X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2025
Odpowiedz

Staraczki 2025

Oceń ten wątek:
  • psaj91 Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam co piszecie o tych pytaniach i życzeniach i w 100% się zgadzam!! Mnie już do szewskiej pasji doprawdzają pytania rodziców albo jednej baby z pracy KIEDY I CZY W OGÓLE. Już zaczęłam odpowiadać, że to niekulturalne, bo może ktoś nie może zajść w ciążę albo poronił i co??? To tak jakbym ja pytała co chwilę czy to już menopauza albo impotencja 😓

Co do ginekologów, to ja od razu poszłam prywatnie i moja nawet nie zwracała uwagi, że to dopiero 6 miesiąc starań tylko od razu badania i monitoringi... Niestety, trzeba tutaj trafić na kogoś z powołania...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia, 15:39

Tindaya, Plapart, Bubu2024, Amira lubią tę wiadomość

👩🏻 33 🧑🏻‍🦱38
    Starania od 04/2024

ONA:
    AMH ✔️ Hormony ✔️ HSG ✔️ Monitoring owu ✔️
    Niedoczynność tarczycy - ➡️ euthyrox✖️ ANA1 - dodatnie 🔜 reumatolog ✖️

ON:
    Hormony ✔️
    Nasienie - koncentracja i ruch lekko poniżej normy, morfo 2% ➡️ suple 🔜 dalej clo?✖️
  • snieżka Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jest coś, co pomaga Wam nie myśleć o staraniach przez cały czas? Jakieś pasje, aktywności, praca?
    Ja próbuję znaleźć sobie jakieś zajęcie, ale jest ciężko.. W pracy mam ciągły kontakt z dziećmi i rodzicami, bo pracuję w przedszkolu i w centrum psychologicznym jako pedagog specjalny i to nie pomaga :(

Diancia99 lubi tę wiadomość

👩🏻 29 👦🏻 33

🔬04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️
    🔬04-05.2024r. - Chlamydia trachomatis i Ureaplasma sp. - wyleczone ✅️
    🔬06.24: Cytologia LBC ✅️
    🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
    🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️(po 1 antybiotykoterapii, pod opieką dietetyka)
    🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml ❌️ , Progesteron 0,83 ng/ml ❌️

💊Asertin, Trittico CR, Euthyrox, Ovarin, Żelazo z laktoferyną, Omega-3, Witamina D3, Maślan sodu, Probiotyk: Alflorex
  • bellA Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny
    Długo się zastanawiałam czy zalozyc konto i zacząć udzielać się na tych forach az wkoncu sie przełamałam.
    My również z narzeczonym 4 cykl staramy się o dzidziusia.. I poki co nic.
    Ledy w tym cyklu jest jakoś inaczej.. cycuchy bolą od prawie owulacji , brzuch jakiś wzdęty jakbym.miala zaparcia.. pobolewają czasami jajniki , bóle głowy utrzymujące się od kilku dni.. zmeczenie i straszna senność.. @ powinnam dostac za 2 dni. Nie wiem czy się przetestować czy nie , trochę się boję.. stresuje, martwie zeby sie udalo i zeby bylo ok wszystko :D już sama nie wiem..

Dodam że dwójkę dzieci już mam 3cia Poronina niestety w 12tc.. I teraz starania 4 cykl. Po 4 latach przerwy🫣🫣🫣
    Pozdrawiam was

Tindaya, Diancia99, BarbaraAnna, snieżka lubią tę wiadomość

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

preg.png
  • Tindaya Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Dziewczyny, a jest coś, co pomaga Wam nie myśleć o staraniach przez cały czas? Jakieś pasje, aktywności, praca?
    Ja próbuję znaleźć sobie jakieś zajęcie, ale jest ciężko.. W pracy mam ciągły kontakt z dziećmi i rodzicami, bo pracuję w przedszkolu i w centrum psychologicznym jako pedagog specjalny i to nie pomaga :(

Mi pomagają bardzo książki bo potrafię się wciągnąć i jestem w innym świecie 😁 Taka ucieczka.
    I też lubię gdzieś pojechać, nawet na krótko, na dzień, na weekend. I też jak zaplanuję coś to o tych planach myślę i to jest chociaż coś przyjemnego bo przy staraniach w pewnym momencie zapomniałam żeby coś dla siebie i dla nas razem robić.
    Bardzo mi pomagało pospacerować z psem ale niestety odszedł niespodziewanie za tęczowy most kilka miesięcy temu 💔

snieżka lubi tę wiadomość

💃37 lat
    Ponad 2 lata starań
    16.01 biopsja kontrolna endo
    🔜10.02 wyniki
  • bellA Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:

Dzieci dom praca pies i tyle tych obowiazkow że czasami nie ma na to czasu by o tym rozmyślać.:D nim sie ogladam juz kolejny cykl i tak co miesiac.. Wieczorami już owszem , człowiek myśli.. a co będzie, czy będzie okej czy znow dostane @@@ itd. Ale nie dajmy się zwariowac :) ten rok napewno dla wielu z nas będzie cudowny😍 grunt to myśleć pozytywnie i działać. Mimo że każdego miesiąca gdy się dostaje @ jest jedno wielkie rozczarowanie.. ale musi się wkoncu udać.😍

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

preg.png
  • Plapart Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psaj91 wrote:
    Tak czytam co piszecie o tych pytaniach i życzeniach i w 100% się zgadzam!! Mnie już do szewskiej pasji doprawdzają pytania rodziców albo jednej baby z pracy KIEDY I CZY W OGÓLE. Już zaczęłam odpowiadać, że to niekulturalne, bo może ktoś nie może zajść w ciążę albo poronił i co??? To tak jakbym ja pytała co chwilę czy to już menopauza albo impotencja 😓

Co do ginekologów, to ja od razu poszłam prywatnie i moja nawet nie zwracała uwagi, że to dopiero 6 miesiąc starań tylko od razu badania i monitoringi... Niestety, trzeba tutaj trafić na kogoś z powołania...

I super że wysłała was tak szybko , niektórzy czekają tylko aż minie cały rok, zanim zaczną coś działać

psaj91 lubi tę wiadomość

👩 28 | 🧔32

👼 💔 Aniołek, 05.2024, ciąża zatrzymana 11+1dc
  • BarbaraAnna Znajoma

Wysłany: 6 stycznia, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bellA wrote:
    Cześć Dziewczyny
    Długo się zastanawiałam czy zalozyc konto i zacząć udzielać się na tych forach az wkoncu sie przełamałam.
    My również z narzeczonym 4 cykl staramy się o dzidziusia.. I poki co nic.
    Ledy w tym cyklu jest jakoś inaczej.. cycuchy bolą od prawie owulacji , brzuch jakiś wzdęty jakbym.miala zaparcia.. pobolewają czasami jajniki , bóle głowy utrzymujące się od kilku dni.. zmeczenie i straszna senność.. @ powinnam dostac za 2 dni. Nie wiem czy się przetestować czy nie , trochę się boję.. stresuje, martwie zeby sie udalo i zeby bylo ok wszystko :D już sama nie wiem..

Dodam że dwójkę dzieci już mam 3cia Poronina niestety w 12tc.. I teraz starania 4 cykl. Po 4 latach przerwy🫣🫣🫣
    Pozdrawiam was

Trzymam kciuki, że to będzie TO! <3

bellA lubi tę wiadomość

Ona 30, On 31
    Starania od 01/2025
    Niedoczynność tarczycy, Euthyrox 50 (2 razy w tyg 75)💊
    Suplementacja Pregna Start
    TSH 2,9
    FT3 4,6
    FT4 18,70
  • psaj91 Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:

Ja polecam wciągnąć się w jakiś serial, który ma minimum 6 sezonów 😁 Albo np. malowanie po numerach! Aczkolwiek u mnie najgorzej jest tuż przed snem - wtedy głowa zbyt mocno pracuje...

Bubu2024, snieżka, Tindaya lubią tę wiadomość

👩🏻 33 🧑🏻‍🦱38
    Starania od 04/2024

ONA:
    AMH ✔️ Hormony ✔️ HSG ✔️ Monitoring owu ✔️
    Niedoczynność tarczycy - ➡️ euthyrox✖️ ANA1 - dodatnie 🔜 reumatolog ✖️

ON:
    Hormony ✔️
    Nasienie - koncentracja i ruch lekko poniżej normy, morfo 2% ➡️ suple 🔜 dalej clo?✖️
  • bellA Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wytrzymałam.. ciekawosc mnie zżerała.. I przetestowałam..
    Po 2min jak spojrzałam.. II kreski... szok.. tylko to nie z porannego moczu. Powtórzę jutro z samego rana.. jeśli się tylko potwierdza dwie kreski to zapisze się do Lekarza.. ale jestem w szoku.. podświadomie czulam że to może być to.. ale no szok., niedowierzanie po ujrzeniu testu i II kreseczek.. radosc i szok i nie wiem już co jeszcze... :D 😍😍

Bubu2024, snieżka, Ola8999, Tindaya, kasialinkaa, psaj91, AgaKa800, Irynka, Amira lubią tę wiadomość

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

preg.png
  • Bubu2024 Znajoma

Wysłany: 6 stycznia, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Również dołączę do wątku, wprawdzie to już nasz kolejny miesiąc starań (niestety bezskutecznych). Mam wrażenie, ze wszystkie mamy ze sobą dużo wspólnego: wyczulenie na ciążę u bliskich, ciągle rozmyślania co GDYBY TERAZ MI SIĘ UDAŁO, pytania od najbliższych KIEDY U WAS?
    Jesteśmy inne, a jednak tyle nas łączy 💕

Ja na odstresowanie również polecam malowanie po numerach! Wyłączam się całkowicie. Książki również, a od niedawna zaczęłam robić bransoletki. Jak to co wyżej mi się znudzi to chcę spróbować zrobić obraz strukturalny.

Jeśli chodzi o starania to planujemy w lutym podejść do IUI.

snieżka, Plapart, psaj91 lubią tę wiadomość

👧🏻30👦🏻31

Starania od 08.2023
    👧🏻
    03.2024 diagnoza endometriozy (torbiele endometrioidalne) i adenomiozy 🩸
    08.2024 Histeroskopia (elektroresekcja polipów endometrium) ❌
    09.2024 Badanie HSG ✅
    10.2024 Cytologia ASC-US❗️HPV (14) ✅
    12.2024 Kariotyp ✅ Kolposkopia ✅ bipsja ✅
    02.2025 IUI ⏳

👦🏻
    Morfologia 1% ❌
  • snieżka Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio zaczęłam szydełkować, ale denerwuję się jak mi źle wychodzi i chyba poszukam jakiegoś ciekawego serialu 😅 Chciałabym spróbować jakiejś aktywności sportowej, żeby odciążyć głowę i w sumie na zdrowie też dobrze powinno to zadziałać. Wykupiłam dostęp do sesji jogi na portal yoga i postaram się w miarę regularnie ćwiczyć.

Bubu2024 lubi tę wiadomość

👩🏻 29 👦🏻 33

🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
    🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️(po 1 antybiotykoterapii, pod opieką dietetyka)
    🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml ❌️ , Progesteron 0,83 ng/ml ❌️

💊Asertin, Trittico CR, Euthyrox, Ovarin, Żelazo z laktoferyną, Omega-3, Witamina D3, Maślan sodu, Probiotyk: Alflorex
  • snieżka Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bellA wrote:
    Po 2min jak spojrzałam.. II kreski... szok.. tylko to nie z porannego moczu. Powtórzę jutro z samego rana.. jeśli się tylko potwierdza dwie kreski to zapisze się do Lekarza.. ale jestem w szoku.. podświadomie czulam że to może być to.. ale no szok., niedowierzanie po ujrzeniu testu i II kreseczek.. radosc i szok i nie wiem już co jeszcze... :D 😍😍

Gratulacje! Jak wyszły dwie kreski, to ja bym już nie robiła znowu testu, tylko na betę się zapisała.
    Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze 😍

bellA, a_aandzela lubią tę wiadomość

👩🏻 29 👦🏻 33

• snieżka Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tindaya wrote:
    Mi pomagają bardzo książki bo potrafię się wciągnąć i jestem w innym świecie 😁 Taka ucieczka.
    I też lubię gdzieś pojechać, nawet na krótko, na dzień, na weekend. I też jak zaplanuję coś to o tych planach myślę i to jest chociaż coś przyjemnego bo przy staraniach w pewnym momencie zapomniałam żeby coś dla siebie i dla nas razem robić.
    Bardzo mi pomagało pospacerować z psem ale niestety odszedł niespodziewanie za tęczowy most kilka miesięcy temu 💔

Przykro mi z powodu psa :(
    Zwierzęta faktycznie mogą wspierać w trudnych momentach. Ja uwielbiam przytulać się do kota,ale on nie zawsze ma na to ochotę 😅

👩🏻 29 👦🏻 33

• snieżka Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu2024 wrote:
    Cześć dziewczyny! Również dołączę do wątku, wprawdzie to już nasz kolejny miesiąc starań (niestety bezskutecznych). Mam wrażenie, ze wszystkie mamy ze sobą dużo wspólnego: wyczulenie na ciążę u bliskich, ciągle rozmyślania co GDYBY TERAZ MI SIĘ UDAŁO, pytania od najbliższych KIEDY U WAS?
    Jesteśmy inne, a jednak tyle nas łączy 💕

Ja na odstresowanie również polecam malowanie po numerach! Wyłączam się całkowicie. Książki również, a od niedawna zaczęłam robić bransoletki. Jak to co wyżej mi się znudzi to chcę spróbować zrobić obraz strukturalny.

Jeśli chodzi o starania to planujemy w lutym podejść do IUI.
    To prawda, dużo nas łączy, bo mamy wspólne marzenie ☺️ Oby wkrótce połączyło nas również jego spełnienie 😍

Bubu2024 lubi tę wiadomość

👩🏻 29 👦🏻 33

• bellA Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Gratulacje! Jak wyszły dwie kreski, to ja bym już nie robiła znowu testu, tylko na betę się zapisała.
    Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze 😍

Dziekuje pieknie. Masz w sumie racje.. polece z samego rana na bete.. I zobaczymy . Jestem podekscytowana zarazem przerażona czy będzie wszystko dobrze z dzidziusiem🫣🥰🥹 silniejsze to odemnie. Ale wierzę że będzie dobrze.

a_aandzela, Amira lubią tę wiadomość

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

preg.png
  • Plapart Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bellA wrote:
    Ale super ! Gratulacje.!! 🍀🍀🍀

bellA lubi tę wiadomość

👩 28 | 🧔32

• Plapart Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja aby nie rozmyślać cały czas o tym, zaczęłam dokształcać swój poziom angielskiego i dodatkowo planuję zacząć robić swoje domowe świeczki , zobaczymy jak to wyjdzie 😄

👩 28 | 🧔32

• Tindaya Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Przykro mi z powodu psa :(
    Zwierzęta faktycznie mogą wspierać w trudnych momentach. Ja uwielbiam przytulać się do kota,ale on nie zawsze ma na to ochotę 😅

Dzięki 💕
    Hehe jak to większość kotów, mają swoją opinię 😆😍

💃37 lat
    Ponad 2 lata starań
    16.01 biopsja kontrolna endo
    🔜10.02 wyniki
  • AgaKa800 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super! Widzę, że jest już pierwszy pozytywny test. Gratulacje!

Dziewczyny powodzenia na ten rok ❤️ na pewno się uda!!!! Już was widzę na watkach miesięcznych ciążowych ❤️ powodzenia!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia, 23:21

bellA, snieżka lubią tę wiadomość

21.06 ⏸️ 1cs
    10.07 6+3 z serduszkiem ♥️
    26.08 prenatalne, niskie ryzyka 😇
    4.09 wszystko oki!
    23.09 widzimy się kolejny raz 🍀
    27 lat🥰

preg.png
  • bellA Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaKa800 wrote:
    Ale super! Widzę, że jest już pierwszy pozytywny test. Gratulacje!

Dziewczyny powodzenia na ten rok ❤️ na pewno się uda!!!! Już was widzę na watkach miesięcznych ciążowych ❤️ powodzenia!!!

Dziekuje🥰 a Ty widze juz koncoweczka ? 😍

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

preg.png
‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ