍

Dziekuje pieknie. Masz w sumie racje.. polece z samego rana na bete.. I zobaczymy . Jestem podekscytowana zarazem przerażona czy będzie wszystko dobrze z dzidziusiem🫣🥰🥹 silniejsze to odemnie. Ale wierzę że będzie dobrze.

a_aandzela, Amira lubią tę wiadomość

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

06.01 ⏸️ 😍
    🩺07.03.25 - prenatalne⏳️
    🩺14.03.25 - ⏳️ wizyta !

preg.png
  • Plapart Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bellA wrote:
    Ale super ! Gratulacje.!! 🍀🍀🍀

bellA lubi tę wiadomość

👩 28 | 🧔32

• Plapart Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja aby nie rozmyślać cały czas o tym, zaczęłam dokształcać swój poziom angielskiego i dodatkowo planuję zacząć robić swoje domowe świeczki , zobaczymy jak to wyjdzie 😄

👩 28 | 🧔32

• Tindaya Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Przykro mi z powodu psa :(
    Zwierzęta faktycznie mogą wspierać w trudnych momentach. Ja uwielbiam przytulać się do kota,ale on nie zawsze ma na to ochotę 😅

Dzięki 💕
    Hehe jak to większość kotów, mają swoją opinię 😆😍

💃37 lat
    Ponad 2 lata starań
    Hiperprolaktynemia - pod kontrolą
    Polip endometrium ✂️
    Zapalenie endometrium
    16.01 biopsja kontrolna endo
    10.02 wyniki OK 🌟
  • AgaKa800 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super! Widzę, że jest już pierwszy pozytywny test. Gratulacje!

Dziewczyny powodzenia na ten rok ❤️ na pewno się uda!!!! Już was widzę na watkach miesięcznych ciążowych ❤️ powodzenia!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia, 23:21

bellA, snieżka lubią tę wiadomość

21.06 ⏸️ 1cs
    10.07 6+3 z serduszkiem ♥️
    26.08 prenatalne, niskie ryzyka 😇
    4.09 wszystko oki!
    23.09 widzimy się kolejny raz 🍀
    27 lat🥰

preg.png
  • bellA Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaKa800 wrote:
    Ale super! Widzę, że jest już pierwszy pozytywny test. Gratulacje!

Dziewczyny powodzenia na ten rok ❤️ na pewno się uda!!!! Już was widzę na watkach miesięcznych ciążowych ❤️ powodzenia!!!

Dziekuje🥰 a Ty widze juz koncoweczka ? 😍

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

06.01 ⏸️ 😍
    🩺07.03.25 - prenatalne⏳️
    🩺14.03.25 - ⏳️ wizyta !

preg.png
‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ